Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקישור לסרט מ motobike.co.il

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ClipMediaID=84359&ak=67339724

זה רק אני או שזה פשוט בדיחה מהלכת ההשוואה הזאת? קודם כל להשוות אופנוע ליטר ספורט מול מכונית סטנדרטית זה מגוחך . עזבו את הבלבול המביך על ההתחלה בין הWRC לWRX שכבר מראה עם מי יש עסק אבל לשים עוד במשימה הבלתי אפשרית הזאת נהג שבקושי יודע לזנק שימו לב איך המנוע כמעט נכבה לו בזינוק לא שזה באמת ישנה משהו הרי הR1 מאיץ ל100 בסביבות ה2.5 שניות אבל בכל זאת תייצג את האוטו בכבוד . עוד משהו לא מובן הקטע עם "המזגן" ???

ננצל את השרשור הזה לסקר קטן - בהתחשב למצב כבישים בארץ , לתרבות נהיגה (שכוללת כמובן בתוכה את היחס לרוכבי הדו גלגלי) ואת הפוטנציאל של הכלים מה הייתם בוחרים מבין השניים ליום יום?

אני ללא ספק את הSTI ולא בגלל המזגן :-D יותר בגלל הנוחות (תנסו לתמרן בעיר או בתנועה כבדה עם R1 לא שזה השטח ההאידיאלי של STI אבל הבדל של כמה שנות אור) , הבטיחות האקטיבית והפסיבית , והפרקטיות הרי אין מה לעשות עם כלי שבסוף הילוך ראשון כבר נמצא בתווך שלילת רשיון.

ההשוואה הייתה הרבה יותר הגיונית אם היו לוקחים STI מהחזקות שיש בהיצא בארץ (400-600כ"ס) בשילוב עם נהג רציני ולא איזה חובבן וחוץ מקו ישר(שקשה לי להאמין שגם הSTI המשופרות מאוד יכולות להחזיק עם הR1) היו בוחנים גם אותם בסיבובים זה היה הרבה יותר מעניין והתוצאה ידועה מראש.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיחה.

מה ההתלהבות מהמזגן?

בכול מקרה אני רוצה לראות את ולנטינו רוסי,נגד אחת ממכוניות הWRC בכביש מעוגל,למרות שזה ברור שולנטינו ינצח.

פורסם

השוואה ממש מפגרת, הכלים לא דומים בשום דבר חוץ מזה ששניהם היו בצבע כחול.

הנהג של הSTI גם כן לא הראה כישורים (יציאה מהמקום שנכה קטוע יד עם כיסא גלגלים היה עושה יותר מהר) שיכלו אולי לעמוד עם האופנוע..

למי לעזאזל זה איכפאת שלSTI יש מזגן?!

למה לא משקיעים מרץ במבחנים אחרים, קצת יותר מעניינים ומחכימים מאשר זה? אפילו מבחן נדוש עם EVO היה יותר טוב מזה..

לסיכום-הצפיה בסרטון היה בזבוז משווע של 5 דקות מהחיים שלי, תחסכו לעצמכם את הזמן הזה ואל תראו.

1.8T 8)

פורסם

בוא נסביר את זה ככה.

מכונית אף פעם לא תעמוד נגד אופנוע,יחס המשקל\נפח שונה,אתה צריך מכונית עם מינימום 800 כ"ח

בשביל לעמוד נגד R1

לא משופר שנוהג עליו קטוע ידיים

פורסם

מה שאתם לא מבינים (וככל הנראה לא רכבתם עם אופנוע) זה (בקצרה) שאוטו לא עושה ווילי...

עוד משהו למחשבה, מישטח המגע שיש לאופנוע הוא הרבה פחות מהמישטח של חבילת סגיריות...

לאוטו יש פי 6 מזה, ולאוטו עם הנעה כפולה פי 12...

אוטו לא ישאף להיתרומם כמו אופנוע ולכן יותר קל להוריד את הכוח לריצפה, מקדם הגרר של אוטו יותר נמוך או שווה לאופנוע...

מרכז הכובד של אוטו יותר נמוך ושואף להיות קדימה...

נכון שלאופנוע יש פחות מאסה... אם היינו לוקחים את האופנוע הזה ומרכיבים לו צמיג שטוח + מזלג אחורי ארוך יותר הוא היה "מאביק" את האוטו... אבל זה כבר אופנוע "דראג"...

נכון שההשואה "לא הוגנת" אבל עדיין.. השוואה...

בקיצור, אופנוע ואוטו הם שני כלים שונים למדי מכל הבחינות, תאוצות ביניים למשל ושינויי כיוון...

גם אם תיקחו אופנוע עם 200 כ"ס בגלגל שושקל 170 ק"ג, עדיין, קשה מאוד מאוד להוריד את הכוח לריצפה בצורה אידאלית...

יחס של כוח/מישקל הוא לא הדבר הכי חשוב לפעמים... יש עוד הרבה מישתנים במישוואה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

SkyLiner לא יודע מה איתך אבל לא הייתי מזלזל בSTI שישבה בסדנה רצינית והכוונה פה לא לאימפרזות עם הציפ והצנרת עם ה"500 כוחות סוס" עאלק וכל השטויות וכו' . יש למכונית הזאת פוטנציאל שיפורים אדיר והיא לא צריכה 800 כוחות סוס בשביל לתת לR1 סטנדרטי (ולא מדובר על אחד שרכוב ע"יי ולנטינו רוסי)

פורסם

תגידו הנהג ען השיער הלבן שצוחק על האופנוענים הוא לא הכתב מעיתון הגה משהו בן ארי?

שנהג על המורצ'לגו של למבו?

נדמה לי שכן.

אבל השוואה מטומטמת, וגם נהג האימפרזה ממש לא התחיל טוב.

פורסם

לכל המתלהבים גם אם לאיפרזה יהיה 800 כ"ס ואולי יהיה לה סכוי לקחת את האופנוע

אתם שוככים שבאוטו אתם יכולים לזרוק את הקלאץ לאלוהים שלו ובאופנוע אם תזרוק אותו תתפלל לאלוהים שלך שלןא תמות או במקרה הטוב תרים נר

פורסם
SkyLiner לא יודע מה איתך אבל לא הייתי מזלזל בSTI שישבה בסדנה רצינית והכוונה פה לא לאימפרזות עם הציפ והצנרת עם ה"500 כוחות סוס" עאלק וכל השטויות וכו' . יש למכונית הזאת פוטנציאל שיפורים אדיר והיא לא צריכה 800 כוחות סוס בשביל לתת לR1 סטנדרטי (ולא מדובר על אחד שרכוב ע"יי ולנטינו רוסי)
RedBaron

אני דווקא כן רכבתי על אופנועי ספורט,מה שאתה מתאר נקרא POWER WHILLE

שהאופנוע עולה לווילי בגלל כול הכוח שהוא מוציא,אבל עדיין עבודה ש

שלR1

יש יחס של כוח מול משקל מצויין והוא עושה 2.7 שניות ל100.

חבוב,אני לא כוח להסביר את זה כי כבר הוכיחו הכול.

אתה צריך לפחות(ואני אומר לפחות כי כנראה תצטרך יותר) 800 כוח סוס בשביל להתמודד נגד אופנוע ליטר כול שהוא.

זה מעלי,מי נתן לך פופקורן?

כי אתה חי בסרט

פורסם

יש לי חדשות בשבילך, חבר (מכוון ל-gkoman545).

בשביל להתקרב ל-R1, אתה צריך הרבה, הרבה יותר מ-400 כ"ס.

כדי שתבין על מה אנחנו מדברים - כל אופנוע ספורט-ליטר סטנדרטי, בלי שיפורים, יורד מ-3 שניות מ-0 ל-100. בשביל להאכיל אימפרזה STI אבק, מספיק אופנוע 600 ורוכב חצי-מיומן.

ול-REBARON - חביבי, אתה מגזים. מאד. מקדם הגרר מתחיל לשחק תפקיד רק במהירויות גבוהות. כשאנחנו מדברים על תאוצה מהמקום, גם מכוניות העל היקרות ביותר נשארות מאחור. מכיר את מבחני התאוצה מ-0 ל-100 מייל לשעה (בערך 161 קמ"ש) וחזרה לאפס? הם נערכו מספיק פעמים כדי להראות שרק מכוניות משופרות באופן קיצוני או מכוניות מירוץ יעודיות הצליחו לגבור על האופנוע בסעיף התאוצה. הנה קצת נתונים לגבי זמני התאוצה מ-0 ל-100 מייל לשעה:

קייטרהם R500 אבו: 6.92 שניות

אריאל אטום (הדגם המוגדש, עם 300 כ"ס): 6.86 שנ'

פרארי אנזו: 6.69 שניות

סוזוקי GSX-R1000 (שים לב): 5.03 שנ'

פורד פוקוס ראליקרוס: 4.74 שנ'

אה, כן, ובמבחן השנה מיצובישי אבו 9 עשתה את זה ב-10.73 שנ'. יותר מפי שניים מהזמן של האופנוע.

כמו שאמור כאן - זה ענין של יחס הספק-משקל. במסלול מירוצים התוצאות היו שונות מאד, כמובן.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, ברור שמקדם הגרר משחק תפקיד ממהירות גבוהה...

במצב טוב, כל GS עלוב יאכיל אבקנים את רוב מכוניות הספורט שנימצאות (טוב, אולי לא אימפרזה ושות')..

אני מציין נתונים, בוח החיכוך עם הכביש קטן משמעותית באופנוע מאשר באוטו. לאוטו לעומת זאת יש יותר מישקל, אבל מנגד יש לו יותר שטח צמיגים, אורך, וגם חלוקת מישקל עדיפה...

איש חכם אחד פעם אמר שלא הכל זה תאוצה... זה הרבה אבל לא הכל...

כמות הכיף היא דבר חשוב יותר (לדעתי)...

איך מודדים כיף?! :?

באופנוע זה די פשוט... שוטפים אותו ויוצאים לרכיבה... אם אחרי הרכיבה המישקף מלא חרקים ואין לך כבר כוח לנקות אותו, סימן שנהנת (עד אפיסת כוחות)...

באוטו לעומת זאת טיפה יותר קשה להגדיר "כיף"...

בכל אופן, ההשואה של כוח סוס /ק"ג היא לא נכונה.. זה מה שרציתי להגיד... זה הכל... במיוחד כשאתה משווה שני כלים כל כך שונים...

אגב R1, היחס מישקל/כ"ס הוא 1:1 בערך... לפני פחות מ 10 שנים זה היה יחס מישקל/כוח שיהיה שמור לחברות עתירות ממון שהאופנועים שלהם היתחרו במרוצים... היום "כל אחד" יכול לגשת לחנות ולקנות... לדעתי ה R750 הישנים (כן, אילו המקוררים אוויר שמן) חזקים מאוד (ולי הם מאווווד מספיקים), וזה אופנוע מלפני 20 שנה!!! אני מקבל זיקפה רק מלחשוב מה יהיה עוד 5-10 שנים!!! (ושיהיה אפשר לקנות R כזה א ס פ נ ו ת !!!)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני לא מאמין שמישהו במוטובייק חשב "מעניין אם ל-R1 יש סיכוי מול אימפרזה?". מדובר כאן בעוד מפגש מוטורי בין מכונית ספורט לאופנוע ספורט, שמעלה שוב את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהצדדים, ותוצאותיו ברורות מראש. מה לעשות שמזגן הוא אחד היתרונות הבודדים של 4 גלגלים במקרה הזה?

ומילה על הנהג. זה אכן ניר בן-ארי, איש מקסים ואחד הנהגים הכי טובים בארץ. מי שזוכר את ביצועיו עם הסיירה מאשקלון לא ישכח היגוי יתר מהו. אני לא יודע לגבי הזינוק, ויכול להיות גם שהצילום מטעה. אבל חבל שאין בסרטון כתוביות המציגות את המעורבים (שלא כולם מופיעים בקרדיטים בסוף), כמו הבחור עם הכובע, שמציג את הכתבה, ומתאפק בכל הכוח שלא לצחוק למצלמה - ללא הצלחה.

כיף לראות את הנסיונות האלה של הגה (וגם ynet) בכתבות וידיאו, אבל יש עוד הרבה עבודה.

• תוכן חדש...