Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לנהיגה בטוחה בגשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סען בזהירות ופקחו עיניים. בלי יותר מדי לקדוח על תמרונים וABS... אפשר לחשוב שאנחנו חור שכוח אל בסיביר.

מי שיש לו מספיק שכל בראש, יודע שבכביש רטוב לא עושים שטויות, לא עושים "תמרונים" (ממש טיסה קרבית כל נסיעה ונסיעה :roll:) או "מפמפמים", אם יש ABS, לוחצים חזק ומנסים להסיט את הרכב מכיוון פגיעה, ולמי שאין - שיגדיל מרווחי עצירה וישמור על מרחק.

על מה אתם קודחים? לפמפם, לא לפמפם... אני כבר חשבתי שאנחנו עברנו אלפי שנות אור מהעצה הדבילית שייעץ משרד התחבורה בתחילת שנות ה90. לקחו סיירה למגרש, צבעו לה שלוש פסים צהובים על כל צמיג והראו את המגפיים של הנהג... תעשו לי טובה.

ולמי שעדיין חושב שגילה את אמריקה, שיעיף מבט במאמר המצויין הזה.

חורף נעים ובטוח.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
יכול לבצע טוב כמו - כן. אני הצלחתי פעם לבלום במשטח החלקה בפניית "S" טוב כמו ABS.

בניסיון שלישי.

בחיים אין שלושה ניסיונות...

אני מוכן להתערב איתך !!!! שאם ניקח רכב למשטח החלקה (נגיד במסלולים או אלטרנטיבי) נעשה מסלול S רטוב אתה תסיים את הסיפור הזה אולי עם תמרון אבל במהירות גבוה מזה שיסיים את זה בן אדם עם ABS

ויש לזה סיבה : שאתה מרפה מהדוושה אתה מרפה מכל ארבעת הגלגלים ומרפה בצורה יותר רצינית מאשר המערכת מרפה מה נוצר :

שבגלל גלגל אחד נעול אתה עכשיו מפעיל פחות יכולת בלימה עם כל ארבעת הגלגלים בעוד מערכת ABS טובה מפעילה בשלושת האחרים את הבלימה המקסימאלית על סף נעילה

תעשה את הניסיו הבא : תכנס לSבמהירות של 50 קמ"ש נגיד ומהכניסה לS עם רכב המצוייד באיי בי אס טוב (כל הVW למיניהם...אולי גם עוד לי יש התנסות טובה עם המערכת שלהם) תדביק בכל הכח ברקס תבצע את הS וביציאה מהS תמשיך עד לעצירה מוחלטת....תסמן את מיקום העצירה

הפעם תבצע אותו דבר בלי ABS (תוציא פיוז) ותראה שנקודת העצירה שלך באם תצליח לבצע תהיה הרבה אחרי הנקודה הקודמת, משמע : אתה מייצר פחות כח האטה במהלך התימרון, משמע : אתה בולם פחות חזק\טוב ! אין מה לעשות יש דברים שמחשב מסוגל לעשות שנות אור לפני - כמה זה :

7+6+7+5+6+3+5+6+3+5+7+53+3+4+56+6+2+34+6+3+5+43+45+34+53=

מדובר בתרגיל מאוד מאוד מאוד מאוד פשוט, חיבור בסיסי שכל ילד בכיתה א' יודע, א-ב-ל בכל זאת לוקח לך זמן לבצע את זה, מחשב מבצע את זה יותר מהר מהזמן תגובה שלך ללחוץ על כפתור ה = !

פורסם
אני מוכן להתערב איתך !!!! שאם ניקח רכב למשטח החלקה (נגיד במסלולים או אלטרנטיבי) נעשה מסלול S רטוב אתה תסיים את הסיפור הזה אולי עם תמרון אבל במהירות גבוה מזה שיסיים את זה בן אדם עם ABS

ויש לזה סיבה : שאתה מרפה מהדוושה אתה מרפה מכל ארבעת הגלגלים ומרפה בצורה יותר רצינית מאשר המערכת מרפה מה נוצר :

שבגלל גלגל אחד נעול אתה עכשיו מפעיל פחות יכולת בלימה עם כל ארבעת הגלגלים בעוד מערכת ABS טובה מפעילה בשלושת האחרים את הבלימה המקסימאלית על סף נעילה

תעשה את הניסיו הבא : תכנס לSבמהירות של 50 קמ"ש נגיד ומהכניסה לS עם רכב המצוייד באיי בי אס טוב (כל הVW למיניהם...אולי גם עוד לי יש התנסות טובה עם המערכת שלהם) תדביק בכל הכח ברקס תבצע את הS וביציאה מהS תמשיך עד לעצירה מוחלטת....תסמן את מיקום העצירה

הפעם תבצע אותו דבר בלי ABS (תוציא פיוז) ותראה שנקודת העצירה שלך באם תצליח לבצע תהיה הרבה אחרי הנקודה הקודמת, משמע : אתה מייצר פחות כח האטה במהלך התימרון, משמע : אתה בולם פחות חזק\טוב ! אין מה לעשות יש דברים שמחשב מסוגל לעשות שנות אור לפני - כמה זה :

7+6+7+5+6+3+5+6+3+5+7+53+3+4+56+6+2+34+6+3+5+43+45+34+53=

מדובר בתרגיל מאוד מאוד מאוד מאוד פשוט, חיבור בסיסי שכל ילד בכיתה א' יודע, א-ב-ל בכל זאת לוקח לך זמן לבצע את זה, מחשב מבצע את זה יותר מהר מהזמן תגובה שלך ללחוץ על כפתור ה = !

בלה, בלה, בלה, בלה, בלה, בלה.

אתה רק שוכח שבבלימה ממהירות מסויימת ההבדלים הללו יכולים להיות זניחים לחלוטין ושיש עוד כמה גורמים בבלימה מלבד יכולת האדם/מכונה לתפעל נעילה. מה שכתבתי הוא שתרגול מסויים של בלימה בתוך פניית S הצלחתי לשחזר את התוצאה שלי עם ABS בניסיון שלישי (BMW סדרה 3 על משטח החלקה). מאחורי זה אני עומד.

עכשיו בו נשאל שאלה מורכבת ומעניינת יותר, אם ל-ABS כזה יתרון אבסולוטי מבחינת היכולת לתת בלימה יעילה למה במירוצים אף אחד לא משתמש ב-ABS?

ויש לנו התערבות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד דבר קטן שיכול לעזור לנהגים החדשים שבינינו:

אני זוכר את הפעם הראשונה שנסעתי והיה גשם, היה לילה והגשם לא היה חזק במיוחד אז הפעלתי את הוישרים על המהירות הכי נמוכה,לא יודע איך קרה הדבר אבל שכחתי שהפעלתי אותם, וכאשר הווישר חזר בפעם השניה מרוב פחד כמעט שברתי הגה פעמיים.. למזלי הכביש היה ריק..

לסיכום: אל תפחדו מהווישר!!

אני יודע שזה נשמע מצחיק אבל זה מסוכן

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לכל אילו שנוהגים על הרכב של אבא / אמא במידה והוא מסחרי או בכלל

ודאו בבקשה שהצמיגים הוחלפו לצמיגים שמתאימים לנסיעה בחורף (צמיגי קיץ - חורף או פשוט חורף)

שהבלמים תקינים ושהמגבים עובדים טוב (מומלץ גם לרענן את המגבים).

כמו כן מזגן "חם" יגרום לכם להיות רדומים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תוכן חדש...