Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לנהיגה בטוחה בגשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בידיוק נושא שחשבתי עליו אתמול בלילה!

זאת השנה הראשונה שלי שיצא לי לנהוג בגשם(חוץ משיעורי הנהיגה שהיו בגשם)

ואני מפחד מהגשם כי אין לי מושג איך הרכב יושב על כביש רטוב. במיוחד מהגשם הראשון שכל הכביש חלק מכל החרא שנאסף על הכביש

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

ואני מפחד מהגשם כי אין לי מושג איך הרכב יושב על כביש רטוב. במיוחד מהגשם הראשון שכל הכביש חלק מכל החרא שנאסף על הכביש

סע לאט, אז כל החרא שנאסף על הכביש לא יזיק לך... :-D

פורסם

יותר חשוב מלסוע לאט הוא להמנע מתמרונים חריפים, בלימות והאצות חזקות, הפניות הגה אגרסיביות וכו'.

וכמובן שאפילו הדרכה יומית על משטח החלקה יכולה להוסיף לביטחון. קצת בלימה נכונה, קצת טיפול נכון בתת היגוי יכולים לעשות הבדל לא קטן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רק דבר אחד.

הגשם הראשון (ולצערנו יש כמה ימים שניתן להגדירם ככאלה , כי יש הפסקות ארוכות בין הגשמים עד לעונה הרטובה באמת) הוא הכי מסוכן.

הבעייה אינה הגשם , כמו כל הג'יפה שהצטברה בקיץ - סולר ,שמן , חול , עגבניות מרוסקות ושאר מרעין בישין.

היורה הופך את כל זה לעיסה חלקלקה ,ועד שזה נשטף - זה לא ממש רחוק מנסיעה על קרח.

לכן - ביום הראשון - מה שכתב עופר נכון שבעתיים. תנועות רגועות ואיטיות בכל מכלולי הרכב ,ומרווחי ביטחון גדולים יותר בכל פעולה.

פורסם

עוד טיפ, להזהר מתחת לגשרים, למה המקום הכי חלק בגשם זה מתחת לגשר, כי הכביש שם יבש!!!

אם אתם מרגישים שהאוטו סוטה לבלום בתדירות כלומר ללחוץ ולשחרר ולחזור עוד כמה פעמים עד עצירה מחולטת!!!

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

ואאלה גם אני נשבע לך רציתי לפתו ת'רד ושכולם יתנו טיפים לכבוד החורף..שבדיוק אתמול בלילה (היום) הצטננתי

העצה שלי: ליסוע הרבה יותר לאט ובמיוחד בגשמים הראשונים עם כל השמן והטינופת..כמו ששמר אמר..

אבל סעו ממש לאט, תעצרו לאט וגם פנו לאט ובמיוחד לאלה שיש להם רכב קל (כמוני)

דוגמא: יום אחד באתי לפנות ב 30-40, אחרי שאני מזיז את ההגה אני קולט שהאוטו לא זז ימינה !

מחליק ! תראו כמה שזה מסכון, החלקתי ישר, האוטו לא פנה בכלל ולמזלי הייתי סנטימטר מהעמוד ! (זה גם רכב מאוד קל).

תיזהו במיוחד בימים הראשונים וגם בכלל ! זה מאוד מסוכן אתם לא יודעים כמה..

סעו בזהירות!

Suzuki Jimny

פורסם

בלימה נכונה על רטוב : היא לחיצה על דוושת הבלם עד כמעט נעילה, אבל הותרת הגלגלים מסתובבים ברגע שמרגישים נעילה לא עוזבים! אלא מרפים מעד מהלחץ על הדשווה כדי לתת להם להסתובב ומחזירים את הלחץ, קשה - צריך לתרגל זאת הבלימה הכי טובה

מי שברך את אברהם יצחק ויעקוב יברח את VW על ABS נ-ה-ד-ר שמתפקד ל-ל-א שום טענות !!

פורסם
בלימה נכונה על רטוב : היא לחיצה על דוושת הבלם עד כמעט נעילה, אבל הותרת הגלגלים מסתובבים ברגע שמרגישים נעילה לא עוזבים! אלא מרפים מעד מהלחץ על הדשווה כדי לתת להם להסתובב ומחזירים את הלחץ, קשה - צריך לתרגל זאת הבלימה הכי טובה

קודם כל, זה נכון גם ביבש.

דבר שני, כדי לעשות זאת נכון צריך להיות מתורגל, אחרת אין סיכוי שתיישם את הטכניקה בזמן אמת. איך מרגישה "נעילה" צריך ללמוד ויש צורך בהדרכה מקצועית על מנת לקבל פידבק לגבי יעילות התפקוד שלך. ראיתי כבר הרבה פעמים מצב בו הנהג מאמין שהוא עשה דבר אחד כאשר למעשה הוא עשה את היפוכו (כוחו של הרגל מגונה).

ודבר אחרון, בכביש מוצף בהחלט יכול להיות מקרה קצה בו לא ניתן להרגיש את גבול הנעילה ו/או שכל בלימה גוררת נעילה ואז יש לשחרר את הבלימה לגמרי לצורך תמרון ולבלום שוב לאחר השלמתו, כפי שמתרגלים במגרשי החלקה.

לסיכום, בכתיבה הכל קל. בפועל, אם לא למדת ואתה לא מתורגל לא תדע לבצע נכון.

פורסם

דבר נוסף לדעתי ככל שתתרגל את זה גם מליון פעמים לעולם בן אדם לא יוכל לעשות את זה מדוייק וטוב כמו מערכת ABS דור ג'

זאת אומרת שהיא שולטת על כל גלגל בנפרד (דבר שלך אין יכולת בכלל לעשות בתור נהג) והיא גם לא משחררת את הגלגל לגמרי אלא רק מרפה ממש מעט כדי לאפשר לו להמשיך להסתובב

בקיצור היא מבצעת דברים שאין לנו יכולת גם אם נהיה נהגים הכי מקצועיים בעולם, כי אין לנו 4 דוושות בלם שונות וגם לא 4 רגליים ואפילו קורדינציה מספיק גבוה לתפעל מערכת שכזאת אין לנו

אז....

פורסם
דבר נוסף לדעתי ככל שתתרגל את זה גם מליון פעמים לעולם בן אדם לא יוכל לעשות את זה מדוייק וטוב כמו מערכת ABS דור ג'

יכול לבצע טוב כמו - כן. אני הצלחתי פעם לבלום במשטח החלקה בפניית "S" טוב כמו ABS.

בניסיון שלישי.

בחיים אין שלושה ניסיונות...

• תוכן חדש...