Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשיחרורי מצה"ל שנערך בשעה טובה מחר. ולעובדה שאני צריך תעסוקה הולחט חד משמעית ברוב קולות שאני הולך ללמוד (אני רק אמרתי "טוב נו, ננסה שוב").

תעודת הבגרות שלי - מלאה. זהו, כל קשר בין ציונים נורמלים ובין התעודה הזאת מקריים בהחלט.

האופציות שלי נעות בין מכללות שונות, הכיוון הכללי הוא תעשייה וניהול או יותר בפירוט לימודי מסחר בינלאומי עם דגש על מסחר ולא על הבינלאומי.

האופציות שמצאתי בישראל לא גדולות מי יודע מה. לא מרשימות מי יודע מה. ולא בדיוק קולעות לרצונות שלי.

מצאתי עוד אופצייה (שהיא לא ממש ריאלית כרגע אבל אולי בעתיד):

Leeds Metropolitan University

מישהו מכיר ?

טוב בכל מקרה אני אשמח לכל מיני עזרים וייעוץ כללי.

תודה,

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

המכללות העלומות שם הם בד"כ חרטא.

רוב האוניברסיטאות/ מכללות הזרות הם קומבינה לעובדי מדינה/ משטרה / שירותי ביטחון כדי לקבל תוספת לשכר בגין תואר אקדמי.

אם תעודת הבגרות שלך לא מבריקה ואתה עדיין רוצה ללמוד במקום נורמלי ללא כאב הראש של מכינה אקדמית או בזבוז שנה וכסף על שיפור בגרויות במכונים פרטיים יש לך אפשרות מרכזית אחת:

מסלולי מעבר של האוניברסיטה הפתוחה. לאחר שנה שם תוכל לעבור למסלולים אקדמיים באוניברסיטאות כמו האוניברסיטה העברית, ת"א, הטכניון ...

איש עסקים גדול לא תהיה מלימוד באוניברסיטה, יש לך או אין לך את זה. לימודי ניהול אקדמיים נותנים לך במקרה הטוב כלים כמותיים לאמוד מגמות ולשקול החלטות עסקיות בצורה נטולת אמוציות ומדעית יותר (לא בהרח שהיא תביא אותך לתוצאות עיסקיות טובות יותר).

תואר ממוסד מכובד גם יאפשר יפתח לך יותר דלתות יאפשר לך לימודי המשך אקדמיים כמו MBA - תואר שני במנהל עסקים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

בראיה מפוכחת הייתי אומר לך ללכת לעשות מכינה (בכל אוניברסיטה) ואחרי שתשפר את הציונים, תוכל לחשוב טוב מה את רוצה.

אני חושב שהחלטות "קטנות" בחיים נגזרות מהחלטות "גדולות" שנעשו קודם.

נניח, בחרת לעבוד עם אנשים בהדרכה של משהו (סתם דוגמה) אז מראש אתה לא תבחר, נניח, להיות מהנדס מכונות שיושב ומתכנן מכונה מסויימת.

חוץ מזה, אל תמהר לשום מקום. אני מניח שאתה בן 21-22 בערך, אז אין לך לאן לרוץ.

:)

בהצלחה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מין הסתם אתה חייב לעשות פסיכומטרי כדי להתקבל לאוניברסיטה בארץ. ציון של 700 ומעלה יכפר מאוד על ציונים לא טובים בבגרות, במיוחד עם ציון גבוה בחלק הכמותי.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

אני אתעלק על השרשור הזה..

יש לי בעיה קטנה, אני רוצה ללכת ללמוד שנה הבאה, אבל הקטע הוא שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד..

אף פעם לא היה לי משהו מוגדר "כשאני אהיה גדולה אני רוצה להיות.." (חוץ מלהיות מכונאית רכב :lol:, ואת זה עשיתי )

יש מישהו שיכול לייעץ לי/ לעזור לי/ יעוץ מקצועי/ כל דבר?

פורסם
אני אתעלק על השרשור הזה..

יש לי בעיה קטנה, אני רוצה ללכת ללמוד שנה הבאה, אבל הקטע הוא שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד..

אף פעם לא היה לי משהו מוגדר "כשאני אהיה גדולה אני רוצה להיות.." (חוץ מלהיות מכונאית רכב :lol:, ואת זה עשיתי )

יש מישהו שיכול לייעץ לי/ לעזור לי/ יעוץ מקצועי/ כל דבר?

אולי כדאי שתלכי ללמוד הנדסאי רכב.

זה ייתן לך אופציות קידום רבות בתחום, וזה לא תואר מאוד קשה, אפשר לעשות אותו בלימודי ערב במבחר מכללות.

דניאל, אני ממליץ לך קודם להחליט מה אתה רוצה ללמוד ואיפה, ואז להתאים את הציונים שלך למקצוע ולמקום.

אם צריך לשפר בגרויות ולהשקיע בפסיכומטרי.

אני עשיתי מתמטיקה 5 (שוב) ושיפרתי פסיכומטרי כדי להתקבל להנדסת חשמל באוניב' ת"א,

כי ידעתי שזה מה שאני רוצה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אולי כדאי שתלכי ללמוד הנדסאי רכב.

זה ייתן לך אופציות קידום רבות בתחום, וזה לא תואר מאוד קשה, אפשר לעשות אותו בלימודי ערב במבחר מכללות.

חשבתי על זה כבר,

אבל דבר ראשון לא הצלחתי למצוא עבודה בתור מכונאית אז אני לא חושבת שאם אני אעשה הנדסאי יהיה לי יותר הצלחה בתחום :|

בנוסף לזה הנדסאי לא מספיק לי, אני רוצה תואר ראשון, ואולי אפילו שני...

ודבר שלישי, (אם כבר אני אמצא עבודה) אני לא רוצה להתעסק בתחום הרכב כל החיים שלי, הידע שלי מספיק לי.

פורסם
המכללות העלומות שם הם בד"כ חרטא.

רוב האוניברסיטאות/ מכללות הזרות הם קומבינה לעובדי מדינה/ משטרה / שירותי ביטחון כדי לקבל תוספת לשכר בגין תואר אקדמי.

אם תעודת הבגרות שלך לא מבריקה ואתה עדיין רוצה ללמוד במקום נורמלי ללא כאב הראש של מכינה אקדמית או בזבוז שנה וכסף על שיפור בגרויות במכונים פרטיים יש לך אפשרות מרכזית אחת:

מסלולי מעבר של האוניברסיטה הפתוחה. לאחר שנה שם תוכל לעבור למסלולים אקדמיים באוניברסיטאות כמו האוניברסיטה העברית, ת"א, הטכניון ...

איש עסקים גדול לא תהיה מלימוד באוניברסיטה, יש לך או אין לך את זה. לימודי ניהול אקדמיים נותנים לך במקרה הטוב כלים כמותיים לאמוד מגמות ולשקול החלטות עסקיות בצורה נטולת אמוציות ומדעית יותר (לא בהרח שהיא תביא אותך לתוצאות עיסקיות טובות יותר).

תואר ממוסד מכובד גם יאפשר יפתח לך יותר דלתות יאפשר לך לימודי המשך אקדמיים כמו MBA - תואר שני במנהל עסקים.

אני רוצה תארים לא בשביל להתחיל לעבוד בתור מנהל עסקים זוטר באיזה חברה קטנה, אני בסה"כ חושב שזה מוסיף לרזומה. והצד האמוציוני אצלי חזק מדי, אני צריך איזה מלאך על הכתף שלי שיגיד לי את התוצאות לפי ה"מדע".

הכיוון הכללי הוא MBA, אוניברסיטאות עלומות שם לא הוזכרו כאן, מצד שני מכללות עלומות שם - כן.

יש לי קצת בעייה עם האוניברסיטה הפתוחה, אני לא ממש יכול לשבת לבד ולעשות, ז"א בלי שיגידו לי מה. או במילים אחרות אני עצלן.

דוד שלי למד בחו"ל באנגליה והיום יש לו תואר שני וחצי דוקטורט (פרש באמצע), הוא עשה חיים שם, הבעייה איתו שהוא לא יכול להמליץ לי על אוניברסיטאות בגלל שהוא אינו למד את מה שאני מתכוון ללמוד.

בכל מקרה האונ' האנגלית הנ"ל היא עלומת שם\חרטה\של עובדי מדינה ?

דניאל.

פורסם
חשבתי על זה כבר,

אבל דבר ראשון לא הצלחתי למצוא עבודה בתור מכונאית אז אני לא חושבת שאם אני אעשה הנדסאי יהיה לי יותר הצלחה בתחום :|

בנוסף לזה הנדסאי לא מספיק לי, אני רוצה תואר ראשון, ואולי אפילו שני...

ודבר שלישי, (אם כבר אני אמצא עבודה) אני לא רוצה להתעסק בתחום הרכב כל החיים שלי, הידע שלי מספיק לי.

תראי אני הייתי באותה סירה כמוך - רק שלא הוסמכתי רשמית להיות מכונאי רכב אלא אני מטפל ברכב שלי מדי פעם בדברים קטנים.

אני האמנתי שאני מסוגל ליותר.

כמו אייל אמר - לקחתי את המושכות שוב ושיפרתי פסיכומטרי ומתמטיקה וגם פיזיקה והיום אני עובר לשנה שניה במגמת הנדסת מכונות בב"ש.

בשנה הראשונה עשינו מעבדה על: גיר רגיל, דיפרנציאל, מייסבים, קרבורטור , פיקה עוקב (שסטומים)

וכל זה ברמה של ניתוח המידה המתקבל וכו'.

אני מוצא את זה מאוד מעניין שכן בשנים הבאות יש מעבדות לגיר אוטו' וכו'. קורסים במנועי שריפה פנימית, סילון וכו'. ממליץ לך להסתכל על תוכנית הלימודים שם

http://www.eng.bgu.ac.il/newindex.php?page=1&sub=2

צירפתי לך את הפרוייקט שרץ עכשיו לשנה ד' http://w3.bgu.ac.il/sae-car/

אבל...

עם כל הדברים האלו מגיע גם הקטע ההנדסי : המון מתמטיקה ופיסיקה (משווא' דיפרנציאליות וכו')

כמו כן יש הרחבה לכל מיני נושאים כמו חשמל ואלקטרוניקה.

דניאל -

אני לא מאמין בכל המכללות "הזרות" זאת דעתי במשפט אחד..

תראה אולי מקבלים אותך למכללת אריאל במגמת מנהל עסקים או כל מכללה אחרת...

תראה לדעתי האישית: אם אתה נרשם למכללה בינונית ולא רוצה את התואר בשביל עבודה אחר כך עדיין אתה שם כספך על קרן הצבי.

לדעתי תשפר קצת את הציונים שלך ותחזור לספסל הלימודים.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

שאלה :

נניח ויש לי תואר ראשון ביד. שעשיתי במכללת כפכפים בטירה. אני יכול להתקבל ללימודי תואר שני באותו במקצוע באונ' מכובדת ?

דניאל.

• תוכן חדש...