Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת תם - האם תמיד בטיפולים שמים את השמן הטוב ביותר? (אני מטפל ברכבי במוסך מורשה של צ'מפיון בירושלים), ולאחורנה (לפני 4K) עשיתי טיפול 10K. האם החליפו לי לשמן סיננטי מלא, או לחילופין לשמן הטוב ביותר עבור רכבי?

(אני שואל כי אני לא מוצא את החשבונית של הטיפול ככה שאני לא יכול לבדוק בעצמי, אבל אם תוכלו לענות לי מה נהוג אני אשמח..).

פורסם
אין לי ספק ששמו לי מה שמופיע בחשבונית.

מוסך ק.ש בגבעת שאול בירושלים.

אמרת ק.ש אמרת הכל

המוסך הכי גרוע שיצא לי לראות אי פעם היה לי ניסיון מר מאוד איתם, עיצה שלי תתרחק מהם כמו מאש

אם אתה רוצה לדעת למה אתה יכול לפנות בפרטי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אמרת ק.ש אמרת הכל

המוסך הכי גרוע שיצא לי לראות אי פעם היה לי ניסיון מר מאוד איתם, עיצה שלי תתרחק מהם כמו מאש

אם אתה רוצה לדעת למה אתה יכול לפנות בפרטי

יש אמת בדבריך :wink:

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מוסך חברה שם שמן העומד בקרטריונים שהגדיר לו היבואן\יצרן

בצ'מפיון אגב אני לא יודע מה עכשיו, אבל עד לפני זמן לא רב לא השתמשו בחביות - אלא בג'ריקנים אישיים לכל רכב, את השארית אגב (כך היה נהוג עד כו וכך נהגו איתי) היו משאירים בתוך שקית ניילון סגורה בתא המטען של הרכב......

אבל כמו כל יבואן - הכל תלוי מי המכונאי שבאותו רגע עובד לך על הרכב !

פורסם
שמים ברבכים האלו שמן של LM 5-W40 , וזה עולה 48 שקל לליטר (שמן טוב ויקר) .

.

אני קונה את אותו השמן ב-20!! ש"ח לליטר.-מביא אותו לאוטודיפו-אומר שקניתי אצלם והם מחליפים לי כמו טטלה תמורת 40 ש"ח+החלפת פילטר...LOL :smile:

(אצלם זה עולה כ-48 ש"ח לליטר-פסיכים).

גם המוסך בו אני מטפל בד"כ, שהוא נחשב בסדר מבחינתי ואף זול...מחייב לעיתים על חלקי כמות .

לדוגמה:

שמן בלמים-מיכל קטן עולה 15 ש"ח,גם אם מוסיפים חצי מיכל הוא מחייב על מיכל מלא.

כמו גם שמן גיר או נוזל קירור.

בד"כ מדובר בכסף קטן לכן הייתי "מעלים עין",מה גם שמחיריו זולים ודברים קטנים הוא לא מחייב עבורם(בנדים וגריז בהחלפת ציריה,או כיוון גלגלים שעשה לי ללא חיוב).

פעם התעצבנתי עקב חיוב שנראה לי מוגזם והערתי לו מאד בעדינות.(עדיין צריך לשמור על יחסים...).

הוא התעצבן, ואת מחיר נוזל הבלמים מחק והעביר אותו לסעיף עבודה בהחלפת יוניט שמן שלא חייב עבורו.

בסופו של דבר הבנו אחד את השני ושנינו לא נוהגים בקטנוניות.(הוא מילא מספר פעמים נוזל קירור כשהיו לי בעיות עם המערכת ללא חיוב-כנראה שההערה שלי בכל זאת עזרה...)

ניצן

LM SYNTHETIC 5-40HD.jpg

פורסם

עינב - תודה,

אגב - לפי מה שאמר לי פעם הסוכן שירות השמן הוא של סונול דווקא אם כי אני לא בטוח לגבי הטיפול האחרון (שמו לי LM בטיפול הקודם בתושיה, שם אגב חייבו אותי על 4.5 ליטרים בלבד)

נהגת שודים - יש להם חביות גדולות לשמן מינרלי, אני יודע בוודאות ששמנים סינטטים הם ממלאים מג'ריקנים של 5 ליטרים (מילאו לחבר שלי מינרלי במקום סינטטי בטעות, הם עלו על הטעות רק בגלל שהסוכן לא ראה משיכה של סינטטי מהמחסן וקלט שמילאו לו מהמיכל הראשי...)

פורסם

במוסכים גונבים לא רק שמן.

היתה לאמא שלי פעם פיאט 127 והיא הכניסה אותה ל- 2 מוסכים שונים. (מכונאות כללית וחשמלאי).

אחרי הטיפול נעלמו כל כלי העבודה שהיו בתא המטען, והיו הרבה. מה תגידו על זה?!

פורסם

לפותח השירשור, ענית לעצמך על השאלה...

והם אכן גונבים ובגדול!

בגלל שהם מוציאים מהמחסן גלון (5ל') של שמן LM הם מחייבים אותך .

זה שנכנס רק חלק ממנו- זה לא מעניין אותם...

גניבה לאור היום!

פורסם

בשביל זה אני קונה LM 5-40 סינטטי מלא,

פילטר שמן מקורי של MANN ,

מחליף לבד בבית, גג ובלחץ זה חצי שעה עבודה.....

ממלא בידיוק כמה שצריך, לא יותר מידי ולא פחות מידי, מאפס את ה SERVICE OIL עם המחשב הנייד שמתחבר למחשב הרכב,

השמן שנשאר נשאר אצלי! לא גונבים אותי, וכל פעם שאני עובר ליד מוסך של צמפיון אני מוציא להם אצבע משולשת :),

גנבים בני גנבים!

וכן יש בזה סיפוק!

פורסם
שלום לכולם,

בטיפול האחרון חוייבתי על 5 ליטרים של שמן סינטטי מלא,

בבירור קצר שערכתי עולה כי נכנסים רק 4 ליטרים (בלחץ).

1. מישהו יודע איפה אני יכול לברר את נפח אגן השמן אצלי (אודי A3 2L TDI)

2. האם זו נורמה של מוסכים לשמור את העודפים?

תודה.

אם באמת נכנס אצלך 4.5 ליטרים והמילוי נעשה מאריזה סגורה 5' ליטר של שמן סינטטי, אתה צריך לקבל את השארית (בדקת אם השאירו לך את זה בתא המטען ?).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום לכולם,

בטיפול האחרון חוייבתי על 5 ליטרים של שמן סינטטי מלא,

בבירור קצר שערכתי עולה כי נכנסים רק 4 ליטרים (בלחץ).

1. מישהו יודע איפה אני יכול לברר את נפח אגן השמן אצלי (אודי A3 2L TDI)

2. האם זו נורמה של מוסכים לשמור את העודפים?

תודה.

נו, טעות של טירונים שבכלל נכנסת למוסך מורשה בשביל להחליף שמן. אתה באמת לא יכול להחליף שמן ופלאגים לבד? בשביל מה צריך מוסך בשביל טיפול 10K ??? אני עובר רק בשביל לפרק גלגלים ולבדוק מה מצב הברקסים ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
נו, טעות של טירונים שבכלל נכנסת למוסך מורשה בשביל להחליף שמן. אתה באמת לא יכול להחליף שמן ופלאגים לבד? בשביל מה צריך מוסך בשביל טיפול 10K ??? אני עובר רק בשביל לפרק גלגלים ולבדוק מה מצב הברקסים ...
תקופת אחריות.

פורסם

redroze -

1. מדובר על טיפול גדול שמצריך יותר מהחלפת שמן

2. אני לא יודע מה איתך, אבל אני מרוויח מספיק כדי שיהיה לי לא משתלם (כלכלית) לזחול מתחת לאוטו ע"מ לפרק את כיסוי המנוע מלמטה ולרוקן את השמן מהאגן.

3. דיזל, אין פלאגים

4. כמו שzh11 אמר - חובה לטפל ברכב במוסך מורשה (משרד התחבורה, לא חובה מורשה יבואן) ע"מ לקבל טיפולי אחריות.

• תוכן חדש...