Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'נטים, צמיגים ומה שביניהם...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכוונה לא לאוויר אלה למידות.

ובכן, מה הקשר בין מידות הצמיד למידות הג'נט?

דוגמא: איזה רוחב ג'נט צריך בשביל צמיג שרוחבו 185?

דוגמא 2: הרכב שלי נועל (האם צריך לומר צומג?) צמיגים במידה 185/60/14, במידה ואני רוצה לעלות "במידה" האם אני צריך צמיג במידה 195/50/15 או 195/55/15?

שלום

אתה לא יכול לעלות מקוטר 14' ל 15' בלי להחליף ג'נט.

אתה פשוט תהיה מחוייב להחליף ג'נט.

מה באמת :shock: , חשבתי שהמרווח שיווצר בין הג'נט לצמיג מוסיף בגבוהות!!! :silly: עכשיו ברצינות, ממש לא נראה לי שזה מה שהשתמע ממה שכתבתי, אם כן אז טעות שלי.

השאלה הייתה איזה פרופיל אני צריך , 50 או 55?

אבל חשובה לי יותר השאלה הראשונה בקשר לרוחב ג'נט ביחס לרוחב צמיג..

חביבי

כשאתה כותב להחליף מ -> 185/60/14 ל-> 195/50/15 מה אני אמור להבין מזה?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד שני 185/55R15 לא מהווה שינוי רציני במיוחד. לא ברוחב ולא בחתך...

זה מזכיר לי שבסקסו VTS מתיחת הפנים שינתה גם את הצמיגים. מ-185/55R14 ל-195/45R15. באחוזים ההפרש קטנצ'ים, כחצי אחוז, אבל כנראה באחיזה וחדות הגה הוא גדול...

כשיהיה מספיק כסף, אולי אני אחליף...

רוני

רוני כשה תשיג אישור לצמיג כזה תודיע לי איך השגת כי ככל שידוע ב106/סקסו המידה

185/55/14 היא מקסימלית

בהמשך לשיחתינו לגבי הצמיגים של ה XS, כדי להרחיב ולהישאר בהיקף צריך לשדרג ל195/55x14מ- 165/65x14, וזה לפי החישוב המתימטי.

D

פורסם
הכוונה לא לאוויר אלה למידות.

ובכן, מה הקשר בין מידות הצמיד למידות הג'נט?

דוגמא: איזה רוחב ג'נט צריך בשביל צמיג שרוחבו 185?

דוגמא 2: הרכב שלי נועל (האם צריך לומר צומג?) צמיגים במידה 185/60/14, במידה ואני רוצה לעלות "במידה" האם אני צריך צמיג במידה 195/50/15 או 195/55/15?

שלום

אתה לא יכול לעלות מקוטר 14' ל 15' בלי להחליף ג'נט.

אתה פשוט תהיה מחוייב להחליף ג'נט.

מה באמת :shock: , חשבתי שהמרווח שיווצר בין הג'נט לצמיג מוסיף בגבוהות!!! :silly: עכשיו ברצינות, ממש לא נראה לי שזה מה שהשתמע ממה שכתבתי, אם כן אז טעות שלי.

השאלה הייתה איזה פרופיל אני צריך , 50 או 55?

אבל חשובה לי יותר השאלה הראשונה בקשר לרוחב ג'נט ביחס לרוחב צמיג..

חביבי

כשאתה כותב להחליף מ -> 185/60/14 ל-> 195/50/15 מה אני אמור להבין מזה?

למרות שאני לא שלם עם זה אני אסכים איתך, למרות שזה די ברור... :roll:

:)

פורסם

היי לכולם, מצטער שאני מעורר את הנושא שוב אבל אני חייב לברר סןפית משהו, או שאני ישאר בלי תשובה כל הזמן...

לא כל כך הבנתי את עניין מידות הצמיג...

למשל אצלי 205/50/15....

15 זה האינצים של קוטר הגלגל (רק המגנזיום כמובן לא הצמיג)..

205 זה?

50 זה האחוז מה-205 שהם?

תעזרו לי סופית בבקשה להבין...

פורסם

זה מזכיר לי שבסקסו VTS מתיחת הפנים שינתה גם את הצמיגים. מ-185/55R14 ל-195/45R15. באחוזים ההפרש קטנצ'ים, כחצי אחוז, אבל כנראה באחיזה וחדות הגה הוא גדול...

רוני

185/55/14 היא מקסימלית

בהמשך לשיחתינו לגבי הצמיגים של ה XS, כדי להרחיב ולהישאר בהיקף צריך לשדרג ל195/55x14מ- 165/65x14, וזה לפי החישוב המתימטי.

יגאל

ככל שידוע לי אין מידה כזאת 195/55/14 אבל יכול להיות שאני טועה...

בכל זאת לפני שבוע ראיתי פולו GTI עם 195/45/14 ותאמין לי, אני מבקש מישהו שישיג אישור להלביש את הדבר המגניב הזה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

רוני

185/55/14 היא מקסימלית

יגאל

.

אז אתה טועה יש מידה כזאת ואפילו ראיתי של קומו..

פורסם

רוני

185/55/14 היא מקסימלית

יגאל

בכל זאת לפני שבוע ראיתי פולו GTI עם 195/45/14 ותאמין לי, אני מבקש מישהו שישיג אישור להלביש את הדבר המגניב הזה.

המידה של הפולו קטנה ב6.84% מהמידה המקורית שלך, מנ שיגרום לקיצור בגיר ולזיוף במד.

D

פורסם
בסדר העיניין עם הפרופיל ברור.

אבל מה שיותר חשוב לי זאת השאלהבקשר לרוחב הג'נט.

העיניין הוא כזה, אני עומד לפני החלפה של ג'נטים (ד"א אם למישהו יש ג'נטים לבנים בסגנון של הראלי אז תיצרו קשר.) ואני לא יודע איזה רוחב ג'נט אני צריך לחפש. תזכורת מידות הצמיגים הם 185/60R14

עריכה: תודה למנהלים שמחקו את הוויכוח...

אתה צריך ג'אנט ברוחב 6 אינטש.

פורסם

הרמן - המידה של ה-195/45R15 לסקסו היא סטנדרטית בחו"ל. אני מאמין שלא צריכה להיות שום בעיה חוקית לאשר כזאת מידה ברישיון גם בארץ. אם לא הייתה מידה כזאת בחו"ל, הייתה בעיה, אבל הכל אפשר לפתור :wink:

ירון - הכוונה שלי הייתה שחדות הפנייה תשתפר (TURN-IN), בנוסף לאחיזה.

בגיליון "אוטו" האחרון, בכתבה על הסקסו שלי, נכתב מה שאני כבר יודע - שבנוסף להגה שאיננו טוב במיוחד, חדות הפנייה איננה כצפוי מרכב כזה. אמנם היא מרשימה בהחלט, אבל אפשר יותר (אם כי זה בוודאי יעשה את הרכב עצבני, כמו שנכתב בכתבה שתרגמתי לא מזמן מ-EVO)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרמן - המידה של ה-195/45R15 לסקסו היא סטנדרטית בחו"ל. אני מאמין שלא צריכה להיות שום בעיה חוקית לאשר כזאת מידה ברישיון גם בארץ. אם לא הייתה מידה כזאת בחו"ל, הייתה בעיה, אבל הכל אפשר לפתור :wink:

בגיליון "אוטו" האחרון, בכתבה על הסקסו שלי, נכתב מה שאני כבר יודע - שבנוסף להגה שאיננו טוב במיוחד, חדות הפנייה איננה כצפוי מרכב כזה. אמנם היא מרשימה בהחלט, אבל אפשר יותר (אם כי זה בוודאי יעשה את הרכב עצבני, כמו שנכתב בכתבה שתרגמתי לא מזמן מ-EVO)

רוני

רוני , אתה צריך מסרק הגה חדש, דחוף! כי החופש שיש לך שם הוא החופש הגדול בכבודו בעצמו. קצת קאמבר קטן לקידמיים סטייל אקסנט ג'י טי ואתה פטיש ב turn In .

D

פורסם

דיגה, תרגע עם החופש הגדול, זה לא מפריע בגרוש במהירויות גבוהות, אבל אם כבר - להחליף הגה בכלל, לא עדיף? :wink:

nnnnnniiiiiinnnnnneeeeeeeeelllllleeeeevvvvvveeeeeeennnnnn

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

עדיף כבר לשים ספייסרים קדימה. ההבדל יורגש פי כמה, וולא רק הכניסה לפניה תשתפר אלא גם ההתנהגות בתוך הפניה עצמה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אני יודע שהערתי את הדיון הזה "משעת המוות" שלו .

אבל ככל שאני מחפש יותר אני מתעצבן יותר ולא מצליח להבין לגמרי אחרי קריאה של מאמרים מאוד מחכימים ב TIRES4U עדיין לא הצלחתי להבין איך אני יודע איזה רוחב \ גודל ג'אנט הוא המקסימלי לרכב שלי (106 XSI שנת 93) .

וגם מה מייצגים המספרים שעל הג'אנט נגיד 175\65\14 ? (אם אני לא טועה זה מה מופיע אצלי) .

ונאמר שאני רוצה לקנות צמיגים חדשים לרכב שלי ואני מעדיך שיהיו עם אחיזה מאשר אורך חיים , אז אני יודע שג'אנט רחב אוחז יותר ומאיץ יותר מהר אבל פוגע במהירות מירבית ? וגם בצריכת דלק , נכון ?

אז איך אני יודע איזה צמיג מבין המיליון שקיימים אצל כל חברה הוא צמיג ספורטיבי ואיזה הוא לא ?

וגם צמיגים לחורף ולקיץ איך מזהים תהבדילם ?

בקיצור כל מידע בצורה הפשוטה יעזור לי להחכים במעט בנושא שאני כבר תקופה רוצה לדעת מה עדיף ומה לא .

תודה .

פורסם

המידה המקסמלית החוקית שתוכל לאשר על רכבך היא 185/55/14 (מידת ה-GTI).

במידה הזאת מבחר הצמיגים לא גדול במיוחד, יש לך את הA539 ועוד כמה אפשרויות בחירה, תריץ חיפוש.

• תוכן חדש...