Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הרומבה 858 מיולי 2012 עדין חי ועובד.

עבר ריענון של מברשות ופילטרים, סוללה חלשה מידי תוחלף בקרוב , הוחלפה לפני כמה שנים במעבדת היבואן ביהוד שגם שם התפלאו שאני לא משדרג.

הוזמנה בעקבות הטריגר מהשרשור הזה, תודות ל @lanosforce 😊

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר מדברים על רמקולים למחשב - בעיני הסט הכי טוב שיצא לי לשמוע עד היום הם תוצר שהוא שיתוף פעולה בין מייקרוסופט לבין פיליפס - סאונד סיסטם 80 

image.png.f1508e902d2ec4dc4f973f4eb9668717.png

פיליפס עשו שם משהו מאוד נכון - 

image.png.7c40bf1176ed5d66e1b2c4cf2d498017.png

והסאב וופר אחד השימושים המתוחכמים ביותר שזכורים לי לרדיאטור פסיבי - 

image.thumb.png.edbc645a2eb1084508a95ce1679b6cff.png

בזמנו רכשתי כרטיס PCI הרחבה לDVD ביחד עם כונן DVD ואת הסאב והערוצים הקידמיים שלחתי לסאונד סיסטם בעוד האחוריים היו רמקולים מוגברים של ימאהה סה"כ 3W RMS וסנטר מאולתר עם מגבר ביתי. 

זאת היתה הפעם הראשונה שהבנתי מה אפשר לעשות עם הספקים כמו 3W לרמקול וסט קדמי כולל סאב 80 וואט 

הם מעולם לא היו צריכים להפסיק את הייצור של הסט המדהים הזה רק היו צריכים להעביר אותו לUSB. 

ואאהההם @zaf

הוא עדיין לידי - בחדר עבודה - נח, לא מפריעים לו: (מוקי קראנו לו) 

image.thumb.png.200a9507e24e5381072f3e1b826141e1.png

• אהבתי 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אין על סאב עם ממברנות פונות לרצפה. האפקט המתקבל על  רצפת פרקט , לטעמי, priceless.

לפני 9 דקות, lanosforce כתב:

הוא עדיין לידי - בחדר עבודה - נח, לא מפריעים לו:

אצלי עוגן לצד הספה בסלון. תוכנת לעבוד בתחילה כל בוקר ב 8, אבל הוא מתלונן כל הזמן שדברים מפריעים לו אז עכשיו מופעל ספורדית.

מה שיפה בו זה השלט זולל סוללות AAA שעובד אולטרה-סוני. נמאס ממנו מזמן ומאז נח במגירה 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zaf כתב:

איך שכחתי - רמקולים למחשב של אלטק לנסינג, קניתי ב 2004 למשרד, בעשור האחרון משמשים את המשרד הביתי . הסאב בנוי מעץ וממברנה מופניית לרצפת הפרקט . אני מכור לצליל שהם מפיקים.  

תמונה נוספת מהרשת

מעלה נשכחות... היה לי את הדגם החדש יותר (שחור עם רמקןלים בצורת חצי חרוט) מ 2005, צליל נהדר ועמוק. הבלאי שלהם נגרם מריבוי נפילות (מהשולחן לרצפה...) כך שאחרי הפעם העשירית שהדבקתי אותם החלטתי לאחסן במחסן וכיום משתמש בסט ישן של לוג'יטק במבנה דומה (2+1) עם איכות קרובה.

לפני שעתיים, `Infinity כתב:

לוג'יטק MX MASTER 3S

גבר אמיתי עובד עם G600😁

עכברי G600 (עכבר עם 15 כפתורים) של לוג'יטק. משמשים בבית ובעבודה כבר יותר מ 9 שנים, כל פעם שאחד מהם מראה סימני בלאי (6-7 שנים) הוא מוחלף בעכבר אחר מהגיבויים שלהם (לכאורה לוג'יטק לא מייצרת אותם יותר אך הוא נמכר ביפן תחת השם "לוג'יקול"...)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם

בגלל שאני שמאלי, אני לא יכול ללכת על עכברוש צורתי. 

אני עם G903 פשוט ונחמד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 52 דקות, ברווז כתב:

בגלל שאני שמאלי, אני לא יכול ללכת על עכברוש צורתי. 

אני עם G903 פשוט ונחמד. 

משתתף בצערך, ברצינות. 

אחרי כל כך הרבה זמן עם עכברים בעלי כפתורי מאקרו קשה לי מאוד לעבוד עם עכבר טיפש...

פורסם (נערך)

רמקולים? עכברים? רובוטים? קערות קורנפלקס?!

הרכישה הכי מוצלחת ביחס של שקל/שעות שימוש/תוצר - מקצועה סטנלי מס׳ 6 עם תחתית מחורצת,

יוצרה מתי שהוא בארצות בין 1949-1960, נרכשה ב... לא זוכר. 2013 כזה.

קניתי משומש דרך אתר אמריקני דקה וחצי לפני שהתחום הידני -נוסטלגי התפוצץ והמחירים עלו לגבהים שאני לא מסוגל לחזור אליהם.

היה פחות מ-75 דולר כולל משלוח, המוכר כבר נפטר חוששני, והאתר ז״ל.

בניתי עם המקצועה הזאת מדפים, שולחנות, כיסאות, ארונות, שידות, גיטרה, מיטות, נברשות... היא פשוט מסוגלת לעשות הכול.

מסוג הכלים שמתפקד כמו שלוחה של הגוף האנושי, איזון מופלא של יכולות כיוונון, משקל עצמי, גמישות ודיוק.

(ברקע גם מס׳ 5, תקינה, לא משתמש בה בכלל כי 6 עושה הכול)

20171120_221920.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 7

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, lanosforce כתב:

וזה לא חייב להיות רכב,

אז אצלי זה רכב-הקטנוע קימקו מובי שלי

ב2010 עבדתי שליח אז יצא לי לירכוב על כמה כלים וגיליתי שמשהוא בכלי הזה פשוט מצויין-זה הרביעי שבניגוד לקודמים שהחזיקו אצלי כשנה איתו הלכתי עד הסוף-ניקנה ב2014. גריפים וצמיגים הוחלפו ליותר טובים ממה שכרגיל היו שמים בקטנועים כאלה. יתרון בקטנוע 125 סמ״ק מודרני גלגלים גדולים מנוע שקט מגיע למהירות 110-לעומת 90 בשלי. יתרון בשלי קרור אויר  מכניקה פשוטה צמיגים זולים/קטנים פלסטיקה גמישה ולא נישברת זול אמין לא גניב עובר בין המכוניות כי הוא קטנציק ומצויין בשטח-אני מאוד אוהב אותו ואת אך שהוא ניראה 

IMG_9629.png

IMG_9638.jpeg

IMG_9632.jpeg

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 5
פורסם

כשרק התחלתי לעבוד על רכבים לפני יותר מעשור, רכשתי כלי עבודה לפי צורך. מפתח פילטר עכביש שרכשתי בערך ב40 שקלים אצל אבי חלפים משמש אותי עד היום.

סט בוקסות רבע שרכשתי באיביי בזמנו (והיום יש מוצרים זהים אחד לאחד בעלי אקספרס) עלה 52 שקלים לזכרוני.

וכמובן עוד הרבה מוצרים מעלי אקספרס, אמאזון שקניתי בעשור הקודם ואני משתמש בהם תדיר, חלקם כנראה כבר לא ניתנים לאיתור, וחלקם כנראה נמכרים תחת שמות כאלו ואחרים במחיר קצת יותר גבוה.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמה דברים שקניתי ונשארו איתי לאורך שנים, כולם בתחום האודיו (מה אני אעשה, רק דבר אחד בראש שלי) -

T-AMP - למי שמכיר ואו זוכר, מגבר שיצא לפני 20 שנה, מגבר (15? 18? וואט) קטן מימדים שדחף רמקולים ביתיים בלי שום בעיה, כשיצא היה סנסציה שאפילו הפילה בפח אודיופילים בשמיעה עיוורת על פני מגברים שעלו פי 100.

קניתי אחד פשוט כי הייתי חייב, לא היה לי שום שימוש בשבילו בזמנו אבל מאז הספיק לעבור איתי דירות סטודנטים, לשמש אותי בהפסקות חשמל יזומות (הדבר הזה יכול לעבוד על בטריות אצבע!) והיום הוא עדיין מחובר למערכת סטראו שלי - הלך לי הערוץ של הסנטר, אני אפילו לא יודע אם הלך במגבר או בפרה-אמפ ואין לי כוח או יכולת לבדוק, אז פשוט עקפתי את המגבר והפרה-אמפ וחיברתי את הסנטר ישירות לנגן :P

מיקרופון sony ecm-717 - קניתי בשנת 2000 כדי להקליט הופעות, הייתי מקליט עם המינידיסק (הי"ד) ולאחר מכן עם מכשיר זום H4, שימש אותי שנים עד שקניתי טלפון מרשל במיוחד להקלטות- מאז הטלפון כבר עשה את שלו (עדיין עובד אבל זמן סוללה קצר וגם כל הפלסטיקים שלו כבר מתפרקים), ולאחרונה חזרתי למיקרופון הפלאי הזה - מסתבר שעם דונגל סיני בכמה עשרות שקלים אפשר לחבר אותו ישירות לפלאפון, והמיקרופון הזה שיותר מבוגר מאנשים פה בפורום עדיין עובד ומקליט כמו גדול :-)

ואחרון חביב - קניה אימפולסיבית שהייתי בטוח שזרקתי את הכסף לפח, כזו ששניה אחרי שלוחצים על הכפתור מתחרטים- נגן PONO של ניל יאנג.

https://en.wikipedia.org/wiki/PonoPlayer

נתחיל מהצורה המוזרה שלו, משולש ענקי שלא נכנס בכיס, נמשיך בנוחות פעולה (לחבר למחשב כדי להעביר פלאקים - תהליך די ארוך ומייגע)

אממה- בשלב מסויים הנגן פיי שהתקנתי באוטו הלך, חיברתי את הנגן פונו במקום ויצא שהשתמשתי בו כמה שנים טובות.

הוא עדיין עובד אבל קצת קשה לעדכן את הקבצים עליו (לפעמים המחשב מתנתק באמצע וכולי).

חוץ מזה שהציפוי שלו נהיה דביק ומגעיל - היה טרנד כזה למשך תקופה לפני 20 שנה של גומי עם מרקם של זמ"ש, זה נחמד כשזה חדש אבל מהר מאוד זה נהיה עיסה שחורה ומגעילה שנדבקת לכל דבר - כיסיתי הכל עם דבק חבלה וזה נראה גטו לגמרי, אבל וואלה, עובד ואפילו עובד טוב! עומד בטמפרטורה הגבוהה של הרכב וגם הבטריה עדיין תקינה (ובאופן מפליא, הנגן באמת איכותי בצליל שהוא מוציא בליין-אאוט שלו).

(עריכה: לא רשמתי רכיבי מערכת סטראו, יש כאלה כמו רמקולים ופרה-אמפ שהולכים איתי כבר יותר מ30 שנה, את הטי-אמפ רשמתי כי הוא די קוריוז)

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 27.6.2026 בשעה 17:50, lanosforce כתב:

וואלה, מכירים את הרגע הזה שאתם נהנים להביט או להשתמש במשהו שקניתם גם חמש או עשר שנים אחרי שנרכש? 

יש הרבה דברים שאני יכול לכתוב עליהם אחלה דיל... בעיקר כלי עבודה וכל מיני דברים שעושים לי את החיים קלים יותר בעבודה וגם בבית.

אבל אם כבר נוסטלגיה - 

השנה היא 2005~.

נכנס לאחת מרשתות המרכולים הגדולות שיש להן גם מחלקת חשמל\מחשבים ושומע ממרחק רב צליל באס יפה ומדוייק.

מתקרב ורואה צמד רמקולים מגניב עם סאב וופר צנום על הרצפה. לא מאמין שהדבר הזה מוציא באס כמו ששמעתי (הרגשתי ?) ממרחק רב.
בודק את הדגם ורואה שמדובר ב Altec Lansing ATP3.
לא בזבזתי זמן באותו הרגע אבל כמה ימים אחרי קפצתי לחנות מחשבים ליד הבית וקניתי את הסט הזה. לא זוכר אם זה עלה בזמנו 300 או 400 שקל.

הוא עבר איתי כמה וכמה דירות, היה מחובר לכל מיני מקורות, אבל עד היום הוא עובד כמו חדש וכרגע הוא מחובר ל Mini-PC שאני משתמש בו כרגע.
באמת יופי של סט.

איציק

תמונה מהמרשתת:

image.png.11fbeade305f1ce6d7bf075d7a91cd7e.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

יש הרבה דברים שאני יכול לכתוב עליהם אחלה דיל... בעיקר כלי עבודה וכל מיני דברים שעושים לי את החיים קלים יותר בעבודה וגם בבית.

אבל אם כבר נוסטלגיה - 

השנה היא 2005~.

נכנס לאחת מרשתות המרכולים הגדולות שיש להן גם מחלקת חשמל\מחשבים ושומע ממרחק רב צליל באס יפה ומדוייק.

מתקרב ורואה צמד רמקולים מגניב עם סאב וופר צנום על הרצפה. לא מאמין שהדבר הזה מוציא באס כמו ששמעתי (הרגשתי ?) ממרחק רב.
בודק את הדגם ורואה שמדובר ב Altec Lansing ATP3.
לא בזבזתי זמן באותו הרגע אבל כמה ימים אחרי קפצתי לחנות מחשבים ליד הבית וקניתי את הסט הזה. לא זוכר אם זה עלה בזמנו 300 או 400 שקל.

הוא עבר איתי כמה וכמה דירות, היה מחובר לכל מיני מקורות, אבל עד היום הוא עובד כמו חדש וכרגע הוא מחובר ל Mini-PC שאני משתמש בו כרגע.
באמת יופי של סט.

איציק

תמונה מהמרשתת:

image.png.11fbeade305f1ce6d7bf075d7a91cd7e.png

יש לי בדיוק את הסט הזה שמור במחסן אההההמ

ודרך אגב אני רואה שהשם אלטק לאנסינג הופך כאן למוטיב. גם אני לא ידעתי עד שחבר פורום כתב את זה

james b. lansing

מה שאחכ הפך ל jbl

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...