Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את הכתבה ב"זמן ישראל" ויש שם טענה עובדתית שלא מובנת לי:

ציטוט

"התוכנה שמנהלת את המנוע לא יודעת להשפיע על התאוצה", אומר סביש, "היא יודעת רק להשפיע על הכוח.

"המשמעות היא שאתה לא יכול לייצר החלשה של היציאה הראשונית בלי לייצר החלשה של כלל המנוע. יש עם זה מורכבות, כי אתה צריך לוודא שיישאר לו מספיק כוח לסחוב בכל מצב כולל עליות גדולות

הרי רוב מכשירי החשמל (מבלנדר ועד משחזת 'דיסק') יודעים למתן את הכוח הראשוני

באופן כזה שגם "פול גז" מספק את הכוח באופן הדרגתי וממותן, ולא מתפוצץ מאפס למאה אחוז מהכוח תוך שנייה.

גם כל רכב חשמלי יודע לזחול באופן מתון בפקקי תנועה ולא קופץ קדימה במלוא המומנט,

(בהתאם ללחץ של הנהג על הדוושה) וכל זה מבלי לגרוע מאספקה מלאה של הכוח בעת הצורך.

האלקטרוניקה היום כ"כ משוכללת ומתערבת, כך שהטענה הזו נשמעת לי תמוהה,

אלא אם מניחים שזה חוק טבע שהנהג ילחץ על דוושה מלאה כל הזמן, כאילו זה מתג ON/OFF.

פורסם (נערך)

אתה צודק.

אני מניח שרמת הניתוק של הנהג באוטובוס היא גבוהה יותר ממה שבפרייבט. גם תנאי הנהיגה מורכבים הרבה יותר ומקשים על דיוק/מינון נכון באופן רציף וממושך.

במנוע בעירה פנימית אופי המנוע - עקומת המומנט - מכתיבה את אופי התאוצה ולכן הניתוק הזה של הנהג לא גרם לתוצאה כאילו שם הנהגים היו פחות עדינים  עם הדוושה. לכך כמובן נוסיף שתיבת הילוכים עם ממיר מומנט מטבעה מרככת את הזינוק. יתכן וגם שם רוב הזמן לחצו עד הסוף. וגם אם לא, מנוע חלש יותר בהגדרה, מגיב בצורה מהססת ואיטית הרבה יותר. בשונה מחשמלי חזק מדי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

טוב שהם לא נגרים החבר'ה האלה.

תוך שבוע כבר לא היה נשאר מי שיכול לאסוף את האצבעות מהריצפה,

ואז היו מארגנים משלחת ליצרן של המסור כדי שיפתור את הבעייה...

ממש עוילם גוילם

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

קראתי את הכתבה ב"זמן ישראל" ויש שם טענה עובדתית שלא מובנת לי:

הרי רוב מכשירי החשמל (מבלנדר ועד משחזת 'דיסק') יודעים למתן את הכוח הראשוני

באופן כזה שגם "פול גז" מספק את הכוח באופן הדרגתי וממותן, ולא מתפוצץ מאפס למאה אחוז מהכוח תוך שנייה.

גם כל רכב חשמלי יודע לזחול באופן מתון בפקקי תנועה ולא קופץ קדימה במלוא המומנט,

(בהתאם ללחץ של הנהג על הדוושה) וכל זה מבלי לגרוע מאספקה מלאה של הכוח בעת הצורך.

האלקטרוניקה היום כ"כ משוכללת ומתערבת, כך שהטענה הזו נשמעת לי תמוהה,

אלא אם מניחים שזה חוק טבע שהנהג ילחץ על דוושה מלאה כל הזמן, כאילו זה מתג ON/OFF.

זה נראה פשוט שרק מוחלט. למרות שאני הדיוט בתחום הנעה חשמלית ומה שאני יודע מגיע רק מסקרנות, כל מה שאתה כותב נראה לי נכון וכל מה שנאמר בכתבה נראה לי שקר.

לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

אתה צודק.

אני מניח שרמת הניתוק של הנהג באוטובוס היא גבוהה יותר ממה שבפרייבט. גם תנאי הנהיגה מורכבים הרבה יותר ומקשים על דיוק/מינון נכון באופן רציף וממושך.

במנוע בעירה פנימית אופי המנוע - עקומת המומנט - מכתיבה את אופי התאוצה ולכן הניתוק הזה של הנהג לא גרם לתוצאה כאילו שם הנהגים היו פחות עדינים  עם הדוושה. לכך כמובן נוסיף שתיבת הילוכים עם ממיר מומנט מטבעה מרככת את הזינוק. יתכן וגם שם רוב הזמן לחצו עד הסוף. וגם אם לא, מנוע חלש יותר בהגדרה, מגיב בצורה מהססת ואיטית הרבה יותר. בשונה מחשמלי חזק מדי.

עם כל זה שאוטובוס מרגיש שונה מפרייבט ותנאי הנהיגה מורכבים יותר, אם היו מרככים את התאוצה הראשונית בהתאם למבחן שבודק מה הרף המסכן נוסעים בעמידה, ברור שהנהגים היו נוהגים את האוטובוס בהתאם.

כרגע הם יכולים להאיץ חזק מהמקום ונוהגים בהתאם לזה. אם חלקם תמיד יהיו כאלה, צריך להגביל את התאוצה או לאסור נסיעה בעמידה.

פורסם
לפני 3 דקות, PYA כתב:

לאסור נסיעה בעמידה.

זה בעייתי כי אז הנהג יצטרך לחכות עד שהנוסע יתקף מול המסוף ויתיישב (אם יש מקום),

וזה כבר באמת יגרום לעיכובים.

ממה שנראה לי (מבחוץ) הנהגים בת.צ. צריכים לעמוד בזמנים קשוחים,

וזה גורם להם להתנהג כמו שליח של וולט... כולל לעבור באדום, להידחף לפני התור בפניות וכו',

וזה מעבר לנהיגה האגרסיבית שמטלטלת ומפילה את הנוסעים בפנים.

פורסם

באופן כללי, לדעתי, הפתרון הוא שיפור מהיסוד של תרבות הנהיגה של כל משתמשי הכביש. 

בנוסף, גם רגולציה וסבסוד של תחב''ץ.

אנחנו במצב קשה ביותר. 

גם מה שכתבתי הוא פלסטר במקסימום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רק חזרנו מחו"ל, אשתי נסעה באוטובוס עירוני. לפני הרמזור הנהג האיץ בפתאומיות ואז בלם חזק, והיא איבדה את שיווי המשקל ונחבטה בעמוד שבו מותקנת עמדת הרב קו.
יש לה חבלות במספר אזורים בגוף והופיעו סימנים כחולים ברגל ובבטן. אחרי יומיים החלו גם כאבי גב, ולכן פנתה לבדיקה רפואית ועשתה צילומים במר"מ. אין שברים אבל יש חבלות יבשות. הכאבים כבר במגמת שיפור.

אדם מבוגר לא היה יוצא מזה ב'קלות' כזו. 

• מבאס 4
  • מעניין 1
פורסם

צריך לזמבר נהגים כאלה,חבל שלא עושים כלום בנידון,

זה לא חדש שהם עושים מה שבא להם בכביש ולא סופרים נוסעים.

• רעיון טוב! 3
פורסם

בשבוע שעבר, בצומת עירוני עמוס במרכז העיר קרוב לביתי,

2 אוטובוסים משני כיוונים מנוגדים, נוסעים ישר באור אדום מלא,

כשמולם משני הכיוונים מכוניות פונות שמאלה בירוק.

שניהם נדחפו לתוך הצומת בביריונות, ואי אפשר להגיד שהם 'גנבו' את האדום,

כי הם פשוט נדחפו לצומת באדום ואילצו את הרכבים הפונים בירוק לעצור.

התנהגות ממש כמו שליחים של וולט על אופניים...

פורסם
לפני 4 שעות, ArikB כתב:

רק חזרנו מחו"ל, אשתי נסעה באוטובוס עירוני. לפני הרמזור הנהג האיץ בפתאומיות ואז בלם חזק, והיא איבדה את שיווי המשקל ונחבטה בעמוד שבו מותקנת עמדת הרב קו.
יש לה חבלות במספר אזורים בגוף והופיעו סימנים כחולים ברגל ובבטן. אחרי יומיים החלו גם כאבי גב, ולכן פנתה לבדיקה רפואית ועשתה צילומים במר"מ. אין שברים אבל יש חבלות יבשות. הכאבים כבר במגמת שיפור.

אדם מבוגר לא היה יוצא מזה ב'קלות' כזו. 

למה לא לנסות לתבוע?

אם יש עדים עוד יותר טוב

אפשר להוציא סכומים לא רעים במאמץ קטן

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...