Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מבלי להיות שם אני משער שהיה פקק המכוניות שהגיעו למינהרה במהירות ברגע שניכנסו ראו שיש להם טיפה מרחק עד שיתנגשו במכוניות העומדות

למה אני חושב ככה

כי זה קרה לי ליפני כשנה שם אפילו לא הספקתי להוריד הילוכים אלא עצירה בניוטרל מה שהצדיק את צמיגי המישלן שהשקעתי ומישקל הנמוך של הרכב שלי

אבל מאז אני יודע שזה מקום בעייתי

בזמנו עשיתי פוסט על סיבוב בעייתי-מרמות ליד הר שמואל-ששמו רמזור שרואים אותו רק ממש קרוב מדיי-או שמכירים את הכביש ומאטים מראש ושאלתי למה לא יעשו תמרור כגון אור אדום מהבהב ליפני הסיבוב-(אם אני זוכר מישהו הזכיר שזה קיים בחיפה או משו כזה)

אותה השאלה רלוונטית למינהרה ב2026 וכן למינהרה בשנת 2000 כי אני לא מדבר על משו משוכלל מדיי- ברגע שיש תנועה עומדת במינהרה אז שיהיה אור אדום מהבהב בכניסה או משו דומה

עד מתי לאדישות ב נושאים האלה 

או שפשוט מאמינים במכתוב

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • לא הבנתי... 1
פורסם

אני לא יודע על איזו תאונה אתה מדבר. מכל מקום, בכניסה לכל מנהרה יש רמזור ומחסום. מה שאיניניודע הוא מה מנגנון ההפעלה (אוטומטי או ידני), מי אחראי להפעילו ומה הקריטריונים לחסימה.

בנוסף - בשעות היום כניסה למנהרה מצריכה התרגלות של העיניים לתאורה המופחתת, מה שעלול לפגום בתגובת הנהגים.

לגבי ההתראה על רמזור אדום - אני מכיר בלפחות שני מקומות בחיפה (במרחק כמה מאות מטרים זה מזה). ובאחד מהם הייתי אישית עד לתאונות שנגרמו על ידי חציה באור אדום. יתכן בשל תזמון ההתרעה המקדימה, שלא ברור לי האם מופעלת עם האור האדום (שזה מאוחר) או טיפה (1-2 שניות) קודם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

IMG_0641.png

IMG_0642.png

IMG_0643.png

למי שלא הבין יש לי סבלנות להסביר

האוטובוס בפתח המינהרה לפי התמונה הוא זה שפגע במכוניות העומדות ליכאורה (המישטרה חוקרת) 

ולכן כתבתי אני עצמי הייתי במצב זה ליפני כשנה 0 רמזים למה שיקרה

פורסם
לפני 20 שעות, דובצע כתב:

קרה לי ליפני כשנה שם אפילו לא הספקתי להוריד הילוכים אלא עצירה בניוטרל

בבלימת חירום לא מורידים הילוכים ולא מכניסים לניוטרל. בבלימת חירום מייצבים את הגוף עם רגל שמאל (דחיפה חזקה של התחת לתוך המושב, לייצוב הגוף שיאפשר שליטה בעוצמת הבלימה והיגוי מדויק, אם אפשר וצריך), ולוחצים על הבלם בכל הכוח האפשרי. לבעוט הדוושה הכי חזק שאפשר. ברכב מודרני המערכות יאפשרו בלימה מקסימלית והיגוי תחת בלימה ( ככל הניתן). 

במטרה היא להאט ככל הניתן, קודם כל. 

ברכב נטול מערכות הטכניקה אחרת , אבל אז נהג לא מיומן ומתורגל בטוח ייכשל. לתרגל את הכתוב למעלה קל לעשות ( ומאוד מומלץ)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

באוטו שלי אין מערכות

אבל המסר החשוב הוא שהקטע בעייתי כי כביש ישר בנוי על זה שאתה רואה מה בהמשך אחרת אך תעצור ב100 קמ״ש אבל פה המינהרה בסיבוב קל ימינה ולא ישר אתה ניכנס למינהרה ורק אז תגלה

וגם אם הצלחת לעצור אתה תלוי באלה שיגיעו אחריך לסיטואציה

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 10 דקות, דובצע כתב:

אחרת אך תעצור ב100 קמ״ש

תתחיל בציות ל-426. ומומלץ גם לוודא מה המהירות המתאימה לתנאי הדרך

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני פה לא הנושא אלא התשתית הזו

נהגים נכנסים למינהרה במהירות של הכביש -מותר 90 (אם אני זוכר נכון) והם ניכנסים ב70 לצורך העניין

פעם ב יש פקק ומכוניות עומדות כבר בכניסה למינהרה מה שאומר שיש בערך 20 מטר לעצור + זמן התגובה אולי יתארך לנהג מהשינוי מכביש למינהרה + שגם הנהג הבא יכנס להפתעה הלא נעימה הזו עד שהפקק יבצבץ למי שבדרך למינהרה

זה הנתונים שלדעתי בעייתיים. ויכולים להיפתר על ידי מנורה אדומה שתהבהב בפתח המינהרה זה הטענה שלי  

האם אני מציית לתמרור ואיזה זה לנושא אחר

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עברתי על הסטריט וויו ואם לא חל שינוי מאז שצולם המהירות המותרת 80 קמ״ש ולפחות בכיוון אחד יש לפני הכניסה שילוט אלקטרוני. האם מישהו בכלל מסתכל עליו?

כמובן שהשיטה הטובה ביותר היא השיטה הגרמנית, אבל אין שום סיכוי שתתקבל אצלנו: באוטובאהן הגרמני יש דבר שנקרא stau, ובעברית - פקק תנועה במימדים תנ״כיים. אז יש להם מערכת שמתריעה על הפקקים האלה עשרות ק״מ מראש - שילוט אלקטרוני, פריצה עם הודעות למערכות המדיה, ואפילו פלקטים עם המילה המפורשת בגודל כמה מטרים שנתלים על גשרים. גם בהולנד נתקלתי במערכת דומה - שילוט אלקטרוני שמוריד בהדרגה את המהירות המותרת ולעתים גם חוסם נתיבים הרבה קילומטרים לפני המכשול. אבל זה פועל משתי סיבות: האחת היא מערכת בקרה מרכזית מתקדמת שמזהה בעיות בזמן אמת, והשניה היא נהגים צייתנים, שיאטו ויעברו נתיב לפי השילוט גם כשאין שוטר בסביבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 35 דקות, דובצע כתב:

באוטו שלי אין מערכות

אבל המסר החשוב הוא שהקטע בעייתי כי כביש ישר בנוי על זה שאתה רואה מה בהמשך אחרת אך תעצור ב100 קמ״ש אבל פה המינהרה בסיבוב קל ימינה ולא ישר אתה ניכנס למינהרה ורק אז תגלה

וגם אם הצלחת לעצור אתה תלוי באלה שיגיעו אחריך לסיטואציה

גם במכונית מלפני 2010 לא צריך להוריד הילוכים בבלימה. בהעדר ESP יש לשמור את ההגה ישר אבל כל השאר כמו שכתבתי. תמרון ללא ESP יותר בעייתי תחת בלימה ודורש מיומנות בלעדי המערכת. עדיין, בבלימת חרום המטרה היא להוריד כמה שיותר מהירות כמה שיותר מהר. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בחיפה אני מכיר שני מקומות בשדרות אבא חושי שם יש רמזור מהבהב שמסמן רמזור אדום בצומת הבאה מכיוון שהצומת היא אחרי סיבוב - ההבהוב נותן לך זמן להאט.

בכבישים בהם יש שילוט אלקטרוני בארץ הרבה פעמים רואים שילוט שמוריד את המהירות ומסמן פקק הרבה לפני הפקק

אבל אני בד"כ נוסע עם וייז - אחד היתרונות הוא שאפשר לראות שעומדים להגיע לפקק (לא תמיד... אבל הרבה פעמים)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אותו סיפור בפניה למבשרת מכיוון ירושלים אחרי המנהרה.

לגבי נבי סמואל והרמזור האידיוטי שם, מי שלא מכיר את האזור ועיוור מכדי להסתכל על תמרורים שמזהירים מהרמזור (למרות שהם לא כאלה במקום ברור), כנראה גם יסע באדום כי לא יצליח לעצור.

עם זאת לא שמענו על תאונות מאז שרמזרו שם את הצומת, לפני הרמזור היו שם תאונות כל הזמן.

מה המוסר השכל? סע במהירות המותרת ולא תתקל בבעיות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 17 שעות, motior כתב:

בחיפה אני מכיר שני מקומות בשדרות אבא חושי שם יש רמזור מהבהב שמסמן רמזור אדום בצומת הבאה מכיוון שהצומת היא אחרי סיבוב - ההבהוב נותן לך זמן להאט.

רופין. רואים היטב את השלט לפני הסיבוב. 

image.thumb.png.9f8080292d8a43b8a93665fabf261943.pngר

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, avizaz כתב:

מה המוסר השכל? סע במהירות המותרת ולא תתקל בבעיות.

לפני 20 שעות, דובצע כתב:

גם אם הצלחת לעצור אתה תלוי באלה שיגיעו אחריך לסיטואציה

פורסם
לפני 21 שעות, falou כתב:

בבלימת חירום לא מורידים הילוכים ולא מכניסים לניוטרל. בבלימת חירום מייצבים את הגוף עם רגל שמאל (דחיפה חזקה של התחת לתוך המושב, לייצוב הגוף שיאפשר שליטה בעוצמת הבלימה והיגוי מדויק, אם אפשר וצריך), ולוחצים על הבלם בכל הכוח האפשרי. לבעוט הדוושה הכי חזק שאפשר.

הבעייה מתחילה פה מאחוריך. 

לא תמיד הרכב מאחוריך מספיק עירני- לא תמיד תוכל להתחמק מתאונה. 

במקרה הטוב זה יגמר בחזית אחור בלבד; במקרה הפחות טוב, אתה תהיה הסנדוויץ'. 

ובכל מקרה זה יוריד מחומרת התאונה, כן. 

במצבי הצורך בבלימת חירום שהיו לי, אלמלא הייתי מחלק את הקשב גם למה שקורה מאחוריי, כנראה שהייתי מעורב במספר תאונות. 

לשמחתי, אני הגעתי רק פעם אחת, בכל ימי רשיוני- וכנהג חדש, למצב של בלימת חירום אמיתית, בכל הכח, ברמה שאתה מרגיש שעוד רגע הרגל מגיעה לאספלט כמו בפלינטסטונס. כמובן ברכב בלי מערכות ובלי כלום (גטס ישנה). 

לא כיף. לא כיף בכלל. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...