Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי חדש יחסית, יש חיישנים בכל הצמיגים.

אבל שמתי לב שרק אם זה לחץ אויר משברי (רוב האויר ירד מהצמיג), רק אז המערכת מתריעה. אתמול למשל הייתה לי הרגשה שחסר קצת אויר בקדמיים ואכן התברר שהלחץ היה 27 PSI  במקום 35. עם זאת, לא הייתה שום התראה מהמערכת על כך, ואני תמיד מכייל את המערכת לאחר מילוי אויר.

אז איך זה באמת עובד? מה הכלל?

פורסם

אין תחליף לבדיקה ידנית לפחות אחת לחודש, עם צמיגים קרים.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

בתקינה אירופאית (ECE R64), נורת לחץ האוויר צריכה להתריע לכל המאוחר:

במקרה של תקר - תוך לא יותר מ-10 דקות נסיעה (צמיג חם), כאשר יש ירידה של 20% ביחס ללחץ האוויר המוגדר (מותאם להתחממות) או מתחת לכ-22psi. הגבוה מהשניים.

במקרה של ירידת אוויר הדרגתית - תוך לא יותר מ-60 דקות נסיעה (אחרי שהצמיג התחמם), כאשר יש ירידה של 20% ביחס ללחץ האוויר המוגדר (מותאם להתחממות).

בתקינה אמריקאית (FMVSS 138) תוך לא יותר מ-20 דקות אחרי שהצמיג ירד ב-25% ביחס ללחץ האוויר המוגדר הקר או מתחת ל-20-23psi (רכבי נוסעים). הגבוה מהשניים.

אם אין תצוגה במסך שמאפשרת לראות את הלחצים האינדיבידואלים, אז תאלץ לבדוק עצמאית.

אולי ניתן באמצעות מתאם OBD לקרוא את הנתונים עם אפליקציה מתאימה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • מעניין 1
פורסם
לפני 33 דקות, גולדן191 כתב:

כפי שנאמר אסור לסמוך לא על זה ולא על זה שכתוב "Oil OK" ברכבים חדשים או אפילו כאלה בני 10+ שיש להם את זה. חובה לבדוק פעם בחודש גם שמן וגם את זה.

אם יש לך מדיד שמן ידני.. אצלי אין ברכב בן 15.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 27 דקות, גולדן191 כתב:

אצלו הייתה ירידה של כ-23%

מתמטיקה בסיסית אני יודע 😉

חשוב להסתכל על תנאי הבדיקה בהמשך הרגולציה (ניפוח קר, נסיעה 20 דק' במהירות ממוצעת 80 קמ"ש ומדידת לחץ חם, הורדת 20%+כ-1psi, ונסיעה בטווח מהירויות למשך 20-40 דקות-הפסקה-המשך נסיעה להשלים ל-60 דקות או הופעת נורה).

גם לא ידוע משך הנסיעות של פותה"ש (כתנאי בסיס למדידה שהמערכת מבצעת בשלב כלשהו כנראה) ומתי הוא בודק ומנפח את הצמיגים (כלומר קרים/חמים) וגם את דיוק המד ל"א שלו או של תחנת הדלק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

על המסך

עמוס

פורסם
לפני 14 שעות, Tom_22 כתב:

מתמטיקה בסיסית אני יודע 😉

חשוב להסתכל על תנאי הבדיקה בהמשך הרגולציה (ניפוח קר, נסיעה 20 דק' במהירות ממוצעת 80 קמ"ש ומדידת לחץ חם, הורדת 20%+כ-1psi, ונסיעה בטווח מהירויות למשך 20-40 דקות-הפסקה-המשך נסיעה להשלים ל-60 דקות או הופעת נורה).

גם לא ידוע משך הנסיעות של פותה"ש (כתנאי בסיס למדידה שהמערכת מבצעת בשלב כלשהו כנראה) ומתי הוא בודק ומנפח את הצמיגים (כלומר קרים/חמים) וגם את דיוק המד ל"א שלו או של תחנת הדלק.

במילוי אויר בצמיגים, אני תמיד עושה את זה בתחנת הדלק הראשונה שאני מוצא לאחר התנעה. נכון שזה יכול להיות גם לאחר נסיעה של 10 דקות בכביש מהיר, אבל יוצא מנקודת הנחה שגם לאחר נסיעה כזו, הצמיג עדיין נחשב "קר".

פורסם

סע 10 דקות ברכב עם תצוגת טמפ בצמיגים ולחץ ואז תבין שזה לא נחשב "קר".

תצטייד במד לחץ ידני ותמדוד לפני ההנעה. או, עוד יותר טוב, בקומפרסור מכויל כמו noco.

• רעיון טוב! 1

עמוס

פורסם

ביונדאי אלנטרה אולי בגלל תקינה אמריקאית? - חיישן לחץ אוויר, מראה מדידה ראשונה רק אחרי כמה דקות טובות או איזה כמה מאות נטרים - גם כשהצמיג מנוקב לגמרי. התוצאה זה נסיעה על צמיג מנוקב. טמטום .

פורסם
לפני 14 שעות, usafun כתב:

במילוי אויר בצמיגים, אני תמיד עושה את זה בתחנת הדלק הראשונה שאני מוצא לאחר התנעה. נכון שזה יכול להיות גם לאחר נסיעה של 10 דקות בכביש מהיר, אבל יוצא מנקודת הנחה שגם לאחר נסיעה כזו, הצמיג עדיין נחשב "קר".

בתחילת הנסיעה צריך לודא את הלחץ (במסך). כשאתה מגיע לתחנה, בודק שוב, יש הפרש? (תמיד יהיה 1-2psi) 

בזמן המילוי תוסיף את ההפרש.

רצוי לודא את דיוק המערכת פעם אחת לפחות.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...