Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

ידני או אוטומט?

סדאן או אצבק

העיקר חסר מן הספר חח

האצבק

ידנית

מתוקה לגמרי

פורסם

וככה בלי תמונות? תתחדש.

נשמע שתעשה סיכום שנתי כשיגיע הזמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 18.5.2026 בשעה 18:26, Vagabond כתב:

חוזר אליכם עם קצת עדכונים ועם תודות. 

אז לאחר כחודשיים חיפושים בעיקר אחרי סוויפט ותוך כדי שמדי פעם אני מציץ על מודעות של סיוויק למכירה ואחרי מפחי נפש ותקוות רבות מצאתי לי לפני כחודשיים סיוויק 2014 עם כ160 אלף קמ. נראית סהכ טוב חיצונית ופנימית. לאחר נסיעת מבחן ובדיקה כללית רכשתי את הרכב בכ22,000₪. 

קניתי את הרכב עם צמיגים חדשים ואיכותיים ולאחר טיפול.  הוספתי כיוון פרונט ועוד קצת טיפולים כולל החלפת פילטר דלק. 

בקרוב אתחדש במולטימדיה עדכנית.

כעת, לאחר כחודשיים בכבישי הבקעה עם נסיעות מדי פעם למרכז וברחבי העמק אני רוצה לספר לכם שאני שמח מאוד ונהנה מאוד מהרכב. יש בו את כל מה שרציתי והרבה מעבר. והמחיר- עמדתי בתקציב של עצמי. 

חזרתי לכאן לרגע בעיקר כדי להגיד תודה לכל מי שהגיב לי בזמנו ונתן את עצותיו. 

שיהיה לכולכם קיץ טוב

🙏

היתה לי כזו במשך עשור. הייתי מרוצה מאוד על אף שני ענינים חריגים.

שלחתי סיכום בזמנו (קיץ 2023) ואתה מוזמן לחפש.

אתן לך כמה טיפים:

1. אני חושב שאין לך start stop כי הפסיקו עם זה מהר בידני. אם יש לך אז תקפיד מאוד מאוד להחליף לתואם בדיוק. לי היתה צרה עם מצבר שחירבש את העסק עד לרמת בעיה ב abs שנדרך על ריק. רע בדיוק כפי שזה נשמע. זאת כנראה הסיבה שהפסיקו עם זה מהר בידני.

2. החלפת נורות הדרך מאתגרת (שני הצדדים ואחד מאתגר במיוחד). והן נשרפות הרבה. אחרי שהסתבכתי לבד החליפו לי בחנות חלפים וגם הם עשו עקום.... הלקח היה להחליף אצל חשמלאי רכב שעושה גם בדיקת נורות כמו בטסט. 15 דקות ואיזה 50 ש"ח.

3. במספר הזדמנויות נדרשתי לנתק את המצבר ולהחזיר חזרה. גם בלגן בקודן שמנע הנעה וגם איזה מנגנון מיושן למניעת גניבה של מערכת הסטיראו שהיה משבית אותה (המקורית שהיא מזובלת ולא פריקה. אבל יש שם משהו שקשור לזה לפי השירות של היבואן). אז החזקתי מפתח 10 שיהיה. נראה לי שזה טוב בכל רכב.

4. ספר הטיפולים לדעתי ממליץ החלפת פילטר מזגן כל שנתיים. אני החלפתי כל שנה. המזגן בסדר גמור, אבל לא מהמקפיאים. אהבתי לשפר מה שניתן וזה כמה עשרות שקלים.

5. באופן לא אופייני הרכב שלי אכל שמן. לאורך שנים זה היה סביר לפי הגדרות היצרן. 100 גרם ל 1,000 ק"מ נחשב תקין. אבל לא נפוץ. אצלי זה היה המצב כ 6 שנים עד שנדרש טיפול מאסיבי שהיבואן ספג אותו בלי עלות אף שהרכב היה הרבה אחרי האחריות. אחריו המשיך לצרוך 100 גרם ל 1,000 ק"מ.

7. הרדיאטור מאורגן באופן שמקשה לראות את מצב הנוזלים. גם המיקום וגם לכלוך שמצטבר שם. כששאלתי על זה במוסך יבואן בטיפול הראשון אמרו לי שזה אכן תכנון בעייתי בהיבט הזה של בדיקת הנוזלים, אבל שזה הרדיאטור הכי אמין שהם מכירים ושלא אדאג כי לעולם לא תהיה לי בעיה. נשמע לא מקצועי אבל זה היה בדיוק המצב. אתה נוהג במקומות חמים והרכב שלך ותיק יותר אז שווה שתסתכל מראש שאתה מבין איך זה מאורגן.

לידיעתך שהקלאצ' אצלי החזיק 200,000 ק"מ ואני גר בת"א.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.5.2026 בשעה 18:26, Vagabond כתב:

חוזר אליכם עם קצת עדכונים ועם תודות. 

אז לאחר כחודשיים חיפושים בעיקר אחרי סוויפט ותוך כדי שמדי פעם אני מציץ על מודעות של סיוויק למכירה ואחרי מפחי נפש ותקוות רבות מצאתי לי לפני כחודשיים סיוויק 2014 עם כ160 אלף קמ. נראית סהכ טוב חיצונית ופנימית. לאחר נסיעת מבחן ובדיקה כללית רכשתי את הרכב בכ22,000₪. 

קניתי את הרכב עם צמיגים חדשים ואיכותיים ולאחר טיפול.  הוספתי כיוון פרונט ועוד קצת טיפולים כולל החלפת פילטר דלק. 

בקרוב אתחדש במולטימדיה עדכנית.

כעת, לאחר כחודשיים בכבישי הבקעה עם נסיעות מדי פעם למרכז וברחבי העמק אני רוצה לספר לכם שאני שמח מאוד ונהנה מאוד מהרכב. יש בו את כל מה שרציתי והרבה מעבר. והמחיר- עמדתי בתקציב של עצמי. 

חזרתי לכאן לרגע בעיקר כדי להגיד תודה לכל מי שהגיב לי בזמנו ונתן את עצותיו. 

שיהיה לכולכם קיץ טוב

🙏

ברכות. אחלה מכונית. אני מתגעגע לשלי מאוד. אני בזמנו התלבטתי מה למכור: ספורטאז' עם ק"מ מאוד נמוך או את ההונדה. כתבו לי כמה וכמה חברי פורום למכור את הספורטאז'. אני מכרתי את ההונדה וזה אולי היה נכון כלכלית (ואולי לא), אבל זה בטוח לא היה נכון רגשית. הם צדקו ואני טעיתי בדיעבד. מצטער עד היום שמכרתי אותה (וראיתי אותה לפני כמה חודשים חיה ובועטת, היה מאוד משמח).

מצטרף לרזי, נורות חרבנה פעם נפלה לי הנורה לתוך הבית והייתי צריך לפרק פנס. מי שבנה את הרכב הזה מהנדס של פיג'ו כנראה. 

אצלי (או יותר נכון אצל הבעלים הקודם) גם הייתה הבעיה עם הרינגים במנוע ואכילת שמן כמו באינסייט בזמנו, הוחלף אצל הבעלים הקודם אחרי מכתב ליצרן (מאיר התנערו ואז החליפו כמו גדולים). 

אני החלפתי פילטרים כל שנה. 

לא היו לי בעיות מצברים וגם לי הקלאץ היה מקורי עד שמכרתי את הרכב עם 200K ק"מ וגם אני גרתי בת"א. זה הכל עניין של נהיגה נכונה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...