Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם ריבוי החום והעליות של הבקעה, צריך רכב חזק ועמיד, טורבו דיזל שמורה זה שילוב מנצח.

סויפט תהיה אולי אמינה, אבל חלשה משמעותית בעליות התלולות שם..

משתדל לעזור

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב הזה לא סביר לקבל את כל מה שרוצים, מציע שתשקול גם פורד פיאסטה. 

בחיפוש, שים דגש על מצב הרכב אחרת כל נושא יישור הקו עלול להפוך למשמעותי יותר ממה שתכננת. 

פורסם

היה לי סויפט 2013 ששירת את המשפחה 11 שנים. אמנם אוטומטי (פלנטרי 4 מהירויות) - ואני מצטרף לקודמי - מתוך ניסיון בעליות של חיפה - הרכב קצת חלש. לא במידה קטסטרופלית, אבל עליות כמו נחל הגיבורים נעשו בדרך כלל בנתיב הימני.

במהלך השנים היו שתי תקלות משמעותיות, כנראה לא אופייניות לדגם - צורך בהחלפת ממיר קטליטי וצורך בהחלפת מדחס מזגן. ותקלה שכנראה אופיינית (אבל לא יקרה) - צורך בניקוי מצערת, שהצליח רק בפעם השניה אחרי שנוהל התיקון עודכן.

פות״ש - לטעמי בתנאים שלך חשובה מאוד האמינות. יהיה טוב אם תוכל לדחות קצת את הרכישה ולהגדיל את התקציב כדי לרכוש רכב יותר צעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פורד פוקוס ידנית מהדור ה3,

אמינה מאוד, זולה לרכישה ואחזקה.

מהנה לנהיגה וגם מאובזרת לא רע.

מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר ידני כאמור.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Moshe c כתב:

בתקציב הזה לא סביר לקבל את כל מה שרוצים, מציע שתשקול גם פורד פיאסטה. 

בחיפוש, שים דגש על מצב הרכב אחרת כל נושא יישור הקו עלול להפוך למשמעותי יותר ממה שתכננת. 

בוקר טוב ותודה

אמת. על כן נראה לי נכון עבורי ללכת על שילוב של מנוע אטמוספרי וגיר ידני מדגם מוכח. 

פחות מכיר את הפיאסטה בהיבט של אמינות מנוע וניהוג

🙏🏼

לפני כשעה, GTI33 כתב:

פורד פוקוס ידנית מהדור ה3,

אמינה מאוד, זולה לרכישה ואחזקה.

מהנה לנהיגה וגם מאובזרת לא רע.

מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר ידני כאמור.

פוקוס ידנית אכן מועמדת ראוייה. 

נדירה ביותר בלוחות.

הוספתי לרשימת המעקב

🙏🏼

עריכה אחרונה על ידי Vagabond
פורסם

תודה רבה לכל המגיבים עד כה. 

יש כרגע קורולה ידנית בלוח משנתון 2012 שעומדת על 220k ק״מ ונכנסת לתקציב. ברושם טלפוני נשמעת מטופלת בצורה טובה וללא עבר בעייתי. יש למישהו דעה על הדגם הספציפי?

אני מבין את המשמעות של אחזקת רכב מהשנתון הנל ובקילומטרז הזה. 

יודע גם שיש אין סוף קורולות על הכבישים אף שרובן המוחלט אוטומטיות. פחות ידוע לי עמידות מכלולים בקורולה לאורך זמן, מחלות, וישור קו צפוי. 

מסקנות עד כה:

דיזל וטורבו דיזל לא בא בחשבון בהתאם לתקציב. 

מחפש אך ורק ידנית אטמוספרית

חושב שההתלבטות המרכזית כרגע היא כזו: 

האם יש עדיפות להתמקד בקורולה/סיוויק בשנתונים 2009-2012 ולהרוויח ״יותר״ רכב או להתקדם מעט בשנתונים ולהתמקד בסוויפט/פוקוס/פיאסטה. 

אני מתכנן להחזיק ברכב 3/4שנים ורוצה מינימום התעסקות מכנית לאחר ישור קו. 

מחשבות בנושא?

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Vagabond כתב:

תודה רבה לכל המגיבים עד כה. 

יש כרגע קורולה ידנית בלוח משנתון 2012 שעומדת על 220k ק״מ ונכנסת לתקציב. ברושם טלפוני נשמעת מטופלת בצורה טובה וללא עבר בעייתי. יש למישהו דעה על הדגם הספציפי?

אני מבין את המשמעות של אחזקת רכב מהשנתון הנל ובקילומטרז הזה. 

יודע גם שיש אין סוף קורולות על הכבישים אף שרובן המוחלט אוטומטיות. פחות ידוע לי עמידות מכלולים בקורולה לאורך זמן, מחלות, וישור קו צפוי. 

מסקנות עד כה:

דיזל וטורבו דיזל לא בא בחשבון בהתאם לתקציב. 

מחפש אך ורק ידנית אטמוספרית

חושב שההתלבטות המרכזית כרגע היא כזו: 

האם יש עדיפות להתמקד בקורולה/סיוויק בשנתונים 2009-2012 ולהרוויח ״יותר״ רכב או להתקדם מעט בשנתונים ולהתמקד בסוויפט/פוקוס/פיאסטה. 

אני מתכנן להחזיק ברכב 3/4שנים ורוצה מינימום התעסקות מכנית לאחר ישור קו. 

מחשבות בנושא?

ספציפית הקורולות הישנות עמידות במיוחד-
מכיר אישית אחת שנת 2007 עם גיר פלנטרי שחצתה את ה360 אלף ק"מ וממשיכה לנסוע רגיל.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם (נערך)

פוקוס המלצה מעולה. 

סיוויק אחלה ממש, מחירי חלפים שערוריה. אם עוד לא השתכנעת, זאת הייתה שלי ואני מאוד מתגעגע. 

דיזל/סוויפט/קורולה - לא הנאה, ולא סבירה מינוס גם לדעתי. ידנית או לא. 

הייתי מתמקד באופציות היותר חביבות שצוינו והולך על הפרט היותר שמור. בדגש על היסטוריה מתועדת ואדם אמין. 

תשמע סיפור: אצלי הייתה היסטוריה מתועדת מהיום הראשון, אחזקת מנע ולא שבר, ומחיר הוגן סך הכל (מחירון מינוס 1000 בגלל דפיקה מקדימה ועוד כמה ריג׳קטים). היה קונה שהתעניין ובסוף קנה ממישהו אחר שלא הייתה היסטוריה מלאה, אלא רק "אחי הכל טוב". הוא ניסה להוריד אותי במחיר בכך שהרכב של האחר היה עם איזה 60 אלף ק"מ פחות ו"רק" באלף שקל יותר ממני. אמרתי לו בנימוס שיהנה מהרכב. אחרי שבועיים מתקשר אליי (ב23:00) ושואל אותי אם אפשר להתייעץ רגע, ומתחיל להציף בכל מיני שאלות הזויות: "זה בסדר שהקלאץ׳ לא תמיד "נכנס" בלחיצה?" 

"הידית של הגיר אמורה לרקוד בין ההילוכים"? 

אמרתי לו בכנות שלא ולא ושיגש למוסך. בסוף יצא עם נזק גדול יותר ממה שניסה לחסוך. לכן מדגיש: היסטוריה היא מהותית וגם ממי אתה קונה. 

חזרה לעניינו: קח בחשבון שאלו (סיויק פוקוס ושות') מכוניות אטמוספריות ישנות שצריך להצליף במנוע כדי שיזוזו, אבל למי שיש טיפה נוסטלגיה בלב לנהיגה קצת אולד סקול, יהנה מהן מאוד, אפילו במסלול. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
עילגות

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 דקות, הרקוליטו כתב:

סוזוקי ספלאש.

שהיא, למעשה, סויפט טיפה מקוצרת ומוגבהת. להפתעתי לפי המפרט יותר כבדה ב-50 ק״ג. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

לאמא שלי יש ספלאש בת 10-11, יד ראשונה, אפס תקלות ומזגן שגורם לנשירת איברים.

לא הייתי מעיז לחשוב עליה לנסועה בינעירונית כזאת.

הנוחות והמושב שלה גרועים. כמו לנסוע על אסלה.

• מצחיק 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

היה לי סויפט 2013 ששירת את המשפחה 11 שנים. אמנם אוטומטי (פלנטרי 4 מהירויות) - ואני מצטרף לקודמי - מתוך ניסיון בעליות של חיפה - הרכב קצת חלש. לא במידה קטסטרופלית, אבל עליות כמו נחל הגיבורים נעשו בדרך כלל בנתיב הימני.

במהלך השנים היו שתי תקלות משמעותיות, כנראה לא אופייניות לדגם - צורך בהחלפת ממיר קטליטי וצורך בהחלפת מדחס מזגן. ותקלה שכנראה אופיינית (אבל לא יקרה) - צורך בניקוי מצערת, שהצליח רק בפעם השניה אחרי שנוהל התיקון עודכן.

פות״ש - לטעמי בתנאים שלך חשובה מאוד האמינות. יהיה טוב אם תוכל לדחות קצת את הרכישה ולהגדיל את התקציב כדי לרכוש רכב יותר צעיר.

אני לא יודע אם אופייני או לא אבל מדובר במעט תקלות ל 11 שנה

לפני 12 שעות, PASHUT כתב:

עם ריבוי החום והעליות של הבקעה, צריך רכב חזק ועמיד, טורבו דיזל שמורה זה שילוב מנצח.

סויפט תהיה אולי אמינה, אבל חלשה משמעותית בעליות התלולות שם..

אני חושב שכמעט כל טורבו דיזל ב 20,000 יהיה רכב שעבר הרבה מאוד... 

ב 20,000 שח ל 20,000 ק"מ בשנה מחפשים רכב אמין. כל השאר זה בונוס. אכן הסויפט לא תטוס בעליות. אז מה?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

הבחור גר בבקעה, מן הסתם נוסע בכבישי השומרון - תנאים שבהם הייתי רוצה קצת רזרבת כוח. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

חושב שכמעט כל טורבו דיזל ב 20,000 יהיה רכב שעבר הרבה מאוד.

הפוביה שלי עלתה 7.200, יישור קו 3000 שקל (מסרק הגה ומנעולים בדלתות) וזהו, נסעה מאות אלפי ק’’מ ללא שום בעיה

אז נכון, עברה הרבה, אבל יש לה לעבור עוד הרבה..

כמובן אם אתה מבין איך בודקים ששמור וכו’

זו דעתי הקטנה בכל אופן, הרכב הזה עלה עשרת מונים על כל רכב בנזין שהיה לי, ואכל דלק 1.17

הפאביה* לא פוביה..

משתדל לעזור

פורסם

מה גם שהסוויפט הידנית מהירה מהאוטומטית שהגיעה עם 4 הילוכים בלבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...