Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

מבקש את עצתכם בבחירת רכב ראוי

אני מחפש רכב ידני עבור נסיעות יומיומיות שבעיקרן בין עירוניות (מתגורר בבקעה)

נסועה שנתית צפויה: 20K

משמש כרכב שני 

תחזוקה שוטפת: מוסך

אין חשיבות לנוחות לנוסעים נוספים

דרישות כלליות:

ידני, אמין, לא חלש, מזגן טוב, סביר עד מהנה לנהיגה, קטן או משפחתי

תקציב: 20K לא כולל יישור קו

אני כרגע די נעול על קורולה ידנית שנתונים 2009-2011 או סיוויק בשנתונים דומים או קצת מתקדמים (כך העלתה בדיקה מעמיקה ביד 2 בהתאם לתקציב)

ראיתי מודעות לדגמים הנ''ל וכולם עם קילומטרז' של 200K+-

שאלתי אליכם:

מה דעתכם הכללית על הדגמים הנ''ל במידה וטופלו כפי שצריך בהיבט של אמינות בקילומטרז' מתקדם, מחלות אופייניות, כח, הנאה יחסית מנהיגה, יישור קו צפוי? אני מודע לעלות החלפים הגבוהה יותר בסיוויק.

מבין הקורולה והסיוויק, מי עדיפה מבחינת אמינות והנאה?

האם ישנם דגמים נוספים שכדאי לי לבדוק? הייתי בודק גם קליאו אבל הבנתי שהמזגן עצל ממש ומבחינתי זה פוסל רכב. עוד משהו?

תודה רבה!

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לנסועה כזו לדעתי כדאי לך לשקול גם דיזל, מנוע שאוהב במיוחד תוואי נסיעה בין עירוני כמו שלך.

לדוגמא רנו פלואנס או מגאן שהזדקנו בכבוד,  מנוע ה K9K הוותיק שיושב בהן עושה בקלות גם 500 אלף.
 המינוס הוא שהתקלות במוסך ככל שיהיו ,בד"כ יהיו יקרות מבדגמי בנזין,
הפלוסים הם חיסכון בסולר, נוחות ו"פינוק" של רכבים צרפתיים מהסגמנט.

(כמו כן יש לך את דגמי דאצ'יה עם אותו מנוע - שזולות משמעותית אבל הרבה פחות מפנקות ומאובזרות - יתנו לך אפשרות לעלות משמעותית בשנתון בתקציב שלך ).

אם תמצא יפניות שמורות כפי שציינת הן גם יעשו את העבודה, המנועים הללו בקלות חוצים את ה300 אלף בתחזוקה נכונה.

( מחזיק פלואנס ידנית טורבו דיזל  2012 עם 290 אלף ).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי בודק סוזוקי סוויפט אמינה וחסכונית, אין הרבה אבל יונדאי i20 עם מנוע 1.6, סקודה פאביה עם מנוע 1.4 למשל או אחותה האיביזה, יש את מנוע 1.2 טורבו שיתן ביצועים טובים מאוד אבל פה יהיה קשה למצוא בתקציב.

לקליאו אכן מזגן חלש, אך כדי לבדוק בעצמך. היא גם מעט נוקשה בעיר אך מעולה כבישים מפותלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי הולך על כיוון של דיזל גרמנית, נניח פאביה ספייס, או אפילו אוקטביה טור, המנועים של 1.9 tdi מגיעים גם ל 800 אלף

אני קניתי בזמנו פאביה שמורה 2008 הצורה הישנה שאיננה מונית, 1.9 מנוע axr שהיה גם באוקטביה טור עם 397 אק’’מ, 0 תקלות מכניות, נסעה כמו טרקטור אמיתי.. 

משתדל לעזור

פורסם
לפני 48 דקות, Gauss כתב:

לנסועה כזו לדעתי כדאי לך לשקול גם דיזל, מנוע שאוהב במיוחד תוואי נסיעה בין עירוני כמו שלך.

לדוגמא רנו פלואנס או מגאן שהזדקנו בכבוד,  מנוע ה K9K הוותיק שיושב בהן עושה בקלות גם 500 אלף.
 המינוס הוא שהתקלות במוסך ככל שיהיו ,בד"כ יהיו יקרות מבדגמי בנזין,
הפלוסים הם חיסכון בסולר, נוחות ו"פינוק" של רכבים צרפתיים מהסגמנט.

(כמו כן יש לך את דגמי דאצ'יה עם אותו מנוע - שזולות משמעותית אבל הרבה פחות מפנקות ומאובזרות - יתנו לך אפשרות לעלות משמעותית בשנתון בתקציב שלך ).

אם תמצא יפניות שמורות כפי שציינת הן גם יעשו את העבודה, המנועים הללו בקלות חוצים את ה300 אלף בתחזוקה נכונה.

( מחזיק פלואנס ידנית טורבו דיזל  2012 עם 290 אלף ).

תודה רבה gauss

בתקציב הנל מעדיף מנוע אטמוספרי בנזין. הפלואנס אכן רכב מפנק.

תודה YULIANX

לגבי הסוויפט, אני חושש מעט מהמנוע הצנום. דעתך?

האם היית שם את הקורולה, סיוויק, סוויפט והI20 על אותה סקלה? שואל נטו בהיבט של אמינות ואחזקה.

• אהבתי 1
פורסם

סיוויק אחחה רכב, אבל ממה שראיתי למצוא כזאת עם נורמלי לא פשוט.

הסוויפט לא מטוס, אבל אמורה להיות בסדר גמור עם שילוב תיבה ידנית.

היםניות אמינות, לכן הייתי מצמקד ברכב בשנתון חדש יותר ועם ק"מ נמוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי בחירה ההגיונית והמצויה תהיה ניסאן מיקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

מחמאה קצת מפוקפקת הייתי אומר...🙃

התכוונתי לכך שלא היו ביקורי מוסך בכל התקופה, למעט מסרק הגה במסגרת יישור קו

עד היום אוכל את הלב שנמכרה (כי רציתי אוטומט)

בודק במשומשת, האוטו עובר טסטים מידיי שנה.. מישהו נהנה ממנו.

אין כמו 1.9 TDI, בדוק.

משתדל לעזור

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

לדעתי בחירה ההגיונית והמצויה תהיה ניסאן מיקרה.

מעניין

ספרטני משהו..

אני רואה בלוחות שהיא נסחרת נמוך מאוד. בתקציב שלי אני מגיע לשנתונים 18-19

מכיר אותה אישית?

אם כן, אשמח למילה או שתיים על חוויית הנהיגה. 

ואם כבר עסקינן במיני, קראתי כאן היכן שהוא מילים טובות שכתב אחד המשתמשים על הספארק שלו. אם יש לך מה להוסיף לנושא..

בהחלט התלבטות. מצד אחד אני מעדיף משפחתית (קצת יותר ברזל על הכביש) אבל רכב מיני משדרג אותי בשנתונים על כל המשתמע מכך. 

פורסם
לפני שעתיים, Vagabond כתב:

לגבי הסוויפט, אני חושש מעט מהמנוע הצנום

הסוויפט קלילה, אז אמורה להרגיש בסדר עם מנוע 1.2, ויש לה שלדה מהנה יחסית, בטח ביחס למקרה, והמנוע אמין מאד. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי הסיוויק הנה סיכום שלי לאחת ידנית 2012 (דור 9).

כמו שתראה אצלי (אם תקרא) אני לא יכול להעיד על האמינות המשובחת שמיוחסת לרכב הזה אף שבשורה התחתונה היה מצויין. 

הבעיות שהיו אצלי הינן חריגות. וכאמור גם איתן הייתי מרוצה בשורה התחתונה.

זה רכב מבוקש ולכן במחיר הזה תקבל רכבים משומשים מאוד.

לפני 3 שעות, Vagabond כתב:

הייתי בודק גם קליאו אבל הבנתי שהמזגן עצל ממש ומבחינתי זה פוסל רכב

היתה לאבא שלי דור 4 ידנית. אחלה רכב אבל אכן מזגן זבל. לא לגעת.

היתה לו גם דור 3 אוטומטית. היתה בדור הזה גם ידנית שאני מבין שאמינה מאוד. בודאי לא זריזה (1200 ונראה לי רכב מעט שמן). לא יודע לגבי המזגן. זה רכב מאוד לא מבוקש וב 20 יש פוטנציאל למצוא משהו לא עייף וכן מתוחזק ולהינות גם מאמינות טובה וגם ממוניטין מפוקפק שיעזור לך לרכוש אחת טובה.

לפני 3 שעות, Gauss כתב:

לנסועה כזו לדעתי כדאי לך לשקול גם דיזל

לא מסכים. הייתי מסכים ב 30,000 ק"מ. ב 20,000 החסכון לא שווה את זה לאור כך שדיזלים במחיר הזה יהיו מאוד משומשים. זה שווה למי שנוסע יותר.

לפני שעתיים, Vagabond כתב:

לגבי הסוויפט, אני חושש מעט מהמנוע הצנום. דעתך?

לא מכיר את הסויפט. אבל יש לנו איגניס עם מנוע זהה (ולדעתי משקל דומה). באיגניס גיר רציף. לא חסר בכלל כח לנהיגה מנהלית בבין עירוני. רכבים קלים והמנוע מתאים להם. אמינות מופלגת.

לא יודע אם המזגן דומה אבל המזגן באיגניס מספק את הסחורה. לא מהמקפיאים אבל לא חסר. בערבה ייקח זמן לקרר אבל זה נראה לי בסדר. 

זו נראית לי החלופה הטובה ביותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, razi_pazi כתב:

לגבי הסיוויק הנה סיכום שלי לאחת ידנית 2012 (דור 9).

כמו שתראה אצלי (אם תקרא) אני לא יכול להעיד על האמינות המשובחת שמיוחסת לרכב הזה אף שבשורה התחתונה היה מצויין. 

הבעיות שהיו אצלי הינן חריגות. וכאמור גם איתן הייתי מרוצה בשורה התחתונה.

זה רכב מבוקש ולכן במחיר הזה תקבל רכבים משומשים מאוד.

היתה לאבא שלי דור 4 ידנית. אחלה רכב אבל אכן מזגן זבל. לא לגעת.

היתה לו גם דור 3 אוטומטית. היתה בדור הזה גם ידנית שאני מבין שאמינה מאוד. בודאי לא זריזה (1200 ונראה לי רכב מעט שמן). לא יודע לגבי המזגן. זה רכב מאוד לא מבוקש וב 20 יש פוטנציאל למצוא משהו לא עייף וכן מתוחזק ולהינות גם מאמינות טובה וגם ממוניטין מפוקפק שיעזור לך לרכוש אחת טובה.

לא מסכים. הייתי מסכים ב 30,000 ק"מ. ב 20,000 החסכון לא שווה את זה לאור כך שדיזלים במחיר הזה יהיו מאוד משומשים. זה שווה למי שנוסע יותר.

לא מכיר את הסויפט. אבל יש לנו איגניס עם מנוע זהה (ולדעתי משקל דומה). באיגניס גיר רציף. לא חסר בכלל כח לנהיגה מנהלית בבין עירוני. רכבים קלים והמנוע מתאים להם. אמינות מופלגת.

לא יודע אם המזגן דומה אבל המזגן באיגניס מספק את הסחורה. לא מהמקפיאים אבל לא חסר. בערבה ייקח זמן לקרר אבל זה נראה לי בסדר. 

זו נראית לי החלופה הטובה ביותר.

תודה רבה!

נהנתי לקרוא את הפוסט המקורי ואת הסיפורים החוויות המדהימות שעברת עם הסיוויק. שמחתי לקרוא שלמרות המקרים החריגים נהנית מהרכב. עשית לי חשק לסיוויק לגמרי. 

וגם לסוויפט. 

אחפש מועמדות ואצא לנהיגות מבחן ואקבל החלטה. 

פורסם
לפני כשעה, Vagabond כתב:

מעניין

ספרטני משהו..

אני רואה בלוחות שהיא נסחרת נמוך מאוד. בתקציב שלי אני מגיע לשנתונים 18-19

מכיר אותה אישית?

אם כן, אשמח למילה או שתיים על חוויית הנהיגה. 

ואם כבר עסקינן במיני, קראתי כאן היכן שהוא מילים טובות שכתב אחד המשתמשים על הספארק שלו. אם יש לך מה להוסיף לנושא..

בהחלט התלבטות. מצד אחד אני מעדיף משפחתית (קצת יותר ברזל על הכביש) אבל רכב מיני משדרג אותי בשנתונים על כל המשתמע מכך. 

גם רכבי מיני יספקו את הסחורה. אבל זה לא אופטימלי. אישית הייתי נמנע מזה לנהיגה שהיא רובה ככולה בינעירונית.

אבל לא הייתי מחפש דוקא משפחתית. גודל הביניים של סופר מיני הוא לדעתי ה sweet spot בתקציב ובדרישות שלך.

הסויפט סופר מיני יחסית קטנה אבל ממה שאני מתרשם בפורום היא מתאימה (גם) בהיבט הזה.

פורסם
לפני 54 דקות, menir1 כתב:

הסוויפט קלילה, אז אמורה להרגיש בסדר עם מנוע 1.2, ויש לה שלדה מהנה יחסית, בטח ביחס למקרה, והמנוע אמין מאד. 

תודה

המיקרה יורדת מהפרק. גם אין לי שום חיבור אליה.

הסתקרנתי לגבי הסוויפט ואחפש אחת להרגיש אותה בנהיגה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...