Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Vagabond כתב:

להתמקד בסוויפט/פוקוס/פיאסטה. 

אני מתכנן להחזיק ברכב 3/4שנים ורוצה מינימום התעסקות מכנית לאחר ישור קו. 

מחשבות בנושא?

אני מחזיק סוויפט 14' ופוקוס 09'. 
שניהם נוסעים בסביבה בין עירונית בלבד.

הסוויפט אצלי נוסעת 20 אלף בשנה - עד כה טיפולים שנתיים בלבד.
רכב פשוט וחסכוני, לא הכי מהיר אבל עושה את העבודה. בעייני בעל נוחות סבירה - נסעתי על מכוניות קטנות נוחות פחות ממנה בהרבה.

הפוקוס (אצלי בגרסת סטיישן, 1.8 ליטר) מרגיש הרבה יותר רכב לעומת הסוויפט. נוסעת כ-10 אלף בשנה.

נוח יותר, חזק יותר, מהנה יותר לנהיגה. 

לא חסכונית בדלק, ויש פה ושם תיקונים מעבר לטיפולים.

השנה היה לי צינור אויר שכנראה התייבש, נסדק ונקרע לגמרי + החלפת מיסבים  קדמיים.

שנה שעברה הלך אטם בגיר - למזלי התגלה בזמן, לא איבדתי הרבה שמן ולא יצא יקר. 

בקיצור: כיאה לגיל הרכב, מתחיל לשים לב לחלקי גומי וסורק את הרכב אחת לחודש. 

אם אני צריך לבחור אחד מהם לתוואי הנסיעה שאתה מתאר - ללא ספק פוקוס או פיאסטה על הסוויפט, למרות שגם איתה היתי מסתדר.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה. חוץ מההבדל הקטן באקלים בין בקעת הירדן לשוודיה שיתן שמשפיע על אורך החיים של הרכב (ולא ברור מה יותר גרוע - פלוס 40 מעלות או מינוס 40 מעלות 😉)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון חיובי הייתי מחפש פיג'ו 208 HDI, ידנית מהנה בתקציב וחסכונית בדלק. החיסרון למצוא אחת שמורה  ולודא שטופלה כמו שצריך.

פורסם (נערך)

סיאט איביזה 1.4 אוטמוספרי.

השנתון האחרון לדעתי היה 2012.

רכב זריז, אמין ומהנה לנהיגה.

האתגר למצוא אחד שמור שלא נחרש ע"י צעירים.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
פורסם
לפני שעה, Michael01 כתב:

סיאט איביזה 1.4 אוטמוספרי.

השנתון האחרון לדעתי היה 2012.

רכב זריז, אמין ומהנה לנהיגה.

האתגר למצוא אחד שמור שלא נחרש ע"י צעירים.

היה אפילו עוד ב 2015  חפף ל1.2   . מנוע קצת חלש  86 כ"ס  , הבעיה היא מחלות במערכת המיזוג. מדחס, מאייד ועוד ותחזוקה לא זולה   מקבילה גם פאביה וגם פולו 

מה עם יאריס ידנית  ? 

ריו ידנית ?

פורסם

אנשים יקרים

תודה ענקית מעומק הלב על המידע הרב שנתתם לי. אני עוקב פה בפורום מפעם לפעם כבר שנים ורק אתמול נרשמתי והעלתי בקשת יעוץ. התגובות מלאות הידע והרצון לעזור מחמם את הלב ממש. 🙏🏼

לענייננו, התחלתי את החיפוש עם קורולה וסיוויק כמועמדות וכעת  בעקבות ההמלצות כאן התחלתי לחפש גם פיאסטה, פוקוס וסוויפט. 

לגבי הפוקוס - שיטוט בלוחות ביממה האחרונה מצביע על כך שזהו רכב נדיר. ממשיך לעקוב. 

לגבי הפיאסטה- אני שמח מאוד על הכיוון שקיבלתי כאן. זו לא הייתה מועמדת כלל וכעת היא קורצת לי מאוד. היא גם נאה בעיני ועונה על הדרישות הטכניות (אם כי אני מבין שהיא לא סובלת מעודף כח..) ונכנסת בהחלט לתקציב. 

ומעבר לכל זה משהו בבטן אומר לי שזה הכיוון עבורי..

שמתי עין על אחת ואנסה לראות אותה בתחילת השבוע. 

ואולי עם השבוע החדש שיגיע עוד יהיו מועמדות מפתיעות אחרות. 

מזכיר לי שלפני שנים חיפשתי רכב מסויים ובסוף סיימתי עם אוונסיס במפתיע..

אעדכן בהמשך

ובינתיים, שוב תודה לכולכם על השיתופים. 

• אהבתי 2
פורסם

הפיאסטה אחחה רכב, אפילו מגיע עם 7 כריות אך אכן חלשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במשפחה שלנו היו 2 פיאסטות

1. אוטמאטי  2010 היו הרבה הוצאות שלא קשורות  לגיר כמו איזה צינור למזגן שלא היה חליפי ועלה  כמה אלפים 

2. 2012 ידני שכבר עברה 250 אף ק"מ  ועדיין נוסעת  לפי בעל הרכב התחזוקה מתייקרת ויש בלאי  מבחינת איכות נסיעה די טובה    

מה עם  טויטה יאריס ידנית 

פורסם

אם כי ניתן לבטל את המערכת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא חסר וואגיות עם המנועים לפני האוראה שיספקו חווית נסיעה חיובית

מנועים אמינים וחסכוניים 

1.6 1.9 בלי אוראה מתחת ל2016 אם אני לא טועה

קח בחשבון שעלות טיפולים תהיה גבוה מרכב יפני אבל כשאתה נוסע הרבה אפשר לומר שזה מתקזז עם הדלק 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...