Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, גולדן191 כתב:

מסבירים ששמן מנוע במקור מגיע מנפט

אתה רואה את הסתירה בין מה שכתבת למעלה לבין מה שכתבת קודם?

לפני 24 דקות, גולדן191 כתב:

אורגני הכוונה פחמן שמחובר למימן, שרשראות יציבות 

המינרליים אינם אורגניים כי אין להם פחמן שמחובר למימן

השמן לא אורגני בקטע שהגיע מהטבע או ממקור טבעי

אבל המולקולות אורגניות ויציבות בהגדרה

ועוד סתירה אחת מעניינת, שנפט מורכב מפחמימנים (שזה מולקולות המורכבות מאטומי פחמן שמחוברים למימן). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור אחד שנוסע על רכב באזור ה3000-4000 בשנה (הונדה אקורד 2006, יד ראשונה) ככה נראה מנוע מקורי שמטופל תמיד בזמן, פעם בשנה.

כמו שאמרו קודם, במידה ורוצים לשמור על הרכב אז טיפול פעם בשנה זה באמת זניח מבחינה כלכלית.

1111.jpg

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

ועוד סתירה אחת מעניינת, שנפט מורכב מפחמימנים (שזה מולקולות המורכבות מאטומי פחמן שמחוברים למימן). 

בשורה התחתונה שמן מנוע זה חומר מאד יציב וככל הנראה רכב שנסע רק 5000 ק"מ בשנתיים יכול להחליף כל שנתיים, אבל להחליף שמן זה ביטוח זול למען תחזוקה מונעת ואין סיבה לא להחליף. 

ההתחמצנות זניחה סה"כ, הצמיגות זו הבעייה המרכזית. חלקיקי מתכת זעירים נשטפים למנוע והם מעלים את הצמיגות. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, chrono כתב:

זה לא שבמוסך יבדקו את המצב של נוזל הקירור,

תרשה לי לתקן אותך.

בשבוע שעבר, במהלך הטיפול השנתי (מוסך מורשה צ'מפיון), נשאבה כמות מזערית של נוזל קירור למכשיר כלשהו, שנתן את (אני משער) הערכים והריכוזיות של נוזל הקירור. נמצא תקין.

מדובר ברכב בן שבע, שמעולם לא הוחלף נוזל הקירור.

הקוריוז, בהמשך הטיפול, נמצאו סימנים יבשים של נוזל קירור על המגן התחתון, והטרמוסטט הוחלף. כמובן שמולא נוזל קירור חדש וטרי.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • מעניין 1

פורסם

יש לי גם רכב אספנות שעושה 2500 בשנה, וכל שנה עם ההתלבטות הזאת אבל בסוף אני מחליף שמן (בבית). סתם מחשבות של עצלנות.

אגב, ברכב הדיילי שעושה 15000 בשנה, המחשב מבקש להחליף כל 24000 ק"מ או שנתיים. אני מחליף כל 9000.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 27 דקות, pasat04 כתב:

בשבוע שעבר, במהלך הטיפול השנתי (מוסך מורשה צ'מפיון), נשאבה כמות מזערית של נוזל קירור למכשיר כלשהו, שנתן את (אני משער) הערכים והריכוזיות של נוזל הקירור

זה מקרה יחסית מאוד נדיר במוסכים בארץ שיגדילו ראש ויבצעו בדיקה כזאת במהלך הטיפול השנתי מיוזמתם מבלי לקבל דרישה/בקשה מפורשת מבעל הרכב.

(הכותב עבד כמה ימים בחייו במוסכים)

פורסם
לפני 30 דקות, pasat04 כתב:

תרשה לי לתקן אותך.

בשבוע שעבר, במהלך הטיפול השנתי (מוסך מורשה צ'מפיון), נשאבה כמות מזערית של נוזל קירור למכשיר כלשהו, שנתן את (אני משער) הערכים והריכוזיות של נוזל הקירור. נמצא תקין.

מדובר ברכב בן שבע, שמעולם לא הוחלף נוזל הקירור.

הקוריוז, בהמשך הטיפול, נמצאו סימנים יבשים של נוזל קירור על המגן התחתון, והטרמוסטט הוחלף. כמובן שמולא נוזל קירור חדש וטרי.

התנהלות מפתיעה לטובה של המוסך. אבל כך או כך, זה מתכנס לשאלה של איזה סוג של בעל רכב אתה - האם אתה עוקב אחרי כל מה שצריך לעשות לרכב בכל שלב ובכל טיפול (ואם כן - אין לך צורך להיכנס למוסך פעם ב-X זמן, תגיע כשאתה יודע שצריך לעשות משהו), או שאתה מעדיף להפיל את האחריות הזו על המוסך (אתה דואג להביא את הרכב פעם בשנה, והם ידאגו שיהיה תקין, שיחליפו מה שנראה להם נכון בכל פעם). אני התייחסתי לשאלה בכותרת תחת ההנחה שמדובר בבן אדם מהסוג הראשון.

לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

יש לי גם רכב אספנות שעושה 2500 בשנה, וכל שנה עם ההתלבטות הזאת אבל בסוף אני מחליף שמן (בבית). סתם מחשבות של עצלנות.

אגב, ברכב הדיילי שעושה 15000 בשנה, המחשב מבקש להחליף כל 24000 ק"מ או שנתיים. אני מחליף כל 9000.

כן, עם מרווחי הטיפולים של 20,000 ק"מ+ גם לי יש בעיה ואני לא סומך עליהם. אין לי הסבר משכנע (הרי בשלב מסוים היה נהוג להחליף שמן כל 5,000 ק"מ ואז קפצו ל-10,000 ק"מ, בטח גם אז אנשים לא האמינו ואמרו שזה יותר מדי - אבל היום 10,000 ק"מ נשמע מרווח סביר). אבל אני מעביר את הגבול במקום שאני רגיל אליו.

לפני כשעה, guyr כתב:

בתור אחד שנוסע על רכב באזור ה3000-4000 בשנה (הונדה אקורד 2006, יד ראשונה) ככה נראה מנוע מקורי שמטופל תמיד בזמן, פעם בשנה.

כמו שאמרו קודם, במידה ורוצים לשמור על הרכב אז טיפול פעם בשנה זה באמת זניח מבחינה כלכלית.

1111.jpg

זה אחלה, אבל זה לא באמת עונה על השאלה. כלומר, ברור שמנוע שמטופל אחת לשנה עם נסועה נמוכה יהיה במצב טוב - זה לא אומר בהכרח שהחלפת שמן אחת לשנתיים בנסועה כזו הייתה פוגעת בו. אבל אין תיעודים עם תמונות של מנועים כאלה.

פורסם
Just now, chrono כתב:

התנהלות מפתיעה לטובה של המוסך.

לפני 13 דקות, Camaro 92 כתב:

זה מקרה יחסית מאוד נדיר במוסכים בארץ שיגדילו ראש

לא בהכרח. טיפול ראשון שעשיתי לרכב הזה במוסך שלי, מצאו משהו לא תקין שלא הייתי חושב אפילו על לבקש שיבדקו. 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

כך שאם אתה נהג שקשוב לרכב שלך, אתה ממש לא חייב מוסך פעם בשנה כדי להגיד לך מה מצב הבלמים.

נהג שקשוב לרכב שלו לא יתלבט האם  להחליף שמן כל שנה, גם בנסועה נמוכה. 

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

איך היכולת לשים לב לשינויים בהתנהגות הרכב קשורה לרצון ומוכנות להחליף שמן באינטרבל שנקבע כדי להתאים לבן אדם ממוצע? הרי ברור לך (אני מקווה) שאין שום דבר מיוחד ו/או קסום בשנה. יכול להיות שיותר נכון להחליף אחת ל-333 יום, או אחת ל-420 יום... פשוט יותר קל לאנשים לזכור "מוסך פעם בשנה". וכמו שכבר הוסבר, השמן לא נהרס משנה של ישיבה במנוע. אתה רוצה להחליף בכל זאת פעם בשנה - לך על זה (גם אני מחליף אחת לשנה גם כשאני לא מגיע ל-10,000 ק"מ), אבל זה לא קשור ללהיות קשוב לרכב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני מסכים עם כל ההודעות של chrono פה, אני מאוד קשוב למכוניות שלי ויודע בדיוק מה מצב שחיקת הבלמים ומתי צריך להחליף כל דבר אבל יש מקרים כמו רכבי אספנות או מכוניות שנקנו בשביל הכייף  כרכב שני וכו' שנסועות בשנה 1000 או 2000 ק"מ בעיקר בסופי שבוע. אז אני בדעה שלהחליף שם שמן פעם בשנה זו תחזוקת יתר וזה לא תורם לכלום.  

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

צריך להעלאות את זה בדיון אחר אבל להבנתי נפט זה אורגני גם ומזקקים ממנו חומרים אורגניים כמו דלק שמן וכו

פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

(אתה דואג להביא את הרכב פעם בשנה, והם ידאגו שיהיה תקין, שיחליפו מה שנראה להם נכון בכל פעם)

אני מגיע למוסך פעם בשנה, כי אני לא מגיע ל-15k ק"מ בשנה, וסומך על בעל המוסך, שהוא עובד לפי הנחיות היצרן.

אני עובר על הצעת המחיר, שואל (אם יש מה), מאשר, ונשאר במוסך בקשר עם עם הרכב עד לסיום הטיפול.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...