Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

ציון מבחן בטיחות בינוני, בסטנדרטים של 2014

כמובן שאתה מכווון לתקציב מוגבל מאוד, וכידוע, בחירתו של הקרבצן מוגבלת. השאלה היא האם אתה מסוגל להגדיל את ההתקציב.

אני לא נכנס לנושא הבטיחות. לא כי הוא לא מעניין, אלא כי תמיד "אפשר יותר".

אני מניח שגם חוסר במערכת בטיחות שמצפצפות, מזיזות לך את ההגה, ומתריאות לך על המהירות המותרת, מורידות בציון, אני לא יודע איך הציון נגזר, זה גם לא הדיון. אני לא חושב לצורך העניין שהסוויפט הנוכחית היא שיאנית הבטיחות.

פורסם
לפני כשעה, dj_dani כתב:

אני לא נעול על סטיישן. פשוט במקרה רוב מה שנתקלתי בתקציב הגיע בתצורה הזו. היא פחות חביבה עליי, אבל אני לא ממש בררן מבחינת סדאן \ סטיישן \ סופרמיני. חשוב שבסיס יהיה "עם מה לעבוד".

השכרת רכב קטן (כדוגמת פיקנטו) לתקופה של 3 חודשים תעלה כ - 8,000 ש"ח. מבחינתי, כסף לפח. (זה גם יותר אם רכב גדול יותר) 

אפשר לרכוש רכב ב15, להשתמש מספר חודשים, ולמכור שוב ב15. כן, אפשר ליפול, סיכון. אבל אם לא נפלת, ולכן אני פה מנסה לצמצם את החיפוש לרכב שפחות יש סיכוי ליפול איתו, אז win win

תנסה לקבל החלטה אם אתה נשאר עם הרכב או לא. 

אם אתה נשאר, לוקח זמן למצוא רכב ראוי. האם יש לך את הזמן? תיקח בחשבון ביטוח, אולי טסט, יישור קו כלשהו, בשנתונים האלו מדובר לרוב ברכבים עם היסטוריית טיפולים חסרה ורצון לחסוך, זה יעלה... 

אם אתה לא נשאר, אולי כן שווה לשכור. אנחנו בחורף, המחירים נמוכים יותר ולחלופין, לרכוש רכב בתקציב גבוה יותר כי ממילא אתה מוציא את הכסף לזמן קצר. 

פורסם
לפני שעתיים, dj_dani כתב:

אני לא נכנס לנושא הבטיחות. לא כי הוא לא מעניין, אלא כי תמיד "אפשר יותר".

אני מניח שגם חוסר במערכת בטיחות שמצפצפות, מזיזות לך את ההגה, ומתריאות לך על המהירות המותרת, מורידות בציון, אני לא יודע איך הציון נגזר, זה גם לא הדיון. אני לא חושב לצורך העניין שהסוויפט הנוכחית היא שיאנית הבטיחות.

זה מבחן מ-2014, מבחן שעיקרו מבחן ריסוק. השינוי הגדול במבחני EuroNCAP, שהכניס את מערכות העזר לנהיגה כמדדים מרכזיים (שניים מחמשת הכוכבים), התרחש ב-2016.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 17.12.2025 בשעה 00:22, dj_dani כתב:

אחרי ויתור  על רכב הליסינג לתקופת חופשת הלידה, ואולי גם ויתור סופי עליו, הוחלט לרכוש רכב גישור/קבוע לבית. שיישאר מקסימום רכב שני. 

הנסועה הצפויה נמוכה, צריך להכיל עגלה בבאגז', וכסא בטיחות. 

בחיפושים אחר רכב משפחתי/סופר מיני אוטומטי, מתחת לגיל 15 (כי למי יש סבלנות לאישורי בלמים או טסט כפול) ועם צמצום לנתוני יד וק"מ סבירים, קופצות באופן קבוע הדגמים הבאים 

פוקוסים. בעיקר סטיישן (לא כזה מפריע אם כי אעדיף את ההאצבק). זכור לי מחלות בגירים שלהם. או שאני מתבלבל עם דגם אחר? 

קרוזים. בכל מקום מדברים על כמה שזה רכב נבלה. 

אופלים, בעיקר אסטרות, גם סטיישנים. האם יש כמה סוגי מנועים? איזה מהם מומלץ? האם כדי להתקרב מאחר ואין באמת יבואן? ניתו בכלל להשיג חלפים? מי מטפל בהם? 

פיגו 301. הבנתי שמודל 2017 האחרון הוא המומלץ. לא ממש ראיתי אחת בתקציב אבל זה מרגיש לי יותר מיצובישי אטראז סטייל (פחון) מאשר פיגו אמיתי. 

ראיתי גם 208 עם מנועי 1.6 (לא ה1.2 המושמצים). זה אותו מנוע אגדי מה206? כי אם כן זכור לטובה. נהגתי לא מעט ברכב בגרסת ה1.2 ואהבתי. השאלה על האמינות של ה1.6.

היו גם כמה 2008. גם אופציה. זה אותו מנוע 1.6? 

פה ושם ראיתי פיאט טיפו סדאן. פחות מכיר אך ראיתי שבפורום ממליצים. 

ברור לי נושא הגיל של הרכב ושכל אקזמפלר לגופו, אך חשוב לי שהבסיס יהיה אמין. ואם יש טיפים לגבי התמקדות במודל מסויים, דגם מסויים, מנוע ספציפי, אשמח לשמוע את הטיפים. 

אפילו השתעשתי ברעיון של אלפא גולייטה, גם אלו קפצו בתקציב. השאלה כמה ריאלי 

אני נחשף לשרשור הזה לראשונה. ואוו איזה רשימה של נבלות סרוחות!!
אמליץ לך על לאנסר עם המנוע 1.5, היו איזה שנתיים שהיא הגיעה גם עם מנוע 1.6. שניהן עם גיר פלנטרי מאודדד אמין וגם היחידת כוח אמינה. לא יודע למה רשמו שיש בעיות בראש מנוע.

סוזוקי SX4

יונדאי I30/יונדאי I25

קיה פורטה

אישור בלמים זה לא כזה נורא, גם ככה לרוב עושים טיפול לפני טסט.

פורסם

אתה משקיע המון מחשבה ואנרגיה על ניוטראל. 

נסועה נמוכה ברמה של 2000-3000 קילומטרים בשנה זה פשוט כלום ושום בלאי למערכות הרכב.

זה כול כך כלום שבמשך שנתיים הייתה לנו פיזו 307 עם 230 אלף, גיר דופק ונורת בדוק מנוע דולקת שנסעה קילומטראז כזה, והיה איתה הכול בסדר. 

להתחיל לחפש איזה פיזו 301 שנת 2017 שיוצרה בחודש אפריל בצפון מזרח תאיילנד, זה סתם התעסקות מיותרת, אלא אם יש לך פיזו בדיוק כזאת ממש קרוב לבית. 

קנה כול רכב שבא לך ברדיוס 20 קילומטר מהבית שלך, רק שיהיה מטופל בצורה סבירה - בין אם יש קבלות כלשהם או לפחות שהבנאדם שעומד מולך קצת מבין עניין. 

ושלא יהיה ישן מדי- נגיד 15 שנה ומעלה, כי בגילאים הללו מתחילות כול מיני תקלות מרגיזות(גומיות נקרעות, צינורות נסדקים)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, PASHUT כתב:

בסוזוקי sx4 נתקלתי המון בבעיות מנוע, בעיקר התחממות, בלוחות יד 2..

לא מומלץ לדעתי

בעיות התחממות? Sx4? מעולם לא שמעתי. המנוע 1.6 עם ה-119 סוסים (מ-2010 ואילך, שרשרת ולא רצועה) הוא אחד האמינים שיש. 

יש לנו שתיים במשפחה המורחבת. אחת האצ׳בק עם נסועה ממוצעת, אחת סדאן עם נסועה של אוטובוס של אגד. שתיהן מאוד אמינות במידה וטופלו בזמן. 

מה שכן, זה אחד הרכבים הכי פחות נוחים שיש. 

פורסם
לפני 3 שעות, dotan123 כתב:

בעיות התחממות? Sx4? מעולם לא שמעתי. המנוע 1.6 עם ה-119 סוסים (מ-2010 ואילך, שרשרת ולא רצועה) הוא אחד האמינים שיש. 

יש לנו שתיים במשפחה המורחבת. אחת האצ׳בק עם נסועה ממוצעת, אחת סדאן עם נסועה של אוטובוס של אגד. שתיהן מאוד אמינות במידה וטופלו בזמן. 

מה שכן, זה אחד הרכבים הכי פחות נוחים שיש. 

המנוע אמין, אבל חל1ים במערכת קירור שלא התייחסו אליהם ברכבים בני 10-15 יכולים לגרום להתחממות. בעיקר פקק רדיאטור

פורסם

לא היה לי אותו, אבל גם בליאנה וגם בsx4 שהחליפה אותה יש ביד 2 עשרות מכוניות שנמכרות עקב בעיית התחממות.. הלך מנוע וכו’

לא מה שתראה בסקודה פאביה למשל

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 17.12.2025 בשעה 22:00, dj_dani כתב:

הגישור הנדרש הוא לחופשת הלידה, שבזמנה... כן משתמשים באבמטיה. 

עד שניפטר ממנה, רלוונטיות הרכב כבר לא תדרש. 

לא כלכלי בעליל. אתה גם לא רוצה שהאמא תיתקע באוטו עם תינוק קטנטן בוכה על הידיים, ולכן תצטרך לעשות יישור קו רציני מיד עם הקניה.

תעשה סקר בחברות ההשכרה גם הקטנות וחברות ההחכר (ליסינג). ייתכן שתיפול על רכב שנמצא באיזו תקופת ביניים ויסכימו להשכיר לך לתקופה קצרה במחיר טוב. 

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

יש ביד 2 עשרות מכוניות שנמכרות עקב בעיית התחממות.. הלך מנוע וכו’

תביא קישורים, מעניין לקרוא על מישהו שמנסה למכור את הרכב שלו, ומספר במודעה על בעיות התחממות מנוע.

• מבאס 1
פורסם

ניסאן סנטרה וג'וק וגם קשקאי עולים הרבה בחיפוש, מה הקאץ'? שאר היפנים יקרים משמעותית מהם. 

שברולט סוניק גם. 

וגם קיה פורטה וסיד. בעיקר סטיישן. 

פורסם

ניסאן סנטרה וג'וק וגם קשקאי עולים הרבה בחיפוש, מה הקאץ'? שאר היפנים יקרים משמעותית מהם. 

שהם לא באמת יפנים. 

וגם קיה פורטה וסיד. בעיקר סטיישן

קיה פורטה סבבה, אבל סיד לא מומלצת (גיר רובוטי החל מ2014). 

• מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...