Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותג הונדה נכחד ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"מותג גמור" וכו' -- אמירות שאין להן במה להאחז.

שנת 2024 -- הונדה מכרה קרוב למיליון וחצי מכוניות בארה"ב, שהיא השוק העיקרי שלה. היא צמחה שם בערך 10% בשנה בעברה ושם היא היצרן ה-5 בגודלו אחרי GM, פורד, טויוטה, והקוראניות (בארה"ב קיה ויונדאי נספרות בד"כ בתור אותה חברה).

גלובלית ב 2024 במקום 10 בערך -- יותר מסוזוקי, סובארו, מאזדה או טסלה ולא שמעתי קינות עליהן. 

להתלונן למה היא לא מוכרת באירופה זה כמו לשאול למה רנו לא מוכרת בקנדה. לא כולם זה טויוטה. 

שלא לדבר על כך שהחברה היא לגמרי המוביל הגלובלי באופנועים. 

הבעיה הדרמטית העיקרית שלהם זה בשוק הסיני, אבל זו בעיה של כמעט כל היצרנים הזרים שם (מלבד טסלה, שמייצרת בסין, וטויוטה שמחזיקה מעמד). 

בתוך חובב הונדות ישנות משנות ה-90 שבשנים האחרונות החזיק 3 סיביק אחת אחרי השניה + CRV שאני עדיין מצטער שמכרתי, גם אני מצטער על ההדרדרות באופי הספורטיבי והייחודי של הרכבים, ובאסה שישראל (ואירופה בכלל) הפסיקו להיות פוקוס שלהם, אבל הם לגמרי חיים וקיימים בשוק האמריקאי שהעדיפו להתמקד בו. 

בתאריך 11.12.2025 בשעה 09:22, itzikevo כתב:

בארץ , על סף הכחדה?

כן. אולי הג'אז עוד קצת נמכרת, כמה מאות בשנה. אבל עם המנוע החלש שלה גם היא כבר לא הונדה "אמיתית" ☹️

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 5
  • מבאס 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מותג נכחד אולי בראייה של השוק הישראלי ( לא יודע מה קורה באירופה ).

יכול להעיד שבקנדה סיוויק \ c-rv בין הרכבים הפופולאריים ביותר וגם כאן מתומחרים יקר יותר מהדגמים המקבילים של טויוטה וגם זמינים לרוב מיידית ברוב המגרשים ( בטויוטה יש זמני המתנה בין חצי שנה לכמה שנים קדימה לדגמים כמו סיינה - הזוי).

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 13.12.2025 בשעה 12:33, הרקוליטו כתב:

פרלוד, עוד דגם שמאכזב את חובבי הנהיגה.

הייתה חלום ילדות שלי 

רק שהערסים תפסו עלייה בעלות 

אנשם שמשווצים בזה שיש להם כבלים באוטו ומנפנפים

בזה בצידי הדרך

פורסם

הונדה לא מותג גמור ולא נעליים, הם זנחו את השוק האירופאי ומתמקדים ככול הנראה בארצות הברית שם היא רצה מאוד חזק ויש לה מפעלים בייצור מקומי, ובמזרח הרחוק בעיקר ביפן.

אני לא יודע מה הסיבה שהם החליטו לזנוח את אירופה.

פה בארץ נראה כי באשמה בעיקר ביבואן שמיקד את עצמו בלהנגיש את וולוו על חשבון הונדה

הסיוויק תומחרה גבוה מאוד, תמיד היא היתה יקרה ביחס למתחרות שלה, אני זוכר את אבא שלי קונה הונדה שפיץ ב1991, עלתה 54000 שקל בזמנו מהחברה, כשב.מ.וו סדרה 3 (זאת עוד היתה E30) נמכרה עם מנוע 1600 בגרסת הבסיס ב65000, מישהו חושב היום על סיוויק שקרובה בסדרה 3 ?

בזמנו צחקו שמיש קונה הונדה קונה מנוע וגיר ואת כל האויר שניתן לקבל בתוך האוטו בחינם. העיקר היה מנוע- גיר והתנהגות כביש נפלאה. 

היום אין לרכב במחירו הנוכחי תמורה למחיר הגבוה שלו, ומנועי הטורבו ובעיקר ה1.0 פגעו לרכב במוניטין האמינות ממנו הוא נהנה כל השנים.

אגב לפי נתונים הונדה אקורד נחשבת שניה לקאמרי כרכב הכי אמין בארצות הברית כבר קרוב לעשור אבל מדובר ברכב שונה ממה שהיה נמכר אילו ייוצר ונמכר היה בשוק האירופאי.

גם ההונדה סיטי נראית כאילו נולדה בחטא, רכב שנועד היה לשווקים חלשים יותר ומדינות עולם שלישי ואיכשהו הגיע לכאן עם תמחור שקרוב למכונית משפחתית אבל נתן נתונים, מרווח, רמת גימור וביצועים שלעיתים היו נחותים מסופר מיני ממוצעת.

הלוואי ונחזור לראות את המותג הזה בארץ, אני אישית מאוד אהבתי את דגם ה1.5 ליטר טורבו, אפילו שקלתי לרכוש אחת ידנית אי שם ב2019 והייתי קרובלהזמנה של כזו אצל היבואן, הנציג היה נדיב מספיק להגיד לי שיקח לה 8-10 חודשים להגיע כיוון שאין כזו במלאי ועדכן בזמנו שיש 5 יחידות כאלו בארץ בלבד.

ההמתנה הורידה אותי מהנושא ומזל שכך כיוון שחודשיים אחרי זה היה איזה סיני שאכל עטלף (או עובד מעבדה ששכח לסגור את הדלת לכאורה) והקורונה נכנסה לחיינו, הנזק הכלכלי שספגתי מהקורונה היתה מחייבת אותי לבטל את ההזמנה גם ככה או למכור את האוטו אם הייתי מקבל אותו לפני המגיפה.

פורסם

כפי שכתבו, זה תקף רק לשוק האירופי וכמובן שגם אנחנו סובלים מזה. הונדה הקפיצה את מחירי הדגמים שלה באירופה ובישראל לרמת הפרימיום והפכה את כל הרכבים שלה ללא נגישים לצרכן. מה הסיבה לכך? אין לי מושג אבל זה מותג חי וקיים ומצליח למדי בארה"ב ובמזרח עם לא מעט דגמים ייעודיים לשווקים אלו והתמחור תחרותי בהרבה מזה המוכר לנו. 

פורסם

מותג מעולה עם אסטרטגיה המעדיפה את שווקי צפון אמריקה על שאר העולם.

באופן אישי אוהב מאוד את המותג ואת הרכבים , לצערי מדיניות יבואן לא תומכת את היצרן אשר יכול היה לתמחר את הרכבים בצורה טובה יותר אבל ככל הנראה זנ לא מעניין אותו.

פורסם

איזה יכולת יש ליבואן מול יצרן שבאסטרטגיה שלו בחר לצאת מהשוק האירופאי?

מי שכותב שהונדה מותג נכחד לא מחובר למציאות. ישראל היא לא מרכז העולם😂

הונדה תמשיך לייצר מנועים להרבה מוצרים.

• אהבתי 1
פורסם

הבעיה היא שהיצרן כבר פחות מתעדף את השוק האירופאי ומתעקש לא לשחרר ליבואן דגמים בתקינה אמריקאית/קנדית.

בנתיים יבואנים מקבילים מייבאים את אותם דגמים אמריקאים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על ה HRV החדשה כי התחברתי למראה ולפונקציונליות (אם כי בכלל לא למחיר). מה אגיד? הרכב בקושי זז. כן, יש לו מערכת מתוחכמת היברידית להנעה וזה חסכוני וכו, אבל כשאתה צריך קצת כוח (ממש לא חיפשתי רכב ספורטיבי) לעקיפה או תאוצה, צריך להדביק את הדוושה ומנוע הבנזין נכנס לפעולה בצורה מאוד לא נעימה לאוזן, ברמה שאי אפשר לשמוע את עצמך חושב. רעש מצמרר נוראי. גם המבקרים בחו"ל שמו לב לזה..בכל מקרה בהתחשב במחיר המופקע (בימי הנחות "הסכימו" ל 10K הנחה) ירדתי מהעניין מהר מאוד.

פורסם
לפני כשעה, dr6633 כתב:

עשיתי נסיעת מבחן על ה HRV החדשה כי התחברתי למראה ולפונקציונליות (אם כי בכלל לא למחיר). מה אגיד? הרכב בקושי זז. כן, יש לו מערכת מתוחכמת היברידית להנעה וזה חסכוני וכו, אבל כשאתה צריך קצת כוח (ממש לא חיפשתי רכב ספורטיבי) לעקיפה או תאוצה, צריך להדביק את הדוושה ומנוע הבנזין נכנס לפעולה בצורה מאוד לא נעימה לאוזן, ברמה שאי אפשר לשמוע את עצמך חושב. רעש מצמרר נוראי. גם המבקרים בחו"ל שמו לב לזה..בכל מקרה בהתחשב במחיר המופקע (בימי הנחות "הסכימו" ל 10K הנחה) ירדתי מהעניין מהר מאוד.

מערכת הינע חלושה 131 כ"ס עם משקל של 1.8 טון ... מזכיר לי את ימי 1300 סמ"ק העליזים של שנות השמונים...

עם מחיר של 210K ככל הנראה מדובר לרכב למכורים למותג ..., שום צידוק כלכלי לקניה של הרכב הזה.

בדקתי את הסיביק , 220K ... מישהו במאיר ניכר שלא מחובר למציאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

HRV אמורה להתחרות ביאריס קרוס וניסאן ג'וק היברידית.

איפה הם ואיפה הוא בתמחור...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני גר היום בארה"ב,
הונדה מוכרת פה יפה מאד, והנוכחות שלה בכביש מאד מורגשת, גם במדינות יותר רפובליקניות שבהן השילוש האמריקאי (שברולט/ קרייזלר/ פורד) עדיין קדוש.
אני עצמי נוהג על אחת (דגם שלא ראיתי בכלל בארץ) והמנוע לא חלש בכלל (גם את המנוע הזה לא ראיתי בארץ, הדגם והמנוע מיוצרים בארה"ב לטובת השוק האמריקאי).
אם סופרים גם את אקיורה - הם בכלל שולטים לא רע על הכביש ומזנבים יפה מאד בטויוטה/ לקסוס.
מה שכן, המחיר פה שונה לגמרי מאשר בארץ. בארץ לא דמיינתי אפילו לקנות רכב כזה. היבואן בארץ מתמחר כאילו הוא מוכר יהלומים. פה זה נחשב רכב זול (האקיורה לא...).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 47 דקות, G-רפי כתב:

אני עצמי נוהג על אחת (דגם שלא ראיתי בכלל בארץ) והמנוע לא חלש בכלל (גם את המנוע הזה לא ראיתי בארץ, הדגם והמנוע מיוצרים בארה"ב לטובת השוק האמריקאי).

איזה דגם? נשמע מעניין

פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

איזה דגם?

זה נקרא אודיסי, די דומה לטויוטה סיינה או לקיה קרניבל, מגיע עם מנוע V6 3.5 טורבו.

הבנתי שניסו למכור אותו בארץ ביותר מחצי מליון ש"ח, ומשום מה אף אחד לא קנה. פה הוא המתחרה הזול בקטגוריה (שהאמריקאים מכנים אותה משום מה מיני-ואן. אני מבטיח לכם ששום דבר ברכב הזה לא "מיני") ונמכר ב 44,000$

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...