Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרפורמות העתידיות בענף הרכב

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה מעניינת של דובי בן גדליהו בגלובס.

הכתבה מדברת על כמה רפורמות עתידיות בענף הרכב שנבחנות כעת.

1. הגבלת חידוש רישונות של יבואני רכב גדולים ומתן רישיונות חדשים.

2. איסור על יבואנים גדולים עם נתח שוק מעל 10% להחזיק במקביל חברת ליסינג או השכרה.

3. הגדלת כמות מותרת ליבוא של כלי רכב ללא תקינה אירופאית או אמריקאית (סדרות קטנות) מ 400 יחידות לשנה ל 1500 יחידות לשנה.

4. הארכת הזמן שבו מותר למכור מכוניות כיד "00" מ 12 חודשים מתאריך הייצור ל 14 חודשים ובמקביל חובת הצגת תאריך ייצור הרכב ללקוח.

5. הייתר יבוא לארץ מכוניות בתקינות נוספות מלבד האירופאית והאמריקאית (כמו תקינה של מדינות המפרץ). 

6. הרחבת האפשרויות ליבוא רכב משומש מעל שנתיים על הכביש.

7. בחינת אפשרות להתקנות רכיבים לרכב בישראל לפני אספקת הרכב ללקוח. 

מכל הרשימה הזו לדעתי יש סיכוי ש 3 ו 4 יתממשו, לגבי 7 אני בכלל לא מבין במה מדובר כי המון שנים התקינו בארץ מזגנים, מולטימדיות, חלונות חשמל, סאנרופים וכו'. זה מוזיל עליות בהחלט אבל ברוב המקרים ההתקנות האלו היו ברמה נמוכה יותר לעומת האבזור המקורי שמגיע מהיצרן ולכן זה דבר לא רצוי...

5 יכול להיות לא רע שכן תקינה של מדינות המפרץ רלוונטית אלינו מבחינת תנאי האקלים, יותר מתקינה אירופאית.

לגבי יתר הדברים אני קצת סקפטי שיצליחו לקדם אותם אבל יכול להיות שכן ייצא מזה משהו שיטיב עם הלקוחות. 

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

פורסם

לסבך את גן החיות עוד יותר.

דומני שישראל היא המדינה היחידה בעולם שמכירה ביותר מתקינה אחת (אאל״ט מוכרות שלוש - אירופה, ארה״ב וקנדה). התקינה כוללת הרבה דרישות בטיחות. במה יועיל להוסיף עוד קצת סיבוך? ועל זה להוסיף את הסדרות הקצרות בתקינות לא מוכרות. דומה שמבחינת המציעים המחיר הוא חזות הכל, הרבה פחות חשוב מה יקרה מרגע שהרכב עלה על הכביש.

חובת הצגת תאריך הייצור לצרכן - מצויין מבחינת גילוי נאות. הצרכן יידע מה הוא רוכש. השאלה היא האם זה יביא להקטנת ההזמנות מהיצרנים ועקב כך דווקא לעליית מחירים. ימים יגידו.

וייבוא רכב שגילו מעל שנתיים - כיצד מתכוונים לפקח על עך שישראל לא תהפוך סל האשפה של מכוניות פגומות?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתוב שם "רכב שחלפו שנתיים ממועד ייצורו"  אבל מניח שזה לא אומר שיאפשרו לייבא רכב שחלפו 15 שנה ממועד ייצורו.

סביר להניח שאם יאשרו את זה, תהיה הגבלה ל 3 או 4 שנים ולא לשנת ייצור נוכחית וקודמת כמו עכשיו. 

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

וייבוא רכב שגילו מעל שנתיים - כיצד מתכוונים לפקח על עך שישראל לא תהפוך סל האשפה של מכוניות פגומות?

בשביל זה יש את הטסט השנתי. אם גרוטאה בת 20 עוברת טסט ומורשית לנהיגה בארץ, למה שזה לא יהיה מספיק גם לרכב שיובא מחו״ל?

פורסם

טסט זה דבר מאוד חפיף. ביבוא צריך לוודא שלא מדובר ברכב משוקם אחרי תאונה מעל רמה מסויימת וכו׳.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

. הייתר יבוא לארץ מכוניות בתקינות נוספות מלבד האירופאית והאמריקאית (כמו תקינה של מדינות המפרץ). 

מישהו חיפש דרך לייבא לנדקרוזר 300.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

1. הגבלת חידוש רישונות של יבואני רכב גדולים ומתן רישיונות חדשים.

2. איסור על יבואנים גדולים עם נתח שוק מעל 10% להחזיק במקביל חברת ליסינג או השכרה. 

3. הגדלת כמות מותרת ליבוא של כלי רכב ללא תקינה אירופאית או אמריקאית (סדרות קטנות) מ 400 יחידות לשנה ל 1500 יחידות לשנה.

4. הארכת הזמן שבו מותר למכור מכוניות כיד "00" מ 12 חודשים מתאריך הייצור ל 14 חודשים ובמקביל חובת הצגת תאריך ייצור הרכב ללקוח.

5. הייתר יבוא לארץ מכוניות בתקינות נוספות מלבד האירופאית והאמריקאית (כמו תקינה של מדינות המפרץ). 

6. הרחבת האפשרויות ליבוא רכב משומש מעל שנתיים על הכביש.

7. בחינת אפשרות להתקנות רכיבים לרכב בישראל לפני אספקת הרכב ללקוח. 

3. אני הייתי מאפשר טיפה יותר מ1500 יחידות לכיוון ה2500 יחידות. שיהיה יתרון לגודל..

4. דווקא לא מאפשר את זה ומשאיר את חובת הצגת תאריך הייצור ללקוח.

5. מסכים עם הדבר.

6. הייתי מסכים ל3 שנים אחורה, לא מעבר - מטעמי בטיחות.

7. יכול להיות שזה קשור לענייני תקנה 380, שכאמור אני תומך בביטול התקנה לחלוטין והכנסה של תקנה יותר מאפשרת מבחינת שינוי מבנה הרכב וכאמור לביצוע טסט ובדיקה כמו שעושים אחרי תאונה (תקנה 309 [בכוונה של יותר בדיקת AS BUILD לפי התוכנית שהוגשה על ידי המהנדס רכב).

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לול, למאו אפילו. אני בספק רב שהדברים האלה ייקרו, זולת הרחבת האפשרות לייבא רכב ללא תקינה מוכרת והארכת הזמן שאפשר לשווק רכב כחדש, נטו כי זה בא לטובת היבואנים.

ואני מבקש כבר עכשיו מראש, לא לצטט אותי אם אתם הולכים להגן בחירוף נפש על היבואנים ועל השנאה שלי לכאורה לעשירים. 

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

אין סיבה שעולה חדש יוכל לייבא רכב בן 7 ואני לא.

זה יפתור לגברת את הבעיה עם המרצדס שלא נרשמה בזמן.

תקינות? מעולה, זה יבואני הרכב יצטרכו להסתדר עם זה ונזכה לרכבים יותר עמידים, לדוגמה - האוקטביה - הערבים לצידנו מקבלים אותה בתקינה אחרת שמותאמת יותר לחום באזור מאשר אירופה.

האוקטביה הישראלית יש לה בעיות שנוצרות מחום שלא נמדד בתקינה האירופאית והמולטימדיה משתגעת בקיץ.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 21 דקות, avizaz כתב:

אין סיבה שעולה חדש יוכל לייבא רכב בן 7 ואני לא

יש סיבה. מטרת החוק הזה הייתה עידוד עליה לארץ. 

אתה גר בחו"ל  ורוצה לעשות עליה? יופי! רק תגיע, תביא איתך את הרכב שלך שלפחות לא יכאב לך הראש בחיפוש ורכישת רכב על ההתחלה. 

פורסם (נערך)

אם אפשר להרחיב את מגבלת ה שנתיים ל 3 או 4 הייתי שמח אם אפשר היה להקדים את אפשרות היבוא לרכב ישן. נגיד, בערך לשנתונים נפוצים של S2000 בארצות הברית או דגמי פורשה בעלי מחיר סביר יחסית, כאלה שלא יקרים מידי כי הם דגמי אספנות ומצד שני עוד לא גרוטאות, למשל דגמים רגילים של 997

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 6 שעות, avizaz כתב:

זה יפתור לגברת את הבעיה עם המרצדס שלא נרשמה בזמן.

זו לא היתה הבעיה, הבעיה היתה שהיא לא רשמה את הרכב לפני שעברה שנה.. אין בעיה של גיל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

יש סיבה. מטרת החוק הזה הייתה עידוד עליה לארץ. 

אתה גר בחו"ל  ורוצה לעשות עליה? יופי! רק תגיע, תביא איתך את הרכב שלך שלפחות לא יכאב לך הראש בחיפוש ורכישת רכב על ההתחלה. 

הבחור לעיל אמר שיש בעיה של בטיחות ברכבים כאלה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש גם מגבלות על רכב שמיובא על ידי עולה חדש.  חייב להיות עם בקרת יציבות ואולי עוד דרישות, מה שאומר שאי אפשר להכניס רכב מאוד ישן.

בכל מקרה יבוא רכב על ידי עולים חדשים זה משהו מאוד זניח, להערכתי לא יותר מכמה עשרות בשנה. 

אז שוב נותנים להם הנחות, רק שיגיעו כי מדינת  ישראל מעניינת בזה.

ההשפעה של המכוניות האלו על שוק הרכב זניחה מאוד. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...