Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

באיזה שכונה מדובר? האם זו דירה בהנחה? דירה למשתכן וכו'? אם כן, אז מאנשים שאני מכיר זה לרוב כמו שאמרת בונקרים, אבל גם להם אין כסף אז הם קפצו מעל הפופיק ועכשיו מנסים לחסוך.

אם אלו דירות בכול מיני תוכניות של הנחה? לא יודע אם כולם, חלק מהם בוודאות. 

אני מדבר ספציפית על שכונת כרמי גת בקריית גת. 

לפני 54 דקות, Nakamichi כתב:

הם הפכו הרבה מאוד אנשים ל״בעלי נכסים״ במקומות שהם לא רוצים ולא מעניינים אותם.

נכנסו לעסק בשביל לעשות כמה שקלים מהפער בין הקנייה והמכירה.

בכנות גם רוב הדירות שראיתי במגדלים הללו, ניראים ברמה מאוד ירודה. סוג של חיקוי סיני של דירה שהיא 3-4 חדרים על הנייר, אבל בפועל מה שתכנן אותה לא עניין אותו לשניה שבני אדם אמורים לחיות שם. יכול להבין מי שקנה אותם בהנחה בשביל למכור בעתיד במחיר מלא, לא מבין מי הקונה שכן משלם מחיר מלא על הדירות הללו. 

תודה לעונים, 

אז כן מה שחשבתי, שבתכלס רוב האנשים כן קנו לטווח ארוך(לא משנה שבפועל התוכניות השתנו וכו'), אבל בעולם שבו יש מחיר למשתכן או שאנשים מגרדים את תשלום המשכנתא והם מה שנקרא house poor, אז ההנהלות שונה לגמרי. 

טוב, מעניין לדעת.  

פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

אני לא יודע מה צופן העתיד אבל לדעתי הרבה מאוד שכונות מחיר למשתכן כאלה יהפו לסלאמס.

הם יהפכו לסלאמס בגלל שהבנייה היתה לא נכונה כי היו צריכים לעשות עירוב שימושים

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אם אלו דירות בכול מיני תוכניות של הנחה? לא יודע אם כולם, חלק מהם בוודאות. 

אני מדבר ספציפית על שכונת כרמי גת בקריית גת. 

חלק מהשכונה היא דירות למשתכן אז הרוב ברמה נמוכה יחסית.

דירה למשתכן, דירה בהנחה וכו' נועדו בעיקר למלא חוסר אבל על הדרך הביאו מוצר בינוני במקרה הטוב.

יש מגזרים שזה נועד בשבילם, השאר זה סתם ריקושטים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תראו אני לא יודע לגבי כרמי גת, אני גם גר במחיר למתמסכן, 

אני יכול להגיד שלפחות בפרוייקט שלי הקבלן עשה תכנון די טוב של הדירות, הוא גם מכר חלק בשוק החופשי, או מנסה למכור,

לגבי עירוב שימושים - אצלנו יש, לא יודע למה זה מציאה גדולה, לא יודע איך זה בשכונות אחרות.

פורסם (נערך)

בעיני הבניין המושלם הוא שיש בו כמה סוגי דירות שאני יכול להשתדרג ולהשתנמך  בתוך אותו בניין דהיינו דירות 2-5 חדרים.

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במקור לא תוכן.

פרקטית בטח יהיה בין 5 ל-10 שנים, תלוי בהמון פרטים מסביב, ביניהם המצב הכללי של שוק הדיור בארץ.

אם נשכיר, מאמין שנשקיע בטיפול ותחזוקה, ולו מעצם זה שבתור מישהו שגר בשכירות הרבה שנים, אני לא רוצה להיות חרא בעל דירה לדיירים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

אל תגיד לי שאתה מחזיק ריהוט או מוצרי חשמל.

בגלל זה תמיד אבל תמיד להשאיר אותה ריקה ואם משאירים דיירים קודמים ריהוט או מוצרי חשמל, להעיף או לתת לשוכרים החדשים להעיף.

לא משאיר להם ציוד. השארתי פעם הרון. הגיעו דיירים שלא רצו. אז אמרתי להם לפרק.

הם השאירו הרון אחר. אז הדייר שנכנס פירק. יותר נכון המוביל. אז שילמתי לו תפירוק.

הייתה גם רטיבות נסתרת. גם זה שילמתי לו. דאג להבי משהוא. היה לי קולט הדים. שפירקתי אותו. היה במצב גרוע.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
בתאריך 23.10.2025 בשעה 17:14, sperial כתב:

ההשוואה הזו בעייתית מאוד. נתחיל בכך שמאז 1995 הדולר איבד יותר ממחצית מערכו. מעבר לכך - תנאי המשכנתא היו שונים לחלוטין. המשכנתא שלקחתי לפני כ-30 שנה היתה צמודת מדד (שעד 1997 נע הין 10-20% בשנה) בריבית 5.2% ונחשבה למציאה. ההלוואות ״לזוגות צעירים״ שהיוו רק חלק קטן מהמשכנתא היו בד״כ בריבית סביב 7% וה״משלימה״ בריבית יותר גבוהה. ריבית הפריים הסתובבה סביב 20%. אז מה שלא שילמת לקבלן שילמת לבנק בריבית דריבית. וכל זאת כשכל מבנה ההוצאות של משק בית היה שונה לחלוטין ממבנהו כיום. 

אני לא בקי בפרטים ההיסטוריים. אבל ההורים שלי קנו דירה צנועה בעיר גדולה עם עזרה מינימלית מההורים איך שנכנסו לשוק העבודה (במשכנתא כמובן). 

היום אם אתה מרוויח בסביבות שכר ממצוע ואפילו +, זה לא ראלי. גם זוג/ יחיד שלוקח משכנתא של מליון ש"ח ומרוקן את כל (מעט) החסכונות שיש לו -- שזה בכלל לא רצוי -- לא יוכל לקנות משהו סביר בלי עזרה גדולה מהמשפחה. וזה בשוק שכירויות פרוץ לגמרי.

קראתי שבשנות ה-50 ההוצאה העיקרית של משק בית הייתה על מזון. היום זה בבירור דיור, הדבר הכי אלמנטרי. (נכון שדירות של היום "נותנות" יותר, כמו שמכוניות של היום נותנות יותר מאשר שנות ה-80, אם אתה רוצה את זה או לא).  

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

וזו הסיבה שבגללה אני כותב שאין להשוות את המצב לפני 30 שנה, בוודאי המצב לפני 70 שנה. בשנות ה-50 אבא שלי היה מריך לנסוע מחיפה לת״א ולעשות הצגה עם המדים שלו (צי הסוחר) כדי לקבל רשות לרכוש דירה (שאין לי מושג מה מחירה יחסית להכנסות). כמובן שכניצולי שואה לא היתה להורים שלי שום עזרה של המשפחה, כל פרוטה הגיעה מהעבודה שלהם.

מבחינת מבנה הוצאות של משפחה באותם ימים - לא יודע. אבל מדובר בימי הצנע (אם כי בתחילת היציאה ממנו). אני יכול להעיד על 35 השנים האחרונות, אם כי קצת קשה כי לא שמרתי את חשבונות הבנק והאשראי מאז.

אתה לא יכול להשוות דירה מודרנית לדירה מלפני 70 שנה. אפילו לא 3 חדרים מול 3 חדרים. זה כמו להשוות פיאט 600 (היסטורית) לסיאט איביזה. חוץ מ-4 גלגלים, מנוע והגדרה של סופרמיני אלה יצורים שונים לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

כמובן שכניצולי שואה לא היתה להורים שלי שום עזרה של המשפחה, כל פרוטה הגיעה מהעבודה שלהם.

לא היו כספים שקיבלו ניצולי שואה?

או שזה היה בשלב מאוחר יותר?

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם כמה קיבלו (למעשה רק אבא שלי קיבל), ובכל מקרה, זה היה ככל הנראה בשלב הרבה יותר מאוחר, כשהגיעו לקנות את הדירה השלישית שלהם, שבה גרו 39 שנים. אני לא יודע פרטים כי הייתי ילד, אני מסיק מתוך המהלכים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 22.10.2025 בשעה 23:37, davemustaine87 כתב:

סתם מעניין אותי הפערים הללו. האם חלק לא קטן מבעלי הדירות הם באמת קונים- מוכרים כול 3 שנים? או שזה פשוט משהו אופייני בבעיקר בשכונות מגדלים שחלקם  מחיר למשתכן ונגזרותיה

למגורים:

1. דירה חדשה שקנינו על הנייר לפני 13 שנים. ידענו מראש שזו תהיה תחנה זמנית בגלל השכונה וגודל הדירה. תכננו לגור בה 5-10 שנים, בפועל נמכרה בשניה שקבלנו מפתח (אחרי 3 שנים של בניה) כי רצינו לעבור לבית פרטי.

2. בית פרטי שקנינו על הנייר לפני 10 שנים על הנייר. לא תכננו למכור את הבית אבל עקב הזדמנות חד פעמית שנפלה לידנו נאלצנו למכור אחרי 4 שנים ולצאת לשכירות לשנתיים.

3. קרקע לבניית בית פרטי חדש שקנינו לפני 4 שנים. עדיין גרים בו ואין תכניות למכור. אבל לאור ביצועי העבר, אני לא מוכן לחתום על זה.

להשקעה:

1. דירה ישנה שקנינו לפני 6 שנים ועדיין בבעלותנו. אין תכנית למכור.

2. בית פרטי חדש שקנינו לפני שנתיים ועדיין בבעלותנו. אין תכנית למכור.

מחיר למשתכן הכניסה לשוק לא מעט משקיעים בעל כורכם. עד התכנית המיותרת הזו, בעלי הדירה הממורמרים היו בעיקר כאלה שקבלו את הדירה בירושה ומטעמי עצלות/חוסר ידע/טמטום המשיכו להחזיק בה במקום למכור ולכן מוציאים את המרמור שלהם על השוכרים.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 13:32, yor2 כתב:

לא משאיר להם ציוד. השארתי פעם הרון. הגיעו דיירים שלא רצו. אז אמרתי להם לפרק.

הם השאירו הרון אחר. אז הדייר שנכנס פירק. יותר נכון המוביל. אז שילמתי לו תפירוק.

הייתה גם רטיבות נסתרת. גם זה שילמתי לו. דאג להבי משהוא. היה לי קולט הדים. שפירקתי אותו. היה במצב גרוע.

בשביל זה יש צ'ק ביטחון. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

בשביל זה יש צ'ק ביטחון

צ'ק אפשר לבטל. פעם חיפשתי לשכור דירה. בעל הדירה החתים אותי על שטר חוב (אני כבר לא זוכר אם כך הוא נקרא) ורצה לעשות הסכם אצל עו"ד שלו. כשבאנו לעו"ד, הוא אמר לבעל הדירה לדרוש רק ערבות בנקאית, כי בכל מקרה אחר צריך להגיש תביעה לבית דין וזה כאב ראש שנמשך הרבה זמן. ערבות בנקאית פותרת את זה.

פורסם
בתאריך 23.10.2025 בשעה 17:14, sperial כתב:

המשכנתא שלקחתי לפני כ-30 שנה היתה צמודת מדד (שעד 1997 נע הין 10-20% בשנה) בריבית 5.2% ונחשבה למציאה. ההלוואות ״לזוגות צעירים״ שהיוו רק חלק קטן מהמשכנתא היו בד״כ בריבית סביב 7% וה״משלימה״ בריבית יותר גבוהה. ריבית הפריים הסתובבה סביב 20%. אז מה שלא שילמת לקבלן שילמת לבנק בריבית דריבית.

אני לא מצליח להבין את המסר שלך. מצד אחד אתה טוען שעלויות המשכנתא פעם היו הרבה יותר גבוהות (לכן  פעם היה קשה לקנות דירה). מצד שני סיפרת שהוריך בצעירותם רכשו דירה ללא כל עזרה משפחתית, דבר שהיום הוא לחלוטין לא אפשרי למי שלא גבוה בהייטק (לכן פעם היה קל לקנות דירה). 

ההיסטוריה המשפחתית של ההורים שלי מראה שהיום הרבה יותר קשה, אבל אתה צודק שהדירות הרבה יותר גדולות ועם סטנדרטים שלא היו אז. ובכל זאת דירה זה דירה, מקום לגור.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...