Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי לא "רק ככה" אבל זה לדעתי מדד ראלי שנכון להתייחס אליו. מה גם שפינדר מצא להשוואה את אותו נכס ממש בלי ה"רעש" שדירה של פעם היא לא דירה של היום.

אגב אני גרתי בשכירות בתל אביב בבית משנות ה-30 והדירה הייתה בדיוק, אבל בדיוק איך כשהיא נבנתה, בתוספת מזגנים וסגירת מרפסת וקצת שידרוג מערכת החשמל. מה שכן, ברור שהפיתוח הסביבתי ביטא השקעה ציבורית גדולה, אבל המקביל גם הדרדרות (תנועה, זיהום, רעש, איפה שהיתה גינה מושקעת בעבר בנו מתקן לחניה שלא עבד). עדיין מתגעגע אליה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אני טוען שאתה לא יכול להשוות. 

בוא ניקח נתונים היפותטיים לצורך הדיון.

דירה חדשה עולה 1000 שקלים, שכר ממוצע 100 שקלים ועלות מחייה בסיסית 95 שקלים. תצטרך 200 חודשים כדי לחסוך לדירה.

ועכשיו ניקח עלות דירה של 5000 שקלים, שכר ממוצע 200 שקלים ועלות מחייה בסיסית 100 שקלים. במקרה הזה תצטרך רק 25 חודשים למרות שבדוגמא הראשונה דירה עולה 10 משכורות ובשנייה 50.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לכך כיוונתי כשציינתי מבנה הוצאות שונה של מדק הבית. כשטלוויזיה  בסיסית או מכונת כביסה סטנדרטית עלו שווה ערך ל-6,000-8,000 ש״ח של היום והיום עולות פחות מ-1,000 (ובדומה לכך גם כל שאר המוצרים הלבנים וכך גם הרבה מאוד עלויות אחרות.

סתם, מנבכי הזכרון, ב-1995 מחשב ה-PCXT שלי היה בן 7 ולא עמד בשום דרישה חוץ מעריכת מסמכים באיינשטיין. אז קניתי מחשב פנטיום 75 מה״צ עם RAM בנפח 8 מ״ב, כונן CD ומסך ״14 צבעוני. התענוג עלה 7,000 ש״ח. בחישוב המצדה למדד של היום זה קרוב ל-15,000 ש״ח. המקביל היום יעלה לכל היותר 4,000 ש״ח (ואני לא מדבר על היכולות). זו פשוט דוגמה לבעייתיות בהשוואה של הוצאות באותם ימים. ואני מצטער שאיני זוכר מחירים של , למשל, מוצרי מזון. אבל עד כמה שאני זוכר חבילת חיתולים חד פעמיים עלתה סביה 70-100 ש״ח (מנבכי הזכרון, אז יתכן שאני טועה). בתרגום חופשי זה 150-200 ש״ח של היום. שוב, סתם דוגמה למוצר שעולה היום הרבה פחות ולמבנה הוצאות שונה ולא ניתן להשוואה.

וכמובן יש גם צד ההכנסות שאליו אני כלל לא מתייחס כאן, כי אין לי מושג כמה מרוויח היום רופא מתמחה, המקביל לעבודה שלי אז. ובוודאי שלא לממוצע, חציון והתפלגות המשכורות במשק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נכתב פה פעם שבעבר, מוצרים רבים היו נחשבים למותרות, ודירה נחשבה למוצר בסיס.

כיום זה הפוך...

אבא שלי מכר ב86 גולף 81 ב12 אלף שקל, וקנה סימקה 1100 ב2000 שקל, כי עברנו מדירת 3.5 חדרים ברעננה  לבית פרטי בהרצליה.

את הדירה ברעננה הורי קנו ב78 עם משכורת אחת של איש קבע בחיל חימוש.

אוקיי, זה לא חוכמה , כי סוף שנות ה70 הייתה תקופה טובה לקנות דירה, אבל המסר די ברור. 

כיום, אלא אם אתה מוכר בנטלי , מכירת רכב לא תקדם אותך בכלום לקניית דירה.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בתחילת 1996 מכרתי את הסקודה פייבוריט. כיסה לי את מס הרכישה על דירת 5 חדרים במגדל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...