Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בעל דירה ולא מתכנן להיות(נכון לעכשיו) 

אבל יש לי עבר בהשכרות, ותמיד הדירות ששכרנו היו ממשקיעים שזהו אפיק ההכנסה שלהם, ומחזיקים בדירות הללו שנים רבות, כנ"ל לגבי השכנים שלי שהם גרו בדירות בבעלותם. אינטואיטיבית עבורי, אם הייתי קונה דירה, זה היה לטווח ארוך כי אני ממש שונא לעבור דירה, וזוהי ממש טרחה ועצבים בשבילי. 

עכשיו כשעברתי לשכונה שהיא כולה חדשה, עם המון יחידות דיור שנבנו ב-5-7 שנים האחרונות, אני מגלה סוג חדש של בעלי דירות, משכירים קמצנים שלא מוכנים להשקיע שקל , וגם כאלה שהם גרים בדירות בפועל שמהיחס שלהם והחוסר אכפתיות, קשה לי להאמין שהם לא פה לטווח קצר. 

סתם מעניין אותי הפערים הללו. האם חלק לא קטן מבעלי הדירות הם באמת קונים- מוכרים כול 3 שנים? או שזה פשוט משהו אופייני בבעיקר בשכונות מגדלים שחלקם  מחיר למשתכן ונגזרותיה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעבר דירה זה סיוט שאני מאד רוצה להימנע ממנו ככל הניתן. ככל שיש לך יותר דברים, ככה הסיוט יותר גדול.

אולי לאנשים בכללי פשוט נגמר הכח מכל המלחמות והמילואים והסטרס וככה זה נראה, לאו דווקא הם מתכננים לעבור משם אלא שהגיעו למצב שלא אכפת להם מכלום.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

המחשבה בהשקעה היא תמיד "איך משקיעים פחות ומקבלים יותר".

אם אני בעל דירה באיזור סופר מבוקש, כמו מרכז תל אביב, אני יכול לפרסם להשכרה חורבה עם חרא על הקירות ואנשים יעמדו בתור.

אם אני משכיר דירה בפרויקט של מחיר למשתכן ובאיזור ידוע שיהיו עוד עשרות או מאות דירות כי כולם רוצים להשקיע שם, אחפש להשקיע בצורה הגיונית במשהו שייתן לי קצת יתרון (ארונות מטבח, גופי תאורה, מזגנים וכ'ו).

צריך להבין קודם כל איפה אתה שוכר כדי להבין למה הדירות אצלך לא משודרגות בכלל.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

מעולם לא שכרתי ולא השכרתי דירה. מבחינתי דירה מיועדת למגורים שלי.

ניסיוני האישי הדל מראה שאין קשר בין התכנון להתרחשות.

את הדירה הראשונה שרכשתי עם אישתי תכננו להחזיק 10 שנים. מעשית יצאנו אחרי 6 שנים, הדירה היתה קטנה למשפחה שגדלה.

לדירה השניה לא קבענו יעד. מעשית אחרי כ-15 שנים היא נזקקה לשיפוץ עמוק (אחרי הצפה), החלטנו להשתדרג ולהשאיר את השיפוץ לקונים (והדבר התבטא במחיר המכירה).

את הדירה הנוכחית תכננו להחזיק כ-15 שנה, למכור כשנגיע לסביבות גיל 70, כי לא נזדקק לגודל והמדרגות יתחילו להציק.

אני לגמרי מסכים עם @SlowRide שמעבר דירה הוא סיוט. מילא יום המעבר עם הסבלים המגעילים (במעבר האחרון המעבירים התנהגו בצורה מבחילה לא רק אלי, אלא גם דפקו על הדלתות של השכנים ודרשו מהם אוכל ושתיה) - כל התהליך של חיפוש דירה מתאימה והמו״מ לרכישה, ובמקביל תהליכי המכירה, מתישים. רוצה דירה לשנים רבות ולהחליף רק כשהצרכים משתנים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

משכירים קמצנים שלא מוכנים להשקיע שקל

אם מדובר בשכונה של ביניינים חדשים, סביר להניח שעל כל דירה של משקיע יש משכנתא ובעל הדירה מחשב תשואה על השקל.

כל עוד לא תשכנע אותו שלהשקיע שקל, יחזיר לו שניים, אין לו אינטרס להשקיע.

האם זו גישה נכונה? אולי כן ואולי לא. כל משקיע לעצמו.

לפני 10 שעות, davemustaine87 כתב:

וגם כאלה שהם גרים בדירות בפועל שמהיחס שלהם והחוסר אכפתיות, קשה לי להאמין שהם לא פה לטווח קצר. 

גם להם כנראה יש משכנתא חונקת ולא תמיד יכולים להשקיע בדירה שלהם.

וחוץ מזה תמיד יהיו אנשים שפחות אכפת להם מסדר ונקיון ועיצוב, מאשר לך.

בגדול, לכל קניה ומכירה יש עלויות נלוות, לכן למשקיע יש אינטרס כלכלי להחזיק נכס להרבה שנים ולא לבצע הרבה עסקאות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

את הדירה הראשונה קנינו כזוג צעיר מתוך מחשבה להישאר בדירה (3 חדרים) כ-4-5 שנים. 

לאחר כ-3.5 שנים פרסמנו ביום שישי בעיתון מודעה מתוך מחשבה שיקח זמן למכור את הדירה. במוצ"ש בא מישהו לראות את הדירה וביום ראשון הדירה נמכרה...

הבית שנקנה לאחר מכן היה מתוך ידיעה שזה יהיה בית לפחות עד הפנסיה (מבחינתי) ואחריה (מבחינת אשתי). היה מדובר בבית בסיסי עם מעטפת של קומה שניה על שטח יחסית גדול בישוב קהילתי, דבר שהשאיר לנו מרווח נשימה בין רכישת הבית לשיפוץ והגדלה שלו בהמשך תוך התאמה שלו לשלב החיים שבו היינו.

פורסם

"בעלי דירות, כשקניתם דירה, לכמה זמן תכננתם להחזיק בה?"

אף פעם לא תכננו דבר כזה. זורמים עם החיים. בדירה הראשונה גרנו 3 שנים, בשניה - 9 ובנוכחית 27.

פורסם

פות"ש, יש לך מושג כמה השאלה הזו גדולה?...

אתה מבין שכל אחד עם הרקע שלו, הבנה שלו, המחשבות שלו, התובנות שלו, המצב הכלכלי שלו וכולי וכולי, נכון? :lol:

אציין שאין לי שמץ של הבנה בהשקעה בדירות (כהשקעה לשמה, נכס מניב). מעולם לא התעמקתי בזה כי אין לי סיכוי להיות שם :lol:.

אבל כן, מה שתיארת נשמע אופייני למדי לשכונות "מחיר למשתכן" וכאלו. 

לשאלתך. 

כשהותקלתי עם האפשרות לקנות את הדירה הנוכחית שלי, המחשבה שעלתה לי בראש הייתה שזו הדירה לפני האחרונה שאגור בה. אני מעוניין במשהו קצת שונה, כשהאפשרות תיפתח אני ארכוש את הדירה האחרונה מבחינתי וזהו. כמה שנים זה יקח? כמה שיקח. לא ממהר (כי אני שונא את המעברי דירות ברמה קשה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בגדול, התשובה לשאלה תלויה בשלב שבו אתה נמצא בחיים - בערך כמו לתכנן את הזוגיות הבאה שלך.

אם אתה צעיר יחסית (לבד או בזוג) ורק עולה על 'סולם הנדל"ן' - אז הגיוני שתקנה את מה שאתה יכול להרשות לעצמך באותו רגע עם מחשבה על שדרוג אחרי 3-5 שנים. אם נכנסים בני זוג וילדים לתמונה, אז כנראה שתרצה לתת להם יציבות ולבחור דירה עם פוטנציאל לשיפוץ/הרחבה שתשרת אותך בעשור הקרוב. ואם הילדים גדולים (וברקע כבר הרווחת מספיק כסף והתקדמת לתפקיד בכיר ומכניס) אז אולי תרצה דירה גדולה ומרווחת עם יותר חדרי שינה מנפשות או אפילו בית פרטי. 

אני רכשתי את הדירה הראשונה שלי בגיל 37 (מאוחר יחסית אבל ללא עזרה מאף אחד) ואין לי כוונה להביא ילדים או להיכנס לזוגיות שתכלול מגורים משותפים. לכן כנראה שאחזיק את הדירה הנוכחית 5-7 שנים ואז אשדרג לשכונה יותר סימפטית או אולי קרוב יותר למקום העבודה הבא שלי, כי גודל זה לא שיקול חשוב. אילו הייתי רוכש להשקעה, אז כנראה שהייתי מחפש משהו עם פוטנציאל ארוך טווח שאפשר לתחזק בהוצאה מינימלית ולהנות מהכנסה יציבה עם אותם שוכרים ושכנים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 21 דקות, Derish כתב:

מחשבה על שדרוג אחרי 3-5 שנים.

שזו בעיה כפולה. בעיה אחת היא הטרחה של מציאת ורכישת דירה ובמקביל מכירת הדירה הקודמת. בעיה. שניה היא העלויות, בתקופות רבות מחיר הדירות טס ויחד עם עלויות המכירה, הרכישה וההתאמה לצרכים מדובר בהפסד כספי עצום.

כמובן שאני מדבר על ישראל, אין לי מושג איך מתנהל השוק בקטלוניה.

לכן תמיד צריך לחשוב לטווח ארוך, כמובן במסגרת היכולות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שדרוג זה לא כזה נורא במידה ואין לך פוביה ממעברים כי אתה משפר גם את המצב הכלכלי שלך באמצעות זה. אם רוב ההון המשפחתי שלך מושקע ב4 קירות, עדיף שזה יהיה 4 קירות במבנה יחסית חדש עם ממ"ד, חניה, מרפסת ושאר התוספות ו/או במיקום יותר אסטרטגי, שגם יהיה לך יותר נעים לחיות בו וגם תשאיר כמה שיותר לילדים אחרי שתעבור לגור עם 72 בתולות. רק שצריך לדעת מתי לעשות את זה ולא למכור בזול ולקנות ביוקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שני סוגים של רכישה

זו למגורים שונה מאוד מרכישה להשקעה.

אלה שרוכשים למגורים יכולים להתחיל ב 3 חדרים - זוג צעיר ולהשתדרג עם הגידול במשפחה והגידול בהכנסה לסביבה טובה  .

אלה שרוכשים להשקעה מחפשים סביבה טובה= שוכרים טובים ופוטנציאל להשבחה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אובייקטיבית? שדרוג מגורים זה לא סיוט, לדעתי (עוד לא עברתי את זה, מדבר מתוך היכרותי עם מעברי הדירה). 

סובייקטיבית? זה לגמרי יכול להיות דיל ברייקר... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שההורים קנו לי תדירה הראשונה. חשבתי לגור בה עד סוף חיי. אפילו שיפצו לי אותה לפני שעזבתי. לא המשכתי משתי סיבות. אחת בנו גן משחקים רועש.

שתיים. היו שכנים שמזיזים רהיטים כל הזמן. זה שיגע אותי. אז אמא ז"ל ראתה תמצוקה. וקנתה בית ממול. שאני יוכל לטפל בהם.

בבית שאני גר אחשב. רוצה לגור עד סוף חיי. צריך לשפץ אותה. אבל בינתיים נענה ממנה.

את הבית הראשון ההורים לא מכרו. השאירו לי להכנסה. נוסף לקצבה. אז משכיר אותה. 

הבית הראשון גרתי 16 שנה. בזה אחשב עברו 11 שנה.

את הבית הראשון רציתי למכור.  לפני שנה. כמה שאני נחמד אם השוכרים. הם מנצלים אותי. את התמימות שלי. וזה מרגיז אותי.

אין לי בעיה אם תיקונים. אבל לא שומרים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 1 דקה, yor2 כתב:

את הבית הראשון רציתי למכור.  לפני שנה. כמה שאני נחמד אם השוכרים. הם מנצלים אותי. את התמימות שלי. וזה מרגיז אותי.

אין לי בעיה אם תיקונים. אבל לא שומרים.

מחליף שוכר

שוכר טוב שווה את  משקלו בזהב

• אהבתי 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...