Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שעשיתי. החלפתי שוכרים. אחרי שנתיים וחצי. מררו את חיי. גם  לקחתי פחות מהשוק. כי אני רוצה תווך ארוך. ושקט.

גם על הדייר אחשב שומר. לא מעלה לו תמחיר.  לפני שנה רצה לעבור לדירה אחרת בבנין. לשלם גם יותר. בסוף התחרט.

ונשאר.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

שדרוג זה לא כזה נורא

אם יש לך זמן וכוח לחפש דירה כל כמה שנים.

אם יש לך זמן וכוח לחפש קונים כל כמה שנים.

אם יש לך מספיק כסף לשלם את הדלתא בין מחיר המכירה למחיר הקניה בכל פעם.

אם לא אכפת לך לשלם עשרות אלפיש״ח (ויותר) למתווכים (בכל מעבר).

אם לא אכפת לך להשליך רהיטים וציוד שלא מתאימים לדירה החדשה ולרכוש חדשים.

אם לא אכפת לך להתעסק עם שיפוצים והתאמות יקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

לא כל כמה שנים אלא בהתאם ליכולת ולצרכים.

למשל, יש לך דירה שמספיקה לך מבחינת גודל ומיקום אבל אתה רוצה לעבור לבניין חדש יותר.

אם אתה יכול להתמודד עם הסטרס של המעבר, אתה ובעיקר הדורות הבאים בסופו של דבר תרוויחו מזה גם אחרי הוצאות מעבר. 

שיפוץ שזה הוצאה גדולה זה לא חובה תמיד. יש דירות שאפילו לא צריך צביעה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שיפוץ דרוש או לא - מתומחר במחיר הדירה. מה שכן - זה כאב ראש גדול (קראתי לו גם ״התאמות״ כי הדירה יכולה להיות במצב מצויין, אבל לא מתאימה לצרכיך בלי השיפוץ).

חוץ מזה, בכל דירה יש פשרות. לכן מכלול השיקולים רחב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשקנינו את הראשונה כזוג צעיר חיפשנו 3.5-4 חדרים אבל היתה לנו הזדמנות אז רכשנו 5 חדרים (בניין מאוכלס והאחרונה שנשארה בו. הקבלן חתך במחיר ויצא לנו במחיר של 3.5 חדרים באותה השכונה).

אני מזמן רציתי לשדרג לבית פרטי או פנטהאוס אבל אשתי פחדה מנחשים ופורצים בקרקע ומטילים בקומה האחרונה. 

אחרי 27 שנים השתכנעה לעבור לפנטהאוס וחצי שנה אחרי שעברנו היה ה 7.10 וכל השכונה חטפה חזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה נחמד לקרוא שלפני עשרות שנים אפשר היה לקנות בית במחיר יחסית שפוי.

כיום? מצב קטסטרופה- מחירי הדירות עלו ובהרבה.

דירה נורמאלית למגורים בבניין יחסית ישן מלפני 20/30 שנה ללא ממד בראשלצ,חולון,בת ים לא פחות מ 1.8m ...

כיום לצעירים מאוד קשה לקנות בלי עזרה ממשפחה. 

זוכר שבעבר דירה גדולה הייתה עולה באזור

150k  דולר, וכיום זה באזור 2.5m באזור המרכז

ואני ממש לא מדבר על דירות שפוטנציאל לפינוי בינוי או  אחרי תמא

• מבאס 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

היכן שאתה רואה מעמסה ואי-ודאות, רבים אחרים רואים הזדמנות להשתדרג ולנסות דברים/רהיטים/מכשירי חשמל/שכנים וחברים חדשים. ואם הם יכולים להרשות לעצמם, אז למה לא?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

Aכמובן. קרא מה שכתבתי בתחילת השרשור, גם אני לא נמנעתי מששדרוג, ואני מניח שאחזור על כך לאחר שהקן יתרוקן.

מה שהקפיץ אותי היה ש- @SlowRide דיבר על מחזור שדרוגים של 3-5 שנים שהופך את העניין ליקר ומכביד. רק מציאת דירה ומכירת הקודמת יכול לקחת בקלות שנה.

@ANUTKK ההשוואה הזו בעייתית מאוד. נתחיל בכך שמאז 1995 הדולר איבד יותר ממחצית מערכו. מעבר לכך - תנאי המשכנתא היו שונים לחלוטין. המשכנתא שלקחתי לפני כ-30 שנה היתה צמודת מדד (שעד 1997 נע הין 10-20% בשנה) בריבית 5.2% ונחשבה למציאה. ההלוואות ״לזוגות צעירים״ שהיוו רק חלק קטן מהמשכנתא היו בד״כ בריבית סביב 7% וה״משלימה״ בריבית יותר גבוהה. ריבית הפריים הסתובבה סביב 20%. אז מה שלא שילמת לקבלן שילמת לבנק בריבית דריבית. וכל זאת כשכל מבנה ההוצאות של משק בית היה שונה לחלוטין ממבנהו כיום. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הקפיץ אותי היה ש- @SlowRide דיבר על מחזור שדרוגים של 3-5 שנים שהופך את העניין ליקר ומכביד. רק מציאת דירה ומכירת הקודמת יכול לקחת בקלות שנה

אין שום סיבה לעבור סתם כל 3-5 שנים, רק אם יש הזדמנות טובה להשתדרג.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ההשוואה הזו בעייתית מאוד

בשורה התחתונה, לאורך השנים עברנו ממשכנתא ממוצעת של 15 שנים ל25 שנים ואפילו יותר. והיום כבר מציעים לאפשר משכנתאות של 35 שנים.

מקווה שאתה לא הולך לתרץ את זה בעלייה של תוחלת החיים… 😁

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ומה היו המשכורות? מה היו ההוצאות? כמה עלו מוצרי צריכה (ואיזה מוצרים היו בבית?). אתה מדבר על עולם שונה לגמרי, ואתה לא יכול להפריד את הדיור מהשאר. והצד האחר - מה היה בדירה באותם ימים? אתה מדבר על מוצר שונה לחלוטין.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

עכשיו כשעברתי לשכונה שהיא כולה חדשה, עם המון יחידות דיור שנבנו ב-5-7 שנים האחרונות, אני מגלה סוג חדש של בעלי דירות, משכירים קמצנים שלא מוכנים להשקיע שקל , וגם כאלה שהם גרים בדירות בפועל שמהיחס שלהם והחוסר אכפתיות, קשה לי להאמין שהם לא פה לטווח קצר. 

באיזה שכונה מדובר? האם זו דירה בהנחה? דירה למשתכן וכו'? אם כן, אז מאנשים שאני מכיר זה לרוב כמו שאמרת בונקרים, אבל גם להם אין כסף אז הם קפצו מעל הפופיק ועכשיו מנסים לחסוך.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, sperial כתב:

ומה היו המשכורות? מה היו ההוצאות? כמה עלו מוצרי צריכה (ואיזה מוצרים היו בבית?). אתה מדבר על עולם שונה לגמרי, ואתה לא יכול להפריד את הדיור מהשאר. והצד האחר - מה היה בדירה באותם ימים? אתה מדבר על מוצר שונה לחלוטין.

עולם שונה לחלוטין רק שהאדם נשאר אותו אדם פחות או יותר.

פורסם
לפני 6 שעות, yor2 כתב:

את הבית הראשון רציתי למכור.  לפני שנה. כמה שאני נחמד אם השוכרים. הם מנצלים אותי. את התמימות שלי. וזה מרגיז אותי.

אין לי בעיה אם תיקונים. אבל לא שומרים.

אל תגיד לי שאתה מחזיק ריהוט או מוצרי חשמל.

בגלל זה תמיד אבל תמיד להשאיר אותה ריקה ואם משאירים דיירים קודמים ריהוט או מוצרי חשמל, להעיף או לתת לשוכרים החדשים להעיף..

לפני 6 שעות, yor2 כתב:

זה מה שעשיתי. החלפתי שוכרים. אחרי שנתיים וחצי. מררו את חיי. גם  לקחתי פחות מהשוק. כי אני רוצה תווך ארוך. ושקט.

גם על הדייר אחשב שומר. לא מעלה לו תמחיר.  לפני שנה רצה לעבור לדירה אחרת בבנין. לשלם גם יותר. בסוף התחרט.

ונשאר.

אתה חופר לו? 🤔

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תשמע אני מבין את השאלה שלך וזה לדעתי באמת סימפטום של שכונות המגדלים של מחיר למשתכן.

הם הפכו הרבה מאוד אנשים ל״בעלי נכסים״ במקומות שהם לא רוצים ולא מעניינים אותם.

נכנסו לעסק בשביל לעשות כמה שקלים מהפער בין הקנייה והמכירה. באמצע לא בא להם להשקיע בדירה שקל יותר ממה שהם חייבים ובגלל זה אתה רואה דירות שאם שמו להם קלפה מאיקאה ב-1000₪ כותבים מטבח משודרג דירה משופרת וכו וכו.

הדיירים חלקם גרים בניין 3-5 שנים כל עוד הוא עדיין מרגיש חדש. מתייחסים אליו כמו לרכב שכור ואז פשוט עוברים לבניינים החדשים שבנו 2 רחובות ליד. 

והמיעוט של דיירי מחיר למשתכן שאשכרה קנו את הדירה כי הם רוצים לגור בה - באים - רואים עם מי יש להם עסק ומעדיפים לחזור למקום שהם באו ממנו.

אני לא יודע מה צופן העתיד אבל לדעתי הרבה מאוד שכונות מחיר למשתכן כאלה יהפו לסלאמס.

• מבאס 1
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...