Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפיגו 108 2016

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תעשה את הטעות שלי עם 208 שקניתי רייקן

אם אני מבין נכון למידת הצמיג שלך יש מישלן 165/65/14 97H אבל אל תקח את מה שאני אומר כבטוח כי יש מצב שצריך מידה 15 ל108

אני חושב שתוכל לרכוש מישלן 4 צמיגים בכ-1600 ש"ח, רייקן עלו לי 4 ב 1400 ככה שהמחיר טוב

פורסם (נערך)

^ סבלנות חבר.

שיגיב קודם עם המידה המלאה והקודים, ושאר הפרטים.

המידה זולה יותר ממה שציינת, עם מבחר מצומצם של אפשרויות (עדיף אולי לפותה"ש לקבל מספר הצעות מחיר רלוונטיות למלאי ולחזור להתייעצות), כשהדגם של מישלין שזמין במידה הזו לא מוביל את רשימת הממלצות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

^ סבלנות חבר.

שיגיב קודם עם המידה המלאה והקודים, ושאר הפרטים.

המידה זולה יותר ממה שציינת, עם מבחר מצומצם של אפשרויות (עדיף אולי לפותה"ש לקבל מספר הצעות מחיר רלוונטיות למלאי ולחזור להתייעצות), כשהדגם של מישלין שזמין במידה הזו לא מוביל את רשימת הממלצות.

שאלה,

האם זה רלוונטי כמה ק"מ הוא עושה בשנה, או כמה אחוז מזה בתוך העיר/פקקים?

במידה והוא נוסע בעיקר בינעירוני ללא פקקים,

ה wear & tear ממש נמוך ביחס לנסיעה עירונית, לא?

אותו סיפור אצלי עם הרייקן אגב - אני לא אתפלא אם הוא יחזיק המון ק"מ, אני נוסע בעיקר בינעירוני וללא פקקים כמעט כלל..

להבנתי ה wear&tear של נסיעה בינעירונית ללא פקקים הוא כ 20% ביחס לנסיעה בעיר/עם פקקים

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

להכל יש השפעה. לא יודע איך לכמת את זה.

כנראה שהשאלה הזו בגדול פחות רלוונטית לאפשרויות שזמינות במידות קטנות כאלו, אבל בעקרון בשילוב השאלה לגבי חשיפה לשמש זה כדי לנסות לדייק את ההמלצה לצמיגים שיחזיקו את התקופה הממוצעת המומלצת בארץ של כ-4 שנים, בין אם מבחינת שחיקה ובין אם התייבשות. לצד אולי משתנים אחרים כמו רצון לצמיג אוחז/ספורטיבי (לא רלוונטי כעת) וכד' וכמובן לאזן אל מול התקציב.

אם ניקח את מישלין כמשל, הם מוכרים ככאלו בעלי נטייה להראות סימני התייבשות יחסית מהר.

אז למישהו שעובר הרבה ק"מ בשנה הם אולי מומלצים, לאור עלותם. אבל מישהו שהרכב שלו מבלה הרבה זמן עומד בשמש, יתכן ויתייבשו ויצריכו החלפה הרבה לפני שישחקו.

פורסם (נערך)

הנה מישלן בני עשור+, ישבו בחניון מקורה 7 שנים. 2 צמיגים התחילו קצת לאבד אוויר אחרי עשור, כמובן שזה לא בטיחותי, לא הבנתי בזמנו כלום בצמיגים (לפני שנה) ועל כן החלפתי אותם

אם הייתי יודע שיש כאן סכנה הייתי מחליף הרבה לפני.

חושב שבארץ ההמלצה היא עדיין עד 6 שנים גג, כמובן תלוי איך הצמיג נראה. 

MICHELIN10YRS.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

להתייבשות יש רמות חומרה.

קיום סדקים כאלו לא הופך את הצמיג אוטומטית למסוכן, אבל מעידים על תהליך ההתייבשות/התפרקות של הגומי (קורה באופן טבעי, אך עשוי להיות מואץ בתנאים שונים) שבתורו יכול להעיד על ירידה במקביל של ביצועי הצמיג או ברמות קיצוניות, אפשרות להתפרקות ממשית יותר של הצמיג.

מתוך מידע ישן של מישלין:

michelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-hycvpt5zhlzb1.thumb.png.0e163df0e3ca18094b5a784cf2cd08bf.pngmichelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-dpdiqs5zhlzb1.thumb.png.d5d901cf6a1a68cdd2886da9fe36f79d.png

4 שנים הוא פרק הזמן שמומלץ לרוב בפורום בתנאים בארץ, ובמקורות אחרים.

יש מי שבוחר להחליף קודם לכן, ומי שמושך יותר זמן.

יצרני הצמיגים מציעים להסיר צמיגים, גם אם נראים תקינים, לאחר 10 שנים בכלל.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

תודה לכולם

המידות הם באמת 165/65 R14 T79

החניה שלי מקורה אבל לא סגורה והנסועה שלי ממוצעת מעורבת עירוני ובינערוני

תודה לעונים

פורסם (נערך)

בתחום הזול בדוק אם יש פאלקן SN110 או הנקוק K435 (האמת שלא יודע אם ההנקוק קיים בארץ או זול, אבל מומלץ בגדול). אפשר אולי גם קלבר HP4/HP5 (אם כי לא מזמן נכתב שבמידות הקטנות מיוצר לעיתים בסין - אין עדין מידע בפורום אם זה משמעותי או לא). אם אין גם את אלו, אז סאווה פרפקטה/דביצ'ה פאסיו 2. 

בתחום הקצת יותר יקר, בדוק גודייר אפישנטגריפ קומפקט (אם יש גרסה 2 מה טוב) קונטיננטל אקו-קונטקט 5. הייתי מעדיף אותם על פני המישלין אנרג'י (XM2+, גם מיובא מהמזרח אאל"ט) שזמין במידתך. 

בכל אופן, כל הצעה שתמצא בין אם כוללת אחד מהנ"ל או משהו אחר, מוזמן לחזור להתייעצות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...