Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איוניק 2020 טיפול ושמן

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

יש לי איוניק 2019 (צורה חדשה של 2020), הגיע הזמן לטיפול 130,000 (הרכב חדש אצלי) ואני מתלבט לגבי שמן מנוע שכדאי לשים ולגבי מה עוד לעשות בטיפול.

אחדד שהרכב היברידי ועושה יותר נסיעות בינעירונית (+ פקקים) מאשר עירוניות.

חשבתי על השמן הזה:

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-shell-helix-ultra-5w30-af--5l

לפי המלצת ספר רכב (מצרף תמונה)

תודה.

IMG_6385.png

עריכה אחרונה על ידי eliran255
פורסם

עשיתי בירור קטן באינטרנט ראיתי שגם קסטרול אדג׳ וקסטרול מגנטיק מתאימים (כמובן בהתאם לתקן), מה דעתכם עדיף? הליקס או אחד מהקסטרולים?

תודה.

פורסם

תבקש את הקבלות מהמוכר, או במקרה והמוסך טופל במוסך מורשה מורשה תבקש תדפיס של היסטוריית הטיפולים, וביחד עם שגרת הטיפולים של היצרן, תדע מה לעשות הלאה.

פורסם (נערך)

ביונדאי הכי חשוב לבדוק שלא מתחילה בוצה. במיוחד בעבר ליסינג עם שמן ציפס משומש...

ועוד הכי חשוב זה לנקז שמן מעביר הידראולי/היברידי יש לזה 10 שמות כולל שם שןנה נדמה לי אצל קיה , וזה לא כתוב טוב בספרי רכב של יונדאי!!! זה יכול לצאת ממש עם שבבי מתכת, והטיפול הראשון הוא הקריטי, יש דיווחים ברדיט שאנשים ממש הוציאו שבבים מהשמן הזה. אם אתה לא מנקז את השבבים האלה, הם מייצרים נזק.

מדגיש - לא להשלים. לא למלא. לא להוציא עם מזרק. אלא לנקז ממש הכל כמה שאפשר ואז למלא. זה שמן די זול, שמן הידראולי. וזה כמות די קטנה , פחות מ2 ליטר אאלט.

הכוונה לשמן מעביר מצמד מנוע

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם (נערך)

הרכב היה ליסינג נהג יחיד יש היסטורית טיפולים מאוויס אבל אין פירוט לצערי.

לגבי מעביר הידראולי/היברידי, אתה יודע למקד אותי? לא מצאתי על זה שום דבר לא איפה ממוקם לא איזה שמן לפי תקן ולא כלום.

לגבי שמן מנוע אשים כנראה את ההליקס תודה.

עריכה:

מדובר במקרה ב״נוזל מצמד מנוע״?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי eliran255
פורסם

כן, נוזל מצמד מנוע.

ומזכרוני מוזר שזה לא אותו הנוזל כמו הנוזל בלמים.

ממליץ לבדוק בספר רכב נוסף. לפעמים מעדכנים דברים.

בגדול יש דגם אחד של מנוע 1.6 היברידי בכל דגמי יונדאי וקיה.

פורסם

חיפשתי ״נוזל מעביר הידראולי/היברידי״ בבתחלה, עכשיו כשאני מבין שמדובר בנוזל נצמד מנוע לפי ספר רכב יש לשים נוזל בלמים dot 3.

נוזל בלמים צריך לשים dot 4.

עשיתי בדיקה קטנה באינטרנט והבנתי שהחלפה של נוזל מצמד מנוע מצריך מחשוב ועדיף שיעשה במרכז שירות של יונדאי תקן אותי אם אני טועה.

דבר נוסף, ראיתי ברדיט שאנשים ממליצים להחליף שמן גיר פעם ראשונה לאחר 120 אלף ק״מ ואח״כ לאחר כל 50 אלף ק״מ.

יש משהו מומלץ? לא מצאתי שמן שעומד בתקן שמבוקש בספר רכב חוץ משמן מקורי של יונדאי ככל הנראה.

תודה רבה.

פורסם

טוב לאחר שיחה עם יונדאי, הם מסרבים להחליף שמן גיר בטענה שברכב הזה אין צורך בתחזוקה של שמן גיר אלא במקרה חריג של תקלה/החלפת רכיב בגיר/טביעה של הרכב.

לגבי נוזל מצמד מנוע, הם טוענים שהם לא ״אחראיים״ אם יקרה משהו בהמשך כתוצאה מזה.

מישהו נתקל בכזה דבר?

פורסם

ממליץ לך לדבר עם ניסים אטיאס בבאר שבע. מכונאי בחסד שמתמחה באיוניק (בעבר עבד בכלמוביל). מאמין שייעץ לך בכנות לגבי שמן גיר וגם יבצע לך החלפת נוזל מצמד כולל לימוד עם מחשב. אם תרצה, אחפש עבורך את הנייד שלו. הוא זמין גם לשאלות בנייד. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...