Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Gauss כתב:

רק דוגמא אחת:

ראיתי כבר עשרות סרטונים כאלו. וניסיתי ליישם חלק מהעיצות והתרגילים. רק רציתי לדעת אם יש פה אנשים עם נסיון חיובי בעיניין הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

ראיתי כבר עשרות סרטונים כאלו. וניסיתי ליישם חלק מהעיצות והתרגילים. רק רציתי לדעת אם יש פה אנשים עם נסיון חיובי בעיניין הזה.

לא מצאתי סרטון יותר מוצלח ביוטיוב,

אז:

https://www.instagram.com/p/CDxCtYCpcny/?igsh=cTM0NzRyOXFkeGE3

יש לי ניסיון חיובי בנושא

במיוחד עם התרגילים עם המקל שמשמש כמנוף

יש לזה עוד כמה גרסאות,פשוט לא מוצא בשלוף- אבל עושה פלאים.

במיוחד הגרסה השלישית שהוא עושה(צריך לדפדף) מצד לצד:

Screenshot_2025-09-10-19-17-17-94_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.thumb.jpg.306416a470df2f20a6ed42251a3117df.jpg

אפשר להשתמש במקל מטאטא פשוט ולהאריך את המנוף בהתאם לכאב, להרגשה ולהתקדמות. 

בשלב מתקדם ללפף גומית התנגדות על קצה המקל בשביל עוד משקל.

כמו כן

תרגילים עם משקולת בכף היד כאשר המרפק מונח על תמיכה(תנועה למעלה למטה של כף היד+עוד גרסאות-

כמו בסרטון הראשון).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

פשוט החלטת לעשות את זה? בהמלצת רופא? פיזיותרפיסט?

ראיתי מספר כתבות על זה ואני שוקל לנסות.

אשתי מעסה רפואית.

כל מה שהיא ממליצה, אני עושה.

זה בדרך כלל עובד...

שמעתי על עוד כמה אנשים קרובים שזה צלח להם.

• אהבתי 1
פורסם

לצערי אחרי אימונים יום כן יום לא בחדר כושר, רק משקולות, גם אצלי התחילה דלקת ביד הדומיננטית - מרגע זה פשוט הפסקתי. זה כבר שלושה שבועות, מבאס ולא מתרפא.

לא מציע לקחת כדורים נגד דלקת (אתופן, ארקוקסיה) - לי הם גרמו לחור בקיבה, איבוד דם פנימי ובסופו של דבר אשפוז של 10 ימים עם 7 מנות דם. לא חוזר על זה בחיים. אם חייבים כדורים, לדרוש מהרופא לוסק או אומפרדקס או כדורים דומים כדי להגן על רירית הקיבה.

בינתיים תעבוד על חיזוק שרירי הרגליים....

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

את הכדורים כבר לקחתי ושרדתי (הקפדתי לקחת אחרי האוכל).

לפני 6 דקות, Michazzz כתב:

בינתיים תעבוד על חיזוק שרירי הרגליים....

בנוסף לכל נקעתי את הקרסול לפני שבועיים, בירידה מהרכבת... :)

אולי היקום מנסה לרמוז לי משהו

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 שעות, Gauss כתב:

גישת ה"אין מה לעשות בנידון מבחינת תרגול ו/או רק טיפול תרופתי" זה אחד הדברים הגרועים שאפשר לאמץ למען בריאותך..

לגמרי מסכים. 

אבהיר. בכל המקרים שהיו לי, כן הלכתי לאורתופד. ה"אין מה לעשות" הגיע ממנו, אחרי כמה בדיקות נוספות. 

לפני 15 שעות, Gauss כתב:

במיוחד שהיום כבר יש אינסוף מידע מוכח ובדוק בחוץ בחינם..

לאמץ מידע מהרשת על הבריאות זה לדעתי האישית בהחלט אחד הדברים הלא מומלצים לאימוץ... :lol:

"בדוק ומוכח", ע"י מי. איך. איך אפשר להבטיח שהביצוע שלי יהיה תקין מול מה שרואים ברשת. ועוד כל מיני שאלות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, eyals05 כתב:

אשתי מעסה רפואית.

כל מה שהיא ממליצה, אני עושה.

זה בדרך כלל עובד...

שמעתי על עוד כמה אנשים קרובים שזה צלח להם.

מה זה מעסה רפואית?

פיזו' לומדים 5 שנים. לימודים אקדמיים. 

זה בעצם רןפא שמתמחה במשהוא. שעושה הרבה השלמויות.

מה מעסה רפואי לומד? באמת שואל

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

תואר בפיזיותרפיה הוא 4 שנים אקדמיות. לימודים אינטנסיביים מאוד - אבל ממש לא לימודי רפואה.

הכשרה של אורתופד זה לימודי תואר MD שאורכים 6 שנים, סטאג׳ שנה (עומד להתקצר ל-9 חודשים) והתמחות שאורכת 6 שנים (תיאורטית, בהרבה מקרים נשארים זנבות שמוסיפים עוד כמה חודשים אפילו אם עוברים את המבחנים בניסיון ראשון).

השתלמויות והתעדכנות רצופים נדרשים לכל אורך הקריירה בכל המקצועות הרפואיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגלל זה שאלתי מה זה מעסה רפואי?

מה הרקע שלו?

אני יודע שהפיזו שאני עבדתי איתו, עבד במכבי תא 

בכדורגל. והוא מתמחה בספורט 

הידע שלו והמקצועיות הרבה יותר גבוה, מהאורטופד שהייתי אצלו, ששולח לצילום, ונותן כדורים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

לאמץ מידע מהרשת על הבריאות זה לדעתי האישית בהחלט אחד הדברים הלא מומלצים לאימוץ... :lol:

"בדוק ומוכח", ע"י מי. איך. איך אפשר להבטיח שהביצוע שלי יהיה תקין מול מה שרואים ברשת. ועוד כל מיני שאלות. 

כמובן שהכל תלוי במה מדובר-
ברגע שמדובר בעניין ספציפי מאובחן כמו אצל פות"ש = מרפק גולף / טניס ,

העניין הזה הוא ידוע ומוכר לא מאתמול וקיימים אינספור פרוטוקולים מוכחים שעובדים בנושא. וגם אם לא יעבדו במאת האחוזים - התרגילים שעושים לצורך שיקום האזור הם לא תרגילים עצימים שעלולים לגרום נזק רציני כל עוד המבצע קשוב לגוף שלו ברמה מינימלית.

מי שלא מרגיש בטוח מספיק ברמה כזאת כמובן עדיף שיפנה לפזיוטרפיסט או ספורטרפיסט  מומלץ ראשית כל לקבלת הוראות ופידבק.

פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 12:21, לירון .ה. כתב:

בגלל זה שאלתי מה זה מעסה רפואי?

מה הרקע שלו?

אני יודע שהפיזו שאני עבדתי איתו, עבד במכבי תא 

בכדורגל. והוא מתמחה בספורט 

הידע שלו והמקצועיות הרבה יותר גבוה, מהאורטופד שהייתי אצלו, ששולח לצילום, ונותן כדורים.

קורס עיסוי רפואי כולל לימודי אנטומיה, פיזיולוגיה של גוף האדם, אתיקה, עזרה ראשונה, עיסוי שוודי, עיסוי רפואי, עיסוי ספורטאים ועוד.

זהו הקורס הבסיסי שממנו ניתן לבצע התמחויות רבות בתחום.

אשתי, לצורך העניין, מתמחה בעיסוי לנשים כולל נשים בהריון, עיסוי תינוקות, עיסוי ספורטאים, הידרותרפיה, BOT ועוד ועוד.

עיסוי רפואי מתמקד בעיסוי להקלת כאבים ובעיות רפואיות (למשל בעיות אורתופדיות, כאבי מחזור וכו').

פורסם

מי הגוף הרובע את תוכנית הלימודים, מפקח עליה והאם קיים רישוי פורמלי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...