Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שבשנה האחרונה עלתה המודעות לחשיבות שיש להעלאת מסת השרירים לקראת גיל מבוגר, החלטתי לרוץ פחות ולהתאמן יותר עם משקולות.

נרשמתי לקרוספיט וגם התאמנתי בחד״כ בעבודה. הכל היה מעולה. נהנתי מאוד. עד שהתחילו כאבים בצד החיצוני של המרפק. קטנים כאלו שמציקים דווקא בפעילות קלה, כמו פתיחת מכסה של קופסה או שליפה של הלפטופ מהתיק, אבל הם הלכו ונהיו יותר ויותר מציקים, בעיקר בשעות מנוחה.

הלכתי לפיזיותרפיסטית שאישרה את האיבחון העצמי שעשיתי, שמדובר במרפק טניס. אמרה שאפשר לטפל בזה ונתנה לי תרגילים לבצע, לחיזוק שרירי האמה והכתפיים. ביצוע התרגילים באמת עזר לי להוריד את הכאב בזמן האימונים, גם בקרוספיט וגם בחד״כ. אבל הכאבים המציקים נשארו וגם הגיעו לצד הפנימי של המרפק.

הלכתי לאורתופד. הוא הסביר לי שכאב בצד החיצוני נקרא מרפק טניס. בצד הפנימי זה נקרא מרפק גולף. ולמי שכמוני, יש כאבים בשני הצדדים, יש גם טניס וגם גולף וזה כבר נקרא מרפק קאנטרי קלאב.

ההמלצה שלו, כדורים נגד דלקת (שלקחתי 10 ימים) והימנעות מספורט עד שהכאבים יחלפו לגמרי. ואז חזרה הדרגתית לפעילות. שאלתי על פזיותרפיה והוא הדגיש שפיזיותרפיה לא תעזור.

הבעיה שלי היא שאני ממש לא בטוח שהדרך שלו נכונה. ממה שאני קורא ברשת ונכתב ע״י אורתופדים, הסברה היום היא שלא מדובר בדלקת בכלל אלא בפגיעה כלשהי בגידים.

אנשים בפורומים שונים כתבו דברים שונים. לחלקם שום דבר לא עזר וחלקם נשבעים שכל מני עזרי וודו שונים פתרו להם את הבעיה.

בחור שעובד איתי, סיפר לי שגם הוא סובל מזה בגלל שהוא משחק סקווש ושם דבר לא עזר לו.

ביתיים אחרי שבועיים בלי אימונים וגם הכדורים שלקחתי, המרפק עדיין מציק. אפילו יותר ממה שהיה.

אז אני פה בשביל לחפש קצת אופטימיות. יש פה מישהו שסבל מבעיה דומה והצליח להיפטר מזה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, פינדר כתב:

יש פה מישהו שסבל מבעיה דומה והצליח להיפטר מזה?

בסוף נפטרים מהכל, אבל זה ממש בסוף...

אני סוחב כתפיים פגועות, אחת באופן קל והשנייה באופן קשה (התודות לצה"ל).

עם עבר של מעל 20 פריקות בצד ימין וכשלוש בצד שמאל. חגיגה...

ועם כל זה עבדתי בעבודה פיזית מעל שלושים שנה.

התובנה שלי שאי אפשר להיפטר מזה לגמרי (לא ניסיתי ניתוח למרות שזה הכיוון היחיד של האורתופדים),

והתועלת הכי גדולה שקיבלתי מרופא הייתה דווקא מרופא כללי שלימד אותי איך להחזיר למקום כתף פרוקה באופן עצמאי.

אבל אפשר לחיות ולתפקד עם זה ככה. עם הזמן למדתי את הזוויות הבעייתיות/מסוכנות, ואיך להימנע מהן,

לשנות דומיננטיות, כלומר להעביר הרבה פעולות לצד שמאל למרות שאני ימני, ולמצוא כל מיני מעקפים יצירתיים.

ב-2006 הייתה לי תאונת אופנוע שבה הוטחתי לכביש.

האינסטינקט של לפרוס ידיים כדי לבלום את הנפילה היה כבר מושבת אצלי באופן מודע, ונפלתי על מרפק צמוד לגוף.

אז הכתף לא נפרקה אמנם, אבל חטפה מה שנקרא שבר תלישה. לא פחות כואב ואין את ההקלה של מפרק שחוזר למקומו.

אורתופדים היו תמימי דעה שרק ניתוח יעזור כאן, אבל יש גם סיכוי להישאר מוגבל בצורה קשה, והעדפתי להימנע כאמור.

בחרתי ללכת לפיזיותרפיסט ספורט, כזה שמתקן שחקני כדורגל אחרי פציעות, ומחזיר אותם למגרש.

במשך שנה הוא בנה לי את הכתף מחדש. היה כואב, היה קשה ונדרש המון תרגול מדויק.

כשהוא 'שחרר' אותי למגרש של החיים, הוא אמר לי שאצטרך ללמוד להיות קשוב לכתף ולמעשה לחיות על גבול הדלקת.

עד היום כשאני עושה תנועות חזרתיות או של הברגה נניח, מגיעה דלקת וכאבים שנמשכים כמה ימים.

העצה שלו היא לא לתת לכתף לנוח מעבר למנוחה הטבעית של הגוף, אלא להפעיל אותה אל תוך הכאב ולדחוק את הגבול שלו לאט לאט.

לפני שהגעתי אליו הגבלתי מאוד את התנועה של הכתף, ונוצרו הסתיידויות אופייניות באיזור במפרק שנמנעתי מלהגיע אליו.

חלק מהטיפול היה לפרק את ההסתיידויות ולסגל טווח תנועה בטוחה רחב יותר.

אחרי שנה אצלו יצאתי במצב טוב יותר מאשר זה שהייתי בו לפני אותה תאונה, למרות שטניס/סקווש ושות' נשארו מחוץ לתחום עבורי.

שמו של הפיזיתרפיסט האלוף הזה הוא חנן בן עמי https://www.facebook.com/easyfizzy/?locale=he_IL

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אחרי שבשנה האחרונה עלתה המודעות לחשיבות שיש להעלאת מסת השרירים לקראת גיל מבוגר, החלטתי לרוץ פחות ולהתאמן יותר עם משקולות.

נרשמתי לקרוספיט וגם התאמנתי בחד״כ בעבודה. הכל היה מעולה. נהנתי מאוד. עד שהתחילו כאבים בצד החיצוני של המרפק. קטנים כאלו שמציקים דווקא בפעילות קלה, כמו פתיחת מכסה של קופסה או שליפה של הלפטופ מהתיק, אבל הם הלכו ונהיו יותר ויותר מציקים, בעיקר בשעות מנוחה.

הלכתי לפיזיותרפיסטית שאישרה את האיבחון העצמי שעשיתי, שמדובר במרפק טניס. אמרה שאפשר לטפל בזה ונתנה לי תרגילים לבצע, לחיזוק שרירי האמה והכתפיים. ביצוע התרגילים באמת עזר לי להוריד את הכאב בזמן האימונים, גם בקרוספיט וגם בחד״כ. אבל הכאבים המציקים נשארו וגם הגיעו לצד הפנימי של המרפק.

הלכתי לאורתופד. הוא הסביר לי שכאב בצד החיצוני נקרא מרפק טניס. בצד הפנימי זה נקרא מרפק גולף. ולמי שכמוני, יש כאבים בשני הצדדים, יש גם טניס וגם גולף וזה כבר נקרא מרפק קאנטרי קלאב.

ההמלצה שלו, כדורים נגד דלקת (שלקחתי 10 ימים) והימנעות מספורט עד שהכאבים יחלפו לגמרי. ואז חזרה הדרגתית לפעילות. שאלתי על פזיותרפיה והוא הדגיש שפיזיותרפיה לא תעזור.

הבעיה שלי היא שאני ממש לא בטוח שהדרך שלו נכונה. ממה שאני קורא ברשת ונכתב ע״י אורתופדים, הסברה היום היא שלא מדובר בדלקת בכלל אלא בפגיעה כלשהי בגידים.

אנשים בפורומים שונים כתבו דברים שונים. לחלקם שום דבר לא עזר וחלקם נשבעים שכל מני עזרי וודו שונים פתרו להם את הבעיה.

בחור שעובד איתי, סיפר לי שגם הוא סובל מזה בגלל שהוא משחק סקווש ושם דבר לא עזר לו.

ביתיים אחרי שבועיים בלי אימונים וגם הכדורים שלקחתי, המרפק עדיין מציק. אפילו יותר ממה שהיה.

אז אני פה בשביל לחפש קצת אופטימיות. יש פה מישהו שסבל מבעיה דומה והצליח להיפטר מזה?

הניסיון שלי עם פציעות ספורט (בן 50 מתאמן מגיל 15, מגיל 23 מינימום 12 שעות שבועיות) כל עוד לא מתחרים הן עוברות אחרי חודשיים עד שנתיים בלי טיפול. חשוב ביותר להיות כל הזמן בתנועה גם אם היא לא מלאה (פזיותרפיה ותרגילים יעזרו לחיזוק ושמירה על טווח מלא של תנועה כשהכאב יפחת בהדרגה). תמיד טוב לעשות mri ולדעת מה יש לך בדיוק (גם כשתדע מה יש לך רוב הסיכויים שההחלמה מלאה תארך זמן).

• אהבתי 1
פורסם

קודם כל שבועיים זה כלום. תיקח בחשבון זמן החלמה של כמה חודשיים. זה עובר.

הכדורים שנתנו לך לדלקת(ניחוש ארקוקסיה 60 מילגרם?). זה כדור אנטידלקטי, אבל שגם פוגע בבטן, בגלל זה לוקחים אותו על בטן מלאה. והוא משכב כאבים חזק. ואורטופדים זה מה שהם עושים. נותנים כדורים.

פיזוטרפיה, עוזרת, מאוד. צריך למצוא את המטפל המתאים. אצלי השתמשו הרבה באולטרסאונד מקומי, שמאוד מחמם את הרקמות עמוק ועוזר להחלמה. כמובן תרגילים לעשות, לשמור על תנועה. ולא להעמיס.

כמו כן, אני אישית חושב שדלקות זה תהליך טבעי בגוף, ועם יש התלקחות, כדאי לעזור לגוף. אם זה בתזונה אנטידלקטית, חיזוקים למינהם.

בשורה התחתונה זה עובר, אבל אני הייתי מחפש את הפיזוטראפיסט המתאים. עדיף לאחד שמתמצא בפציעות ספורט.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לא עוסק בספורט אבל סבלתי ממרפק טניס.

קיבלתי כדורים שכשראיתי את תופעות הלוואי העדפתי את הכאב.

עבר לבד תוך בערך חצי שנה שלא נתתי בזמן הזה למרפק מנוחה.

ועם הגולף הזכרת לי בדיחה.

אחד עולה לאוטובוס עם שני כדורי גולף בכיסי המכנסיים והוא שם לב שהבחורה שממולו לוטשת עיניים אז הוא אומר לה כדוריגולף.

הבחורה שותקת ואחרי כמה דקות היא שואלת זה כואב כמו מרפק טניס?

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ה-2 סנט שלי, מהצד הרפואי.

דלקת לא מטופלת, עשויה להתפתח לדלקת כרונית. ואתה ממש לא מעוניין בזה.

גם אני זכיתי במרפק טניס. כדורי ארקוקסיה לא עזרו (נכון, חובה לקחת לאחר אוכל. מומלץ גם עם כדור נגד צרבת - כל זה בכדי למנוע פגיעה בדופנות הקיבה).

בשלב הבא, כבר טופלתי בזריקה לשריר. כואב במשך כמה ימים, אבל אצלי טיפל בדלקת.

זה הטיפול הראשוני...

אח"כ, יש גם טיפול אחזקתי -> לפי המלצת האורתופד, קניתי גם חבק ייעודיי למרפק טניס.

בהתחלה זלזלתי. יום משתמש בחבק. יומיים לא. וכו'. עד שהכאבים חזרו... מאז, אני הולך קבוע עם החבק הנ"ל, והוא מונע חזרה של הדלקת.

עד עכשיו היה הצד הטיפולי.  אבל מה גורם לזה ?

כל פעם שאנחנו מסובבים את היד/ זרוע (למשל בעת פתיחת דלת, סיבוב מפתח, סיבוב של הגה הרכב בזמן נהיגה ועוד), אנחנו מפעילים לחץ על השריר ולאורך זמן זה עלול לגרום לאירוע דלקתי.

מה החבק עושה ? יש בו מעין גולה מסיליקון שפשוט מפזרת את הלחץ על שטח יותר גדול, ולכן מונעת (או לפחות מקטינה) את הסיכוי לאירוע דלקתי..

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 23 דקות, guya72 כתב:

קניתי גם חבק ייעודיי למרפק טניס.

גם אני קניתי בהמלצתו

לפני 23 דקות, guya72 כתב:

בהתחלה זלזלתי. יום משתמש בחבק. יומיים לא. וכו

גם אני.. :)

אתחיל להשתמש יום יום

לפני 24 דקות, guya72 כתב:

כל פעם שאנחנו מסובבים את היד/ זרוע (למשל בעת פתיחת דלת, סיבוב מפתח, סיבוב של הגה הרכב בזמן נהיגה ועוד), אנחנו מפעילים לחץ על השריר ולאורך זמן זה עלול לגרום לאירוע דלקתי.

אני מעריך שאצלי זה הגיע מתרגילי מתח והרמות כמו דדליפט, שדורשות גריפ חזק והעמיסו מאוד על השריר.

השאלה אם אני יכול לחזור להתאמן על התנועות האלו בזמן ההחלמה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בדיוק היום נזכרתי שעברתי לפני כמה שנים פציעה (קרע בגיד המרפק) מהקראטה. 

הרופא כתב לי שמאובחן קרע בגיד ברך עליונה:rofl:

לפני זה, היו לי כאבים בכתף- שאין לי מושג מאיפה הם הגיעו. ליוו אותי זמן, מעל שנה אני חושב, אבל נעלמו כמו שבאו. 

למיטב הבנתי, הדברים האלו אכן יכולים לעבור לבד, זמן ממוצע הוא עד שנתיים למיטב זכרוני. 

בינתיים כן, זה מציק. 

אז הסתובבתי בכיס עם חבק למרפק ושמתי אותו כשהייתי צריך להרים משהו. 

פציעות בהחלט יכולות לסמן שאתה עושה משהו לא נכון- או יותר מדי משקל או יותר מדי מאמץ שלא אמור להיות מבוצע או טכניקה שגוייה או שילובים של הכל יחד. 

לדעתי, תרגיע קצת- החדר כושר לא בורח. תוריד טיפה עומסים, כדי לא להחמיר את המצב למשהו שנוח לך איתו ותישאר שם לתקופה, עד שתרגיש מספיק בטוח שאתה יכול לחזור לאיפה שהיית כשהתחלת להרגיש את הכאבים. אולי יש אפשרויות ומכשירים אחרים שיכולים לעזור לך בכל זאת לאמן את אותם השרירים, עם פחות מאמץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי מרפק טניס לפני שנים וממה שאני זוכר זה זריקת סטרואידים שעשה לי אורתופד, עזרה לחצי שנה ואז הכאב חזר. זוג חברים שלשניהם היה מרפק טניס עשו ניתוח וגם זה לא העלים את הבעיה. הייתי גם בפיזיותרפיה שמה שאני זוכר ממנה זה טיפול במכשיר שיושבים עם מרפק צמוד אליו, אולי גלי הלם. קראתי גם בזמנו שמרפק טניס עובר לבד עם הזמן. הייתי מציע לחזור לפיזיותרפיה ולבדוק אפשרות לטיפול במכשיר.

• אהבתי 1
פורסם

כמי שמשחק טניס מגיל 6 באופן תחרותי וכך גם היום (4-5 פעמים בשבוע), גם אני נאלצתי להתמודד בשנה האחרונה עם טניס אלבו.

ניסיתי כדורים, פיזיותרפיה, חבק וכו' - לא עזר.

מה שמאוד עזר לי זה גלי הלם.

פתר לי את הבעיה כמעט לחלוטין וזה בדרך להיעלם למרות שאני ממשיך לשחק טניס באותה האינטנסיביות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, eyals05 כתב:

מה שמאוד עזר לי זה גלי הלם.

פשוט החלטת לעשות את זה? בהמלצת רופא? פיזיותרפיסט?

ראיתי מספר כתבות על זה ואני שוקל לנסות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רשמתי, תפנה לפיז' מתחום הספורט.

לא מכיר גלי הלם?

אבל אצלי השתמשו באולטרסאונד, שמחמם את הרקמות בפנים. ועוזר להחלמה.

מאיפה אתה?

זריקות, כדורים, זה טיפול של אורטופדים.

לטפל מהשורש רק פיזו' בצורה נכונה.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 3 דקות, לירון .ה. כתב:

מאיפה אתה?

רחובות

לפני 3 דקות, לירון .ה. כתב:

רשמתי, תפנה לפיז' מתחום הספורט.

הבנתי את זה. אבל אני חושב שעדיף לי לקבל הפניה של אורטופד, לפחות בשביל הביטוח.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

גישת ה"אין מה לעשות בנידון מבחינת תרגול ו/או רק טיפול תרופתי" זה אחד הדברים הגרועים שאפשר לאמץ למען בריאותך..

במיוחד שהיום כבר יש אינסוף מידע מוכח ובדוק בחוץ בחינם..

רק דוגמא אחת:

מניסיון ממליץ למצוא פיזיוטרפיסט / ספורטרפיסט איכותי ולדבוק בו למקרים שכאלה( יכול להמליץ גם במידת הצורך),

תמיד כקרתה לי פציעה שלא הצלחתי להסתדר איתה בעצמי  - הכמה טיפולים הבודדים שלקחתי(לעתים אפילו רק אחד) בשביל להבין מה צריך לעשות קיצר לי את ההחלמות מאוד.

תמיד יש משהו לעשות בכל פציעה בשביל לזרז את ההחלמה שלה, הבעיה שהרבה "רופאים" לא מודעים לכך,

צריך לקחת אחריות על הבריאות והתפקוד שלנו.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • תוכן חדש...