Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לדעתי, יותר הגיוני להעביר את הכרטיס של התקין למזגן התקול, ולהחליף את המזגן שבשימוש אינטנסיבי, ככה גם תחסוך יותר חשמל (המזגן החדש יהיה יותר זמן בשימוש במיקום הזה).

ולהעביר יחידות חיצוניות זה פתח לצרות לדעתי, אם לא עושים את זה לפי הספר יש פוטנציאל נזק.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אני רק רוצה לאמור משהו. 

בעבודה שלי אני משתמש הרבה מאוד בהצלבת כרטיסים בין שני מכשירים בשביל לאבחן תקלות.

זה כמעט  תמיד במצב כשאחד המכשירים הוא של לקוח והשני הוא "שלי" זאת אומרת ציוד מעבדה, משהו ישן בדרך כלל שמשמש אותי למלאי חלפים. ושם אם בהמלך ההצלבות האלו הכרטיס נשרף - זו הוצאה מובנת של תהליך האבחון. 

אבל אם אני נדרש לעשות משני מכשירים של לקוח מכשיר אחד שעובד, אני לא אוהב את זה. 

לדוגמא. 

במזגן (זה לאו דווקא מזגן סתם כתבתי מזגן בשביל הנוחות) שלא עובד, הכרטיס נשרף. אבל הוא לא נשרף מעצמו אלא נשרף בגלל שיש קצר באיזה מקום. 

אז אתה מפרק את הכרטיס התקין מהמזגן השני, שם אותו במזגן הלא תקין. מדליק, המזגן לא עובד. 

אתה אומר "סבבה, זה לא הכרטיס". מחזיר את הכרטיס למזגן שהוא יצא ממנו, מדליק, וגם המזגן השני לא עובד. הכרטיס נשרף ברגע שהדלקת את המזגן עם הקצר. 

בסוף הלקוח עם שני מכשירים לא תקינים ומי אשם? הטכנאי...

לכן מעדיף לא לעשות את זה וקח בחשבון שטכנאי מזגנים שיגיע אליך יכול לסרב.

אם אתה עושה את זה בעצמך על אחריות - אין בעיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

אני יצאתי מנקודת הנחה שהאבחנה של הטכנאי נכונה, וכאלטרנטיבה להחלפת יחידות חיצוניות, ששם לדעתי הסיכון גבוה יותר.

באמת כדאי לסכם מראש עם הטכנאי על התהליך במיוחד אם זה לא אותו הטכנאי שאבחן את התקלה המקורית.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

רק מעדכן שהוחלף המזגן התקול ב ISKA 12 חדש קומפלט.

ירדתי מהרעיון של החלפת כרטיסים וממילא הטכנאי היה סופר עמוס ולא היה זמן למשחקים כאלו.

את היחידה הפנימית הישנה והמדחס שמתי בינתיים במחסן, יכול להיות שבעתיד נחליף את המדחס שירד עם המדחס המקרקש (בעיקר בחימום).

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני כשעה, SurfHigh כתב:

את היחידה הפנימית הישנה והמדחס שמתי בינתיים במחסן, יכול להיות שבעתיד נחליף את המדחס שירד עם המדחס המקרקש (בעיקר בחימום).

המלצה:

תזרוק לפח.

מניסיון אישי - אנחנו לעולם לא מגיעים לעשות משהו שהבטחנו שנעשה אותו בעתיד והוא בינתיים "מחכה במחסן".

כמוני, כמוך ואפילו כמו @Fazer שיש לו אופנוע מפורק לחלקים כבר 15 שנה במחסן והדבר היחידי שהוא עשה עד היום זה גילוון אצל מנחם (נוחצ'ק) מדרום תל אביב (שהיה מומחה לגילוון ברגים איטלקיים שיוצרו בדרום איטליה בלבד ובאורך כולל של עד 33.5ממ) רק לברגים של הרגלית שלו :-P 

עם הזמן אתה גם תבין שהשקט והאחריות של החדש, עדיפים על הישן. ובכלל - עבודות מהסוג שאתה מדבר עליהן, אם בעל מקצוע יבצע אותן כמו שצריך, לא תרוויח כלום (תשלם על העבודה סכום שמתקרב למזגן חדש).

ראיתי היום בבוקר שבמחסני חשמל כבר מוכרים COOLAIR של אלקטרה, אינוורטר דגם 140 עם 3 שנות אחריות ב 1100 שח, שלא לדבר על דגמי אינוורטר שעולים מאות בודדות של שקלים אבל עם שנה אחריות (EVERGREEN למשל).

זה נחמד להתרפק על העבר ועל המכשירים הישנים כאשר באמת יש לזה ערך נוסטלגי (כמו במכוניות ואופנועים) וזה מעביר לך תחושות או רגשות מסויימים.... אבל במזגן ? לא תראה אף אחד שמחזיר "מזגן חלון" לתחייה כי הוא אמין או כי הוא "שמר אותו במחסן".

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק אוסיף לאיציק שאני מסכים איתו לגמרי והמצב היחידי שזה יכול להיות משתלם איכשהו זה כשאתה עושה את העבודה לבד.

אחרת אם אתה משלם למישהו אתה יוצא אולי ברווח של כמה מאות שקלים אם הכל עובד לעומת מזגן חדש וללא שום אחריות אפילו במקרה שזה לא עובד ישר אחרי ההחלפה, כמו שכתבתי מקודם.

אני עשיתי בעבר כמה תיקונים "לא הגיוניים" כמו החלפת כרטיס פיקוד שעלה 550 ש"ח בתנור בילד אין כאשר תנור חדש עולה 1000, החלפת כרטיס פיקוד במזגן במחיר חצי מעלות מזגן חדש וכו'. זה לא החזיק הרבה זמן והיה גבולי מבחינת הכדאיות, אם הייתי גם משלם לטכנאי על העבודה זה היה לא משתלם נקודה. 

• אהבתי 1

פורסם

אחותי קנתה לאבא שלי. מזגן sumo 12. מבית טורנדו. 5 שנים אחריות 1122 שקל.

לה היא קנתה. תדיראן ספירה. ב 1080 שקל שלוש שנים אחריות.

המכירים כול כך ירדו שזה מדהים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

גם לי הלך מזגן טורנדו בן יותר מעשור לפני חודשיים בחדר שלי אחרי תקופה של תקלות כאלו ואחרות(שאני סידרתי לבד).

גם אני העדפתי (לפני יולי אוגוסט שיש לחץ) להחליף את המזגן ולהנות בימים החמים, שמתי מזגן אינוורטר של אלקטרה INV170 (שזה כמו מזגן של 1.25 כ"ס), המתקין לקח לי על פירוק הישן, הרכבה של החדש כולל המזגן והצנרת 2200ש"ח כך שבאמת לתקן עם טכנאי בעלות של כמה מאות שקלים כבר לא משתלם, המחירים של מזגנים הקטנים לא גבוהים מצד אחד וחסכוניים ושקטים מצד שני.

תתחדש

פורסם (נערך)

כל המזגנים שיש לי הם של תדיראן, 9 מזגנים במספר דירות, 0 תקלות.

יש לי מיני מרכזי של תדיראן עובד 25 שנה 0 תקלות.

עשיתי פעם אחת טעות בדירה אחרת וקניתי מיני מרכזי של אלקטרה, עבד 4 שנים והנצילות שלו ירדה בחצי, הגיעו 4 טכנאים כולל הטכנאים המומחים של אלקטרה אף אחד לא הצליח לפתור את הבעיה ולכן פירקתי אותו ומכרתי אותו ושמתי תדיראן שמיוצר בארץ, מאז למדתי לקח לקנות רק תדיראן.

המזגנים של תדיראן ברובם של חברת Gree שהיא היצרנית הכי גדולה בעולם של מזגנים והם הוכיחו את עצמם, לעולם לא אקנה מזגנים בסופר.

עד היום עשיתי מאמץ לקנות רק on/off מקווה שאמשוך עם המזגנים לפני שאגיע לאינוורטר בינתיים ראיתי חברים שלי לאורך כל השנים שהסבירו לי שאינוורטר זה חסכוני והוציאו אלפים של שקלים על תיקונים אז חסכוני זה כבר לא.

בתאריך 16.8.2025 בשעה 15:12, yor2 כתב:

אחותי קנתה לאבא שלי. מזגן sumo 12. מבית טורנדו. 5 שנים אחריות 1122 שקל.

לה היא קנתה. תדיראן ספירה. ב 1080 שקל שלוש שנים אחריות.

המכירים כול כך ירדו שזה מדהים.

תדיראן sphera לא מיוצר ב Gree הוא מיוצר ב TCL, זה לא האמינות של Gree.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מעניין 2
פורסם

מעניין. יש לי הרי טורנדו עתיק יומין, בגלל שהוא כל כך וותיק חשבתי על טורנדו חדש כדי להחליף אותו. 

אבל גם תדיראן מתחיל להישמע מעניין. 

מצד שני. יש לי סלידה למוצרים של אלקטרה. המזגן בחדר השינה שלי הוא שלהם, אבל לא ממש מוצלח. בעיות עם נזילות (בהתחלה לפחות), ותהיות שעלו לי לגבי איך הוא עובד- לא משהו שאני יכול להגדיר במילים, הוא פשוט לא מרגיש נכון- "לא עובד עגול". אין לי הסבר לתחושות שלי. מהיכרותי עם מזגנים, משהו שם פשוט OFF.

התזמון של המדחס מוזר לי. כמות הקור שהוא מוציא מוזרה לי (בחימום הוא דווקא יותר מדי טוב). לא יודע. 

לא עשה עליי רושם של לקנות עוד כאלו בעתיד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז - קודם כל כנראה שאין שום קשר בין ליין המוצרים העדכני של כל החברות לאלו שיש לך ניסיון טוב או רע איתו.

אני אישית חושב שתיקח את זה עם יחס עלות/אחריות הכי טוב בעינייך. 

GREE TCL AUX זה כנראה same shit different brand

אני יודע שלטורנדו חוץ מאחריות ארוכה היה גם שירות טוב ויעיל, אם זה לא השתנה לאחרונה - שווה לשקול

אני גם יודע שלתדיראן היה שירות נוראי. 

הכל מחוויות של הסביבה הקרובה שלי, שווה לחפש חוות דעת של השירות של היבואן ולא רק על המזגן (ואוו התקנתי אתמול אחלה מזגן אמין ומוצלח!)

אגב, מי שיכול לחכות - ממש ממש עדיף לא להתקין או לתקן מזגנים ביולי אוגוסט בייחוד לא בגלי שרב - אז המתקינים קורסים מרוב עומס, בוררים עבודות ומעלים מחירים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, Nakamichi כתב:

ברווז - קודם כל כנראה שאין שום קשר בין ליין המוצרים העדכני של כל החברות לאלו שיש לך ניסיון טוב או רע איתו.

סביר מאד להניח- לא ממש נראה לי שיש קשר בין מזגן בן 20 למזגן מודרני, אולי חוץ מהמותג שמוכר אותו. כל הבפנוכו שונה :LOL:

Just now, Nakamichi כתב:

GREE TCL AUX זה כנראה same shit different brand

לא יודע. חברות שמתמקדות באותו סגנון מוצר (מזגן זה מבחינתי "אותו סגנון". לא גם מזגן, גם מכונת קפה, גם מכוניות, גם צגי מסך) נוטות להיות טובות יותר מאחרות שמרבות מוצרים למכירה. אני צריך להיכנס לזה יותר לעומק, לגבי GREE.

Just now, Nakamichi כתב:

אני יודע שלטורנדו חוץ מאחריות ארוכה היה גם שירות טוב ויעיל, אם זה לא השתנה לאחרונה - שווה לשקול

אני גם יודע שלתדיראן היה שירות נוראי. 

אני לא יודע לגבי זה. 

יש לי טכנאי מזגנים שאני מכיר כבר לא מעט שנים, כך שנושא השירות פחות מטריד אותי. ממילא בתקופת האחריות לרוב אין תקלות שמצריכות טכנאי. 

Just now, Nakamichi כתב:

אגב, מי שיכול לחכות - ממש ממש עדיף לא להתקין או לתקן מזגנים ביולי אוגוסט בייחוד לא בגלי שרב - אז המתקינים קורסים מרוב עומס, בוררים עבודות ומעלים מחירים. 

לגבי להתקין, לחלוטין נכון וחצי. 

גם לא בחורף... 

לגבי הלתקן- צ'מע... פה יש גם את הלקוחות שישמחו לשלם את המחיר הגבוה רק בשביל מזגן תקין :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מזגנים הפכו להיות מוצר צריכה כמעט כמו סלולארי.

במחיר של מזגן היום אין מה להשוות עם מה שהיה פעם - לא במחיר הקניה, לא בעלויות תיקונים, לא באמינות וכו'.

פעם היית מקבל שנה אחריות היום אתה מקבל 5-7.

יעבוד 7 שנים ?  כשיתקלקל תעיף ותשים חדש כי אין כדאיות תיקון.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 9 שעות, levy כתב:

המזגנים של תדיראן ברובם של חברת Gree שהיא היצרנית הכי גדולה בעולם של מזגנים והם הוכיחו את עצמם, לעולם לא אקנה מזגנים בסופר.

עד היום עשיתי מאמץ לקנות רק on/off מקווה שאמשוך עם המזגנים לפני שאגיע לאינוורטר בינתיים ראיתי חברים שלי לאורך כל השנים שהסבירו לי שאינוורטר זה חסכוני והוציאו אלפים של שקלים על תיקונים אז חסכוני זה כבר לא.

אפשר קצת להתעדכן במקום להיות תקוע בעבר. אין ולא יהיו יותר מזגני ON OFF, ישראל הצטרפה למדינות המתוקנות ואוסרת מכירה שלהם. גם המחירי כרטיסי אינוורטר הוזלו משמעותית.

וכל יצרן מזגנים ייצר בכל איכות שתבחר, ההבדל במחיר. לזרוק שמות של חברות לא אומר כלום.

לפני 6 שעות, ברווז כתב:

לא יודע. חברות שמתמקדות באותו סגנון מוצר (מזגן זה מבחינתי "אותו סגנון". לא גם מזגן, גם מכונת קפה, גם מכוניות, גם צגי מסך) נוטות להיות טובות יותר מאחרות שמרבות מוצרים למכירה. אני צריך להיכנס לזה יותר לעומק, לגבי GREE.

דייקן מייצרים גם פגזים, מיצובישי האבי גם טנקים,מטוסים וכו', זה לא רלוונטי. במטרופולין יש אוטובוסים חשמליים תוצרת GREE.

• תוכן חדש...