Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

העצה הזאת נכונה אולי לעץ,

לא דיברתי על עץ... שדווקא פחות בעייתי לדעתי לחתוך עם דיסק.

אבל אין שום בעיה לחתוך פלסטיק באיכות סבירה

ומי מבטיח לך מה האיכות?

או כחובבן, DIY, מאיפה אתה יודע להבדיל ברמות האיכות? או מודע להבדלים בחומר? 

עם משחזת מהירה מספיק ודיסק בעובי הנכון (כלומר דק). גם זה נאמר על סמך שנים של נסיון בהתקנות שטח,

ושוב. לחובבן DIY. שאין לו ניסיון של שנים. ולא עובד בהתקנות שטח. 

אתה מבין לבד אני חושב איפה מה שכתבת בעייתי...

וכמובן שציוד מגן מלא כולל שרוולים ארוכים תמיד נחוץ בעבודות כאלה.

האם הייתי חותך פלסטיק עם דיסק היום עם הניסיון שיש לי כבר (של שנים רבות) ב-DIY? די בטוח שלא. הניסיון האחד לימד אותי לקח טוב. למזלי אכן היה לי מיגון טוב, בכוונה תחילה, לפני הביצוע. 

יותר מדי דברים יכולים להשתבש, באילתור שכזה, לעומת כלי ייעודי או אפילו סתם HACKSAW (שלמי יש כח להשתמש בו? אה. כן. לזה שחטף שפריץ של פלסטיק מותך לכיוון הפרצוף...). 

מי שעושה X בשגרה הוא ברמה אחרת ממי שעושה X פעם ראשונה או לעיתים נדירות. 

וכטכנאי שטח, אתה כל יום עושה דברים עם הידיים- ניסיון שמתורגם לעוד הרבה דברים ותחומים, פות"ש עובד בישיבה על כסא. נחש למי זה פחות מומלץ?..

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאור הכישורים שפות"ש מפגין פה, אני מרגיש בנוח עם הצהרתי הקודמת. זה בחור שיודע לתפעל כלי עבודה חשמלי גם אם המקצוע היומיומי שלו מצריך מקלדת.

הסיכון העיקרי (והנמוך למדי) בפלסטיק הוא פריכות יתר שתעיף כמה ריקושטים לעיניים או לעורק הראשי סטייל final destination. הסיכון בעץ הוא שתיתקל ב-knot (איך קוראים לזה בעברית?) ותשבור את הדיסק (שוב, עם ריקושטים) או את היד, תלוי איך הוא יתפס. זה סיכון הרבה יותר גבוה ובלתי צפוי, אי לכך בצוותים שלי חל איסור מוחלט על שימוש בשיטה הנ"ל. שימוש ב-hacksaw על פלסטיק מותר, אבל מי שעושה זאת מסתכן בהערות מההנהלה שהוא עומו וששאר הצוות ילך לשתות קפה עד שהוא יואיל לסיים.

פורסם
לפני 23 דקות, Derish כתב:

לאור הכישורים שפות"ש מפגין פה, אני מרגיש בנוח עם הצהרתי הקודמת. זה בחור שיודע לתפעל כלי עבודה חשמלי גם אם המקצוע היומיומי שלו מצריך מקלדת.

מסכים. ועדיין. 

הסיכון העיקרי (והנמוך למדי) בפלסטיק הוא פריכות יתר שתעיף כמה ריקושטים לעיניים או לעורק הראשי סטייל final destination.

תלוי בפלסטיק....... תלוי מאד בפלסטיק. 

הסיכון בעץ הוא שתיתקל ב-knot (איך קוראים לזה בעברית?)

"עין", משום מה. נו, בסדר. 

ותשבור את הדיסק (שוב, עם ריקושטים) או את היד, תלוי איך הוא יתפס. זה סיכון הרבה יותר גבוה ובלתי צפוי,

קצת רואים איפה יש "עין" בעץ, אתה יודע. 

וברוב המוחלט של הפעולות, לפחות אצל חובבי הנגרות, משתדלים להימנע מה"עיניים" האלו- במיוחד בחיתוך (יש גם פרוייקטים שבהם כן משתמשים בקרשים עם פגמים כאלו, להדגשה\נוי\"אישיות" לפרוייקט- מחק את המיותר). אישית אני משתדל מאד שלא להצטרך לחתוך עץ בדיוק במיקום הזה, אפילו שאני חותך עם ציוד יעודי. 

אי לכך בצוותים שלי חל איסור מוחלט על שימוש בשיטה הנ"ל.

לפחות משהו. 

הסיכוי "לשרוף" את החומר גבוה משמעותית לדעתי מאשר להיפצע ככה, אבל מצד שני- מעולם לא ניסיתי את הפרקטיקה הזו. כמו שציינתי, חותך עם כלי ייעודי. 

שימוש ב-hacksaw על פלסטיק מותר, אבל מי שעושה זאת מסתכן בהערות מההנהלה שהוא עומו וששאר הצוות ילך לשתות קפה עד שהוא יואיל לסיים.

image.jpeg.b030c81aa508d03c16895d44a23a1038.jpeg?

פורסם

אז אתמול לפני הצהריים הגיע הבחור שביקשתי ממנו להגיע בשישי לעזור לי עם הריצוף , אחרי שכמעט הרגתי אותו (ברוח טובה כמובן, הוא חבר טוב שלי) , המשכנו יחד עד 1 בלילה .
האמת שהוא עשה את הרוב , אני בעיקר סידרתי , ניקיתי , הכנתי חומר , מרחתי וכאלו .
כשסיימנו , אני פשוט התעלפתי במיטה , והוא התעלף בסלון .

היום קמתי ב 10 , ניקיון יסודי וזה המצב הנוכחי:
image.thumb.png.e2d5b4d1be7d164bf7e141288c83e7b9.png

image.thumb.png.ff453385d65c9254aac3fa358832c080.png

image.thumb.png.28cc23f7b8c59c3e3644bbdc8f31bee3.png

image.thumb.png.254c5a1f0dd9169b006b85172a01f3b2.png

בגדול אני מרוצה מהעבודה , השיפועים תקינים ובגדול זה בהחלט נראה טוב .
בקטן - זה ממש לא ברמה של החבר'ה מהיוטיוב - נישגב מבינתי איך הם מגיעים לדיוקים שמראים שם , אלו החיתוכים שלי מקרוב , לטעמי עובר בקושי:
image.thumb.png.a63df6a58ab290cea3f6ffa1b727a028.png

image.thumb.png.e2794ce600c4fe9b311da3de3d4cc8e1.png

חדיי ההבחנה יכולים לראות שבסוף החלטתי כן לסגור את החלון .
בנוסף הקיר של הדלת עדיין לא רוצף , אחד כיוון שלא הספקנו , שנית כי אני שוקל להזיז את הדלת 40 ס''מ ימינה , כיוון שאיך שנכנסים נמצאים מול האסלה , יש פה קצת עבודה כולל עינייני חשמל , ואני דיי מותש , אז במהלך השבוע אקח החלטה .
בנוסף הניאגרה לא רוצפה , כמובן שגם פה פישלתי ועשיתי אותה ברוחב של 59 ס''מ , עבור אריח ברוחב 60 ס''מ זה לא מספיק לריצוף עם פינות גרונג (עבור פינה רגילה אני חושב שזה בסדר), הייתי צריך לא יותר מ 57 ס''מ 🥵
עדיין חושב איך לפתור את זה בלי לפרק .

כרגע אקח איזה יום יומיים חופש מהטראומה שעברתי בסופ''ש (החלטתי לחסוך ממכם את כל הטעויות , הריצוף העקום שפורק , החורים במקומות הלא נכונים ,השברים המיותרים, כאבי הגב מהרמת אריחים עם דבק והנחה בתונחה לא תנוחה ושאר תסכולים)
כרגע למרות הכל אני מבסוט .

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שמע, יצא לך מאוד יפה. באמת כל הכבוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואוו! 

שמע, אתה אלוף! 

מבין את התסכול מהשגיאות אבל יצאה לך עבודה יפה! 

אתה לא בעל מקצוע וטעויות קורות, כל הכבוד, ואוו!

פורסם
לפני כשעה, Emanuel5 כתב:

בקטן - זה ממש לא ברמה של החבר'ה מהיוטיוב - נישגב מבינתי איך הם מגיעים לדיוקים שמראים שם , אלו החיתוכים שלי מקרוב , לטעמי עובר בקושי:

כלל שלמדתי על בשרי, מודדים פעמיים חותכים פעם אחת.

בכל מיני עבודות שדורשות חיתוך לא ישר/90 מעלות,  לא הצלחתי לדייק עד שלמדתי להשתמש במשולש מדידה. אמנם מרבית העבודה היתה בעץ אבל זה ישים גם לכל חומר /אריח אחר .

עוד טיפ שקיבלתי היה מיקום החתך בצמוד לסימון (יש יותר משיטה אחת, לפני או על הסימון) .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, Emanuel5 כתב:

החלטתי לחסוך ממכם את כל הטעויות , הריצוף העקום שפורק , החורים במקומות הלא נכונים ,השברים המיותרים, כאבי הגב מהרמת אריחים עם דבק והנחה בתונחה לא תנוחה ושאר תסכולים

חבל.  

אני מעריך מאוד סרטונים או פוסטים שמפרטים גם את הפשלות והפקשושים בדרך, זה מאוד מלמד, אולי הדבר שהכי מלמד מצפייה באנשים אחרים שיוצרים משהו בלי ידע מקצועי.  

זה החלטה שלך, ברור שיש גם את השיקול של ה'פאדיחה' של 'איך יכולת לטעות בזה', או אפילו שאתה אומר לעצמך איך עשיתי שטות כזו ...   
בכל מקרה אני אישית אעריך מאוד אם תפרט. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, zaf כתב:

כלל שלמדתי על בשרי, מודדים פעמיים חותכים פעם אחת.

Measure Twice Cut Once Sign, Small Workshop Art, Garage Sign, Father's Day  Gift, Gift for Woodworker, Wooden Art, Funny Artwork - Etsy

*רוב האנשים לא יראו את הפינה השמאלית תחתונה שנותרה "פתוחה" קצת... :lol:

(לא, זה לא שלי. לקוח מהרשת)

לפני 3 דקות, zaf כתב:

בכל מיני עבודות שדורשות חיתוך לא ישר/90 מעלות,  לא הצלחתי לדייק עד שלמדתי להשתמש במשולש מדידה. אמנם מרבית העבודה היתה בעץ אבל זה ישים גם לכל חומר /אריח אחר .

לא בדיוק. 

כל חומר מתנהג אחרת. יש חומרים שפשוט אי אפשר להשליך מאיך שהם מתנהגים, על חומרים אחרים.

יש פה ושם אנשים שיש להם מיומנות מרשימה ויכולים להגיע לחיתוך מדוייק ונקי בלי עזרים. אלו נדירים מאד. 

ביוטיוב אתה לא רואה את כל הניסיונות הכושלים, הטעויות בחיתוך, הבעיות והעיזים שקפצו, השימוש בכח כדי לעוות את החלקים למקום- כל זה נעלם בקסמי העריכה. 

לפני 3 דקות, zaf כתב:

עוד טיפ שקיבלתי היה מיקום החתך בצמוד לסימון (יש יותר משיטה אחת, לפני או על הסימון) .

או אחרי הסימון. תלוי מה אתה רוצה להשיג. 

זו מיומנות שמפתחים עם ניסיון. 

אריחים לא ממש יצא לי לחתוך, ואני לא מצטער על כך. אני לא מבין את החומר כדי לקבל ממנו תוצאות טובות דיין עבורי. 

גם זכוכית עושה לי בעיות, וזה כבר יותר דומה להבנתי הדלה לאריחים. 

הכלים הקיימים בשוק, לא בהכרח עושים עבודה מצויינת בלי מעורבות פעילה של המשתמש והיכולות האישיות שהוא מביא לכלי. ההבנה של החומר היא משמעותית (הסיבים יתפוררו לי בכיוון הזה; החומר נוטה להישבר לא אחיד אם המרחק מהקצה הוא X; שלל דברים שמצריכים ניסיון והבנה של החומר המעובד).

Just now, ELI001 כתב:

אני מעריך מאוד סרטונים או פוסטים שמפרטים גם את הפשלות והפקשושים בדרך, זה מאוד מלמד, אולי הדבר שהכי מלמד מצפייה באנשים אחרים שיוצרים משהו בלי ידע מקצועי.  

לגמרי. 

נדירים אלו. 

Just now, ELI001 כתב:

זה החלטה שלך, ברור שיש גם את השיקול של ה'פאדיחה' של 'איך יכולת לטעות בזה', או אפילו שאתה אומר לעצמך איך עשיתי שטות כזו ...   

תאמין לי או לא, גם אני עושה פאדיחות של "איך הצלחתי לטעות בזה" בכלל. 

אני כבר מזמן לא עושה סרטונים ככה שאין תיעוד :twisted: (גם לא תיעוד של הקללות בכמה שפות שיוצאות ממני אחרי שאני מגלה את זה).

וכמובן שזה קורה דווקא בדברים שאני הכי מנוסה בהם כי אני "מרשה לעצמי" להוריד עירנות. 

עיקר הפציעות שלי בסדנה? חיתוך של משהו עם סכין יפני, לרוב נייר- אני מתעסק עם סכינים (אספנות- מה שכולל גם השחזה, טיפול, אפילו בנייה של כמה) כבר בערך 30 שנה אז דווקא שם אני "מרפה"- ושם אני נדפק. 

בחיתוך של דברים שיתאימו לבנייה בשטח, יש נקודה חשובה אחת שאני מכיר: לעולם לא לסמוך על זווית ולקחת אותה כמובן מאליו. מה, זה ברור שזווית בפינה של קיר זה 90, לא? לא. ממש לא. יש 92, יש 87, יש עוד סטיות. עד שלא מודדים לא יודעים. 

אפילו עשיתי סרטון קטן בעבר על איך למדוד "בלי למדוד"- לבנות "כלי" שיכול להעתיק את הזווית עם עיפרון, במקום לסמוך על הפינה שהיא 90 מעלות כי לרוב היא לא. 

לחתוך דברים מראש זה מתכון לייצור בעיות. לא חותכים את כל הכמות מראש, עד שלא ניתן לגשת ולמדוד בדיוק מה צריך לחתוך כדי לסגור את הריצוף. זה נכון פי כמה לגבי זויות. 

יש לא מעט סרגלים מתקפלים שנועדו לתת מענה בדיוק לזה- ואתה צריך להגיע כמה שיותר קרוב לסוף התהליך כדי להשתמש בהם בצורה אופטימלית. 

העצה הכי חזקה שלי? לא להתייאש מהטעויות, אלא להיפך, ללמוד מהן! ככה לומדים הכי טוב וכבר אמרתי את זה. 

פורסם
לפני 22 שעות, Emanuel5 כתב:

בנוסף הניאגרה לא רוצפה , כמובן שגם פה פישלתי ועשיתי אותה ברוחב של 59 ס''מ , עבור אריח ברוחב 60 ס''מ זה לא מספיק לריצוף עם פינות גרונג (עבור פינה רגילה אני חושב שזה בסדר), הייתי צריך לא יותר מ 57 ס''מ 🥵

3 אפשרויות שאני יכול לחשוב עליהן

לשים פינה רגילה.

לחתוך עם דיסק סנטימטר מכל צד, אם אפשרי.

לעשות גרונג שונה מ-2×45°. עדיין אתה גבולי אבל בשילוב עם אפשרות 2, תוכל לחתוך פחות מסנטימטר מכל צד של הניאגרה וככה אולי כן יסתדר.

החיתוכים של המקלחון סבירים פלוס, רובה תעלים חלק לא מבוטל מהפספוסים.

סך הכל רמה מאוד גבוהה.

פורסם
בתאריך 7.9.2025 בשעה 13:06, Emanuel5 כתב:

בנוסף הקיר של הדלת עדיין לא רוצף , אחד כיוון שלא הספקנו , שנית כי אני שוקל להזיז את הדלת 40 ס''מ ימינה , כיוון שאיך שנכנסים נמצאים מול האסלה , יש פה קצת עבודה כולל עינייני חשמל , ואני דיי מותש , אז במהלך השבוע אקח החלטה

אם ניתן אז תזיז את הדלת, בהחלט.

מספיק שתניח את האסלה במקום ומיד תבין כמה זה לא נכון שהדלת נפתחת ורואים אסלה שפונה הצידה ממול הדלת, (לטעמי עד כדי חוסר שימושיות של החדר...).

כל הכבוד. באמת פרויקט מרשים.

עם מה קדחת בקרמיקה את הקדחים לאינטרפוצים?

פורסם
בתאריך 7.9.2025 בשעה 13:06, Emanuel5 כתב:

עדיין חושב איך לפתור את זה בלי לפרק .

לא לפרק.

בגלל שריצפת בצורה אנכית ולא רוחבית (אריח מלבני של 60X120) עליך לקחת 2 אריחים ולחתוך מכל אריח 31 ס"מ ולעשות פוגה באמצע בדיוק. ככה תגיע ל 62 ס"מ רוחב בלי בעיה.

בצדדים תעשה גירונג (השחזה ב 45 מעלות).

לא יודע אם עשית לימוד מקדים לפני שנכנסת לריצוף, אבל יש דרך להתמודד גם עם חיתוך לא יפה של מכונה או דיסק.

כן אתה תבזבז קצת יותר חומר אבל תחסוך מעצמך את ההתעסקות עם מיכל שהוא כבר יצוק.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 53 דקות, איציק נ. כתב:

עליך לקחת 2 אריחים ולחתוך מכל אריח 31 ס"מ ולעשות פוגה באמצע בדיוק

אם אני מבין נכון הוא מעוניין שלא תהיה פוגה באמצע, פחות מזיז לו עלות החומר (עוד 70 שקל מחיר לאריח זה לא מה שישבור את ההייטקיסט, אבל פוגה כן).

פורסם
לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

אם אני מבין נכון הוא מעוניין שלא תהיה פוגה באמצע, פחות מזיז לו עלות החומר (עוד 70 שקל מחיר לאריח זה לא מה שישבור את ההייטקיסט, אבל פוגה כן).

שים לב לתמונה -> בכל מקרה יש לו פוגה מעל המיכל הדחה, אז אם יצליח להתאים אותה והיא יושבת באמצע - מה טוב.

גם אם היא לא באמצע אבל עדיין יורדת בקו ישר לכיוון המיכל הדחה - זה הרע במיעוטו.

...וגם אם לא, לא סוף העולם.

במיוחד בהתחלה, כשמתגלחים על כזה דבר בפעם הראשונה, צריך מידה מסויימת של סלחנות עצמאית אחרת אתה משתגע וסופך באברבאנל.

לשים אריח שלם כאשר מעל יש לך פוגה - זה עדיין יראה לא קשור.

איציק

image.png.19a6f6029948fcee38d61be3d275ec56.png

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 7.9.2025 בשעה 14:36, ELI001 כתב:

חבל.  

בכל מקרה אני אישית אעריך מאוד אם תפרט. 

אין פה עניין של פאדיחה , פשוט לשבת לצלם ולהעלות פוסט עם כל טעות יפוצץ פה את השרשור ברוב שטויות שאני עושה , גם זה לוקח זמן , על סרטונים אני בכלל לא מדבר , אני לא יוטיובר , ואני מניח שמי שמתעסק בזה יודע שלערוך ולפרסם סרטונים זה לא מעט השקעה .

אבל אם כבר ביקשת , הנה טעימה מהשטויות שעשיתי היום:
נתחיל בדבר הכי מטומטם, חור במקום הלא נכון:
image.thumb.png.26b0db13ffdcd5e0cef376911c221dbd.png

איך זה קרה אתם שואלים ?
פשוט , לקחתי מדידה מהקצה העליון ולא מהמרכז , ואז שכחתי מזה כאשר קדחתי (והתייחסתי לזה כאל מרכז) 

נמשיך , בסוף אחרי כשלוש שעות , סיימתי את האריח , כולל גרונגים , יצא סבבה, מדביק אותו דופק עם פטיש , מודד נראה טוב , עושה ניקיון , אני מבסוט :
image.thumb.png.67cb2989ecc5168133a9f5f52ead553f.png

בודק עוד פעם עם הפלס , ואני רואה סטיה ממש קטנה , מינורת , באמת שהיה אפשר להתעלם , נותן עוד כמה דפיקות והופה , נשבר האריח:
image.thumb.png.89d6c00b2f726508eebf221c7b181003.png

מוציא אותו , מנקה הכל :
image.thumb.png.bd57388d11e0b486935264b79b86d8b1.png

האמת שלא מתבאס יותר מידי , כי באמת שכבר התרגלתי - זה חלק מהתהליך.
מחר יום חדש, נעשה שוב .

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

אם ניתן אז תזיז את הדלת, בהחלט.

מספיק שתניח את האסלה במקום ומיד תבין כמה זה לא נכון שהדלת נפתחת ורואים אסלה שפונה הצידה ממול הדלת, (לטעמי עד כדי חוסר שימושיות של החדר...).

כל הכבוד. באמת פרויקט מרשים.

עם מה קדחת בקרמיקה את הקדחים לאינטרפוצים?

קדחתי עם סט כוסות , שקניתי ב 300 שקל , לגבי הדלת , הכיוון הוא להזיז , פשוט נפשית מתקשה לקחת את ההחלטה , באמת שרוצה כבר לסיים , נראה במהלך השבוע ....

לגבי הפאדיחה עם הניאגרה , אני אפתור את זה בצורה הבאה (זה רק הנחתי זמנית כדי להמחיש):
image.thumb.png.14f38e82878d096a73fd1f8b5b87bda9.png

לפני 18 דקות, איציק נ. כתב:

שים לב לתמונה -> בכל מקרה יש לו פוגה מעל המיכל הדחה, אז אם יצליח להתאים אותה והיא יושבת באמצע - מה טוב.

גם אם היא לא באמצע אבל עדיין יורדת בקו ישר לכיוון המיכל הדחה - זה הרע במיעוטו.

...וגם אם לא, לא סוף העולם.

במיוחד בהתחלה, כשמתגלחים על כזה דבר בפעם הראשונה, צריך מידה מסויימת של סלחנות עצמאית אחרת אתה משתגע וסופך באברבאנל.

ראיתי את זה , בהחלט שקפץ לי לעיין , אבל כמו שאמרת , אני מכריח את עצמי לא לחשוב על זה אחרת לא אצא מהסיפור הזזה בחיים .

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...