Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב חסכוני - 40K

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו כאן בהחלט דיון מעניין ואני מוכרח לציין שאני באמת לא נעול במאת האחוזים אם ללכת על זה או לא.

במידה ואחליט שכן אז אני אעדיף לרכוש רכב במודל 2020-2021 ולא להיתקע מאחור.

מלבד החיסכון בדלק יש כאן את עניין הנוחות, הזמן והוויתור על התחב"צ כפי שצוין קודם.

מכל הסינונים שעשיתי הגעתי למסקנה שהסוויפט תהיה "הכי בטוחה" מבחינת אמינות לעומת פאביה/איביזה שבהן כרוך הסיכון בהחלפת הקלאצ'ים / מכטרוניק ביום בהיר אחד.

אין ספק שהן מכוניות יותר חזקות ומהנות לנהיגה לעומת הסוופיט (שגם אותה קשה מאד להשיג בגרסת ה-90 כ"ס).

בעוד יומיים אני אתדלק ואעדכן את צריכת הדלק של המאזדה 2 שלי.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 43 דקות, ... כתב:

טויוטה יאריס בשנתונים 2014-2017

יאריס 1.3 לא באמת אמינה (מנוע אוכל שמן). ה1.5 הרבה יותר מוצלח, אבל הוא נכנס רק ב2017 לגרסה הלא היברידית.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 48 דקות, kfirg כתב:

יש לנו כאן בהחלט דיון מעניין ואני מוכרח לציין שאני באמת לא נעול במאת האחוזים אם ללכת על זה או לא.

במידה ואחליט שכן אז אני אעדיף לרכוש רכב במודל 2020-2021 ולא להיתקע מאחור.

מלבד החיסכון בדלק יש כאן את עניין הנוחות, הזמן והוויתור על התחב"צ כפי שצוין קודם.

מכל הסינונים שעשיתי הגעתי למסקנה שהסוויפט תהיה "הכי בטוחה" מבחינת אמינות לעומת פאביה/איביזה שבהן כרוך הסיכון בהחלפת הקלאצ'ים / מכטרוניק ביום בהיר אחד.

אין ספק שהן מכוניות יותר חזקות ומהנות לנהיגה לעומת הסוופיט (שגם אותה קשה מאד להשיג בגרסת ה-90 כ"ס).

בעוד יומיים אני אתדלק ואעדכן את צריכת הדלק של המאזדה 2 שלי.

אתה מדבר כבר על תוספת של 30-50 אלף שקל מעבר למחיר שתפדה על המאזדה שלך.

וברף המחירים הזה ובתנאים שהנחת (שנתון מתקדם, חסכון בדלק) אולי גם לשקול את האייגו X גם... תהיה חדשה יותר, זולה יותר, חסכונית יותר בדלק.

לעומתה הסוויפט תהיה מרווחת יותר, לא יודע עד כמה זה קריטי לאדם אחד/שניים. גם תלוי גובה.

אגב מה זה מבחינתך "לא להשאר מאחור" בהקשר הזה?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לגבי האייגו X - עכשיו ראיתי שהיא רק 72 כ"ס אז אני פחות מתחבר לזה, מעדיף מינמום 90 כ"ס.

הכוונה הייתה שאם כבר אני מחליף רכב אז להיצמד כמה שיותר להווה.

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם (נערך)

(רוב הנסיעה הייתה בינעירונית + מזגן)

ק"מ התחלתי (מד ראשי): 121,326.
ק"מ סופי בעת תדלוק: 121,812.
סה"כ מרחק לפי מד ראשי: 486 ק"מ.

מרחק לפי מד דיגיטלי (TRIP A): 490.8 ק"מ. (החישוב נעשה לפי המד הדיגיטלי)
פער של כ־4.8 ק"מ בין השעונים.
סה"כ דלק מתודלק: 33.196 ליטר.

14.78 ק"מ לליטר

עלות תדלוק אחד: ₪237

הערכה חודשית (4 תדלוקים): ₪948

קיזוז נסיעות (רב קו): ₪315

סה"כ תוספת דלק חודשית : ₪633

סה"כ תוספת דלק שנתית: ₪7596

עריכה : 

למרות שבמחשבה שנייה החישוב שלי לא מדויק מבחינת התשלומים.
כי במצב הנוכחי אני גם משלם רב קו (315 ש"ח) וגם מתדלק לפחות פעמיים בחודש. (נוסע עם הרכב כל שלישי וחמישי).

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם (נערך)
לפני שעה, kfirg כתב:

.כי במצב הנוכחי אני גם משלם רב קו (315 ש"ח)

טעות. תעבור לתשלום באפליקציה, כך שאם אתה נוסע בפחות מ-315 ש״ח תשלם פחות. קרוב לודאי שיהיו חודשים בהם תחסוך עשרות שקלים ואולי יותר - חודשים של חופשות, מחלה וכו׳.

על סעיף הנוחות אין ויכוח, כל עוד הנהיגה לא מכבידה, אבל רק אתה יכול לתמחר אותו להתנהלותֶשלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לך רכב עם צריכת דלק 1:15.

החלטה לשלם תוספת עשרות אלפי שקלים בשביל סוויפט 2020-2021,  כדי לחסוך בדלק, נשמעת לי לא הגיונית בעליל.

זה רכב יותר יקר, עם ירידת ערך יותר גבוהה. חסכון בדלק אולי אפילו לא יכסה הפרש בירידת ערך .

רוצה רכב מ 2021 עם צריכת דלק משמעותית יותר טובה מאשר מאזדה 2 ?

תקנה יאריס היברידית.

אם צריך רכב גדול יותר - קורולה היברידית או רכב חשמלי כלשהו.

אני אישית הייתי נשאר עם מאזדה 2.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסויפט 2013 שלי עשה בימים טובים 1:13 קמ״ל בשימוש מעור&בחיפה. בשביל הפרופורציה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צריכת דלק של 14.78 ק"מ לליטר היא מעולה וממש לא נופלת תחת ההגדרה "שותה דלק".

מצד אחד בפוסט המקורי כתבת על מצב כספי לחוץ עד כדי צמצום הנסיעות ברכב וצורך דחוף ברכב חסכוני יותר. מצד שני בהמשך כבר דיברת על סוויפט 2020/2021 שתגרור הוצאה של כמה עשרות אלפי שקלים שקלים מעבר למה שתפדה על המאזדה שלך.

לפי הרציונל הכספי נטו של תחילת הפוסט, הייתי דובק במאזדה הנוכחית.

אבל אם אתה רוצה שדרוג אמיתי, הן בצריכת דלק (1/18), נוחות, שנתון, סחירות מעולה בהמשך, מרחב פנימי ובטיחות *גבוהה בהרבה* ומוכן מסתבר לשים על זה עד 85 אלף שקל או משהו כזה, קח כבר קורולה היברידית בשנתון 20/21 וזהו.

עריכה אחרונה על ידי ...
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איביזה ליטר, אופציה טובה מאוד, אמין למדי וחסכוני מאוד, ולא מרגיש עגלה מתה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הפיג'ו 108 שלי עם מנוע 1.2L אטמוספרי רגיל ששוקלת אולי 900 ק"ג עושה בצריכה משולבת 1:16-1:17~ בערך ובשבילי זה מדהים (550 ק"מ על מיכל של 35 ליטר).

היצרן מצהיר על 1:23 ק"מ/ליטר...

לא מבין מה הבעיה שלך בדיוק עם מאזדה 2 שאוכלת 1:15~, זו צריכת דלק באמת מעולה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 54 דקות, ik3 כתב:

איביזה ליטר, אופציה טובה מאוד, אמין למדי וחסכוני מאוד, ולא מרגיש עגלה מתה

הגיר יכול לגמור את כול החסכון ולהכניס אותו ליותר הוצאות.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 דקות, yulianx כתב:

הגיר יכול לגמור את כול החסכון ולהכניס אותו ליותר הוצאות.

ממה שראיתי הוא אמין מאוד, אבל אם בכל זאת החשש גדול תמיד יש אופציה של ידנית גם, מכיר אישית כמה כאלו חלק ידניות חלק אוטומט, כולם נוסעים מאוד חסכוני ובלי הפתעות מיוחדות

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

להגיד על dsg שהוא אמין מאוד לדעתי זה לא נכון.

אבל ידני זה כבר משהו אחר.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי, תודה לכולם על התגובות.

המצב הכלכלי לא לחוץ , אבל אני מייעד את הכסף לרכישת דירה בסופו של דבר.

גיר ידני לא רלוונטי אלא אוטומט בלבד.

לגבי ה-DSG והפאביה / איביזה , אני מכיר את הגיר ונסעתי עליו עוד בשנתון 2013 ללא בעיות במשך כ-5 שנים אך עדיין יהיה כאן בלאי מצמדים כמעט בוודאות.

בכל אופן נתתם לי כאן נקודה למחשבה שאולי באמת עדיף לי להישאר עם המאזדה שלי כי בסופו של דבר תוספת הדלק בחודש היא כלכלית יותר מאשר החלפת הרכב לחדש.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...