Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב חסכוני - 40K

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, kfirg כתב:

קודם כל תודה לכולם על המענה.
חשוב לי לציין שאני מאד מרוצה מהרכב והוא תקין לחלוטין ללא שום בעיות. (מטפל בו כל 10K במסירות).
אם הוא לא היה אוכל מלא דלק אז הוא היה מושלם מבחינתי.

חשוב לי לציין שהשיקול העיקרי הוא לא רק הדלק..
כרגע אני נוסע איתו לעבודה רק פעמיים בשבוע מטעמי חיסכון..
בכל שאר השבוע אני נוסע באוטובוסים מה שמעיק עליי מבחינת נוחות וזמן.
עם הרכב אני מגיע יותר מהר הביתה (מרוויח עוד זמן פנוי) ולעבודה אני מגיע חצי שעה מוקדם יותר בכל יום (מרוויח עוד 11 שעות בחודש).

לכן חשבתי שאם יהיה לי רכב חסכוני אז גם אהנה מחיסכון בדלק וגם אהנה מנוחות יומיומית במקום להשתמש בתחב"צ. (רב קו 315 ש"ח)
בנוסף אהנה מרכב בשנתון חדיש יותר אך כל זה על חשבון מנוע חלש יותר ותוספת של 40K לפחות מהצד שלי.. (מניח שאוכל למכור את המאזדה סביב ה-30K).

זה השיקול וההתלבטות שלי בגדול..

הספרק עם מנוע 1.4 ו100כ״ס. לא מרגישה עגלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר עשיתי מבחן לרכב לפורום, קיבלתי 1/16.5 בנהיגה לא חסכונית במיוחד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@DAHUJI מה שכתבת לגבי הערכת צריכת הדלק שגוי. יתכן שהוא קונה דלק כשנדלקת הנורית הצהובה ויתכן שכשהמחוג על חצי מיכל. הבדל קטן, לא? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הספארק - פחות אהבתי את המראה שלה לעומת הספייס סטאר..

לגבי עניין הדלק, אני מתדלק כשאני מגיע ל-2 קוביות אחרונות.

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 11:40, kfirg כתב:

בסה"כ אני מאד מרוצה מהרכב, אמין , כיף לנהיגה, אבל הוא לא חסכוני

פתחת נושא על רכב שאתה מרוצה ממנו, למעט צריכת הדלק,

אבל מצד שני אתה מתייחס לנתון הזה באופן מיסטי וערטילאי...

נתון צריכת דלק ממוצעת הוא נתון קשיח שנמדד בק"מ לליטר (או ליטר ל-100 ק"מ)

ולא "מתדלק כל 5 ימים" או "מתדלק כשנשארות 2 קוביות במד הדלק".

הגישה הזו מעקרת למעשה את הדיון ולא מאפשרת השוואה אמיתית ורצינית,

וחבל שכך כי בדיונים מהסוג הזה מצטברים נתוני אמת שיכולים להועיל לרבים בהמשך.

• רעיון טוב! 3
פורסם

לבת יש סוויפט לא הברידית מודל 2019 (שאגב תוצע למכירה בקרוב עקב רילוקיישן). ממוצע צריכת הדלק מגרד 15 ק''מ לליטר. 70 אחוז מהנסיעות מחוץ לעיר.

פורסם

תראה, אם נגיד אתה עובד 247 יום בשנה (זה הנתון האחרון שאני מכיר לגבי ממוצע ימי עבודה אפקטיבי לאזרח ישראלי) כפול 90 ק"מ ליום, חלקי 13.5 ק"מ/ליטר, כפול 7 שקלים לליטר, אז הוצאות הדלק שלך ה 11526 שקל בשנה.

אם נגיד שתעשה את זה ברכב שעושה ממוצע של 18 ק"מ/לליטר אז אנחנו ב-8645 שקל בשנה.

כלומר במקרה דנן פוטנציאל החסכון שלך הוא 2881 שקל בשנה. תוסיף לזה קצת נסיעות בסופ"'שים ואולי נגיע ל-3150 או משהו כזה.

וזו צריכה להיות נקודת המוצא של הדיון הזה ועליה צריך להתחיל להלביש את כל הסיכונים והסיכויים שנוגעים לאמינות וכו'.

אני אישית לא הייתי מחליף רכב, מדובר ברכב אמין ונעים שהיכולת למצוא משהו שווה ערך לו מכל הבחינות רק חסכוני יותר בדלק היא נמוכה ביותר. אבל אם המצב הכלכלי לוחץ אז אולי שווה דווקא לשקול לקנות משהו זול משמעותית לצד חסכון בדלק, כמו סיטרואן c1 ידנית או משהו או פשוט למכור את האוטו ולדבוק בתחב"צ.

דבר נוסף שאולי ראוי לזכור הוא שבסוף זמן שווה כסף & אנחנו עובדים בשביל לחיות ולא להיפך, כלומר חסכון של שעה ביום (חצי שעה לכיוון?) זה שעה ביום שהרווחת לעצמך לחיים, או שעה שהרווחת בה אתה יכול לעבוד ולהרוויח.

אגב, תזכור שברכב יש הוצאות קשיחות רבות כמו ירידת ערך, ביטוח, טסט, אגרת רישוי, טיפולים שנתיים וכו', כך שכשאתה בוחר לא לנסוע בו 3 ימים בשבוע אתה למעשה מבזבז רת ההוצאות הללו. זה או שמחזיקים רכב ומשתמשים בו או שמוכרים (ודאי בתקופות לחוצות כלכלית) כי אחרת זה באמת בזבוז.

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 13:37, kfirg כתב:

עדיפות לסופר מיני / מיני , אבל אני פתוח לשמוע הכל..

מה דעתך על סקודה פאביה, סיאט איביזה? לי יש ניסיון טוב מאוד איתן. 

בתור אחד שנוסע כמוך מבחינת מרחק לעבודה, הייתי מאוד מרוצה. 

מה שאני מציע.. לנסוע בקארפול (לחלוק את הנסיעות עם שותפ/ה נגיד יומיים אתה נוהג ויומיים מישהו אחר..).

זה בהחלט מוריד את ההוצאות על הדלק. 

לפני כשעה, ... כתב:

וזו צריכה להיות נקודת המוצא של הדיון הזה ועליה צריך להתחיל להלביש את כל הסיכונים והסיכויים שנוגעים לאמינות וכו'

בהחלט נקודה חשובה. 

עם זאת, בסופו של דבר מדובר בזמן מבוזבז שהולך על תחבורה.. ככה אני רואה את זה. בכל אופן. 

לפני שעתיים, kfirg כתב:

אגב מה דעתכם על הפאביה עם המנוע 1.0 ו95 כוח סוס? הגיר מפחיד קצת לא? ואיך היא מבחינת צריכת דלק

לדעתי אוטו מעולה. 

הניסיון שלי הרלבנטי זה סיאט איביזה 2018 ידנית.. שאיתה הצלחתי להוציא 1:18 ולפעמים יותר.. אוטו מצויין. שאני מתגעגע אליו היום. 

image.thumb.png.8fdc0cb63b2039209cffa63824d7f058.png

בתאריך 2.7.2025 בשעה 16:49, kfirg כתב:

אגב איך סוופיט 2020 (לא היברדית) מבחינת צריכת דלק?

צריכת דלק טובה לפיר ICAR. אבל קח בחשבון שזה לא הכי מדויק, כי אתה מדליק מזגן או נוהג בצורה שיכולה לצרוך יותר דלק. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, kfirg כתב:

אגב מה דעתכם על הפאביה עם המנוע 1.0 ו95 כוח סוס? הגיר מפחיד קצת לא? ואיך היא מבחינת צריכת דלק

אתה חוסך בדלק, ואז צריך פעם אחת להחליף מצמדים והלך כל החיסכון, בתוספת ריבית...

ההחלטה הכלכלית הנכונה היא להישאר עם הרכב, לא משנה איך תסובב את זה.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

או החלפת מכטרוניק.

פורסם (נערך)

אני רואה ביד2 מספר רכבי טויוטה יאריס בשנתונים 2014-2017 ב45 אלף בערך. הגבלתי את החיפוש עד 120,000 ק"מ.

אאל"ט מדובר ברכב לא פחות אמין מהמאזדה 2 אך חסכוני יותר בדלק (1 ל18?), יתקנו אותי פה החברים אם אני טועה. אני מתאר לעצמי שמדובר בתיבה רציפה עם אמינות טובה ונעימה הרבה יותר לנסיעה לעומת רובוטית.

אם הרכב שלך נמכר ב35 בערך, אתה תחזיר את זה תוך 3 שנים פחות או יותר באמצעות החסכון בדלק. האם זה שווה את זה? אולי. שתיהן אחלה מכוניות עם שוק טוב.

ועדיין הייתי נשאר עם המאזדה

עריכה אחרונה על ידי ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...