Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב חסכוני - 40K

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום אני עם מאזדה 2 (צורה ישנה) מודל 2015 שנסעה 120K.

בסה"כ אני מאד מרוצה מהרכב, אמין , כיף לנהיגה, אבל הוא לא חסכוני וזה החיסרון הגדול שלו.

אני נוסע 5 ימים בשבוע - 90 ק"מ כל יום (בינערוני 45 ק"מ לכיוון) ומוצא את עצמי מתדלק כל 5-6 ימים בערך.

האם יש רכב חסכוני יותר בתקציב של עד 40K פלוס מינוס? (כמובן שיהיה אמין..)

יאריס נדיר למצוא.. פלואנס דיזל כולן גמורות.. גרנד קופה לא בתקציב.. מה יש עוד? (אוטומט בלבד)

תודה

עריכה אחרונה על ידי kfirg
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש העדפה לקטגוריה?

אתה נוסע בין עירוני בעיקר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה צריכת הדלק של המאזדה הנוכחית? ( בק"מ/ליטר)

(לפי גוגל זה בסביבות ה-15 קמ"ל).

לדעתי רק היברידית או דיזלית יעשו לך הבדל משמעותי לכיוון ה- 18-20 קמ"ל,

וזה לא רק שהתקציב שלך רחוק ממחירון של אחת כזו ראויה,

גם עד שתקזז את מחיר הקנייה (וגם ביטוח וטיפולים שכנראה יהיו יקרים יותר) יעברו כמה שנים טובות...

פורסם

צריכת הדלק של מאזדה 2 "הצורה הישנה" (דגמים ישנים יותר משנת 2015) היא בדרך כלל בסביבות 10-13 ק"מ לליטר במציאות, לעומת נתוני היצרן שמציינים צריכה גבוהה יותר. צריכת הדלק בפועל תלויה בגורמים רבים כמו סגנון הנהיגה, תנאי הדרך, והתחזוקה של הרכב. 

לא בדקתי צריכת דלק, אני פשוט יודע שבאופן תדיר כל 5-6 ימים אני צריך לתדלק.

אז בקיצור להבנתי אין אופציה רלוונטית בתקציב שלי..

פורסם

יש למשל מיצובישי ספייס סטאר, אפשר לרכוש מודל 2018-2019.

הרכב פחות חזק ורועש יותר.

אבל מאובזר יותר וחסכוני, בבין עירוני רגוע אפשר לקבל 1/20.

מאוד אמין.

• רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבדוק את האופציה של הספייס סטאר , תודה.

בכמה לדעתכם אפשר למכור את המאזדה 2 שלי? ( 2015 , יד שנייה , 120K).

אני יודע שזה רכב מבוקש וקשה למצוא ביד 2.

פורסם
לפני שעתיים, kfirg כתב:

לא בדקתי צריכת דלק, אני פשוט יודע שבאופן תדיר כל 5-6 ימים אני צריך לתדלק.

״ממלא כל 5-6 ימים״ זה אפילו לא אצבע ברוח.

קח פנקס/אקסל/אפליקציה, רשום נסועה וכמות דלק בכל תדלוק, חזור בעוד חודשיים עם מדידה אמיתית של צריכת הדלק.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שברולט ספארק, תהיה די חדשה, זריזה יותר ושקטה יותר.

פורסם

האמת - אם המאזדה שלך אמינה לא הייתי חושב על החלפה. נניח שהמכירה והקניה יהיו בלי הפסדים (וסיכוי נמוך שזה מה שיקרה) - תרלה משמעותית אחת תבטל את החיסכון בדלק של יותר משנה.

בכלל - הניסיון מראה שהחלפתֶרכב לצורך חיסכון בדלק בדרך כלל לא מביא לחיסכון אמיתי ובקו התחתון ההוצאותֶגדלות.

במקומך אני נשאר עם הרכב הקיים, נוהג בסגנון חסכוני, משקיע בטיפולים מונעים וממשיך להנות ממנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 11:40, kfirg כתב:

היום אני עם מאזדה 2 (צורה ישנה) מודל 2015 שנסעה 120K.

בסה"כ אני מאד מרוצה מהרכב, אמין , כיף לנהיגה, אבל הוא לא חסכוני וזה החיסרון הגדול שלו.

אני נוסע 5 ימים בשבוע - 90 ק"מ כל יום (בינערוני 45 ק"מ לכיוון) ומוצא את עצמי מתדלק כל 5-6 ימים בערך.

האם יש רכב חסכוני יותר בתקציב של עד 40K פלוס מינוס? (כמובן שיהיה אמין..)

יאריס נדיר למצוא.. פלואנס דיזל כולן גמורות.. גרנד קופה לא בתקציב.. מה יש עוד? (אוטומט בלבד)

תודה

היה לי את הרכב הזה שנה בליסינג ובתואי דומה שרובו היה בכביש 6 מדדתי 1 ל 13 . 
הוא לא מצטיין בנושא הדלק אבל לא הייתי מחליף מסיבה זו אם כל השאר בסדר

פורסם

קודם כל תודה לכולם על המענה.
חשוב לי לציין שאני מאד מרוצה מהרכב והוא תקין לחלוטין ללא שום בעיות. (מטפל בו כל 10K במסירות).
אם הוא לא היה אוכל מלא דלק אז הוא היה מושלם מבחינתי.

חשוב לי לציין שהשיקול העיקרי הוא לא רק הדלק..
כרגע אני נוסע איתו לעבודה רק פעמיים בשבוע מטעמי חיסכון..
בכל שאר השבוע אני נוסע באוטובוסים מה שמעיק עליי מבחינת נוחות וזמן.
עם הרכב אני מגיע יותר מהר הביתה (מרוויח עוד זמן פנוי) ולעבודה אני מגיע חצי שעה מוקדם יותר בכל יום (מרוויח עוד 11 שעות בחודש).

לכן חשבתי שאם יהיה לי רכב חסכוני אז גם אהנה מחיסכון בדלק וגם אהנה מנוחות יומיומית במקום להשתמש בתחב"צ. (רב קו 315 ש"ח)
בנוסף אהנה מרכב בשנתון חדיש יותר אך כל זה על חשבון מנוע חלש יותר ותוספת של 40K לפחות מהצד שלי.. (מניח שאוכל למכור את המאזדה סביב ה-30K).

זה השיקול וההתלבטות שלי בגדול..

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 16:33, sperial כתב:

״ממלא כל 5-6 ימים״ זה אפילו לא אצבע ברוח.

קח פנקס/אקסל/אפליקציה, רשום נסועה וכמות דלק בכל תדלוק, חזור בעוד חודשיים עם מדידה אמיתית של צריכת הדלק.

צודק לגמרי.

אבל אל תתעלם ממה שפות"ש כתב:

בתאריך 30.6.2025 בשעה 11:40, kfirg כתב:

90~ ק"מ ליום הם 450~ ק"מ לשבוע עבודה של 5 ימים. שזה אומר תדלוק אחד.

מניח שהוא מתכוון למיכל מלא, אז נשאר רק להבין מה נפח המיכל של המאזדה 2 הנ"ל וסוגרים סיפור של בערך ומבינים מה צריכת הדלק פלוס מינוס.

לפני 48 דקות, kfirg כתב:

חשוב לי לציין שאני מאד מרוצה מהרכב והוא תקין לחלוטין ללא שום בעיות. (מטפל בו כל 10K במסירות).

רכב אמין (ולא משנה היצרן/דגם) שווה את משקלו בזהב.

במקומך הייתי יורד מהרעיון של החלפת הרכב וסוחב איתו עוד 5 שנים בראש שקט לפחות, נהנה מהחסכון ומחוסר הצורך (לא רצון, כי רצון יש לך) להשקיע בתחבורה, ואת ההפרש והחסכון הכספי של לא להשקיע בתחבורה הייתי משקיע במקומות אחרים שמייצרים כסף במקום שורפים אותו.

לפני 50 דקות, kfirg כתב:

עם הרכב אני מגיע יותר מהר הביתה (מרוויח עוד זמן פנוי) ולעבודה אני מגיע חצי שעה מוקדם יותר בכל יום (מרוויח עוד 11 שעות בחודש).

לכן חשבתי שאם יהיה לי רכב חסכוני אז גם אהנה מחיסכון בדלק וגם אהנה מנוחות יומיומית במקום להשתמש בתחב"צ. (רב קו 315 ש"ח)
בנוסף אהנה מרכב בשנתון חדיש יותר אך כל זה על חשבון מנוע חלש יותר ותוספת של 40K לפחות מהצד שלי.. (מניח שאוכל למכור את המאזדה סביב ה-30K).

זה השיקול וההתלבטות שלי בגדול..

אני במצב דומה מאוד לשלך... עם רכב מגיע לעבודה תוך 20~ דקות דלת לדלת, ועם תחב"צ (2 אוטובוסים) מגיע לעבודה תוך 40~ דקות דלת לדלת.

כמעט פי 2 הפרש בזמנים 😕

למרות זאת, אני עדיין נוטה ומעדיף תחב"צ כי היא יותר זולה ויותר נוחה לי וכי אני שונא לנהוג. היא גם חוסכת לי לא מעט כסף.

אני מתפשר על הנוחות ועל הפרש הזמנים ומעדיף את החסכון הכספי.

על נוחות - משלמים.

אם נוח לי מספיק, אז אני אעדיף שלא לשלם... ואני גם אישית יודע טוב מאוד לוותר על הנוחות שלי, להסתדר, להתפשר, למנוע מעצמי ולחשוב על הטווח הארוך.

בנוסף, אני גם לא סובל בתחב"צ כמו הרבה אנשים אחרים שאני מכיר (לפי איך שכתבת נדמה לי שגם אתה לא סובל במיוחד מעבר להפרש הזמנים), והיא ממש זורמת לי בכיף, אז אולי בשבילי תחב"צ היא לא "חוכמה" גדולה ובשביל אחרים היא ממש מועקה (אבל זה גם לא הוגן לכתוב את זה, כי אני בהחלט שיודע לעשות פשרות כואבות בחיים הפרטיים שלי תמורת אסטרטגיה של חשיבה לטווח ארוך לעומת הטווח הקצר, מה שהרבה אחרים מאוד גרועים בזה).

הרכב שברשותי משרת אותי נהדר, הוא תקין ולא עושה לי שום תקלות ו/או בעיות. אני נהנה מאוד מרכבים פשוטים, ידניים, קטנים ואמינים, קונה אותם יד 2 במחיר כלום וסוחב אותם עד כמעט שמתפגרים.

זה חסך לי המון המון כסף שאותו אני בהחלט שמשקיע במקומות אחרים ונהנה מאוד מהגדלת ההון העצמי שלי (במקום להתפנק ברכב מודרני, חדיש, יפה, חדש, זריז ומהיר יותר).

שוב, ההתלבטות שלך היא התלבטות קלאסית בין ההווה לבין העתיד.

תהיה כנה עם עצמך ותחליט מה אתה מעדיף - להתפנק בהווה או להרוויח את העתיד, כי למכור רכב אמין ונהדר שמשרת אותך מצויין ואת ההפרש בדלק הוא חוסך לך בטיפולים והרפתקאות מכאניות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...