Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב חסכוני - 40K

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריכה של 15 קמ״ל מצויינת, אם הרכב הקיים אמין השאר איתו ואל תיפול עם איזה חתול בשק. בוא נגיד שתעבור לרכב שצורך 17 קמ״ל החיסכון החודשי (בהנחה שאתה נוסע 1000 ק״מ בחודש) יהיה 7 ליטר שלמים! עם זאת הערה קטנה - המשך לעקוב אחר צריכת הדלק.

כאמור - חסכון קטן במעבר מהרב קו לאפליקציה. כיוון שזה לא עולהה לך אפילו במאמץ (3 דקות להקלדת פרטים אישיים ופרטי כרטי אשראי) עשה זאת והמשך להנות מהמאזדה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:

צריכה של 15 קמ״ל מצויינת

מכבד את דעתך.

אחרי שיצא לי לנסוע באוטו ידני עם צריכה של 1:18 או 1:19.. לעבור לאוטומט שצורך 1:15.. זה בעיני לא להיט. אם באמת דואגים לסביבה... לדעתי היצרנים צריכים לעשות אוטו חסכוני.. (כמובן שזה פשרה מול ביצועים..).

ולכל מי שיגיד לי שהיום גיר אוטומטי חסכוני כמו גיר ידני..

ניתן למספרים לדבר.  מתוך הקטלוג של סוזוקי סוויפט 2025. הגיר הידני נוסע עם ליטר 1, 22 ק"מ (לפי נתוני היצרן כמובן).

image.thumb.png.ce72a6960be03217ace3ddb3ec64b367.png

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני מתרשם שרוב האנשים מסתכלים על נושא הדלק כסוגיה כלכלית גרידא ולא יותר; ומשכך 8 או 18 או 28 ק"מ/ליטר זה בסה"כ רכיב עם משקל כספי מסויים בתוך החישוב הכלכלי הגדול של רכב נתון.

האם 25 ק"מ/ליטר זה נתון טוב? באופן צר, יחסי, זה מעולה ביחס לממוצע בשוק ב*היבט הזה*.

אבל אם נשקלל את זה ונאמר למשל שזה כחלק מרכב שיש לו למשל בעיות אמינות גדולות מאוד שיעלו לבעליו ממון רב מאוד לאורך השימוש בצורה כזו שתקזז את החסכון בדלק לעומת רכב אמין בהרבה שעושה 11 ק"מ/ליטר - אז כמובן שזה משפיע על הכדאיות שבבעלות על רכב כזה לעומת כל מיני אלטרנטיבות.

בסוף זה בסה"כ נתון כלכלי שרצוי לתת לו ערך מספרי בכל דיון שכזה (אין דין 5,000 ק"מ בשנה כדין 50,000 למשל) ותמיד להסתכל עליו כחלק ממכלול ולהשוות לחלופות ולא באופן בדיד.

• אהבתי 2
פורסם

@saar5555 בין אמר לבין עשה - ת״ק פרסה. המספרים בקטלוג לא מציאותיים.

@... לא ברור לי כמה פות״ש נוסע במציאות. מצד אחד מספר על 90 ק״מ ביום, 5 פעמים בשבוע, כלומר כ-2,000 ק״מ בחודש. מצד שני על פעמיים בשבוע, פחות מ-1,000 ק״מ בחודש. חישבתי לו חיסכון בין 15 קמ״ל ל-17 קמ״ל לכל 1,000 ק״מ, שיהיה סביב 50 ש״ח בחודש במחירי היום. בוא נגיד שהחסכון יהיה פי 4, 200 ש״ח בחודש, או 2,500 ש״ח בשנה. תיקון גדול אחד בחתול בשק ויצא שכרו בהפסדו.

• רעיון טוב! 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@sperial

עד לפני שבוע = הייתי נוסע פעמיים בשבוע (שלישי + חמישי) - 92 ק"מ ליום , כל שאר הימים באוטובוסים (315 ש"ח רב קו + טנק וחצי דלק בערך)

עכשיו אני מתחיל לנסוע כל יום עם הרכב.

אין ספק שמעבר לרכב חסכוני יותר לא באמת יתרום לי כלכלית, כבר די השתכנעתי להישאר עם המאזדה.

עריכה אחרונה על ידי kfirg
  • אהבתי 1
פורסם

לפני 11 שעות, saar5555 כתב:

אחרי שיצא לי לנסוע באוטו ידני עם צריכה של 1:18 או 1:19..

ברשותך שואל, איזה רכב ידני לא היברידי עושה 1:18 ק"מ/ליטר על באמת ושלא עפ"י נתוני היצרן האופטימיים להחריד?

מסקרן אותי...

ראית את מה שרשמתי?

בתאריך 12.7.2025 בשעה 21:35, DAHUJI כתב:

הפיג'ו 108 שלי עם מנוע 1.2L אטמוספרי רגיל ששוקלת אולי 900 ק"ג עושה בצריכה משולבת 1:16-1:17~ בערך ובשבילי זה מדהים (550 ק"מ על מיכל של 35 ליטר).

היצרן מצהיר על 1:23 ק"מ/ליטר...

מדגיש, זה מדידות בפועל... והיא עוד נחשבת כרכב "חסכוני", בטח לא שתיין דלק...

או שלא נחשבת חסכונית ואני לא מבין כלום מהחיים שלי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 דקות, DAHUJI כתב:

ברשותך שואל, איזה רכב ידני לא היברידי עושה 1:18 ק"מ/ליטר על באמת ושלא עפ"י נתוני היצרן האופטימיים להחריד?

היה לי איביזה 2011 ידנית הייתי מוציא איתה 1:17 בנסיעה בינעירונית, עם מזגן ורכב מלא

אני מאמין שרכב ריק יותר וללא מזגן, אפשר להגיע לתוצאה של 1:18

פורסם
לפני 9 דקות, shlomiko כתב:

היה לי איביזה 2011 ידנית הייתי מוציא איתה 1:17 בנסיעה בינעירונית, עם מזגן ורכב מלא

אני מאמין שרכב ריק יותר וללא מזגן, אפשר להגיע לתוצאה של 1:18

סחתיין.

ה- 1.0L טורבו אני מניח?

פורסם

1.0 טורבו לא היה קיים ב2011. בשנה הזו זה או 1.4 אטמוספרי או 1.2 טורבו.

לפני 36 דקות, DAHUJI כתב:

איזה רכב ידני לא היברידי עושה 1:18 ק"מ/ליטר על באמת ושלא עפ"י נתוני היצרן האופטימיים להחריד?

במיקרה הידנית שהיתה לי הוצאתי קצת יותר מ1:17 בנסיעות משולבות, עם נטייה לבינעירוני (ממוצע לאורך זמן).

• רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

חזרתי לשרשור שלי מ-2014, טיול בדרום פינלנד, 4 מבוגרים ו-4 מזוודות בגולף סטיישן ידנית 1.2 ליטר 85 כ״ס - חישבתי 18 קמ״ל. אבל זו היתה נהיגה בינעירונית כמעט טהורה בארץ מישורית עד גבעית, לא דומה לתנאי הנהיגה באזורים מיושבים בארץ.

ברכבים שלי בשני העשורים האחרונים (קורולה 1998, סוזוקי ליאנה, סוזוקי sx4 מאזדה 3 1,600 וסוזוקי קרוסאובר) לא השגתי צריכת דלק טובה מ-15 קמ״ל גם בנסיעות זוגיות לנגב ולאילת.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, DAHUJI כתב:

מסקרן אותי...

ראית את מה שרשמתי?

היום? אני מניח שרכבים ידניים, מלפני כמה שנים..

צירפתי את האקסל שלי.. ורואים שם 17,19,18.. אז בממוצע.. וזאת היתה סיאט איביזה 2018, ידנית. עם מנוע 95 כ"ס טורבו. חבל מאוד שהיבואן ללא משווק אותם בארץ. אחלה אוטו. 

לפני כן היתה לי סקודה פאביה 2010, 87 כ"ס, מנוע 1.4 ללא טורבו. אוטו מצוין וחסכוני. גם הצלחתי איתו להוציא צריכת דלק שפויה של 1:17, 1:18. 

וכן, אני בד"כ נוהג לבד.. לא תמיד עם מזגן. במהירות קבועה... משתדל בלי תאוצות או האטות חזקות. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

רכב חסכוני זה דיזל כי אי אפשר לרמות את התרמודינמיקה, הבעיה היא שמערכות היקפיות לצמצום זיהום הן לא מספיק אמינות במעט הדגמים שהגיעו ארצה.

בקקטוסולר שלי צריכת דלק של מעל 20 לליטר הייתה מחזה רגיל. עם מאמץ אפשר היה גם לראות 25.

בתאריך 10.7.2025 בשעה 19:15, שחר 1 כתב:

יאריס 1.3 לא באמת אמינה (מנוע אוכל שמן). ה1.5 הרבה יותר מוצלח, אבל הוא נכנס רק ב2017 לגרסה הלא היברידית.

מה? לא.

דווקא אני שמעתי הפוך, והיאריס 2007 שלנו עם מנוע 1.3 כמובן לא אכלה מיליגרם שמן גם אחרי רבע מיליון קילומטר ואז נמכרה.

מצד שני אני מהפנאטים שדאגו לשים סינטטי מלא איכותי 5w30 לכל חיי הרכב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 56 דקות, פריג'י כתב:

והיאריס 2007 שלנו עם מנוע 1.3 כמובן לא אכלה מיליגרם שמן גם אחרי רבע מיליון קילומטר ואז נמכרה

כבר דיברנו על זה. המנוע ב2007 והמנוע החל מ2012 זה ממש לא אותו מנוע.

תעשה חיפוש לגבי המנוע שאני מדבר עליו (שנמצא גם בספייס ורסו), ותראה שאני צודק.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז לאחר בדיקת צריכת דלק נוספת הגעתי ל-515 ק"מ ותדלקתי 30.4 ליטר (אפילו יכולתי לנסוע עוד כמה ק"מ).
הפעם נסעתי בנסיעה רגועה יותר 80-100 קמ"ש ולעיתים ויתרתי על המזגן.. 
בקיצור נראה שהכי נכון כלכלית זה להישאר עם המאזדה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...