Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקרר עם קרח

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

חשקה נפשי במקרר עם מכונת קרח, עדיפות ל3 דלתות. יש יצרנים מועדפים? דברים שכדאי לשים לב אליהם?

בדגש על אמינות

פורסם

אני כבר 20 שנה עם מקררי SBS של סמסונג. הראשון היה מצויין (הוחלף בגיל 10 ללא תקלות, לטובת מקרר יותר גדול) כולל מנגנון הקרח והמים הקרים שהיו נפרדים. במקרר הנוכחי הפתחים לקרח ומים מאוחדים, ויש בעיה שלפעמים למנגנון הוצאת הקרח יש יציאה מאוחרת וקוביית קרח נופלת על הרצפה. מבחינת אמינות היתה לי בתחילת הדרך תקלה של קפיאה של דלתית אוויר קר שהצריכה הפשרה, ולאחרונה צורך בהחלפת לוח אלקטרוני (המקרר בן 10 פלוס).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהמדגם הלא מייצג של כמה עשרות קולגות וקרובי משפחה סביבי, אני מסיק שנכון להיום כבר אין 'אמין' ו'לא אמין' בחלוקה למותגים, וגם המחיר לא תמיד ביחס ישיר לרמת האמינות של המכשיר - בין אם זה מקרר, תנור, או מכונת כביסה.

לאחותי היה סמסונג בדיוק כפי שתואר לעיל שעבד מושלם במשך 7 שנים ואז יום אחד המדחס שלו שבק. עם כל ה'אמינות' והמותג שלו, זה עדיין היה ארוע טראומטי שבקונטסט של משפחה עם ארבע נפשות נגמר בהרבה אוכל שהלך לפח, וכמובן שזה היה חייב לקרות דווקא בשיא הקיץ כשהם בכלל היו בחופשה בחו"ל.

לאחרונה ביקרתי עם חבר בחנות מוצרי חשמל גדולה וחיפשנו לו מקרר, מכונת כביסה, ומדיח לדירה חדשה. שמנו לב שדווקא הסינים נכון להיום מציגים את הפיצ'רים הכי חכמים (לאו דווקא AI וכל הבולשיט הזה, אלא למשל פתח טעינה יותר רחב), את העיצוב הכי נעים לעין, ואת איכות ההרכבה הכי טובה בקטגוריה. LG מייצרים בסין ולמרות אחריות של עשר שנים (בחלק מהמקרים גם לכל החיים) המכשירים שלהם זולים למגע ולמראה. למעשה כל מה שמתחת ל-Miele נראה והרגיש כאילו עלויות יצורו הוזלו עד למינימום האפשרי.

במצב כזה, אישית הייתי מתעלם מהמותג ובוחר את השילוב האופטימלי של פיצ'רים ואחריות בהתאם לצרכים שלך. סביר להניח שבראייה של חמש-עשר שנים קדימה, האמינות לא תהיה נמוכה בהרבה מזו של בוש/סימנס/סמסונג/LG טיפוסי, אך בינתיים תזכה לחוויית שימוש נעימה יותר ואולי גם תחסוך קצת כסף.

• אהבתי 1
פורסם

רכשתי מקרר 4 דלתות של LG, יש לו בר מים משולב עם קרח רגיל וקרח גרוס.

המון מקום במקפיא, אני מאוד מרוצה מהמקרר עצמו (אם כי הוא בן פחות משנה, אז אין לי באמת אינדיקציה) והקרח עובד אצלנו שעות נוספות, זה עוזר לי לשתות יותר כי אני אוהב מים שהם ממש קרים.

הבאסה הכי גדולה בסיפור הזה - היבואן, ברימאג, פח אשפה.

לא אתחיל לספר את התלאות שעברתי איתם, אבל השירות לקוחות שלהם תת רמה.

דוגמא עדכנית וקצה הקרחון, לפני החג המקרר התחיל להשמיע רעשים (תופעה מוכרת של קרח שהצטבר והמאוורר פוגע בקרח ועושה רעש), הם הבטיחו (התקשרתי עוד פעם ביום שלישי) שיחזרו אלי ולא חזרו אלי כל השבוע.

פורסם
לפני 9 שעות, Derish כתב:

מהמדגם הלא מייצג של כמה עשרות קולגות וקרובי משפחה סביבי, אני מסיק שנכון להיום כבר אין 'אמין' ו'לא אמין' בחלוקה למותגים, וגם המחיר לא תמיד ביחס ישיר לרמת האמינות של המכשיר - בין אם זה מקרר, תנור, או מכונת כביסה.

....

במצב כזה, אישית הייתי מתעלם מהמותג ובוחר את השילוב האופטימלי של פיצ'רים ואחריות בהתאם לצרכים שלך. סביר להניח שבראייה של חמש-עשר שנים קדימה, האמינות לא תהיה נמוכה בהרבה מזו של בוש/סימנס/סמסונג/LG טיפוסי, אך בינתיים תזכה לחוויית שימוש נעימה יותר ואולי גם תחסוך קצת כסף.

יפה אמרת.

בתחום המקררים גם הסינים ובמיוחד התורכים - צימצמו פער משמעותי מאוד במהלך העשור האחרון (אם לא 2 עשורים אחרונים). יש גם הפתעות לטובה.

הכי פשוט והכי קל ?

קונים מקרר "רגיל" עם התאמה כמה שיותר טובה לצרכים של המשפחה ולדרישות הכלליות + מכונת קרח ב 300-350 שח.

https://ksp.co.il/web/item/375447

נדיר להחריד ששמעתי ממישהו שיש לו מקרר עם יצרן קוביות קרח שלא האכיל אותו מרורים והתקלקל כל שני וחמישי - וזה למה אני ממליץ על הפרדה בינהם, גם אם זה לא תמיד הכי נוח שבעולם (אנחנו פשוט מכינים כמות גדולה של קרח עם המכונת קוביות קרח וזה מספיק בהחלט).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה היתרון של "מכונת קרח", אינטגרלית או נפרדת, על פני 2 תבניות קרח במקפיא שממלאים פעם ביום יומיים (שבוע שבועיים) על פי צורך?

יום טוב גם לך

פורסם

זמינות ונוחות.

ארגז הקרח שיש לי במקרר הוא של כמה ליטר והוא מתמלא בלי התעסקות, ולא צריך לשבור את הקרח עם המחיצה הנעה (אם יש לך כזו. אני מכיר אותה מהפריזר של האמקור 10 ההיסטורי) או ללחוץ על תבניות הסיליקוו. וגם לא צריך לדאוג שהמים מהתבניות ישפכו וייצטבר קרח במקפיא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טפו טפו מקרר עם קרח בילד אין של אמנה שעובד כמו סוס כבר 15 שנה. לא חושב שיש דברים כאלו היום.

לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

הכי פשוט והכי קל ?

קונים מקרר "רגיל" עם התאמה כמה שיותר טובה לצרכים של המשפחה ולדרישות הכלליות + מכונת קרח ב 300-350 שח.

https://ksp.co.il/web/item/375447

נדיר להחריד ששמעתי ממישהו שיש לו מקרר עם יצרן קוביות קרח שלא האכיל אותו מרורים והתקלקל כל שני וחמישי - וזה למה אני ממליץ על הפרדה בינהם, גם אם זה לא תמיד הכי נוח שבעולם (אנחנו פשוט מכינים כמות גדולה של קרח עם המכונת קוביות קרח וזה מספיק בהחלט).

לטעמי עצה לא טובה.

המכונות המדוברות מייצרות קרח עם שטח פנים הרבה יותר גדול, ולא שומרות אותו באמת בקירור ולכן הקרח שיוצא משם אפילו לא קרוב לקרח סביר. רובם המכריע (אם לא כולם) מצריכות מילוי של מים. 

בקיצור פתרון מאוד לא יעיל למי שמורך הרבה קרח.

לפני 5 שעות, Igalz כתב:

מה היתרון של "מכונת קרח", אינטגרלית או נפרדת, על פני 2 תבניות קרח במקפיא שממלאים פעם ביום יומיים (שבוע שבועיים) על פי צורך?

באינטגרלית אתה קם כל בוקר לערמה של כמה ק"ג של קרח טרי.

אם אתה צורך 3 קוביות ביום באמת אין סיבה להשקיע, אבל אם אתה צרכן "כבד" התבניות ממש לא מספיקות

• אהבתי 1
פורסם

קנקנים קנקנים..

וברצינות, יש משפחות ששותות הרבה מים קרים, ומתקן הקרח מספק אותם. ויש שמכינים משקאות קרים. אצלי, למשל, פעמיים בשבוע מכינים קנקן מיץ מלימונים שקוטפים בגינה. זה מצריך הרבה קרח.

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

שואל מסקרנות, מה עושים כל בוקר עם כמה קילו קרח?

ראית פעם איך מכינים טחינה במטבח צבאי? אני מניח שהתהליך דומה במשפחה ברוכת ילדים שלא מרבה לאכול בחוץ, ואז עוד יש את כל המשקאות הממותקים למיניהם שנצרכים שם.

אבל אם כבר אנחנו בנושא הזה - מדוע בכל בית מלון אמריקאי יש מכונת קרח בכל קומה? מעל עשור אני כבר מטייל לשם ועד היום לא הצלחתי לקבל תשובה קוהרנטית.

פורסם

גוגל עונה בפשטות: זה שימושי. מצינון משקאות עד שמירת הקור בצידנית. כמובן שיש שאלה של היגיינה של הצכונות, אבל זה נכון גם למכונת הקפה ולספלים בחדר.

פורסם
לפני 29 דקות, Derish כתב:

אבל אם כבר אנחנו בנושא הזה - מדוע בכל בית מלון אמריקאי יש מכונת קרח בכל קומה? מעל עשור אני כבר מטייל לשם ועד היום לא הצלחתי לקבל תשובה קוהרנטית.

אולי האורחים לוקחים קרח לקירור צידניות בנסיעות?

פורסם (נערך)

כמעט כל מה שנרשם נכון.

מוסיפים למים/שתיה קלה, הילדים עושים שייקים או שוקו קר, המבוגרים קפה קר, משתמשים לקוקטיילים מדי פעם

יש כמובן ימים שזה פחות בשימוש, אבל בימים שמארחים או ימים חמים - המגש יכול להסתיים ביום.

אנחנו בקרוב עובדים דירה וקונים מקרר חדש (היה בשרשור בעבר). קרח אינטגרלי היה תנאי סף.. 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • תוכן חדש...