Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנעול חכם לדלת כניסה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

ההתראות על סוללה נמוכה מגיעות לטלפון של אשתי דווקא.

זה מגיע גם למייל שמוגדר בחשבון של נוקי

ואם יש לך Home assistance אז תקבל איזה התראה שתרצה לאן שתרצה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אני כבר שנתיים בלי מפתח בכיס.

ואיך אתה נכנס לבניין, בודק את תיבת הדואר, או ניגש למחסן או לחניה? הכל על קודנים/מנעולים חכמים, או שאתה פשוט גר בבית פרטי?

המשפט הזה מזכיר קצת את ה'שנים אני כבר מסתובב בלי ארנק' של ליביו ושות'.

• מצחיק 3
פורסם (נערך)

ברוב הבניינים היום יש קודן בכניסה. המפתחות של המחסן ותיבת הדואר נמצאים במגירה. למה אני צריך להסתובב איתם יום יום?

וגם אני מסתובב בלי ארנק. לפעמים גם בלי טלפון אלא רק עם השעון של אפל שהוא גם מקבל שיחות וגם משמש לתשלום.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ואיפה המסמך המזהה שאתה חייב לשאת על פי חוק?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 20.4.2025 בשעה 09:00, פינדר כתב:

מבחינתי היתה פעם הדגמה בכלבוטק, על פריצה של דלתות. פורץ מיומן עם לום ומשולש ברזל, פרץ את כל הדלתות בזמן ממוצע של חמש דקות.

הדלת היחידה שלקח זמן לפרוץ היתה של הרמטיקס - וזה מה שהתקנתי אצלי בבית כששיפצתי את הדירה לפני 13 שנה. מקווה לא לבדוק את זה במציאות, אבל הדלת מרגישה הרבה יותר מסיבית מדלתות פלדה רגילות, כשהחסרון שלה זה שזו חברה קטנה (שכבר פשטה את הרגל לדעתי והושקה מחדש או משהו כזה), ולכן התמיכה במוצר פחות טובה כשצריך משהו.

ובהקשר לשרשור הזה:

צריכים לשים לב שדלתות "לא שגרתיות" (כמו אותה הרמטיקס שבה המנעול נמצא מעל הידית ולא מתחת לה) לא נתמכות בהרבה (אולי כל) המנעולים האלקטרוניים.

דבר נוסף שמשנה לחלק ולא משנה לאחרים, זה נושא אבטחת המידע שלכם: צאו מנקודת הנחה שכל ציוד שמיוצר בסין מהווה פרצת אבטחה ודרך לאסוף עליכם מידע שיגיע בסופו של דבר לממשל הסיני. איפה זה יכול לפגוש אתכם בעתיד? אין לי מושג - אבל צאו מתוך נקודת הנחה כזו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ואיפה המסמך המזהה שאתה חייב לשאת על פי חוק?

יש בטלפון צילומים של ת״ז ורשיון נהיגה.

מתי בפעם האחרונה התבקשת על ידי נציג החוק להציג תעודה?

אם אין לך כוונה לעבור על החוק סיכוי סביר שלא תידרש להציג תעודה.

image.thumb.png.d78e31150377081fdf30a0dc768f3d24.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

...שאתה פשוט גר בבית פרטי?

לשער יש קודן עם טביעת אצבע 

לדלת כניסה נוקי

השער לחניה עם בקר של shelly 

אז באמת כל מה שיש לי בכיס זה טלפון והשלט של הרכב.

אפילו ארנק אני כבר לא לוקח איתי

מזומן אין לי שנים וכא בטלפון

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני שמח לשמוע שאתם גרים ועובדים במקומות שבהם כולם מקבלים כרטיסי אשראי, למכשירים האלקטרוניים שלכם אף פעם לא נגמרת הסוללה, והחיים נטולי בלת"מים באופן כללי. אצלי זה לא המצב.

פורסם

@פינדר לפני שנתיים בדרך הביתה בליל גלנט. ותאמין לי שהלכתי בניחותא, אפילו דגל ישראל לא היה לי.

@Derish מחזיק שטר של 200 ש״ח בארנק just in case . בנסיעות למדינות מערביות 200 אירו (מוסלקים, בין 20-50 נגישים) לקניות בשוק וכו׳. ויש בבית סטיפה קטנה לתשלום לעוזרת. אין לי בעיה לשלם גם שקל ב-wallet. כך, למשל, בשירותים הציבוריים בשוודיה: 5 קרונות שהן 1.5 ש״ח. בתחב״צ בישראל לא מקבלים מזומן אפילו אם תציע (חריג זו הרכבת בשעה שהקופות פתוחות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

אני שמח לשמוע שאתם גרים ועובדים במקומות שבהם כולם מקבלים כרטיסי אשראי, למכשירים האלקטרוניים שלכם אף פעם לא נגמרת הסוללה, והחיים נטולי בלת"מים באופן כללי. אצלי זה לא המצב.

אתה גר בספרד, לא?

בכמה ימים שהייתי במדריד הייתי צריך להתאמץ במיוחד בשביל להשתמש במזומן שהבאתי איתי.

בישראל המפגרת, מזומן זה רק בשביל המנקה והמורה הפרטית של הילד. אפילו לבן הצעיר יש כרטיס נטען.

לטיולים בארץ ובחול אני לוקח ארנק just in case ונדיר שאני משתמש בו.

ביום יום, אין לי שום שימוש בארנק למרות שהוא בדרך כלל זרוק בתיק של המחשב. רק צריך להקפיד לא לצאת לדרך עם טלפון לא טעון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

yale linus

מגיע עם צילינדר mtl800 באריזה (מגיע מפתח אחד, צריך לשכפל...)

התקנה דיי מינימלית. קודן מחוץ לדלת מאד קטן ולא מושך את העין. מפתחות גיבוי פוזרו בין מכרים שגרים במרחק קריאה.

חסרונות: החלפת סוללות פעם בחודשיים-שלושה, אין אמצעי ביומטרי (טביעת אצבע למשל), והפיצ׳ר של הפתיחה האוטומטית כשמתקרבים לדלת גרם בעיקר לחרדה כשהוא היה פותח את המנעול ב2 בלילה בגלל שיבושי gps (ביטלתי את הפיצ׳ר מאז)

יש לי ניסיון גם עם  elock wize pro - גרנדיוזי, מושך את העין מאד, התקנה קשה, מפתח גיבוי מאד מוזר ולא שגרתי והמון באגים באפליקציה ובתפעול היום-יומי. זה סביל ב linus שעולה כאלף ש״ח, פחות סביר במכשיר שעולה פי 3. אה והמנגנון טביעת אצבע לא עובד בחצי מהפעמים.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

לשער יש קודן עם טביעת אצבע 

טביעת אצבע מאוד בעייתי אצלי כי היא נתונה לשינויים תכופים עקב מפגשים בלתי מתוכננים עם דברים חדים ו/או חמים ו/או כבדים.

בשעון הנוכחות הזנתי 4 אצבעות ועדיין כשאני צריך לשמנות משהו בהגדרות אף אצבע לא עוברת ואני משתמש בתג.

• מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, פינדר כתב:

אתה גר בספרד, לא?

בכמה ימים שהייתי במדריד הייתי צריך להתאמץ במיוחד בשביל להשתמש במזומן שהבאתי איתי.

מדריד/ברצלונה וספרד הפרברית/כפרית שאני גר בה זה דברים שונים. מרבית בתי המגורים פה עדיין עם מנעולים מכניים, וכך גם המעליות והדלתות הפנימיות לחניונים. העבודה לוקחת אותי לכל מיני מקומות במהלך השבוע, ובשאר אירופה (בעיקר צרפת/גרמניה/ואנגליה) כרטיס אשראי אמנם עוזר 90% מהזמן אבל ה-10% הנותרים יכולים ממש לדפוק לי את סדר היום. החל ממסעדות (אפילו במרכזי ערים), עבור בחניונים ומדחנים, וכלה בנהגי מוניות שהטרמינל שלהם 'לא עובד' מסיבות מסתוריות. יש מקומות בהם אני מעדיף לשלם במזומן ולא לחשוף את כרטיס האשראי או את פרטי הבנק שלי, ואני גם לא תמיד יודע מתי והיכן היום שלי יסתיים או האם יהיה לי מקום וזמן להטעין את הטלפון.

יש אנשים שלוקחים את זה לרמה הבאה ומחרימים מקומות בהם אין תשלום ללא מגע... אני עוד לא הגעתי לשלב בחיים שבו אני יכול להשאיר את הארנק או את המפתחות בבית, או להסתמך באופן מלא על טלפון ללא סוללה נשלפת. אני מבין שלמי שגר ועובד בסביבה עירונית ומסתובב פחות או יותר באותו מסלול מדי יום כל השיקולים לעיל פחות רלוונטיים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Night Driver כתב:

בשעון הנוכחות הזנתי 4 אצבעות ועדיין כשאני צריך לשמנות משהו בהגדרות אף אצבע לא עוברת ואני משתמש בתג.

מקווה שזה לא בגלל שנשארו לך רק 4 אצבעות ביד אחת 

(ברוח שאליו השירשור מתקדם, תיכף ייכעסו עליך שיש אצלך במפעל שעון נוכחות עם אצבע ולא מערכת ממוחשבת להקלדת שעות 😆. ממליץ על סינריון 😆

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...