Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

(גם בעקבות כתבות כאלה.. ומתוך ידיעה שלפעמים יש ישראבלוף)

אני מראש, מעדיף לקנות חדש מהיבואן.. אוטו הכי פשוט וזול שמתאים לצרכיי שאמצא.

מעדיף שלא לפגוש רכבים שעברו השבחה או מגרשים וכו'.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אבל לא לכל אחד יכולת כלכלית לרכוש רכב חדש.

למגרשי הליסינג יתרונות - מבחר גדול של דגמים וטווחי מחיר, כללי גילוי נאות שסביר שיחסית מוקפדים, אפשרויות מימון למי שצריך, לוח זמנים קצר למסירה - אבל יש לכך מחיר, הרכבים לא זולים. בהחלט לגיטימי לשלם תמורת היתרונות. כל אחד וחידוביו.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

, אבל לא לכל אחד יכולת כלכלית לרכוש רכב חדש.

מסכים איתך.. ועדיין.. בנקים מעניקים הלוואות ויש מימון די בקלות היום.

הזמנת רכב חדש "חוסכת" הרבה עוגמת נפש פוטנציאלית וזמן יקר.. מול בדיקות רכב, מו"מ ועוד.

אני יכול לספר ש ב 10/7 הזמנתי אוטו חדש, שילמתי הכל מראש.. ושום דבר לא התעדכן עדיין באפליקציה.

על נוחות בהחלט משלמים. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ואז צריך לפרוע את ההלוואה ולשלם ריבית. שוב לא לכל אחד יש היכולת. וההלוואות ה״מיידיות״ נושאות ריביות גבוהות.

לפעמים אני מסתכל על טבלאות הריבית של כרטיסי האשראי. פריים פלוס 5-6 אחוז אלה מספרים שגרתיים. אנשים עם טיפה מודעות לא קופצים על ה״מציאה״ הזו.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה העיקרית מבחינתי ברכישה מליסינג - הרכב לא מטופל כראוי, בחלפים ושמנים לא הכי מומלצים. הבעיה תתעורר כשהרכב יהיה בן 4-5 ולא כשהוא חדש ובאחריות. 

עוד משהו שבלט בכתבה, ליסינג נהג יחיד נחשב כ"מציאה" - כל מי שמחזיק רכב כזה שאני מכיר נותן לכל המשפחה לנהוג, במיוחד לנהגים חדשים.

הרכב לפעמים נוסע 24 שעות ביממה כי יש כמה ילדים. בקיצור, אני לא ממליץ.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אני חושב שאולי היתרון כפי שנאמר זה הזמינות של הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

מחירון לוי יצחק מסייע לסוחרי הרכב למכור מכוניות עתירות קילומטרים מליסינג במחירים דומים למכוניות פרטיות.

עם כמה שיש לי ביקורת על המחירונים השונים ובראשם לוי יצחק, הוא לא מסייע פה בכלום. 

סוחרי הרכב יכולים למכור בכמה שבא להם, שיתמחרו גם בפי 3 מעל המחירון רכבים שבורים. זכותם, כמו הזכות של כול חי בסרט ביד 2 להציע את הרכב שלו בכול מחיר שבא לו.

מי שבא למגרשים האלה, לא עושה סקר שוק ורק אומר אמן על כול מחיר שיגידו לו בטענות כאלה ואחרות, אין לו מה להלין לאף אחד חוץ מלעצמו. 

אפילו בתחילת הכתבה זה צועק :

ציטוט

במגרש המכירות של אלדן ניסו למכור לנו יונדאי אלנטרה בת שלוש, עם קילומטראז' גבוה של 83 אלף ק"מ, עבור 131 אלף שקל. "זה מחיר של מכונית פרטית או מליסינג?"

אם מנסים לדחוף לך רכב מליסינג במחיר של פרטית, אז לך תקנה פרטית. קל מאוד. 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מבחר גדול של דגמים וטווחי מחיר, כללי גילוי נאות שסביר שיחסית מוקפדים

אני מבין שלא היית במגרשי ליסינג הרבה זמן, נכון?

זה כבר הפעם השלישית בשנה האחרונה שאני עוזר לאנשים מהסביבה הקרובה שלי לקנות רכב, וכל הסתובבות במגרשי ליסינג (של החברות הגדולות, כן?) גורם לי לרצות להתנצל בפני החברים האלו שכל ענף הרכב רמאים. לפני שבוע הסתובבתי עם חבר שעשה עליה לארץ עם משפחתו כדי לחפש רכב, הסתובבנו בגלילות בין כל המגרשים, ולמרות שכל השיח היה בעברית (הוא דובר אנגלית בלבד ומלבד "שלום" ו"להתראות" לא מדבר עברית) וכשיצאנו משם הדבר הראשון שהוא אמר לי זה "גם בלי להבין מילה אני רואה שסוחרי רכב הם רמאים בכל מקום בעולם".

בקיצור - מנסים לזרוק עליך את הג'אנק שלהם, עם כל הקלישאות הרגילות: "המנוע הזה עושה חצי מליון בלי בעיה" (על i20 עם רבע מליון ק"מ), "זה רכב ליסינג יד ראשונה שהיה צמוד לנהג יחיד", "ניתן לך הנחה על הרכב הזה" כשההנחה היא ממחירון לוי יצחק לבעלות פרטית בלי שקלולים והרכב הוא מחברה ועם המון קילומטרים, וגם המחיר אחרי ההנחה יותר גבוה מהמחיר המשוקלל, וחביב הקהל "הרכב הוא אחרי השבחה" על רכבים שנראה שנצבעו עם מברשת בחניה של המגרש והפנים שלהם מסריח מספרי פלאסטיק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מי שקונה במגרשים ישלם יותר כי יש מולו מוכר מקצועי. אדם ממוצע לא מכיר את כל הטריקים של מוכרים מקצועיים.

אבל הפרטיים, בממוצע, יותר גרועים. לא מספרים את האמת, או פשוט משקרים ומבזבזים לך המון זמן.

מצד שני, מי שמספר את האמת במכירת רכב - יורידו אותו על ברכיים, הקונים ינצלו אותו. ומי רוצה שינצלו אותו?

כולם מסתירים את האמת הכואבת שבארץ לא שומרים על מכוניות, לא רוצים וגם לא יודעים לתקן כלום.

גם מאוד יקר לתקן רכב בארץ, חלפים יקרים פי 3-5 מחו"ל.

רק למכור אם יש בעיה כלשהיא ולעבור הלה. תקחו בחשבון שבכללי, רכב שלא עושה בעיות לא מוכרים.

לכולם יש חלק באשמה - גם לקונים, גם למוכרים, גם ליבואנים וגם לממשל. אבל התוצאה היא שככה השוק הזה נראה. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 2

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

@Fazer ובשוק הפרטי כולם צדיקים. במיוחד אלה שמוכרים את הרכב של גיסתם, אבל לא רק הם. אז במגרש הליסינג לפחות יראו לך רישום טיפולים (אפשר להתווכח על טיב המוסכים) וגילוי נאות, שלדעתי הסבירות שיהיה מזוייף נמוך, הדבר האחרון שחברת הליסינג תרצה זה שהמוניטין שלה בעניין זה ייפגע. לרכב מיד פרטית יש יתרונות, אבל גם חסרונות.

ולפחות ברכבים שהבנים שלי קנו לא בוצעה השבחה אלא טיפולים לפי המלצות מכון בדיקה. קיבלו זיכוי להחלפת צמיגים (והתקינו פרימסי או משהו דומה, כמובן  בתוספת תשלום כי הזיכוי היה על סיניים), ברכב האחרון הוחלף מצבר AGM, ובוצע טיפול שנתי לפני המסירה. הרכבים אצלם בין 1.א ל-3.5 שנים, בינתיים בלי תלונות. אז הרכבים לא היו זולים אבל נחסכו ריצות טבדיקות מיותרות וולאנשים שעובדים משרה פלוס גם זה משהו.

פורסם (נערך)
לפני שעה, EvGriga כתב:

מצד שני, מי שמספר את האמת במכירת רכב - יורידו אותו על ברכיים, הקונים ינצלו אותו. ומי רוצה שינצלו אותו?

לא, מי שמספר את האמת יקבל את מה שהרכב שלו שווה.
ולא במגרשים לרוב (נסיון שלי בלבד) אין "מוכרים מקצועיים", יש רמאים מקצועיים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אמנם רכשתי בחיי בעיקר רכבים חדשים מהיבואן, אבל גם יצא לי לרכוש כמה משומשים. עבורי לפחות לא היה הבדל בין מוכר פרטי לבין מוכר ליסינג, בשני המקרים עדיין לא פגשתי את המוכר ההוגן לצערי. עוד לצערי, אני לא מאלו המסודרים שיודעים לעבוד לפי הסדר, אז כבר קרו מקרים ששכחתי לבדוק משהו שלא סופר לי עליו והתגלה בשלב יותר מאוחר. אולי בגלל זה אני בעיקר רוכש רק רכבים חדשים וגם מחזיק אותם לשנים רבות ואת מרבית הטיפולים עושה בעצמי מחוץ לאחריות. 

פורסם (נערך)

כן יש מוכרים הוגנים, אבל גם איתם יכולות להיות מגבלות.

אנשים שלא בקיאים בתחום תלויים בשיקול הדעת של מוסכים, ולא כל המוסכים מטפלים באופן אידיאלי.

אם בנוסף יש חוסר בתיעוד היסטורי, זה יכול לצאת לא מוצלח גם בלי כוונת זדון.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

את הנבלה שהייתה לי הרובר 216 קניתי מאוטו סנטר .

רק כשהגעתי למוסך מורשה יבואן של רובר, קיבלתי ממנו את גליון ההרשעות של הרכב בן ה 3 שנים ו 30 אלף קילומטר יד ראשונה (באמת , היו ברכב רשיונות הרכב המקוריים) . התגלתה לי התמונה האמיתית של מה שקניתי, רכב שעבר פעמיים ראש מנוע, החלפת צמות ומשאבת מים. אצלי כבר החלפתי גיר בגלל מיסב רועש ודמפר סורר שרעש גם כשמכרתי את הרכב.

לעומת זאת פוקוס דור ראשון שנקנתה ישירות מליסינג (חברת טראפיק בזמנו) הייתה מצויינת נקיה מכל הבחינות. יצאה מהליסינג עם 30 אלף קילומטר ב 2003 ונמכרה ב 2008 עם 189 אלף (לא זוכר במדוייק) וטופלה רק במורשה יבואן, טיפולים שגרתיים .

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...