Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, Ron Poh כתב:

איפה זה פה?
כנראה התכוונת לשם!

אני עכשיו פה, אז זה שם. אבל אם הייתי שם לא הייתי פה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב נו, אף אחד לא שם אז אני אהיה הבנאדם הזה:

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, Derish כתב:

היות וזה פורסם באוף - האם מישהו היה לאחרונה בארץ עם משכורת אירופאית והצליח להרשות לעצמו מנת שווארמה או ביקור במסעדה? אני כבר כמה שנים נמנע מנסיעות לשם שאינן במסגרת העבודה מתוך שיקול כלכלי פשוט - יותר משתלם לי להטיס קרובי משפחה נבחרים לספרד או לארח חברים ישראלים בביתי מאשר לבקר אותם. בתי המלון יקרים ולא עומדים בשום סטנדרט בינלאומי, השכרת הרכב יקרה מלכתחילה + 20% מע"מ, ובאופן כללי רמת המחירים שם היא כמו באי קריבי (רציני, השווינו קבלות במשרד עם קולגה שבדיוק חזר מחופשה). 

את בעיית הנהיגה פתרתי בכך שהפסקתי לנהוג שם. אם זה בענייני עבודה אני מבקש טרמפ עם אחד הקולגות, ואם זה פרטי אז רק אוטובוס/רכבת. גם אלה לא עובדים מושלם אבל בסה"כ אפשר להסתדר איתם, ואיפה שהמכשיר של הרב-קו לא עובד גם לא צריך לשלם. (ניסיתי, הנהגים כבר לא מקבלים מזומן.)

הספקתי לשכוח איך נשמעת מכסחת דשא ב-8 בבוקר, איך נראים חתולים משוטטים ברחוב, ואיך כל שכן בבניין מנכס לעצמו אזור/חדר בשטח המשותף. וגם, כמה מכוניות חונות בשולי הכביש כעניין של מה בכך, ואיך כל מדרכה עם חצי מטר רוחב מיותר הופכת לאזור כינוס של קטנועים או קורקינטים זרוקים בזווית רנדומלית. גם אצלנו בברצלונה אוהבים לחנות על המדרכה, אבל משתדלים להקפיד שזה לא יבוא על חשבונם של הולכי רגל ובאופן כללי שומרים על איזשהו סדר וכיוון. לא כך במזה"ת.

אציין לחיוב שמקס סטוק עושה בי"ס לכל החנויות הסיניות הנפוצות אצלנו, למרות שפה הן אשכרה מנוהלות ע"י מהגרים סינים. ובמסעדות אסייתיות לא מכריחים אותך לאכול עם מקלות כמו איזה איכר וייטנאמי, אלא מביאים לך מזלג וסכין.

אתה יודע, חשבתי קצת איך לענות על זה, אך אני לא חושב שאתה תהיה מרוצה מהתשובה שלי. 

בסופו של דבר אני מבקר בישראל בשביל המשפחה והחברים שפה. אין לי דרך לעשות על האש ביער בן שמן עם חברי ילדות במדינה אחרת.

בנוסף, אין לך ילדים, אבל למי שיש העובדה שהילדים מבלים אצל הסבים, עם דודים, בני דודים ודודנים למיניהם - גם מאוד חשוב.

הטיסות לישראל זולות. לינה - לנים אצל ההורים. אז מה שחסכת בלינה מבזבזים במקומות אחרים והולכים פחות למסעדות. וואלה, אם אתה לא יכול להרשות לעצמך מנת שווארמה פעם אחת בנסיעה, גם ב-100 ש״ח, סימן שהגיע הזמן לשפר את המשכורת... 

כל הדברים האחרים שהזכרת - הם חלק מישראל. לטוב ולרע.

אישית - לא מגיע לישראל לחופשות. מגיע פעם בשנה בשביל משפחה/חברים. כן שולח את הילדים לישראל בתדירות גבוהה יותר. במיוחד בקיץ.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 15.4.2025 בשעה 10:55, garicho כתב:

בסופו של דבר רוב הנהגים נוהגים בארץ בסדר. זה לא הודו ולא מצרים. פשוט חבל שבמקום שתרבות הנהיגה תשתפר עם השנים בתחושתי היא מתדרדרת מעט. באמת חבל

תרבות הנהיגה לא באמת מתדרדרת, תמיד היינו בינוניים כאלה. פשוט הכבישים נעשים צפופים יותר וככל שיש יותר נהגים על הכביש יש יותר בעיות.

לגבי הרכב שקיבלת בנתב״ג, איזה חברת השכרה? שנדע להזהיר את מי שבא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

רוב חברות ההשכרה מנתבות את הרכבים החדשים לנתב”ג. המקרה שלך הוא קצת יוצא דופן.

בפעם הבאה חזור פיזית לתחנת ההשכרה וזרוק את המפתחות בתנועה החלטית, בדרישה להחלפת הרכב.

וולקום טו ישראל, חביבי.

בתאריך 15.4.2025 בשעה 16:33, yaba כתב:

עם או בלי קשר לרמת הנהיגה ואיכות חברות ההשכרה בישראל, משום מה ישראל היא אחת מארבע מדינות שחברת האשראי שלי לא מכסה בביטוח בהשכרת רכב.

אז אין להם בעיה לבטח רכב שאני שוכר בהודו, אבל בישראל הם לא לוקחים סיכונים :)

יש לי חידוש בשבילך: גם חברות האשראי הישראליות לא מבטחות בישראל!!! :-)

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

?

500 יורו זה זול?

זה מה שעלה לי לכל המשפחה + פריוריטי. אז מבחינתי זה זול. יש לנו ארבע חברות שטסות את הקו הזה…

פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

נראה איתות שמשמעותו... בבקשה תשתלב, ומה ההבדל בינו לבין איתות שמשמעותו... ראיתי אותך, אבל דיר בלק

זה קל כשאין ״דיר בלק״ 

אני משלם 1300$ ועוד יש קונקשן 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

אם אתה לא יכול להרשות לעצמך מנת שווארמה פעם אחת בנסיעה, גם ב-100 ש״ח, סימן שהגיע הזמן לשפר את המשכורת... 

פעם אחת כן... אבל כשצריך להיפגש עם כל מיני חברים וקולגות שלא ראית שנים זה בד"כ קורה בערבים ומצריך בר או מסעדה, ואז זה כבר נהיה מעיק כלכלית אחרי שבוע.

ברוך השם, המשכורת הספרדית הספיקה כדי לחסוך לדירה תוך חמש שנים, לתחזק צי קטן של כלי רכב (משומשים אבל עדיין), ולטייל לא מעט באופן פרטי, אבל זה גם מה שגורם לי לחשוב פעמיים על היכן משתלם יותר להשקיע אותה. ברור שבנסיבות שלך, עם שיקולים משפחתיים וזיקה אישית לארץ, תהליך קבלת ההחלטות שונה בתכלית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין קשר בין המדד המפורסם בארץ לבין יוקר המחייה האמיתי.

ספציפית בנושא של אוכל - ויותר גרוע מזה, מזון בסיסי / חומר גלם לפני בישול שאתה קונה בסופר - מעשית המדד עלה ב-50 אחוז תוך 4 שנים. עבור רווק זה מורגש בקושי, עם ילדים זה גובל ב"נורא".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נראה לי מופרז 50% לכן שאלתי את גימני בכמה התייקר סל המזון בארבע שנים אחרונות.

תשובתו כ 16% עד 20%

ולהלן השיחה:

בכמה עלה סל מזון בארבע שנים אחרונות?

קשה לתת תשובה מדויקת לגבי העלייה הממוצעת בסל מזון בארבע השנים האחרונות בישראל מכיוון שהמחירים משתנים באופן תדיר ואין מדד אחיד ל"סל מזון". עם זאת, ניתן להצביע על מגמות כלליות ונתונים חלקיים:

מגמות כלליות:

• עלייה מתמשכת: נראה כי מחירי המזון בישראל נמצאים במגמת עלייה בשנים האחרונות.
  • אינפלציה: מדד המחירים לצרכן, כולל סעיף המזון, עלה בשנים האחרונות, מה שמעיד על אינפלציה כללית שמשפיעה גם על מחירי המזון.
  • יוקר מחיה: ישראל נחשבת למדינה עם יוקר מחיה גבוה, ומחירי המזון בה גבוהים יחסית למדינות אחרות ב-OECD.

נתונים חלקיים ונקודתיים:

• 2024:
    • בדיקת המועצה לצרכנות לקראת פסח 2025 (המשווה לסל של שנה שעברה) מצאה התייקרות ממוצעת של כ-5%.
    • סיכום סל המועצה לצרכנות לשנת 2024 הראה עלייה ממוצעת של 5% מינואר עד דצמבר.
    • בדיקות חודשיות של המועצה לצרכנות במהלך 2024 הראו עליות מחירים משתנות בקטגוריות שונות של מוצרי מזון.
    • משרד הכלכלה והתעשייה פרסם באפריל 2024 נתונים על עלות סל מוצרים נבחר ברשתות שונות, אך לא סיפק נתון השוואתי לארבע שנים קודם לכן.
  • 2023:
    • המועצה לצרכנות מצאה עלייה של 7% במחירי סל מוצרים בין ראש השנה 2022 לראש השנה 2023.
    • ירידה בצריכה כמותית של מוצרי מזון נרשמה בדצמבר 2023, דבר שיכול להעיד על תגובת צרכנים לעליית מחירים.
  • 2022:
    • מדד מחירי המזון בישראל עלה באופן משמעותי בשנת 2022, בין היתר עקב שיבושים בשרשרת הייצור העולמית ומלחמת רוסיה-אוקראינה.
    • ישראל דורגה במקום השני בעולם במחירי מזון ומשקאות בקרב מדינות ה-OECD בשנת 2022.
  • 2020-2021: בתקופת משבר הקורונה, מדד מחירי המזון בישראל עלה בקצב איטי יחסית.

סיכום חלקי:

על סמך הנתונים הזמינים, ניתן להעריך כי סל המזון בישראל התייקר באופן משמעותי בארבע השנים האחרונות, במיוחד בשנים 2022-2024. עם זאת, שיעור העלייה המדויק משתנה בהתאם לתקופה ולמוצרים הספציפיים שנכללים בסל.

כדי לקבל תמונה מדויקת יותר, יש צורך במחקר מקיף של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה או גופים אחרים העוקבים אחר מחירי המזון לאורך זמן.

על סמך הנתונים שמסרת לי כאן, בכמה בערך התייקר סל המזון באבע שנים אחרונות?

על סמך הנתונים שסיפקתי, קשה לתת הערכה מדויקת של ההתייקרות המצטברת בארבע השנים האחרונות (2021-2024) מכיוון שהנתונים חלקיים ומתייחסים לתקופות שונות ולסלי מוצרים שונים.

עם זאת, ניתן להצביע על מגמת עלייה משמעותית במחירי המזון בארבע השנים האחרונות, כאשר עיקר העלייה התרחשה בשנים 2022, 2023 ו-2024.

כדי לנסות לתת הערכה גסה, נסתמך על הנתונים הבאים:

• 2023: עלייה של כ-7% במחירי סל מוצרים בין ראש השנה 2022 לראש השנה 2023 (נתוני המועצה לצרכנות).
  • 2024: עלייה ממוצעת של כ-5% מינואר עד דצמבר (נתוני המועצה לצרכנות).

אין לי נתונים ספציפיים לגבי העלייה הממוצעת בשנת 2021 בהשוואה לשנת 2020 עבור סל מזון מלא. עם זאת, ציינתי שהעלייה בתקופת הקורונה (2020-2021) הייתה בקצב איטי יחסית.

אם ננסה לחבר את העליות הללו באופן גס (חשוב להבין שזו אינה מתמטיקה מדויקת של מדדים מצטברים):

• נניח עלייה קטנה יחסית בשנת 2021, לדוגמה 2-3%.
  • בשנת 2022 הייתה עלייה משמעותית, אך אין לי נתון אחוז מדויק עבור סל מלא לשנה זו. עם זאת, העובדה שישראל דורגה גבוה במחירי מזון ב-OECD מעידה על עלייה ניכרת.
  • בשנת 2023 - עלייה של כ-7%.
  • בשנת 2024 - עלייה של כ-5%.

אם נחבר באופן גס את אחוזי העלייה (בלי להתחשב בהשפעה של עלייה אחת על הבסיס של השנייה), נקבל סדר גודל של לפחות 14-15% התייקרות מצטברת בשלוש השנים האחרונות (2022-2024), ובתוספת ההערכה לשנת 2021, סביר להניח שההתייקרות המצטברת בארבע השנים האחרונות עומדת על כ-16-20% לפחות, ואולי אף יותר.

חשוב לזכור: זוהי הערכה גסה בלבד. כדי לקבל נתון מדויק, יש צורך בניתוח של מדד מחירי המזון הרשמי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לאורך ארבע השנים האחרונות.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אה, לי זה לאחד...

טוס דרך אינדהובן עם קונקשן עצמי במזרח אירופה. מכיר לא מעט שעושים את זה. 

פורסם
בתאריך 15.4.2025 בשעה 09:45, garicho כתב:

לפני כשמונה שנים עזבנו את ישראל אך מכיוון שהמשפחות עדיין פה יוצא לנו להגיע לא מעט. הפעם גם לקחנו רכב בשכירות לשבוע אז החלטתי לפרסם מעט את החוויות - הן מהשכרת הרכב והן מהנהיגה בארץ.

הרכב:

קיבלתי טויוטה קורולה חבוטה עם 60k קילומטר על השעון והרגשה של 160k עקב רמת ההתפוררות של הרכב. כל הפאנלים מקרקשים ויוצאים מהמקום, הקודנית תלויה על החוט, הפלסטיק של לוח המכוונים שרוט כולו (איך?!) ואטום מעט כך שלא רואים הכי טוב את המהירות, במיוחד אם השמש פוגעת ישירות.

משווה לקורולה 60K שלך ומעלה לסנטרה עם 100K, מלאה פיצוצים, קילופים, פנלים לא במקום ומריחת טוש (אני מקווה) אקראית על הריפוד.

הופתעתי שעוד משכירים רכבים במצב כזה. אספתי את הרכב באחת בלילה וכבר לא היה לי כוח לנסות להחליף.

• תוכן חדש...