Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי מאזדה 2 2011 אוטומט , וכשהמנוע קר מתחת ל-53 מעלות, יש דפיקה בין הילוך ראשון לשני אך שאר הילוכים מתבצעות בצורה חלקה, אבל כשהשמן חם העברת הילוכים מתבצעת  חלק גם בהילוך ראשון לשני .

תכננתי להחליף מסנן שמן גיר ושמן גיר.

הלכתי לקנות את המסנן וגם רציתי לקנות שמן מקורי אבל המחיר לשמן  גיר מקורי לליטר מגיע קרוב ל200 שקלים

המוכר היה נחמד והמליץ לי לקנות שמן סנטטי אדום שנקרא "ATF DX VI-LV" עוד לא קניתי אבל רציתי לקבל חוות דעת 

האם כדאי לי לא לעשות כלום לגיר ופשוט להתחיל נסיעה כשהרכב חם או שעדיף לי לטפל בבעיה כבר עכשיו ולמנוע נזק עתידי.

חוץ מזה יש עניין במוסכים שתמיד אומרים שאין אחריות לגיר אם הם מחליפים שמן גיר או מסנן גיר אז אשמח לעצות

והייתי משח לחוות דעת על השמן שהמליץ לי המוכר למאזדה.

תודה רבה לכולם

פורסם
לפני 3 שעות, קחצי כתב:

יש דפיקה בין הילוך ראשון לשני

הייתה לי בעבר תופעה כזו בניסאן אלמרה.

מכיוון שהרכב היה ישן ועם כ-350K ק"מ התקלה לא טופלה ומשכנו ככה כמה שנים.

עם הזמן סיגלנו לעצמנו הרפייה קלה מהגז עם החלפת ההילוך, ואז הדפיקה כמעט ולא הורגשה.

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

עם הזמן סיגלנו לעצמנו הרפייה קלה מהגז עם החלפת ההילוך, ואז הדפיקה כמעט ולא הורגשה.

אני עם ק"מ נמוך יחסית לשנה (148000) וכן כאשר הרכב חם כמעט ולא מורגש כלל עברת הילוך ראשון לשני

פורסם

אותה תופעה בדיוק היתה לי עם מאזדה 3 2005 והחלפת שמן גיר פתרה את הבעייה .

אני יודע על הויכוח האינסופי בעניין זה והחלטתי להסתכן . לא הצטערתי

פורסם

אני לא יודע כמה שמן נכנס שם,

בגדול אתה לא חייב שמן מקורי, רק כזה שעומד בתקן. 

עם זאת מדובר בפעולה שתעשה כנראה פעם אחת בחיי הרכב והכמה מאות שקלים האלו לדעתי שווים את ההשקעה

פורסם
לפני 16 דקות, Nakamichi כתב:

אני לא יודע כמה שמן נכנס שם,

בגדול אתה לא חייב שמן מקורי, רק כזה שעומד בתקן. 

עם זאת מדובר בפעולה שתעשה כנראה פעם אחת בחיי הרכב והכמה מאות שקלים האלו לדעתי שווים את ההשקעה

אז אתה חושב שהשמן שהציעה לי המוכר מתאים ?

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אוקי,  אז אתה אומר לקחת את הסיכון שהגיר יכול ללכת.

פורסם

אני אומר ללכת על הסיכוי שהגיר ימשוך ככה עוד הרבה שנים.

קצת עדינות בדקות הראשונות של הנסיעה, ואח"כ הכל תקין לדבריך, כן?

אני לא הייתי נוגע, כי גם בהחלפת שמן יש סיכון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה יכול גם לעשות החלפה חלקית ולראות אם יש שיפור או להוסיף תוסף (לרוקן לפני זה כמות תואמת) של חברת BG ATC plus. לי היה לפני הרבה שנים נסיון טוב כשגיר לא תפקד טוב בקור וזה פשוט פתר את הבעיה.

כמובן שקיים תמיד סיכון החלפה תגרום לנזק בעיקר אם עד היום לא הוחלף שמן הגיר.

בכל מקרה גם אם השמן יקר רק שמן בתקן... לא ליד ולא בערך!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 17 דקות, BoazB11 כתב:

אני אומר ללכת על הסיכוי שהגיר ימשוך ככה עוד הרבה שנים.

קצת עדינות בדקות הראשונות של הנסיעה, ואח"כ הכל תקין לדבריך, כן?

אני לא הייתי נוגע, כי גם בהחלפת שמן יש סיכון.

לא הכל פיקס, יש ממש נקישה קלה כזאת,כשמנוע חם  והמחשב מעביר מהילוך ראשון לשני.

אני מבין מה אתה אומר, אבל הנקישה הזאת קצת מעצבנת בנהיגה, כי לא חסר רמזורים ופקקים בארץ כדי לחזור להילוך ראשון שוב ושוב ולהרגיש כל פעם את המכה הזו.

פורסם
לפני 8 דקות, קחצי כתב:

אני מבין מה אתה אומר, אבל הנקישה הזאת קצת מעצבנת בנהיגה,

מבין אותך. אם דבר כזה היה מעצבן לי את הנהיגה, כן הייתי מטפל.

במקרה שלי הרפייה קלה מהגז תוך כדי העברת הילוך מיזערה את הדפיקה למשהו שולי וזניח,

והרכב ממילא היה מבחינתי כזה שכבר עשה את שלו, ככה שחיינו עם זה בשלום איזה 5 שנים עד שהיה בן 20.

פורסם

זה ויכוח עתיק יומין. 

יש איזו דעה שכל פעם מפריחים אותה מחדש שהשמן גיר הישן נהיה "סמיך" יותר ולכן הוא מפצה על בעיות בגיר.

לטעמי זה קשקוש שנובע מאנשים עם גיר גמור שהחליטו להחליף שמן גיר ואז אחרי שזה לא צלח והגיר מת האשימו את ההחלפה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...