Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Nakamichi כתב:

לטעמי זה קשקוש שנובע מאנשים עם גיר גמור

שמעתי את זה מאנשים מנוסים שאני סומך עליהם שהם לא מקשקשים.

למעשה לא מזמן התלבטתי בנושא הזה בהקשר של הרכב שלי שסגר כבר 200K ק"מ ולא הוחלף בו שמן גיר מעולם.

המכונאי בעל נסיון של 25 שנים אומר שיש סיכון בהחלפה,

ובגלל שבסה"כ הגיר מתפקד היטב למעט דיליי קטן בשילוב ל-D או R, החלטנו שלא לגעת בינתיים.

פורסם
לפני 14 שעות, קחצי כתב:

נמק לי בבקשה מדוע

השמן סמיך מאוד ויש בו חלקים שגורמים לקלאצים להחליף הילוכים. שתשים שמן חדש הגיר לא יחליף הילוכים כמו שצריך ואפילו לא בכלל. מכונאי עם נסיון של 50 שנה אמר לי. וגם שמעתי על כמה מקרים שהלכו הגירים במיוחד במאזדה .

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

לטעמי זה קשקוש שנובע מאנשים עם גיר גמור שהחליטו להחליף שמן גיר ואז אחרי שזה לא צלח והגיר מת האשימו את ההחלפה.

לא קשקוש. בדקתי את הנושא עבור עצמי כי בגירים של פורד/מזדה מתוצרת אייסין היו טוענים אפילו אצל היצרן שלא להחליף בכלל. הטענה היא שהשמן הופך להיות יותר סמיך, וחלקי בוצה ו/או שבבי מתכת בתהליך החלפה והפיכת השמן לפחות סמיך עלולים לנדוד מקום ולהתקע במקום לא סימפטי (שסתומים, סולונואידים ועוד) במקום שידרוש פירוק הגיר ופתיחתו בכדי לתקן. בגלל זה לא אוהבים להתעסק עם גיר ישן, וגם אז רק  אם כבר החליפו והשמן בבדיקה יחסית נקי ובצבע בריא. אם חום וכהה יותר אומרים לא לנגוע. יכול להיות שהחלפה תעבור חלק ותועיל ב 90% מהמקרים, אף אחד לא רוצה לקחת את הסיכון של ה 10%.

הייתי מתחיל מהדבר הכי פשוט, עדכון תוכנה לגיר. לפעמים בעיה מתפתחת עם הזמן והיצרן מודע, אז מוציא עדכון שמשנה קצת פרמטרים ומעלים לחלוטין את הבעיה או משפר אותה. אחת הבעיות היותר ידועות בקרב יצרנים זו בעיית המעבר מראשון לשני. שווה לנסות.

דבר נוסף, לעתים מאשימים את הגיר שלא בצדק. הגיר עובד מול מחשב הרכב והחיישנים, ואם יש בעיה באחד מהם, הוא מושפע, וזה עלול להוביל לבעיות בהעברת הילוכים שלא קשורה אליו. דברים כמו חיישן חמצן, בית מצערת, חיישן מהירות וכו' יכולים להשפיע ישירות על העברת ההילוכים

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
בתאריך 28.3.2025 בשעה 14:17, נירו72 כתב:

לא קשקוש. בדקתי את הנושא עבור עצמי כי בגירים של פורד/מזדה מתוצרת אייסין היו טוענים אפילו אצל היצרן שלא להחליף בכלל. הטענה היא שהשמן הופך להיות יותר סמיך, וחלקי בוצה ו/או שבבי מתכת בתהליך החלפה והפיכת השמן לפחות סמיך עלולים לנדוד מקום ולהתקע במקום לא סימפטי (שסתומים, סולונואידים ועוד) במקום שידרוש פירוק הגיר ופתיחתו בכדי לתקן. בגלל זה לא אוהבים להתעסק עם גיר ישן, וגם אז רק  אם כבר החליפו והשמן בבדיקה יחסית נקי ובצבע בריא. אם חום וכהה יותר אומרים לא לנגוע. יכול להיות שהחלפה תעבור חלק ותועיל ב 90% מהמקרים, אף אחד לא רוצה לקחת את הסיכון של ה 10%.

הייתי מתחיל מהדבר הכי פשוט, עדכון תוכנה לגיר. לפעמים בעיה מתפתחת עם הזמן והיצרן מודע, אז מוציא עדכון שמשנה קצת פרמטרים ומעלים לחלוטין את הבעיה או משפר אותה. אחת הבעיות היותר ידועות בקרב יצרנים זו בעיית המעבר מראשון לשני. שווה לנסות.

דבר נוסף, לעתים מאשימים את הגיר שלא בצדק. הגיר עובד מול מחשב הרכב והחיישנים, ואם יש בעיה באחד מהם, הוא מושפע, וזה עלול להוביל לבעיות בהעברת הילוכים שלא קשורה אליו. דברים כמו חיישן חמצן, בית מצערת, חיישן מהירות וכו' יכולים להשפיע ישירות על העברת ההילוכים

התוכנית הייתה להוציא ליטר מהשמן הישן של הגיר ולשים ליטר חדש, שמן מקורי, החלפה הדרגתית כזאת.

אחרי אלף קילומטר לעשות החלפה של השמן והמסנן.

פורסם
לפני 3 דקות, קחצי כתב:

התוכנית הייתה להוציא ליטר מהשמן הישן של הגיר ולשים ליטר חדש, שמן מקורי, החלפה הדרגתית כזאת.

אחרי אלף קילומטר לעשות החלפה של השמן והמסנן.

זה לא יעזור. השמן הוא החלק העיקרי בגיר שעוזר לגיר להחליף הילוכים. הוא מלא בשבבים . אם יצא לך לראות שמן גיר משומש הוא נוצץ וממוגנט . 

שמן גיר לא יפתור את הבעיה. יש בלאי לכל גיר.

פורסם

ממליץ על השמן גיר הזה השתמשתי בו במאזדה 3 מאותו שנתון. עשיתי החלפה חלקית. ואחרי חודש עוד פעם החלפה חלקית. זה היה לפני 5 שנים. הרכב היה על 200 אלף ק''מ. לא הוחלף שמן גיר מעולם.

עכשיו הרכב על 250 אלף ק''מ. הגיר עדיין עובד כמו חדש. אין מכות בכלל גם שהרכב קר.

באופן כללי לא מחייב שזה יפתור לך את המכה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...