Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי ולדיירים נוספים, נזקי מים על הקירות אמבטייה חיצוניים כתוצאה מחדירת מים מבחוץ (כשיש גשם)

קרה לי באחד החדרים בעבר הרחוק, פניתי לועד והם אמרו שזה לא באחריותם, 

להבנתי הפתרון הוא איטום עם סנפלינג שזה דבר יקר, האם יש חוק / תקנה שקובעת שבעיות כאלה בקירות חיצוניים הם באחריות הבניין / הועד ? במיוחד כשיש דיירים נוספים שסובלים מהבעיה ?

בנוסף, מצרף תמונות של מרפסת השירות, שם יש צינור שנראה כמו צינור שפכים שנוזל, ובמרחק קצר ממנו, גם בתקרה יש סדק שממנו גם נוזלים טיפות מים.

האם אכן מדובר בצינור שפכים ? ושל מי האחריות לטיפול הזה ?

תודה.

WhatsApp Image 2025-03-08 at 12.09.23 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-03-08 at 12.09.23.jpeg

פורסם (נערך)

כתבה מצויינת, מהסוג שכדאי לשמור (אם כי לדעתים יש שינויים בחקחק ובפסיקה, בהלל זאת כתבה מלםני 8 שנים).

לגבי הנזקים שלך - תפריד בין הקירות החיצוניים לבין הצינור.

קירות חיצוניים הם רכוש משותף, ועל כל הדיירים לתחזק אותם בהתאם לחלקם היחסי ברכוש המשותף. ועד הבית אמור לייצג את הדיירים. הדיירים צריכים להביא בחשבון שכל נזק שנגרם לאחת הדירות עקב חדירת מים עלול להתבע מהם, וככל שלא יטפול בתקלה הנזק יחמיר והתביעה תצמח - לכן כדאי לטםל במהירות האפשרית. סייג לעניין המהירות הוא שיתכן צורך להשהות את ההאיטום עד לעונה יבשה.

הנוהל הנכון מבחינתך יהיה להזמין מהנדס\שמאי שיבדוק את הנזקים ויגיש הצעה לתיקון. ממליץ לך להעזר בסוכן הביטוח "שלך" שידריך אותך בכל ההליכים. אני מקווה מאוד שלבניין יש ביטוח רכוש משותף  ("ביטוח ועד בית"), שמכסה גם נזקי צד ג' (כל אחד מהדיירים), וזאת למרות למרות שחדירת מי גשמים דרך הקירות בדרך כלל אינה מכוסה בביטוח.

עניין הצנרת שונה - אם מדובר בצנרת משותפת הנוהל דומה למה שציינתי קודם, אולם אם מדובר בצנרת המשויכת לדירה ספציפית התביעה צריכה להיות מופנה לבעלי אותה דירה.

המלצה חמה שלי - פנה לייעוץ משפטי על ידי עורך דין המומחה לתחום. בכתבה מצויין שהליכים משפטיים עשויים להיות ממושכים - אבל יש גם דרכים לזרז אותם על מנת למנוע החמרת הנזקים. ייעוץ כזה יעלה כסף, אבל הנזקים לדירה יקרים יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ייעוץ משפטי על רבע קיר עם רטיבות ? נשמע לי קצת קיצוני

אני אפנה לועד שוב, אני מחפש אסמכתא שאי אפשר להתווכח איתה, לא כתבה.

לגבי הצנרת - צירפתי תמונות כדי שמי שמכיר יענה, אין לי שמץ למי הצינור שייך ולכן אני לא יודע באחריות מי זה (זה בניין קומות).

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

כמי שממש לא משפטן אבל בעבר התמודד הרבה מאוד עם נזקי צנרת אני אומר לך - כן - ייעוץ משפטי וייעוץ הנדסי. מאתר נזילות טוב יזהה את מקור הדליפה וגם את שייכות הצינור ויכוון אותך למי צריך לפנות. נדרש שמאי שיאמוד את הנזק כולו ואת עלות התיקון. ה"רטיבות ברבע קיר" יכולה לייצג נזקים בכמה דירות שמצטברים ל-6 ספרות ויותר. יש לך מושג האם אין מצע רטוב מתחת למרצפות שמצריך הרמת הרצפה, אולי ביותר מדירה אחת? פתיחתקירות להחלפת צנרת? נזקי רטיבות מתנהגים כמו נזקי תאונה ברכב - עד שאתה לא חושף את כל השכבות אינך יודע מה גודל הנזק וכיצד לתקנו, ובשביל זה צריך בעלי מקצוע, לא ייעוץ בפורום.

חוץ מזה, יש לבניין תוכנית אינסטלציה, שאמורה להיות בידי הוועד, או, לפחות, בידי הקבלן. צריך לשים יד על התוכניות, שבין השאר יפתרו את חידת תפקיד הצינור והשתייכותו.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, phpclub כתב:

ייעוץ משפטי על רבע קיר עם רטיבות ? נשמע לי קצת קיצוני

אני מצטרף לתגובה של ספריאל, בעיקר כאשר הוועד מנסה להתחמק מאחריות למצב.

פורסם
לפני 28 דקות, וולברין כתב:

לקיר החיצוני אתה לא צריך מאתר ולא מהנדס. לפחות כרגע. אם אתה יכול, צלם ותעלה 2 תמונות: של הקיר החיצוני ושל הרטיבות בפנים.

אתה צריך אותו בשביל הצד המשפטי. חשוב שיהיה בר סמכא שמוכן לכתוב חוות.דעת ולהעיד.

אגב, מתקשר לכאן.

פורסם
לפני שעה, וולברין כתב:

לקיר החיצוני אתה לא צריך מאתר ולא מהנדס. לפחות כרגע. אם אתה יכול, צלם ותעלה 2 תמונות: של הקיר החיצוני ושל הרטיבות בפנים.

מה המטרה של הצילום ? מדובר בקיר שהצבע מתנפח ומתקלף ויש כתם רטיבות.

קיר חיצוני בקומה גבוהה מן הסתם אני לא יכול לצלם.

לגבי הצינור - אציין שוב - זה מרפסת שירות (מסתור כביסה), הרצפה זה בטון..

אני חושב שזה מוקדם מדי בשביל להתחיל להביא אנשי מקצוע באלפי שקלים אם לא יותר, אני רוצה שהגורם האחראי (שאני מבין שכנראה זה הועד) יביא אותם.

לא מדובר בנזקי מים קיצוניים, נזילות / צינורות שהתפוצצו לא עלינו, לכן אני עוד לא שם.

אני גם לא חושב שהועד מתנער מאחריות בכוונה, אני חושב שהם פשוט לא מודעים / לא חושבים שזה האחריות שלהם ולכן אני מחפש אסמכתא ספציפית לגבי איטום בניין שתגרום להם להבין שזה באחריותם.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, phpclub כתב:

מה המטרה של הצילום ? מדובר בקיר שהצבע מתנפח ומתקלף ויש כתם רטיבות.

קיר חיצוני בקומה גבוהה מן הסתם אני לא יכול לצלם.

לגבי הצינור - אציין שוב - זה מרפסת שירות (מסתור כביסה), הרצפה זה בטון..

אני חושב שזה מוקדם מדי בשביל להתחיל להביא אנשי מקצוע באלפי שקלים אם לא יותר, אני רוצה שהגורם האחראי (שאני מבין שכנראה זה הועד) יביא אותם.

מבפנים לראות את הנזק מבפנים

ומבחוץ גם עוזר להבין יותר ממילים.

מה החיפוי שיש? איזה קומה? מתוך כמה? 

הועד אמור לשלם את זה.

מאתר לא ימצא לך את מקור הרטיבות מהקיר החיצוני, מהנדס כנראה שגם לא אבל הוא יתן מפרט עבודה שכנראה יפתור לך את הבעיה. 

הייתי נעזר במהנדס כשזה בניין שלם, לא קיר  בדירה, אלא אם אני הולך לתביעות. 

עריכה אחרונה על ידי וולברין
פורסם

פות"ש ציין שיש עוד דיירים שסובלים מהבעיה. לפיכך זו לא בעיה נקודתית.

כתבה מאת עורך דין (ממצא אקראי בגוגל).

שכחתי להזכיר קןדם:

1. יש,צורך בשיתוף פעולה של הדיירים. פות"ש, גם אתה תדרש לשתף פעולה עם שמאי ובעלי מקצוע, ותצטרך לתאם את עבודתם עם השכנים.

2. תיעוד. תיעוד. תיעוד. יש לפתוח תיק ייעודי ולתייק כל מסמך, לנהל יומן שבו תצויין שיחה כולל תאריך, שעה, משתתפים וסיכום, צילומים, צילומי מסך של התכתבויות, מסמכים של בעלי מקצוע, חשבוניות וכו'. אישית היה לי אירוע בו שכן טען שלא אפשרתי טיפול בבעית מים, חשבונית ששמרתי הוכיחה שהתחלתי לטפל בבעיה לפני שהוא בכלל ידע עליה. המגשר הוציא אותי מהתביעה.

פורסם

כמה שאלות

בן כמה הבניין?

כמה קומות?

מה סוג החיפוי החיצוני?

אם יש חדירה של מי גשם מבחוץ, הביטוח לא מכסה את זה.

איך גג הבניין? שטוח? אולי יש שם צינור ניקוז סתום, שגורם שמים ילכו למקומות שונים?

לנו יש בניין של 7 קומות בין 12. בניה ירוקה 

עשינו בניית ספים להרחקת גשם מהקירות בכמה מקומות, וקצת תיקונים, וריסוס חומר אטימה. זה היה בגובה קומה 4.

השכרנו במת הרמה, זה יותר זול מסנפלינג.

צוות של שניים, יומיים עבודה. עלה 10000 שקל, כולל הבמה.

אבל זה לצורך יותר שיפצור.

לגג אנחנו עולים כל שנה לפני חורף לנקות ולפנות את הצינורות ניקוז.

הצינור ניקוז שאצלך במרפסת השירות,צריר לברר, אם זה צינור שמגיע מהגג ואוסף את כל השפכים של הדירות בקו, אז ועד. אם זה צינור שקשור לדירה למעלה...

אני בכל מקרה לא הייתי מחכה, יש לך ביטוח דירה תפעיל, קודם שיתקנו. ואז גם מתקזז מול הועד אם צריך.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

כמה שאלות

בן כמה הבניין?

כמה קומות?

מה סוג החיפוי החיצוני?

אם יש חדירה של מי גשם מבחוץ, הביטוח לא מכסה את זה.

איך גג הבניין? שטוח? אולי יש שם צינור ניקוז סתום, שגורם שמים ילכו למקומות שונים?

לנו יש בניין של 7 קומות בין 12. בניה ירוקה 

עשינו בניית ספים להרחקת גשם מהקירות בכמה מקומות, וקצת תיקונים, וריסוס חומר אטימה. זה היה בגובה קומה 4.

השכרנו במת הרמה, זה יותר זול מסנפלינג.

צוות של שניים, יומיים עבודה. עלה 10000 שקל, כולל הבמה.

אבל זה לצורך יותר שיפצור.

לגג אנחנו עולים כל שנה לפני חורף לנקות ולפנות את הצינורות ניקוז.

הצינור ניקוז שאצלך במרפסת השירות,צריר לברר, אם זה צינור שמגיע מהגג ואוסף את כל השפכים של הדירות בקו, אז ועד. אם זה צינור שקשור לדירה למעלה...

אני בכל מקרה לא הייתי מחכה, יש לך ביטוח דירה תפעיל, קודם שיתקנו. ואז גם מתקזז מול הועד אם צריך.

ביטוח דירה לא מכסה איטום מבחוץ אז לגבי זה לא רלוונטי. 

בן 14 עם 9 קומות

קרמיקה/אבן כלשהיא

• תוכן חדש...