Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@ברווז זה בשביל לפתוח מחשבים, לא בשביל לבנות דקים. גם הבוש go נטען על ידי micro usb, אבל מדובר בסוללת 3.6 וולט ומומנט 5 נ״מ.

אוקי. 

מה לגבי מברגות "מלפפון" של שלל יצרנים שונים ומשונים, שלהם כן יש סוללה נשלפת?

מברגה מתקפלת (מלפפון) DF012D 7.2V מבית Makita

מברגון מתקפל Milwaukee M4-D | 4V | מילווקי | דלקו כלי עבודה

יש עוד רבים וטובים. בדיוק בשביל לפתוח מחשבים ומסכים, ולא משטחים של עץ או לתקוע מדפים. 

אם היה משתלם, או רעיון טוב, לעשות אותם עם סוללה קבועה- הם היו עם סוללה קבועה... 

אולי בכלים הזולים יותר, הסוללה המובנית נפוצה. אין לי מושג. אבל בכלים מקצועיים, זה עדיין סוללה נשלפת. גם בקטנים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 21 שעות, Derish כתב:

אני חרד מהיום שבו אחד מיצרני המברגות יחליט להמציא מחדש את הגלגל ולספר לנו ש'הלקוחות רוצים' מברגה קלה יותר עם טעינת USB - לכן מעכשיו הסוללות מפסיקות להיות נשלפות. זה ישתלב מצויין בטרנד של השנים האחרונות שבו כל מכשיר ביתי מטלוויזיה ועד טוחן אשפה הוא יחידה סגורה שלא ניתן לתקן או למצוא בשבילה חלקי חילוף, והפתרון הוא רק לרכוש מכשיר חדש.

ולאבד את שוק הסוללות וכמה שהן נמכרות לאנשי מקצוע? אין מצב

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ועוד נושא דומה:

סוללות/מטענים מעלי-אקספרס.

בעבר יצאתי מנקודת הנחה שכנראה הכל שם (או לפחות רוב) חיקויים.

לאחרונה אני רואה הרבה ב'כלי עבודה יד ראשונה' שהוא מפרסם סוללות, מטענים ואפילו כלים משם.

איך אפשר לדעת אם זה מקורי או חיקוי?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

אני רואה אפילו מצלמות אולימפוס וקאנון. אלה כבר סכומים שבהם אני לא מהמר

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Froyne כתב:

איך אפשר לדעת אם זה מקורי או חיקוי?

בגדול, מניסיוני, אם עלי רושמים שמדובר במקורי- זה מקורי. רמאים עפים משם על דברים כאלו. 

עם זאת. 

אני רואה חדשות לבקרים קליברים של מיטוטויו בשבריר מהמחיר האמיתי שלהם שמוכרים שם. 

רצוי מאד לבדוק את ההיסטוריה של המוכר, כמה זמן הוא מוכר כבר, ביקורות לפריטים וכדומה- אם אתה מוכן לשים את הכסף על זה, אחרי שווידאת, סבבה- לפחות אחד "לבדיקה וביקורת", משם כבר תוכל לראות אם להזמין עוד או לרדת מזה. 

פורסם (נערך)

1. כשזה יגיע, איך אדע אם זה מקורי?

2. יש למישהו ניסיון עם דברים שהתפרסמו בקבוצה הנ"ל?

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
Just now, Froyne כתב:

1. כשזה יגיע, איך אדע אם זה מקורי?

2. יש למישהו ניסיון עם דברים שהתפרסמו בקבוצה הנ"ל?

אין מקורי בעלי המהיר.

אבל מצד שני זו רק סוללה נטענת. לא מנוצר מסובך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אין מקורי בעלי המהיר.

לא יודע בוודאות מוחלטת לגבי סוללות וכולי. 

כן יודע לגבי ציוד למאיידים (VAPE). כשכתוב מקורי, זה מקורי. 

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

זו רק סוללה נטענת. לא מנוצר מסובך.

לא מסובך במיוחד, אבל רצוי שיהיה עשוי נכון. 

עם תאים איכותיים ולא כאלו של שנקל שגם המוכר קנה בעלי. 

עם הגנות אלקטרוניות על קצר, התחממות וכדומה. 

עם קיבולת טובה ולא של צעצוע. 

לא חסר התחכמויות. 

קניתי לדייסון שלי סוללה חליפית מעלי. כמובן שהקיבולת המוצהרת מגוחכת (זרקו מספר, כל אחד זוכה כזה) והמעשית מגוחכת מהצד השני של הסקאלה (כמה זמן עובד רצוף? לא זוכר כבר, אבל לא הרבה).

מחבר פיזי (משהו שמחזיק את בננת הטעינה במקום כדי שהיא תוכל להתלבש בתוך המחזיק כל פעם מחדש) נשבר אחרי חצי שנה של כלום שימוש.

אז גם הפלסטיקה זבלית, גם התכנון לוקה בחסר וגם התאים לא טעים.

היתרון של המוצרים היקרים יותר, לרוב, הוא תכנון הנדסי טוב יותר.

המוצרים עוברים הרבה שיפורים ושינויים לפני שהם מגיעים לייצור המוני. ולפעמים גם שם מוצאים עז ויש ריקול. מה שלא יקרה במשהו סיני זול מדי. 

אני יכול להעיד מהתחום שלי על רגלי פלסטיק לרהיטים כדוגמא. הזול מדי, הוא מגוחך מבחינת המבנה הפיזי שלו. קצת יותר יקר (סנטים בודדים, אולי אף פחות), כבר בנוי הרבה יותר חזק ועמיד. 

פורסם

יש לי ניסיון עם TPCELL שהוא חופר עליו בקבוצה.. בינתיים עובד סבבה, קניתי מלא שטויות שהוא פרסם, מפתח רטיטה של ONEVAN שבאמת עזר לי בפנצר, בטריות 5AH שהחזיקו לי יפה עם כלי שטיפה לרכב נטען של YOFIDRA.. היו כמה וכמה תלונות בפייסבוק על הבטריות שהפסיקו לעבוד במהלך השנה הראשונה, אולי אלה בעלי מקצוע רציניים שמעמיסים עליהן? לא יודע.. אם הייתי קונה שוב הייתי קונה את אלה עם הקבלים היקרים יותר של סמסונג או טאבלס, זה גרושים ויותר טוב.

אני גם קניתי מין שק נגד שריפה לסוללות כי בכל זאת זה סיני ומלחיץ, אני מאחסן במחסן בתוך השק הזה.
לגבי הסוללות DEWALT אני מניח שהן מקוריות, למוכר יש איזה 'תעודה ' וגם שם את שם המותג בכותרת.. הם יכולים לזייף בקלות ולמכור בזול יותר כמויות גדולות יותר, לא נראה לי שזה יתן להם משהו למכור מזויף.. יסגרו אותו מהר.

דרך אגב, מישהו פה מתכנן לנסוע לעץ האורן ולחפירה שלו בשבוע הבא? 

לא מבין למה תמיד מתייחסים לחנות האינטרנט כלקוחות סוג ב', גם מאה שח משלוח וגם לא מדבר עליה בתערוכה.. מה הקטע? תפרסם מחירים טובים באמת ויפרקו לך את האתר.. למה לאלץ אנשים להגיע בכח? 

פורסם

אם כבר הוקפץ, אנצל לשאלה לא לגמרי קשורה

מסתבר שאני צריך תיק בשביל המברגה + כמה כלי עבודה, נראה לי שגודל בסביבות "20 יתאים לי

ב-KSP מצאתי מבחר תיקים רובם מייצרנים עלומים

ברוזנפלד ראיתי את זה - נראה לא רע

מה מומלץ ? איפה כדאי לקנות ? (מעדיף בארץ)

תודה

פורסם
לפני 21 שעות, ברווז כתב:

לא יודע בוודאות מוחלטת לגבי סוללות וכולי. 

דרך אגב יש מבצע נחמד בארץ אם אתה צריך 2 
https://newtools.co.il/best-dcb204-dcb1104-dewalt/

לפני 1 דקה, winner כתב:

אם כבר הוקפץ, אנצל לשאלה לא לגמרי קשורה

מסתבר שאני צריך תיק בשביל המברגה + כמה כלי עבודה, נראה לי שגודל בסביבות "20 יתאים לי

ב-KSP מצאתי מבחר תיקים רובם מייצרנים עלומים

ברוזנפלד ראיתי את זה - נראה לא רע

תודה

אני ב VPN אז לא הצלחתי להיכנס לKSP אבל המחיר של הרוזנפלד הזה ממש יקר, אתה בעל מקצוע או סתם מדי פעם צריך את זה? אפרופו ההודעה הקודמת שלי גם תיק בד כזה קניתי מעלי, זה היה כל כך זול שנתתי מתנה לאחד הפועלים אצלי בבית אחד כזה, אם אני לא טועה 4$ לתיק 17 אינצ' ואיכותי. בד עבה. 

אם תרצה אחפש לך לינק, אולי עולה טיפה יותר עכשיו.

מה שכן זה באמת נוח הפתחים בצד לכל מיני כלים, בתא הגדול נהיה בלאגן מהר מאוד. אם המברגה היא הכלי הגדול ביותר שתשים שם אז לא חושב שצריך 20', אם מדי פעם פטישון חוטי גודל מלא אז כן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, RG1 כתב:

המחיר של הרוזנפלד הזה ממש יקר

בעבר רכשתי אצלו לא מעט עד שגיליתי בדיעבד שהוא כמעט תמיד על הצד היותר יקר בכלי עבודה וגם לא במעט חומרים. 

קצת חבל לי כי נוח מאוד לקנות שם. אם כבר רכישות ברשת בארץ - בראנד בפתח תקווה (שולח לכל הארץ), מחירים טובים ולפעמים באמת הזול ביותר גם בהשוואה לעץ האורן.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 24 דקות, winner כתב:

מה מומלץ? מה שיותר יתאים לך...

תיק טכנאים זה עולם בפני עצמו עם אפשרויות מפה ועד לצד השני של האוקיאנוס. 

תגדיר מה בדיוק אתה רוצה, עד כמה מסודר אתה רוצה את זה, ותחפש משהו שיתאים לך. 

אידאלית, ללכת ולראות גם פיזית כמה דברים. דרך הרשת זה לא תמיד נכון לרכוש דברים כאלו. 

קח בחשבון, שהתיק יגדל מבחינת התכולה של כל הזמן- זה כדאי שיהיה שם, זה צריך איתי, זה רצוי לשים, זה שווה לי בפנים, והופ אתה צריך כבר מלגזה לסחוב אותו :lol: (כותב מי שהפך קופסא של מברגה לערכה שלמה ורוצה לבנות ערכה ייעודית לפטישון יחד עם כל שאר הדברים שאני צריך בשביל קדיחה בקירות). 

אני הייתי חושב על תיק שיאפשר לעשות סדר בתכולה שלו - מחזיקים לביטים ולמברגים ועוד שלל דברים בסגנון. הדבר הכי מבאס זה לחפש את הכלי הנכון במשך שעה בתוך הבלגאן שבתיק, במקום שתדע מיד איפה הוא אמור להיות. 

אם אתה חיפאי, החשודים המיידיים שלי הם שז"ר ובורג המפרץ, אם אתה תמצא משהו מעניין בדוק גם ב KSP עבור אולי מחיר יותר טוב. 

אם לא, חנויות אספקה טכנית באיזור מגוריך לרוב יחזיקו כמה וכמה אפשרויות על המדף. 

הידע שלי כבר ישן יחסית, אבל בעבר (כמה שנים אחורה) מצא חן בעיניי דווקא סטנלי. אני לא יודע לומר מה האיכות שלהם היום. 

פורסם

יצא לי לקנות באמאזון סוללות תואמות למקיטה 12V. הגיעו. 

נראה לי שהסוללות בסדר. והמטען מצליח להטעין אותן. 

אני לא יודע להגיד לגבי אורך חיים או ביצועים, עדיין לא השתמשתי.. אבל מבחינתי המחיר.. סביר בהחלט. 307 שקלים נגיד לסוללה של 5000 mAh. לי זכור שמקוריות עולות באיזור ה400 שקל. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מה מומלץ? מה שיותר יתאים לך...

תיק טכנאים זה עולם בפני עצמו עם אפשרויות מפה ועד לצד השני של האוקיאנוס. 

תגדיר מה בדיוק אתה רוצה, עד כמה מסודר אתה רוצה את זה, ותחפש משהו שיתאים לך. 

אידאלית, ללכת ולראות גם פיזית כמה דברים. דרך הרשת זה לא תמיד נכון לרכוש דברים כאלו. 

קח בחשבון, שהתיק יגדל מבחינת התכולה של כל הזמן- זה כדאי שיהיה שם, זה צריך איתי, זה רצוי לשים, זה שווה לי בפנים, והופ אתה צריך כבר מלגזה לסחוב אותו :lol: (כותב מי שהפך קופסא של מברגה לערכה שלמה ורוצה לבנות ערכה ייעודית לפטישון יחד עם כל שאר הדברים שאני צריך בשביל קדיחה בקירות). 

אני הייתי חושב על תיק שיאפשר לעשות סדר בתכולה שלו - מחזיקים לביטים ולמברגים ועוד שלל דברים בסגנון. הדבר הכי מבאס זה לחפש את הכלי הנכון במשך שעה בתוך הבלגאן שבתיק, במקום שתדע מיד איפה הוא אמור להיות. 

אם אתה חיפאי, החשודים המיידיים שלי הם שז"ר ובורג המפרץ, אם אתה תמצא משהו מעניין בדוק גם ב KSP עבור אולי מחיר יותר טוב. 

אם לא, חנויות אספקה טכנית באיזור מגוריך לרוב יחזיקו כמה וכמה אפשרויות על המדף. 

הידע שלי כבר ישן יחסית, אבל בעבר (כמה שנים אחורה) מצא חן בעיניי דווקא סטנלי. אני לא יודע לומר מה האיכות שלהם היום. 

תודה @ברווז

ברור שעדיף לראות פיזית - הייתי בסרט הזה כשחיפשתי תיקים לציוד צילום

מדובר על תיק שהכלים ייכנסו אליו כשצריך ללכת לעבוד במחסן או בחניה - בייתר הזמן יחזרו לארגז הכלים הגדול שבבית כך שאין סכנה שהתכולה תגדל (משתמש היום בתרמיל גב פשוט שמתחיל להיקרע)

כמובן שרצוי שיהיו חלוקות ומחזיקים לכלים כדי לסדר את התכולה

אני גר במודיעין, יש מספר חנויות כלי עבודה גדולות בסביבה, לא יודע כמה תיקים יש להם בתצוגה, אצטרך לעשות סיבוב ולחפש, קיוויתי לקבל כיוון כדי להיות ממוקד יותר בחיפושים.

• תוכן חדש...