Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, yuvk כתב:

אישור למי שתייה מעיד שהמסנן לא מסוכן לבריאות - זה לא מעיד כלום על יעילות.

הרשת מלאה "מסנני" קסם עם סיפורים כמו מדעיים על מגנטים ושאר קסמים שמסננים אבנית. 

על קבוצת הפייסבוק הישובית שלי התיישבה חברה כזו, והבטיחה פטנט מוגן וסיפקה "מאמרים מדעיים" לכאורה. לאחר שבדקתי שאין פטנט רשום על שם החברה (שניים שהוגשו ומייד בוטלו או נדחו) וביקשתי את מספרי הפטנט, ואחרי שהערתי על השטויות שכתובות ב"מאמרים" קיבלתי איומי תביעה. 

למיטב ידיעתי רק סיליפוס יעיל. הוא לא מסנן, הוא מונע התגבשות. הוא לא מעלים את האבנית מהמים ולכן כשהמים מתייבשים, כן תווצר אבנית.

בעייני אבנית במים היא ברכה. מעיד שאתה מקבל מים טבעיים (במים המותפלים מוסיפים סידן בכמות זעומה). מכונת כביסה וקומקום אפשר לנקות מאבנית בקלות באופן תקופתי (ולדעתי כלכלית זה אפילו זול יותר). אולי רק לדוד כדאי להוסיף סיליפוס.

אין ספק שלא שייך ליעילות. פשוט אנשים מפחדים פה מהרעלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 18 שעות, tepic כתב:

כמי שמקורב למיקרוביולגית בתחום המים בישראל תרשו לי לומר שאתם מדברים כאן שטויות במסות שלא מביישות טינאייג'רים בטיקטוק.

ראשית למים שנכנסים לנו בצינורות הביתה יש חיידקים, בכמות קטנה ומבוקרת. הכלור יעיל בהרג חיידקים אך הוא לא הורג 100 אחוז מהם בריכוזים שיש לנו בברזים.

הUV נועד לטיפול בחיידקים במים עומדים ועושה את זה לא רע תחת תחזוקה נכונה.

לגבי יעילות הסיליפוס - הוא יעיל מאד במניעת הצטברות על גופי חימום (דוד, מכונת כביסה וכו), והוא הרבה פחות יעיל במקומות בהם המים מתאדים ומשאירים אחריהם אבנית שכמובן לא מתאדה (מקלחונים וכו').

כפי שמישהו טען, קיימת תקינה אמריקאית על סילפוס וכדאי לקנות סננים בעלי תקינה.

יש גורמים שינסו לשכנע אתכם לקנות מסננים כביכול בטוחים יותר וכביכול יעילים יותר (מישהו אמר אבני לשם?) והם משקיעים הרבה כסף ומאמץ בלהמציא הפחדות ואפילו להזמין מחקרים מעלי גיחוך ממוסדות אקדמאים בארץ.

לרוויה 

כמה חשיפה לאור UV צריך חיידק כדי למות? מה כמות האנרגיה הכוללת שצריך - מפה צריך לגזור מה עוצמת הנורה לעומת קצב זרימת המים וקוטר הצינור.

הנורת UV - אפקטיבית?? לא בטוח. אגב - הנורה נמצאת ביציאה מהקירור/חימום או בכניסה של המים לתוך המערכת?

כי לדעתי אחת הבעיות הגדולות זה הצטברות חיידקים במערכות כאלה. אם הפילטר והנורה נמצאים על כניסת המים, קצת חופשה בחול, קצת פחות שימוש - ויש לך שלולית חיידקים בתוך המכשיר.

• חודש מאוחר יותר...
  • 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אין לי תשובה מדעית, אבל הייתי בודק זמינות ועלות המסננים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...