Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב משנת 2019

מאפריל 2022 עד היום נסע פחות מ 15000 ק"מ ובעל הרכב אומר שמכניס עכשו לטיפול

יש טעם לנסות להוריד מחיר ולהתקדם לבדיקה או לוותר על הסיכון ? 

יש היכרות עם המוכרים

פורסם

זו שאלה לא רלוונטית אם לא ברור מה המחיר.

האים הכוונה להוריד מהמחירון המשוקלל? אז בודאי כי רכב שלא מטופל כנדרש זה בהחלט סיבה להוריד במחיר.

אאוטלנדר מהדור הזה (הקודם?) זה רכב אמין וממה שאני מבין לא בררן מידי בטיפולים. יש רכבים בהם חריגה כזו משגרת טיפולים היא מאוד בעייתית. ויש רכבים שלא. זה נראה לי אחד שלא.  זה נראה לי סיכון מחושב אבל צריך להתבטא במחיר.

הייתי מרים טלפון למוסכניק שסומכים עליו.

לא חושב שהייתי פוסל באופן גורף במצב הזה.

יש בהחלט רכבים שהייתי פוסל באופן גורף במצב כזה. או מתייחס אליהם כרכבים עם מנוע פגום.   

פורסם (נערך)

עד כמה שאני מבין הבסיס יהיה לוי יצחק משוקלל יד וק"מ.

הרכב גם עבר תאונה עם 2 אחוז ירידת ערך וגם זה יילקח בחשבון.

אני יודע שאוטלנדר נחשב אמין אבל עדיין יש לי חשש מכל כך הרבה זמן ללא החלפת שמן.

חודשיים / שלושה הייתי מחליק אבל שנה וחצי ? לכן אני שוקל אם בכלל לנהל מו"מ על המחיר.

את מי היית פוסל במצב זה ?

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

גם תאונה וגם זה? קצת מבאס... חייב להבטא במחיר.

אם אתה בכל זאת בוחר ללכת על זה הייתי בדוק קודם כל שבאמת הוחלף שמן לפני שנתיים.
הייתי בודק את מפלס השמן.
הייתי מבקש מבעל הרכב שהוא יניע את הרכב, מקשיב לרעשים חריגים. מבקש ממנו שהוא ינהג ברכב יושב לידו ומאזין לרעשים חריגים.

אם לא מצאתי משהו חריג, ואני מבין שאתה לא איש מקצוע -> לבדוק במוסך שאתה סומך עליו.
רכב שלא טופל שנתיים זה סיכון, כפי שאמר רזי במקרה הנ"ל סיכון מחושב, אבל עדיין צריך להתבטא במחיר.

לא יודע מה מצב השוק, מה המחירים וכמה מבחר יש.
סך הכל רכב די נפוץ. אולי שווה לבחון אופציות אחרות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ואם מציעים לך מזדה אמינה ומבוקשת שאתה מאוד רוצה והמחירון של 130,000 ובגלל פספסוס של טיפול שנתי אחד אתה יכול לקנות אותה ב 90,000, גם אז לא תשקול בכלל?

יש רכבים שאצלם דילוג על טיפול זו בעיה גדולה. ויש כאלו שממש לא גדולה.

פורסם
לפני 5 שעות, zvigolden כתב:

לא נראה לי שאקבל כזו הנחה גדולה אם בכלל.

זה עניין אחר. פשוט אני לא מבין פסילה גורפת ועקרונית

לפני 56 דקות, yahaga כתב:

לא. לא אשקול כי אין ארוחות חינם.

מה שהצגתי אינו חינם. אולי לא ריאלי, אבל לא חינם.

פורסם

לצערי הניסיון מלמד זאת. כמובן שכל מקרה לגופו. אני מעדיף לא להמר. לא מכיר מוכר שמוריד אלפי שקלים מהמחיר בגלל שהרכב פספס טיפול.

פורסם

נכון שהמצב לא אופטימלי, אבל גם רצוי לא לעשות מכל זבוב פיל.

כן, צריכה להיות הנחה כלשהי, גם על ה 2% ירידת ערך וגם על העדר הטיפול.

האם בגלל העדר הטיפול לא לקנות את הרכב? לדעתי זה לא פוסל. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 8 שעות, zvigolden כתב:

מאפריל 2022 עד היום נסע פחות מ 15000 ק"מ ובעל הרכב אומר שמכניס עכשו לטיפול

לא הוחלף שמן מ- 04/2022, כלומר במשך שנתיים וחצי... אכן קקי גדול.

אבל קלה כחמורה או יותר קלה - לדעתי האישית בסה"כ 15,000 ק"מ נסועה על שמן מזדקן שהלבין בצדעיים לרכב יפני מאוד מוצלח ויעיל (זה ה- 7 מקומות?) שנחשב כאמין מאוד, ושנסע עם אותו שמן שנתייים וחצי במקום שנה אחת פונקט לפי התקנון האינטרגלקטי של טהרני הטיפולים השנתיים?...

לא מבין מה הסיפור.

תוריד אותו במחיר בצורה כזאת שתרגיש שאתה מתפצה על הנתון המגעיל הזה של שנתיים וחצי בלי החלפת שמן, כי כן, זה די חריג האמת... תבדוק היטב האם מדובר בבחור שבאופן קבוע מורגל בלוותר או בלדלג הצידה מעל טיפולים נצרכים ונדרשים, ומחבק תחזוקות שבר במקום תחזוקה מונעת.

אם זה מאפיין אישיותי (התלטפות עם תחזוקת שבר במקום תחזוקת מנע) - הייתי נמנע מהרכישה לגמרי.

אם זה רק עין עצלה של מקרה פרטי הנ"ל - אז לא שולל.

כישראלי לישראלי, מבין אותו... הוא מרגיש שהוא בקושי נסע ברכב, מה שלא כזה רחוק מהמציאות כגי מדובר בסדר גודל של 6K ק"מ בשנה (15K ק"מ בשנתיים וחצי).

מודה שאני משוחד, ושהמוכר קצת כמוני - גם אני מטפל בעיקר עפ"י קילומטראז' (כל 10K ק"מ לא משנה הגדרות היצרן) ופחות מקפיד על הזמנים, וזה בעיקר כי אני נוסע 5-7K ק"מ בשנה... רוב הטיפולים השנתיים שלי נמתחים לשנה וחצי.

עד היום, עם כל מיני הצרפתיות (!) והידניות שהיו ושיש לי לא היו לי בעיות עם זה.

כן, הרחקתי לכת גם עד שנתיים (אבל פחות מ- 10K ק"מ!).

לא מומחה, ויש פה שיקראו לי טיפש שלא מבין כלום (לא שולל), אבל לא מרגיש לי ששמן מנוע שלא עבר 10K ק"מ אבל כן הרחיק לכת ב- 12 חודשים מקודש הקודשים של טיפול שנתי, מתיישן עד כדי כך (=מתחמצן וכו') בצורה כל כך מוגזמת אם ידוע שהשתמשו בו פחות (כי נסעו פחות ק"מ) והשמן חווה פחות בלאי, פחות תעוקות מנוע, פחות מחזורי חימום/שימוש.

אפשר גם לסמוך בלי לסמוך על ה"טולרנס" שיצרני שמנים מעניקים לשמן (הוא לא בדיוק מותאם ל- 10K אלא נותנים לו עוד 10-20% טווח ומחמירים ביציבות המוצר).

כל כמה ק"מ מיציבושי אאוטלנדר אמורה לעשות טיפול? כל 15K? כל 20K?

אז פוספסה שנה וחצי אחת.

לדעתי האישית שמאוד לא חייבים להסכים איתה - קח למכון בדיקה קבל תוצאות וטפל בה בזמן.

הניסיון של אחרים פה רלוונטי בהתאם לסיטואציה והוא לגמרי אנקדוטלי ואינו מייצג (גם שלי אנקדוטלי ואינו מייצג), האם גם הם נכוו מיפניות או מצרפתיות או מדגמים שידועים כבעיייתיים.

פורסם

בכלל לא חריג - יותר ויותר פעמים אני נתקל בתופעה הזאת, שאנשים אשר בקושי נוסעים, מכניסים רכבים לטיפול לפי קילומטראז ומתעלמים לגמרי מ"פעם בשנה". 

הייתי מכניס את הרכב למוסך מכונאות ומקבל חוות לגבי מצב המנוע, כדי לשלול היווצרות בוצה.

חבר שלי עכשיו מתמודד עם מקרה דומה - קנה יונדאי I10 שנתון 2019 עם 30 אלף קילומטרים, שנכנס לטיפול רק פעם אחת - ב 15 אלף, לפני שנתיים וחצי.

שמן מנוע שחור,  אבל אין צריכת שמן. פלאשינג + החלפת שמן לאיכותי כנראה סידרו את המצב.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...