Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביב 1:13 קילומטרים לליטר משולב.

אם נוסעים בעיקר בעיר - פחות טוב מזה (1:11).

רק בכבישים פתוחים תקבל 1:15.

• רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי שנה עם פאביה 1.4 יכול להגיד בוודאות שהרכב לא ממש חסכוני. 1:10 קבוע בנהיגה פקוקה/עירונית. בחוץ תרד ל 1:12. 

לעומתה הפיאסטה 1.25 שהייתה לפניה קצת יותר חסכונית.

מה שכן המנוע גמיש וחזק ביחס לבני מינו. אמין במידה וטופל כראוי.

• רעיון טוב! 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אמנם מכרתי את שלי לפני 3 שנים, היתה לי איביזה ידנית 2012 1.4 7 שנים ו70 אלף קילומטר אם אני לא טועה. כשהייתי בודק צריכת דלק הייתי מקבל
עירוני ופקקים 1:10 
נסיעה בין עירונית 1:14

• רעיון טוב! 1
פורסם

מעניין כי אני משולב איביזה 1.4 2011 עם נטייה ליותר עירוני מקבל קבוע 1:13

פעם יצא לי נסיעה רוב מוחלט בבינעירוני יצא לי 1:16 אבל זה היה פעם אחת 

אני לא נחשב מנהגים הרגועים בכביש ככה שאני לא רואה סיבה שהרכב יצרוך יותר בדפוס נהיגה שונה

ככה גם חבר שמחזיק באיביזה 2013 מגיע ל 1:12 משולב 

פורסם

היה לנו אחת חדשה מהחברה ב 2013 הממוצע לאורך 3 שנים משולב היה 12.8

לפני כשנתיים החזקתי אחת כרכב שני בתוך העיר בעיקר מממוצע דלק היה11.6, אבל הרכב לא ראה כבישים בין עירוניים בכלל.

בסך הכל אחלה רכב תמורה מאוד גבוהה למחיר

בשנים האחרונות מחירם לא נשחק כמעט בכלל

פורסם (נערך)

אני עם 1.4 טורבו ידנית

חורף קרוב ל 1:14

קיץ 1:12

מבחינת זמן בערך חצי פקקים בעיר חצי נסיעה לא פקוקה בכביש מהיר + נסיעות ערב/סופשבוע ללא פקקים

קבוע כבר 6 שנים

אז בגרסה הלא מטורבתת מאמין שאפשר לקבל יותר. השיטה היא לנסוע נכון(מבלי לנסוע לאט)

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
בתאריך 15.11.2024 בשעה 19:05, aviaviavi כתב:

אני עם 1.4 טורבו ידנית

ככל הידוע לי אין מנוע 1.4 המצויד בטורבו

ולמה שמנוע בלי טורבו ייתן צריכה טובה יותר של דלק? חלק מהפלוסים בטורבו זה החיסכון בדלק

פורסם

סיאט לאון 1.4 tsi שנת 2012

המעבר למנועים קטנים עם טורבו אכן מוביל לחיסכון בדלק לעומת מנועים גדולים ללא טורבו, אבל כשמדובר באותו נפח מנוע אני בספק שהטורבו חסכוני יותר.

הייתה לי פונטו 1.4 אטמוספרית והיא ללא ספק הייתה חסכונית יותר

פורסם
לפני כשעה, aviaviavi כתב:

סיאט לאון 1.4 tsi שנת 2012

טעות שלי, חשבתי שדיברת על איביזה שבו רק מנועי ה1.2 ו 1.6 מצוידים בטורבו

לא הייתי משווה בין שני חברות שונות בעלי מנועים שווים להשוואת צריכת דלק

הטורבו נועד לדחוס אוויר בלחץ גבוה בבוכנה, ומייתר את הצורך בכמות גבוה של דלק בשביל לקבל את העוצמה של המכה לקראנק

לכן לפי הבנתי בהכרח שמנוע עם טורבו יצרוך פחות ממקבילו שלא מצויד בטורבו

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, shlomiko כתב:

הטורבו נועד לדחוס אוויר בלחץ גבוה בבוכנה, ומייתר את הצורך בכמות גבוה של דלק בשביל לקבל את העוצמה של המכה לקראנק

לכן לפי הבנתי בהכרח שמנוע עם טורבו יצרוך פחות ממקבילו שלא מצויד בטורבו

לפי מה שאני יודע, זה לא תמיד נכון בגלל שהטורבו דוחס יותר אוויר ובכך מאפשר להזריק יותר דלק מאשר בצורה אטמוספרית. בגלל שיש יחס אוויר - דלק מדויק , ככל שתכניס יותר אוויר גם צריך עוד דלק כדי ליצור פיצוץ מושלם ועוצמתי. כמובן גם הטורבו מונע בידי גזי פליטה ולא דורש לחיצה על הגז כדי למשוך אוויר נוסף. 

העניין הוא שלרוב במנועי טורבו גם יש בנוסף כל מיני טכנולוגיות שעוזרות לחיסכון בדלק כמו הזרקה ישירה, תזמון משתנה, סוג הגיר גם מאוד משפיע על היעילות. ולכן יש רכבי טורבו שיכולים להיות במכלול יותר חסכוניים על אף שזה לא תמיד נכון, במיוחד אם לוחצים הרבה . 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

האיביזה שלי הייתי עושה 1:12/13 קבוע (משולב) לא יודע לומר כמה עירוני כמה בינעירוני. מציין ששלי שנתון 2005 וכנראה הוא לוקח יותר ואולי 2010 לוקח פחות. אבל אני יודע שלפי יצרן (לא מעניין) יש נתון לצריכת דלק 1:14/15 בערך.  אם אני זוכר, תלוי איזה שנתון ודגם כמובן.

פורסם
לפני 15 שעות, shlomiko כתב:

ולמה שמנוע בלי טורבו ייתן צריכה טובה יותר של דלק? חלק מהפלוסים בטורבו זה החיסכון בדלק

כל מנוע מושפע מאופי הנהיגה. במנועי טורבו הפער בין צריכת דלק בנהיגה נמרצת לרגועה משמעותית יותר גדול מאשר הפער במנוע ללא טורבו.

כך שמנועי הטורבו הקטנים אכן רובם בעלי פוטנציאל לחסכון אבל רק כל עוד הנהג רגוע רגוע. נהג נמרץ כנראה יקבל צריכת דלק פחות טובה בטורבו.

פורסם
לפני 3 שעות, peck כתב:

האיביזה שלי הייתי עושה 1:12/13 קבוע (משולב) לא יודע לומר כמה עירוני כמה בינעירוני. מציין ששלי שנתון 2005 וכנראה הוא לוקח יותר ואולי 2010 לוקח פחות. אבל אני יודע שלפי יצרן (לא מעניין) יש נתון לצריכת דלק 1:14/15 בערך.  אם אני זוכר, תלוי איזה שנתון ודגם כמובן.

יכול להיות אפילו שאני יכול להגיע איתו ל1:14 אבל אני לא נוסע רגוע עם הרכב.. קניתי כדי להינות אז הדלק לא חשוב לי, אז אין לי מדד לנסיעה מתונה..

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...