Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה 1.5 FR - האם כדאי

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

אשמח לעזרתכם בהתלבטות שלי ברכישת רכב.

יש מבצע בימים הקרובים על סיאט איביזה FR 1.5.

המחיר 133,000 ש"ח.

האם ידוע למישהו לגבי הגיר האם הוא יבש או רטוב?

האם הסחירות של האיביזה FR טובה? (מתכוון למכור אחרי 3 שנים עם כ- 30,000 ק"מ).

מה הצריכת דלק האמיתית? (עירוני/בינעירוני).

הראש אומר ללכת על טויוטה יאריס היברידית אבל אין במלאי ובאיביזה יש יותר ריגוש, תלוי בהפרש צריכת הדלק.

אשמח למענה מהיר שלא נפספס את המבצע.. תודה רבה :)

פורסם

רכב מצוין. גיר יבש, כמו כל הגירים של וואג הצמודים למנוע 1.5 ליטר 150 סוסים. סחירות בעוד שלוש שנים קשה לנחש, עם זה הסיכויים של יאריס היברידית להצלחה בשוק עתידי, נראים טובים יותר, אם מסתמכים על ההווה. האיביזה חסכונית יחסית, אבל לא בסביבה של היאריס. לך עשה נסיעת מבחן בשתיהן ותראה אם שווה להמתין ליאריס כזו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על תגובתך, 

מדובר על אותו מנוע שנמצא באוקטביה ושם מדובר על גיר רטוב בשנים האחרונות.

אני לא יודע אם באיביזה FR 1.5 עדכנו לגיר רטוב (במידה ולא זה ברור שלא כדאי להתקרב).

נסיעת מבחן עשיתי ביאריס, רכב מצוין אך פשוט.

האיביזה עם מנוע של אוקטביה, נסעתי באוקטביה והרכב ממש מפנק ועוצמתי.

האמינות והסחירות מדאיגים אותי.

פורסם

באוקטביה יש בדיוק את אותו גיר יבש. ובתור בעלים לשעבר של יטי עם גיר רטוב - אתה מ-מ-ש לא רוצה להיות בעלים של מכונית עם גיר רטוב ולשלם 2000 ש"ח להחלפת נוזל כל 4 שנים או 60000 ק"מ.

ולגבי יאריס הברידית - אין שום בעיה לרכוש כזאת  בייבוא מקביל יש מלאי זמין.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכב עדיין לא אצלך ואתה חושב על המכירה?

ב- 3 השנים האלה ירידת הערך היא הכי גדולה.

ב- 3 השנים האלה אתה עדיין בתקופת האחריות (לא זוכר אם צ'מפיון נותנים שנתיים או שלוש).

לדעתי תקנה ותהנה.

• רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

איביזה תרגיש לך הרבה יותר זריזה מהיאריס ושקטה משמעותית, היא גם מרווחת יותר. המושבים בfr טובים מאוד.

הגיר נקודת החולשה מבחינת אמינות, לדעתי רכב בן 3 עם 30 אלף יהיה יתרון במכירה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריכת הדלק תלוייה בתוואי הנסיעה הצפוי - נהיגה שרובה בכביש 6 תניב צריכת דלק שונה לגמרי מנהיגה עירונית קצרה של עד 2 ק״מ למשל. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 14 דקות, par8ker כתב:

תודה רבה לכל המגיבים.

מה לגבי צריכת דלק אמיתית של האיביזה בדגם הזה?

בנסיעה משולבת הצריכה האמיתית 1/14, בנסיעה עירונית יותר קרובה ל-1/10, בנסיעה בינעירונית יכול להיות גם ל-1/18.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, par8ker כתב:

תודה על תגובתך, 

מדובר על אותו מנוע שנמצא באוקטביה ושם מדובר על גיר רטוב בשנים האחרונות.

אני לא יודע אם באיביזה FR 1.5 עדכנו לגיר רטוב (במידה ולא זה ברור שלא כדאי להתקרב).

נסיעת מבחן עשיתי ביאריס, רכב מצוין אך פשוט.

האיביזה עם מנוע של אוקטביה, נסעתי באוקטביה והרכב ממש מפנק ועוצמתי.

האמינות והסחירות מדאיגים אותי.

אשמח לאסמכתא בעניין הגיר באוקטביה. ככל שאני יודע, כל המנועים הללו, לא חשוב באיזה רכב, מגיעים עם אותו גיר. מספרים שבטיגואן ובקודיאק יש גיר אחר, אשמח להתעדכן, אבל עם משהו מעבר ל" אמרו לי ". ועל הדרך אם אפשר גם אסמכתא ל " ברור שלא להתקרב ", כשמדובר בגיר יבש. בכל מקרה אם לך ברור שאסור להתקרב, האיביזה דנן לא בשבילך.

פורסם (נערך)

מחזק לגבי עניין הביטוח, כשבדקתי איביזה 1.5 לפני כמה חודשים הביטוחים היו לכיוון 9.5k ואני בן 28 בלי תאונות (חס וחלילה). הרכב בעל פופולריות רבה בין צעירים ויש לכך השלכות. 

יש פער משמעותי בין 1.5 לבין ה1 במחירי

הביטוח.

סתם להשוואה נבדקה גם ארונה 1.5 והמחירים היו לכיוון 4.5k 

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

לדעתי זה לא הוגן להשוות את האיביזה 1.5 הזריזה והשובבה , ליאריס הסוס מת הזקן והמשעמם. 
מה אתה מחפש ? 
רכב מא. לב. אז יאריס עדיף. 
אם אתה נהנה קצת מללחוץ מידי פעם , ואוהב את ה"פוזה של כאילו ספורטיבי" , אז עדיף איביזה . 
אתה יכול לנסות לבדוק היום אם יש איביזות 1.5 בנות 3 למכירה, ולהסיק כיוון גס , של מה מצפה לך. 
אם הן עלו בזמנו 120 , ועכשיו עולות 30 , זה משהו אחד , אם עכשיו הן עולות 90 , לגמרי אפשר לחיות עם זה , וזאת לא ירידת ערך דרמאטית. 
ובכלל, אני מתקשה בכנות להבין אנשים לפעמים . למה חייב חדש ? 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

איביזה יותר מתאימה לנסיעות בינעירוניות/ללא פקקים, בגלל המנוע החזק ותיבה רובוטית.

לעומתה, יאריס עדיפה לנסיעות עירוניות/פקקים, בגלל החיסכון העדיף בדלק בתנאים אלו, ותיבת הילוכים אמינה יותר.

מעבר למה שכתבו פה, החסרון באיביזה שהיא קשה על הכביש ותרגיש בה בורות ושקעים גדולים.

ליאריס היה חיסרון -  מושב-נהג לא נוח , מה שעלול להשפיע בנסיעות ארוכות. ייתכן שעדיין קיים.

להערכתי, יהיה לך שוק במכירה של האיביזה. יהיו כאלה (כמוך) שהמנוע הזה על הרכב הקטן, יקרוץ להם.

מציע,אם ניתן, שתיקח את האיביזה לנסיעת-מבחן לצורך התרשמות.

ואם היא תהיה מספיק נוחה לך, ורוב הנסיעות לא בפקקים (בעיקר פקקים בעליות, בגלל הרגישות של הקלאץ'),  אז האיביזה עדיפה.

ואם כן יש לך בעיה בנוחות ואתה עדיין רוצה רכב מהיר כמו האיביזה, יש גם סקודה פאביה. יותר נוחה מהאיביזה , אבל גם יותר יקרה. מצד שני, ייתכן גם שעליה יש מבצע ותקבל מחיר טוב.

מה שכן, לעומת הפאביה, יש לאיביזה ייתרון בממשק - כפתורים פיזיים במקום דרך מסך המולטימדיה. למשל, שליטה במאוורר המזגן (לטעמי לא דיל ברייקר, אבל יש כאלה שזה יהיה חשוב להם).

בהצלחה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

אשמח לאסמכתא בעניין הגיר באוקטביה. ככל שאני יודע, כל המנועים הללו, לא חשוב באיזה רכב, מגיעים עם אותו גיר. מספרים שבטיגואן ובקודיאק יש גיר אחר, אשמח להתעדכן, אבל עם משהו מעבר ל" אמרו לי ". ועל הדרך אם אפשר גם אסמכתא ל " ברור שלא להתקרב ", כשמדובר בגיר יבש. בכל מקרה אם לך ברור שאסור להתקרב, האיביזה דנן לא בשבילך.

לפני מספר חודשים מישהו ביקש אסמכתא בדיוק כמוך וצירפתי תשריט של חלקי הרכב של הטיגואן כדוגמה, היה שם גיר רטוב משודך גם למנוע 1.5 וכך גם בקודיאק. אין לי פנאי כרגע לחפש את זה אבל אם זה ממש חשוב לך אתה יכול לחפש את השרטוט חלקים של טיגואן 1.5 משנת 2020 לדוגמה, למיטב זכרוני זה dq250 או dq500 , בטוח לא dq200 . נמצא בסופרב 2.0, באוקטביה 2.0, גולף 2.0, קודיאק, טיגואן וקופרות למיניהן. באוקטביה ובאיביזה יש את dsg7 היבש גם עם מנועי 1.5 . 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...