Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היי אשמח ליעוץ משפטי נגד חברת קיה.

פוסטים מומלצים

לפני כשנתיים קניתי רכב חדש הסוכנות 

קיה סלטוס 2022 הרכב יצא באפריל

לאחר כמה חודשים התחילו להופיע סדקים ודברים בחלקי הפלסטיקה כמו שקע usb והמסביב להגה ליד הכפתורים ישר כמובן הלכתי אליהם אמרו לא יכול להיות זה בטח נזק שאתה גרמת. ועזבתי את זה כי השלמתי עם זה שאני יכול לחיות עם הנזק הזה במקום להתחיל מלחמה איתם ,לאחר כמה חודשים התחיל להסדק המסגרות של המזגן ואז התחיל להסדק ה"פיאנו בלאק" של הדיפוני דלתות

התקשרתי אליהם שוב נפגשנו שוב ואמרו לא לא מתקנים ואם אתה רוצה לתקן עלויות עלייך וכולי. לאחר מלחמה לא קטנה שלקחה כמה שבועות הסכימו להתקין לי את החלקים הזולים שהם השקע Usb והמסביב להגה שכבר גם ככה החלטתי לחיות איתם אמרתי להם זה לא הגיוני בואו תראו כל הדיפוני דלתות נסדקו ואז כבר התחילה המלחמה (תושב שדרות) היינו מפונים תקופה ומתחילים לחזור לשגרת החיים בעיר ושוב מתפנה לי זמן לטפל בנושא הנ''ל

ועכשיו התחיל גם להסדק גם ה"פיאנו בלאק" של הדשבורד...ועוד שלל לא קטן. כמו המסגרות של המזגן עצמו תריסים קטנים כל מיני חלקי פלסטיקה ברכב אשכרה הרכב מתפרק לחתיכות לטענת החברה אין שום אחריות על הנושא ויש עוד מספר אנשים שקרה להם מקרה דומה לשלי.  טרם בוצע מולם משהו וכנראה לרוב לא אכפת ,האם אין אחריות על נושא כזה? אשמח ליעוץ ! תודה מקרב לב כמובן יעלה תמונות חלקיות עכשיו ומחר פירוט מלא.

https://i.postimg.cc/4d1xcG4G/IMG-20240610-125109.avif
https://i.postimg.cc/jd2SDBpV/IMG-20240610-125117.avif
https://i.postimg.cc/sfw2D309/IMG-20240610-125125.avif
https://i.postimg.cc/x8xjsPbF/IMG-20240610-125143.avif

עריכה אחרונה על ידי UDI200
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה סביר, אמנם הפלסטיקה זולה, אבל אצלך נראה די מוגזם בהתייחס לשנתון.

שאלות שישאלו בהמשך - האם הרכב חונה בשמש ישירה מרבית הזמן/כל הזמן?

האם אתה נוטה ״לשחק״ עם תריסי המזגן, ללחוץ הרבה על לחצני ההגה, לפתוח בדחיפה את הדלת תוך כדי החזקת ידית הפתיחה הפנימית?

הסיבה שאני מציין את זה, היא שכבר נתקלתי בשאלות דומות עם רכבים אחרים שסבלו מפלסטיקה זולה שהתבלת בטרם עת (קורולה 🙄 של בן משפחה) באופן דומה, סביב פתחים ולחצנים.

פנה לגיל מלמד עורך the car וברר איתו אם יש תלונות של אנשים נוספים בעלי רכב דומה לשלך בשנתון דומה ( 2-3 שנים על הכביש) . אם כן התיעץ גם איתו מה כדאי לעשות.

הרגשה שלי, שאתה לא היחיד עם תופעות דומות. לכן שווה לבדוק לפני שאתה מתחיל מאבק לבדך.

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, zaf כתב:

לא נראה סביר, אמנם הפלסטיקה זולה, אבל אצלך נראה די מוגזם בהתייחס לשנתון.

שאלות שישאלו בהמשך - האם הרכב חונה בשמש ישירה מרבית הזמן/כל הזמן?

האם אתה נוטה ״לשחק״ עם תריסי המזגן, ללחוץ הרבה על לחצני ההגה, לפתוח בדחיפה את הדלת תוך כדי החזקת ידית הפתיחה הפנימית?

הסיבה שאני מציין את זה, היא שכבר נתקלתי בשאלות דומות עם רכבים אחרים שסבלו מפלסטיקה זולה שהתבלת בטרם עת (קורולה 🙄 של בן משפחה) באופן דומה, סביב פתחים ולחצנים.

פנה לגיל מלמד עורך the car וברר איתו אם יש תלונות של אנשים נוספים בעלי רכב דומה לשלך בשנתון דומה ( 2-3 שנים על הכביש) . אם כן התיעץ גם איתו מה כדאי לעשות.

הרגשה שלי, שאתה לא היחיד עם תופעות דומות. לכן שווה לבדוק לפני שאתה מתחיל מאבק לבדך.

הרכב מראשון עד חמישי חונה בחניה תת קרקעית בעבודה עד השעה 3 בצהריים ולאחר מכן בבית כמובן בשמש אבל תמיד שם כיסוי לחלון הקדמי.

לגבי לוחץ רגיל כמו כולם אפילו בצד הימני של גלגל ההגה ,זה של בבקרת שיוט פחות משתמש אם בכלל ועדיין סדוק. אני לא חושב שאני אגרסיבי ברכב משתמש מאוד בעדינות בדלתות מאחורה אפילו הילדים לא יושבים ביום יום רק בימי שבת נוסעים ועדיין נשבר הדיפון של הדלת. בקיצור הרכב הזה חתיכת רכב מתפרק.. בצד השני ליד נהג אישתי יושבת רק בימי שבת שיוצרים לטייל ועדיין נשבר שם הדשבורד הרכב פשוט הזיה. איך אני פונה לגיל? ואם יש עילה לתביעה? לדעתך כמובן תודה רבה :)

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, guya72 כתב:

נשמע דומה לבעיות של יונדאי טוסון וקיה ספורטאז'.

https://thecar.co.il/יונדאי-טוסון-הדאשבורד-נסדק-אבל-היצרני/

כן ממש דומה לבעיות שם אבל פה זה נירחב יותר בכתבה לא רשום שאם הצליחו בתביעה פשוט השמש הישראלית גומרת הכל כנראה... האם לדעתך צריך לתבוע? או שמה לתקן לבד? (לקחת לסדנה כלשהי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. הייתי בודק מה כלול באחריות של האוטו - ולמשך כמה זמן. כמו כן, מבקש מהמוסך להחליף את החלקים הסדוקים. (אולי אפילו פונה ישירות ליבואן עצמו במייל). האחריות היא משהו מחייב בעיניי. 

2. יצא לי לנסוע כמה פעמים באוטו כזה משנת 2023. של קולגה לעבודה. היות וציינת שרוב הזמן האוטו חונה בחניה מקורה, ומצד שני, שאתה תושב שדרות ויש מלחמה, אני חושב שמספיק שהיה איזה בום לא רחוק, וזה סוג של הדף.. (אני יודע שייתכן שתצחקו או משהו, אבל זה מה שעלה לי לראש).  פשוט כי פתאום יש סדקים בפלסטיקים ברחבי האוטו. 

3. האם יכול להיות שמרחת חומרי ניקוי על הפלסטיקים?

4. בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

1. הייתי בודק מה כלול באחריות של האוטו - ולמשך כמה זמן. כמו כן, מבקש מהמוסך להחליף את החלקים הסדוקים. (אולי אפילו פונה ישירות ליבואן עצמו במייל). האחריות היא משהו מחייב בעיניי. 

2. יצא לי לנסוע כמה פעמים באוטו כזה משנת 2023. של קולגה לעבודה. היות וציינת שרוב הזמן האוטו חונה בחניה מקורה, ומצד שני, שאתה תושב שדרות ויש מלחמה, אני חושב שמספיק שהיה איזה בום לא רחוק, וזה סוג של הדף.. (אני יודע שייתכן שתצחקו או משהו, אבל זה מה שעלה לי לראש).  פשוט כי פתאום יש סדקים בפלסטיקים ברחבי האוטו. 

3. האם יכול להיות שמרחת חומרי ניקוי על הפלסטיקים?

4. בהצלחה!

דיברתי עם יבואן עצמו מספר פעמיים והוצא לי רק לתקן את שקעי usb והמסביב להגה. לא מעבר לכך כי זה יקר יותר לשם השוואה דיפון דלת כ1000 שקלים אני לא רואה את יבואן מתקן את זה ועוד כ3 כאלה....

ועלות החלפת הדשבורד כמה אלפים טובים 

רוב הסדקים נוצרו לפני המלחמה ורק מה שכן נסדק עכשיו זה הדלת אחורית של הילד... 

משתמש בחומרים נטרלים ph7 של חברת קוך כמו apc או גרין סטאר בדילול 1/30 היצרן מצהיר לדלל לניקוי 1/10 אני מחמיר עם החומרים ו apc לא צריך לדלל בכלל זה כמו מים. אבל גם לפני השימוש בחומרים עצמם נגרם הנזק.. 

אבל גם ברחבי הרשת ובקבוצות קיה מספר לא מבוטל של אנשים מספרים על תופעה דומה אחריות על הרכב עצמו כ3 שנים ומנוע וגיר עד 7 שנים או 100 אלף קילומטר 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, UDI200 כתב:

איך אני פונה לגיל? ואם יש עילה לתביעה? לדעתך כמובן תודה רבה :)

יש לכם תקלה בקיה סיד או בכל דגם אחר? כתבו לנו אל [email protected]

https://thecar.co.il/צור-קשר/

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיל בחור נחמד אבל תכלס מלבד כתבה הוא לא יכול יותר מידי לעזור.

הדרך הארוכה היא תביעה ייצוגית, תהליך שלוקח הרבה זמן וגם נדרש סף גבוה ע"מ שהתביעה בכלל תתקבל.

אופציה שניה זה תביעות קטנות... תצרף תמונות, היסטוריית תלונות ואם יש עדות מתלוננים נוספים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיל יכול להוסיף מידע , הוא לא צריך לעזור לך עם היבואן או מישפטית. את זה תעשה לבד.

אבל אם דרכו תילמד שיש עוד עשרה מיקרים למשל , שווה יהיה למצוא את אותו עו״ד שיגיש תביעה יצוגית.

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, zaf כתב:

גיל יכול להוסיף מידע , הוא לא צריך לעזור לך עם היבואן או מישפטית. את זה תעשה לבד.

אבל אם דרכו תילמד שיש עוד עשרה מיקרים למשל , שווה יהיה למצוא את אותו עו״ד שיגיש תביעה יצוגית.

תפתח קבוצה בפייסבוק או תצטרף לקיימת. אם יש בעיה... כבר יש קבוצה.

הבעיה היא לא מידע, אלא אנשים אקטיבים 

ספרתי מאות תלונות של fcm (מצלמת הבטיחות) בדגמי אוטלנדר /ASX/אקליפס

מאות תלונות!

יש גם תביעה ייצוגית 

שניסיתי לארגן רשימה שמית של המתלוננים רק 5 אנשים העבירו פרטים.

דיברתי גם עם העו"ד שעוסק בתביעה... אנשים לא משתפים פעולה. כולם מייללים מאחורי המקלדת אבל לא ירימו עט.

ההמלצה שלו היתה שהאקטיביסטים יפנו לתביעות קטנות בלי קשר לייצוגית, שבסופו של דבר תעשיר את קופת העו"ד ופחות את של הנפגעים.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, UDI200 כתב:

משתמש בחומרים נטרלים ph7 של חברת קוך כמו apc או גרין סטאר בדילול 1/30 היצרן מצהיר לדלל לניקוי 1/10 אני מחמיר עם החומרים ו apc לא צריך לדלל בכלל זה כמו מים. אבל גם לפני השימוש בחומרים עצמם נגרם הנזק.. 

אבל גם ברחבי הרשת ובקבוצות קיה מספר לא מבוטל של אנשים מספרים על תופעה דומה אחריות על הרכב עצמו כ3 שנים ומנוע וגיר עד 7 שנים או 100 אלף קילומטר 

אוקיי, לא ידעתי. 

האוטו שאני נסעתי בו, התרשמתי שהפלסטיקים בסדר. נוחים לי ולא ראיתי שום פגמים בייצור. (אוטו שנת 2023, שנמצא שנה כבר אצל הבעלים שלו). 

אני הייתי בהחלט כותב מייל כמו שהציעו פה, ואולי מייל ליצרן העולמי. אחרי שכתבת ליבואן המקומי. 

בהצלחה!

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היצרן העולמי יפנה אותו ליבואן בארץ

תחסוך לו את המייל המיותר הזה

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, סולל הדרך כתב:

היצרן העולמי יפנה אותו ליבואן בארץ

תחסוך לו את המייל המיותר הזה

חשבתי שלעתים היצרן העולמי יכול סוג של  "לנזוף" ביבואן המקומי.

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נזיפה אם בכלל תהיה רק אם וכאשר היבואן המקומי מפר את תנאי החוזה ומדיניות היצרן. לא נראה לי שאי פעם דבר כזה יצליח.

זה קצת נאיבי לחשוב שאנחנו כצרכן זניח של דגם אחד של מותג נוכל להשפיע על היצרן .

היבואן הוא זה שמולו צריך (בלית ברירה) בכל הקשור לרכב שנרכש ממנו.  

ראלית, רכב שלא נרכש ישירות מהיבואן (יד 2 /ליסינג) אנחנו בנחיתות מול היבואן בכל הקשור לטענות שונות במידה ואין לנו תיעוד פרטני של כל הארועים (תיקונים/טיפולים) שקשורים לרכב מיום עליתו לכביש.

ועם זה צריך להתמודד. 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...