Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריז דיאלקטרי על הגומי של הקוילים

chrono

פוסטים מומלצים

שלום וברכה.

ברשותי שני רכבים, מאזדה ורנו.

בהוראות היצרן של רנו, בעת הרכבת הקוילים, אמורים למרוח גריז דיאלקטרי על הגומי (סביב הפתח שעולה על הפלאג). בהוראות היצרן של מאזדה, אין שום אזכור לגריז דיאלקטרי - פשוט מתקינים את הקויל על הפלאג וזהו.

אני מנסה להבין את חשיבות הגריז הדיאלקטרי בקונטקסט הזה, ורואה כאן מס' אפשרויות:

• זו פעולה חשובה עם השלכות חיוביות (מהנדסי רנו צודקים) - כלומר, כדאי להתחיל לבצע אותה גם במאזדה
  • זו פעולה ממש לא קריטית ולא משמעותית (מהנדסי מאזדה צודקים) - כלומר, אפשר לוותר עליה גם ברנו
  • יש הבדל משמעותי (שאני לא רואה/לא מבין) בתכנון ההנדסי של הקוילים בין רנו ומאזדה, והמהנדסים של שתי היצרניות צודקים - כלומר, להקפיד על הגריז ברנו ולא לשים גריז במאזדה
  • כל מהנדסי הרכבים לא יודעים על מה הם מדברים, ורק אני צודק. לא לשים גריז ברנו, אבל לגרז את הקוילים במאזדה כאילו אין מחר

ההבדל הבולט היחיד שעולה לי בראש בהקשר האפשרות השלישית הוא שמכסה השסתומים במאזדה הוא מפלסטיק, בעוד שברנו הוא מאלומיניום. אבל האזור שאותו ממליצים לגרז לא בא במגע עם מכסה השסתומים, אז לא נראה לי שזה רלוונטי - והראש בשני המנועים עשוי אלומיניום...

אם יש פה אנשים עם נסיון שיכולים להאיר את עיניי, אשמח!

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע אפשר להבין שהנדסית זה יותר אידיאלי לשים גריז שם כי אתה מגדיל את הבידוד החשמלי סביב הרכיב ומונע זליגה פוטנציאלית אם הגומי נקרע או נסדק עם הזמן.

מעשית גם טוב על כל בורג ברכב להשתמש במומנטים שהיצרן קבע, למרוח משחות נגד התפסות וגריזים למיניהם בכל מיני מקומות, לשים לוקטייט על ברגים מסוימים. ועוד כל מיני

מעשית זה לא תמיד קורה וחלק מזה לא קורה כמעט אף פעם ורכבים עדיין נוסעים על הכביש

מומלץ לשים אם יש לך יכולת תשים אם לא גם לא נורא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור... אבל בהוראות היצרן למאזדה יש מגוון מקומות ברכב בהם הם כן אומרים לשים גריז - זה ממש לא מרגיש שההוראות של מאזדה הם למחפפים. אבל בקוילים מבחינתם גריז לא נדרש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, chrono כתב:

ברור... אבל בהוראות היצרן למאזדה יש מגוון מקומות ברכב בהם הם כן אומרים לשים גריז - זה ממש לא מרגיש שההוראות של מאזדה הם למחפפים. אבל בקוילים מבחינתם גריז לא נדרש.

יש מצב שהגריז הזה עשוי לתקוף את הגומיות ובגלל זה לא ממליצים?
ואולי המיקום של הקוילים לא חשוף למים וגם בגלל זה לא ממליצים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, chrono כתב:

יש לך את ההנחיות באיזה מקומות יש למרוח גריז ?

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.7.2024 בשעה 07:15, chrono כתב:

כאן:

0-Mercedes-tech-tip.jpg.4fe51b6842e06673d82a192580e6739e.jpg

בתאריך 21.7.2024 בשעה 06:50, chrono כתב:

לא ראיתי שום הוראות של הייצרן מאזדה למרוח גריז דיאלקטרי במגוון מקומות.

בכול מקרה כול גריז ליטיום או סיליקון יתאים להגנה בפני לחות/קורוזיה/רטיבות/ וגם היתפסות של חלקים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, מרק10 כתב:

לא ראיתי שום הוראות של הייצרן מאזדה למרוח גריז דיאלקטרי במגוון מקומות.

לא התכוונתי שבמאזדה אומרים למרוח גריז דיאלקטרי במגוון מקומות, אבל כן יש מגוון מקומות אותם ממליצים לגרז במהלך העבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...