Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

בנסיון לחסוך כסף על שכירות, אני מעוניין לבדוק את האופציה של מגורים על גלגלים.

לעולם הרכב אני חדש, ואשמח ליעוץ מבעלי נסיון.

אני בוחר ברכב אספנות כדי לחסוך עלויות נוספות, ותוהה מה כדאי לי לרכוש?

הכנתי מס' פרמטרים שעל הרכב לענות עליהם:

* רשיון מגורים 
* אספנות
* מתחת ל3.5 טון
* תחזוקה זולה באופן יחסי
* קיבולת מים טובה
* תקציב 60 אלף במקסימום לרכישת הרכב

הבנתי שהרכב שכנראה מומלץ לי לקנות הוא פיאט דוקאטו

האם אני ריאלי?

את החיפוש אני מבצע בסבלנות וללא לחץ של זמן, עד שאמצע את הרכב המתאים
אשמח לטיפים נוספים!

פורסם

נתחיל בשאלה, האם יש לך ידע טכני וידיים טכניות.

אם לא, תוריד רכב אספנות מהפרק.

לגבי משקל - אם אתה רוצה רכב שאפשר לחיות בו הוא חייב להיות מעל 3.5 טון. מתחת יהיה קטן מדי.

תחזוקה זולה - אתה מדבר על רכב אספנות שזה רכב מעל 30 שנה. לא חושב שאפשר להכניס רכב אספנות לקטגוריה של תחזוקה זולה.

לגבי התקציב - 60 אלף לפני בניה או סה"כ? אם סה"כ - אתה לא בכיוון. אם רק מחיר הרכב לפני בניה, יש מצב למצוא משהו טוב במחיר הזה.

אם חשקה נפשך בקראוון הייתי מסתכל לכיוון של נגרר ולא כאוטוהום. אתה יכול לקנות טנדר שיכול לסחוב אותו בקלות יחסית בזול וקראוון מצוייד נע בין 80-150 אלף שקל.

חסרון - לא אוהבים אותם ברכבי הערים השונות ומעיפים אותם לחניוני המשאיות. לא נעים לגור בחניוני משאיות.

פורסם
לפני 46 דקות, asix כתב:

נתחיל בשאלה, האם יש לך ידע טכני וידיים טכניות.

אם לא, תוריד רכב אספנות מהפרק.

לגבי משקל - אם אתה רוצה רכב שאפשר לחיות בו הוא חייב להיות מעל 3.5 טון. מתחת יהיה קטן מדי.

תחזוקה זולה - אתה מדבר על רכב אספנות שזה רכב מעל 30 שנה. לא חושב שאפשר להכניס רכב אספנות לקטגוריה של תחזוקה זולה.

לגבי התקציב - 60 אלף לפני בניה או סה"כ? אם סה"כ - אתה לא בכיוון. אם רק מחיר הרכב לפני בניה, יש מצב למצוא משהו טוב במחיר הזה.

אם חשקה נפשך בקראוון הייתי מסתכל לכיוון של נגרר ולא כאוטוהום. אתה יכול לקנות טנדר שיכול לסחוב אותו בקלות יחסית בזול וקראוון מצוייד נע בין 80-150 אלף שקל.

חסרון - לא אוהבים אותם ברכבי הערים השונות ומעיפים אותם לחניוני המשאיות. לא נעים לגור בחניוני משאיות.

אין לי ידע טכני, אבל במשפחה החזיקו רכבי אספנות לאורך שנים אז יש ממי ללמוד ולקבל ייעוץ.

משקלית כבר ראיתי אופציות שמתאימות לרשיון שלי, ואני מתכנן לחיות בצניעות, לא עם המכשור הכי חדיש.

ציינתי תחזוקה זולה באופן יחסי, כלומר רכב עם חלפים זמינים יחסית ומוסכים שיסכימו לטפל.

והתקציב, לפני בניה.

הבעיה עם נגרר היא באמת מה שציינת ממה שקראתי ולכן הוא אינו אופציה מבחינתי.

פורסם
לפני שעתיים, derby_parabola כתב:

אין לי ידע טכני, אבל במשפחה החזיקו רכבי אספנות לאורך שנים אז יש ממי ללמוד ולקבל ייעוץ.

משקלית כבר ראיתי אופציות שמתאימות לרשיון שלי, ואני מתכנן לחיות בצניעות, לא עם המכשור הכי חדיש.

ציינתי תחזוקה זולה באופן יחסי, כלומר רכב עם חלפים זמינים יחסית ומוסכים שיסכימו לטפל.

והתקציב, לפני בניה.

נשמע לי הרפתקאה לא זולה בכלל. 

אם הכיוון שלך לחסוך בהוצאות החודשיות לדעתי אתה הולך להכפיל ( ואפילו לשלש) את ההוצאות החודשיות שלך.

אישית לא הייתי מתחיל פרוייקט כזה ברכב שקטן מ 3.5 טון. לפחות 4 טון ואם אתה באמת רוצה לעשות משהו שייתן לך סוג של איכות חיים ולא להתכלב הייתי בכלל פונה לכיוון של משאית קטנה עם רישיון C1. מחפש משאית שלא עוברת 6 טון כי אז יש לה מגבלת חניה בתוך הערים ( יש ערים שגם מעבר ל 4 טון זאת מגבלה) ועליה בונה אוטוהום. אני חושב שהיה פה פרוייקט כזה לפני כמה שנים.

פורסם
לפני כשעה, Gauss כתב:

מה התקציב שלך לבנייה? ואיך אתה מתכנן לבצע?

אני מקווה לצמצם את העלויות למינימום תוך כדי שימוש בחומרים ממוחזרים ויד שנייה איפה שאפשר.

הייתי רוצה להגיד שאני מקווה להשאיר את כל הפרוייקט מתחת ל80 אלף, אני מאמין שמעל הסכום הזה כבר אפשר לקחת רכב מוגמר (שאולי זו אופציה יותר נכונה, תלוי בהיצע).

Just now, asix כתב:

נשמע לי הרפתקאה לא זולה בכלל. 

אם הכיוון שלך לחסוך בהוצאות החודשיות לדעתי אתה הולך להכפיל ( ואפילו לשלש) את ההוצאות החודשיות שלך.

אישית לא הייתי מתחיל פרוייקט כזה ברכב שקטן מ 3.5 טון. לפחות 4 טון ואם אתה באמת רוצה לעשות משהו שייתן לך סוג של איכות חיים ולא להתכלב הייתי בכלל פונה לכיוון של משאית קטנה עם רישיון C1. מחפש משאית שלא עוברת 6 טון כי אז יש לה מגבלת חניה בתוך הערים ( יש ערים שגם מעבר ל 4 טון זאת מגבלה) ועליה בונה אוטוהום. אני חושב שהיה פה פרוייקט כזה לפני כמה שנים.

מה לדעתך הולכות להיות ההוצאות החודשיות לאחר שאני רוכש את הקרוואן?

פורסם

תקרא את הפרוייקט הזה......

ייתן לך תמונת מצב.

לפני 5 דקות, derby_parabola כתב:

מה לדעתך הולכות להיות ההוצאות החודשיות לאחר שאני רוכש את הקרוואן?

תלוי מה קנית ומה אתה מכתנן לבנות עליו. אם התכנון לקנות ג'מפי ולזרוק לה מזרן מאחורה ולהתכלב אז אולי לא הרבה.

אבל אם התכנון שלך לבנות משהו שיהיה וירגיש כמו בית ההוצאות לא יהיו קטנות.

פורסם

אתה מודע לתהליך שכרוך בשינוי רישוי מגורים לרכב?
בתקציב שהצבת לא תמצא משהו מוכן לדעתי, ואם אתה בונה לבד לא תצליח לבצע את התהליך בעלויות שאתה מכוון אליהן.

פורסם
לפני 17 דקות, asix כתב:

תקרא את הפרוייקט הזה......

ייתן לך תמונת מצב.

תלוי מה קנית ומה אתה מכתנן לבנות עליו. אם התכנון לקנות ג'מפי ולזרוק לה מזרן מאחורה ולהתכלב אז אולי לא הרבה.

אבל אם התכנון שלך לבנות משהו שיהיה וירגיש כמו בית ההוצאות לא יהיו קטנות.

כן קראתי את השרשור הזה, באמת מדהים
אבל ממה שראיתי הוא לא מדבר על הוצאות

אני לא חושש מקצת כלבנות, ולהתקדם עם הפרוייקט as I go

לפני 2 דקות, Gauss כתב:

אתה מודע לתהליך שכרוך בשינוי רישוי מגורים לרכב?
בתקציב שהצבת לא תמצא משהו מוכן לדעתי, ואם אתה בונה לבד לא תצליח לבצע את התהליך בעלויות שאתה מכוון אליהן.

כן אני מודע, לכן בקריטריונים ציינתי שהרכב חייב להיות רשום כרכב מגורים
ודווקא כן מצאתי מספר מוטורהומים צנועים במחירים האלה, פשוט הרכבים הם רכבים מיוחדים שהתחזוקה שלהם יקרה.

פורסם

אם אתה רוצה מקלחת ושירותים ברכב / מטבח עם גז וכיור = הוצאות גדולות

על מיטה ואחסון אפשר לסגור במחירים נורמליים. 

הבעיה זה אגירת מים נקיים ושמירת מים מלוכלכים (ומיכל למים אפורים ולמים שחורים) 

כמובן שמערכת החשמל זה גם פרוייקט. תלוי מה הרצון שלך ממערכת החשמל.

כך שלפני שאתה מחפש רכב.

תגדיר רצון מהרכב ולפי זה תגזור מה אתה רוצה לקנות.

ויכול להיות שיהיה נכון לך יותר להרחיב רישיון לc1

ככה תוכל לקנות משאית קטנה ולקבל מרווח

.

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

מגניב, באמת היקפי
שמרתי!

לפני 22 שעות, om2 כתב:

אם אתה רוצה מקלחת ושירותים ברכב / מטבח עם גז וכיור = הוצאות גדולות

על מיטה ואחסון אפשר לסגור במחירים נורמליים. 

הבעיה זה אגירת מים נקיים ושמירת מים מלוכלכים (ומיכל למים אפורים ולמים שחורים) 

כמובן שמערכת החשמל זה גם פרוייקט. תלוי מה הרצון שלך ממערכת החשמל.

כך שלפני שאתה מחפש רכב.

תגדיר רצון מהרכב ולפי זה תגזור מה אתה רוצה לקנות.

ויכול להיות שיהיה נכון לך יותר להרחיב רישיון לc1

ככה תוכל לקנות משאית קטנה ולקבל מרווח

למה מטבח וגז עם כיור אלה הוצאות גדולות? ושירותי קומפוסט פשוטים?

לגבי חשמל מה לגבי סוללה נטעת עם פאנל סולארי לצרכים בסיסיים?

אם אצליח לקנות רכב ב20,000 ולהשאיר לעצמי מרווח מעל הראש כדי לטפל בכל האבזור זה יהיה אידאלי לדעתי.

אני חושב שמשאית מקנה לי באמת רק עוד מרווח, שזה באמת משהו חשוב, אבל לא מעבר לזה. מצד שני זה כרוך בעוד עלויות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...