Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנייה ל3 חודשים פלוס

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

הבעיחה העיקרית פה זה לא הצורך במקום חנייה, אלא הצורך להתניע את הרכב אחת לשבוע/שבועיים כדי שלא ייגמר המצבר.

מכיוון שאני לא מכיר שירות כזה, אפילו בתשלום, אני ממליץ להעביר את הרכב לחבר/ידיד/קרוב משפחה שישמור על הרכב. לא חסרים אנשים שרכב יסגור להם פינה בחודשי הקיץ, אפילו רק למקרי חירום.

את המצבר אפשר לנתק, הבעיה העיקרית היא שקיעה של השמן והצטברות משקעים על המנוע. וזה כבר ממש לא טוב.

בקיצור - שמישהו יזיז את הרכב קצת פעם בשבוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, taranta כתב:

את המצבר אפשר לנתק, הבעיה העיקרית היא שקיעה של השמן והצטברות משקעים על המנוע. וזה כבר ממש לא טוב.

20 שנה אני מחזיק רכבי אספנות שלפעמים עמדו חודש - חודשיים וגם קצת יותר בלי לזוז ולא נתקלתי בתופעה של "שקיעת שמן והצטברות משקעים במנוע", כל עוד האוטו מטופל בזמן פעם בשנה בלי קשר לכמה קילומטרים הוא נסע. 

לפני 13 שעות, hans כתב:

הבעיחה העיקרית פה זה לא הצורך במקום חנייה, אלא הצורך להתניע את הרכב אחת לשבוע/שבועיים כדי שלא ייגמר המצבר.

מכיוון שאני לא מכיר שירות כזה, אפילו בתשלום, אני ממליץ להעביר את הרכב לחבר/ידיד/קרוב משפחה שישמור על הרכב. לא חסרים אנשים שרכב יסגור להם פינה בחודשי הקיץ, אפילו רק למקרי חירום.

נגיד בא אלי חבר טוב עם בקשה כזאת: קח את האוטו, תעמיד אותו ליד הבית שלך, תשמור שהכל יהיה בסדר, תניע וצא לסיבוב כל שבוע וככה 3 חודשים. להניע במקום לא מספיק, בשביל שהמצבר יטען צריך לצאת לסיבוב של לפחות 15-20 דקות. 

כמה זמן אני צריך להשקיע בזה? נגיד 3 שעות בחודש ובמצטבר לכל התקופה נגיד 10 שעות?

אז תשתע, אני הייתי מתבייש לבקש מחבר דבר כזה משום שאני חושב ש 10 שעות פנויות של בן אדם שוות יותר מ 500 או 600 ש"ח או כמה שעולה להחליף מצבר. לא הייתי מטריח חבר בשביל זה. התקרון המצבר? מחליף וזהו.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, nisim91 כתב:

יש פרויקט גדול בבני ברק שמתאכלס עכשיו עם חניות מקורות יכול להיות שיש אנשים שישמחו להשכיר את החניה לכמה חודשים. (קשה לי להאמין שבשביל 100₪ מישהו יתעסק) אם תרצה תדבר איתי בפרטי אפנה אותך למישהו שמעורבב שם. 

נראה לי הפתרון המשתלם ביותר.

קח בחשבון שיש מצב שהמכונית לא תסכים לנסוע אח"כ בשבת...

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

20 שנה אני מחזיק רכבי אספנות שלפעמים עמדו חודש - חודשיים וגם קצת יותר בלי לזוז ולא נתקלתי בתופעה של "שקיעת שמן והצטברות משקעים במנוע", כל עוד האוטו מטופל בזמן פעם בשנה בלי קשר לכמה קילומטרים הוא נסע. 

זה מה שנאמר לי ע"י מוסכניקים. כמה כבר הרכבים הנ"ל נסעו כשלא עמדו במקום? אולי פחות הושפעו פשוט כי הנסועה בהן קטנה.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

נגיד בא אלי חבר טוב עם בקשה כזאת: קח את האוטו, תעמיד אותו ליד הבית שלך, תשמור שהכל יהיה בסדר, תניע וצא לסיבוב כל שבוע וככה 3 חודשים. להניע במקום לא מספיק, בשביל שהמצבר יטען צריך לצאת לסיבוב של לפחות 15-20 דקות. 

כמה זמן אני צריך להשקיע בזה? נגיד 3 שעות בחודש ובמצטבר לכל התקופה נגיד 10 שעות?

אז תשתע, אני הייתי מתבייש לבקש מחבר דבר כזה משום שאני חושב ש 10 שעות פנויות של בן אדם שוות יותר מ 500 או 600 ש"ח או כמה שעולה להחליף מצבר. לא הייתי מטריח חבר בשביל זה. התקרון המצבר? מחליף וזהו.

תגיד לו ״סע בו לעבודה פעם בשבוע״ ואל תתחשבן איתו על מיכל דלק. הוא ירוויח כמה ק״מ לחיי הרכב שלו, אתה תרוויח רכב שזז. לגמרי win-win.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

תגיד לו ״סע בו לעבודה פעם בשבוע״ ואל תתחשבן איתו על מיכל דלק. הוא ירוויח כמה ק״מ לחיי הרכב שלו, אתה תרוויח רכב שזז. לגמרי win-win.

תראה זה מאוד אישי, לכל אחד מתאים משהו אחר. 

אני לא רוצה לתת את האוטו שלי למישהו שיסע בו לעבודה ולא רוצה לקחת ממישהו את האוטו שלו ולנסוע לעבודה. זו טרחה מיותרת, אחריות מיותרת, דאגה מיותרת ומבחינתי זה לא שווה  מיכל דלק וגם מצבר אם יהיה צורך להחליף. 

מעמיד את האוטו נעול ושאף אחד לא יגע בו. לדעתי 3 חודשים זה לא זמן ארוך מספיק שיכול לגרום לתקלות. 

• אהבתי 2

פורסם

מבין אותך, אבל זה תלוי מיהו ה״מישהו״. אני מדבר בד״כ על קרובי משפחה מדרגה ראשונה שיש בינינו אמון מלא, ואני מוכן לספוג טעות שלהם. לדעתי קרוב כזה צריך להיות ברירת המחדל.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או קי קרובי משפחה. נגיד אח שלי. בן אדם עסוק כמו כולנו.  אם אני בא אליו עם בקשה כזאת הוא ישאל. כמה עולה מצבר? 500 ש"ח?

קח 800 ש"ח, קח את האוטו שלך, שים אותו בחניה ותעזוב אותי מהשטויות שלך...

בקיצור מה שאני רוצה לאמור זה שיש אמון מלא פשוט לא רוצה להטריח אנשים עם שטויות כי לדעתי הפעולה הזו של התנעת רכב כל שבוע לא נחוצה.

פורסם

זה לא רק מצבר בוקי, בתור איש טכני אתה ודאי מבין שחלקים נעים אינם בנויים לעמידה ארוכה ואז המשך פעילות כאילו כלום. באירופה ובארה"ב נפוץ מאד שיש לאנשים איזה אופנוע או רכב ספורטיבי זרוק בחניה במשך חודשי החורף, אבל תמיד נלקח בחשבון שלפני שחוזרים לנסוע לוקחים אותו לטיפול קטן והחלפת נוזלים/פילטרים/רצועות. כמובן שאפשר פשוט להיכנס וליסוע (במיוחד אם ניתקת מצבר מראש), אבל סביר להניח שתוך כמה שעות עד ימים הרכב יתחיל לפתח ויברציות, חיישנים יתחילו לתת התראות שווא, וכו'. גם איכות הדלק לא משתפרת במצב כזה.

ישראלים הרי 'אנשים חמים', לא? אם תתעלף ברחוב יביאו לך כוס מים, בניגוד לאצלנו בניכר... אז כן, לא יקרה כלום אם תבקש טובה מחבר או קרוב משפחה, היום זה אתה שנוסע ומחר זה הוא. גם אני לפעמים הולך לבתים של חברים שנוסעים לארץ בחגים, משקה להם את העציצים ומאכיל את הדגים - זה לוקח פרק זמן דומה. אנשים נורמטיביים בד"כ לא כאלה עסוקים שאין להם אפשרות לעשות את זה בשביל שכן, חבר, או קרוב משפחה. זה שאולי לא בז' שלהם לצאת מהמזגן זה כבר עניין אחר.

פורסם
לפני 5 דקות, Derish כתב:

בל תמיד נלקח בחשבון שלפני שחוזרים לנסוע לוקחים אותו לטיפול קטן והחלפת נוזלים/פילטרים/רצועות. כמובן שאפשר פשוט להיכנס וליסוע (במיוחד אם ניתקת מצבר מראש), אבל סביר להניח שתוך כמה שעות עד ימים הרכב יתחיל לפתח ויברציות, חיישנים יתחילו לתת התראות שווא, וכו'. 

אם רוצים להישאר בקטע טכני מקצועי - זה בסדר גמור להחליף שמן ופילטרים, לבדוק רצועות ולהחליף אם צריך אחרי שהרכב או האופנוע לא היו בשימוש חצי שנה. 

זה משהו אחד. 

בין זה לבין ויברציות והתראות שווא של חיישנים שבכל מקרה לא נוגעים בהם בטיפול שמנים שעושים בתחילת עונה אני לא ראוה שום קשר. 

לפני 10 דקות, Derish כתב:

לא יקרה כלום אם תבקש טובה מחבר או קרוב משפחה, היום זה אתה שנוסע ומחר זה הוא

טוב, נסיתי להסביר את זה אבל לא כ"כ הצלחתי. אין לי שום בעיה לבקש טובה מחברים וגם בכיוון ההפוךלעזור לחברים במצבים כאלו, פשוט במקרה המדובר כאן אני בדעה שהפעולה הזו מיותרת. לא רואה ביסה להטריח מישהו. אם היה מדובר בעמידה של שנה או שנתיים אז כן, שם כן יש מקום בהחלט. ל 3 חודשים אני חושב שאין צורך. 

פורסם

דל"פ:

תמיד באזור שלי יש מישהו קרוב מספיק שיעזור לו רכב לכמה חודשים

אני הייתי נותן לו באהבה אם אני מספיק סומך עליו

חבל שרכב ישכב סתם כשמישהו אחר יכול להנות ממנו בזמן הזה

אם הוא יתעקש, אתן לו לשלם את הביטוח בזמן הזה. שירגיש טוב עם עצמו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אני מחזק את בוקי ומסכים לחלוטין עם הדיעה שלו, בשביל שלושה חודשים אין צורך להטריח סתם אנשים ולהתניע את הרכב מדי שבוע, באחריות מליאה אני אומר לא יקרה כלום לרכב, נתק מינוס מצבר וכסה את הרכב בחנייה מסודרת/פרטית, מניסיון כשתחזור הרכב יתניע כמו גדול.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)

מסכים עם הכיוון של מישהו שיש בו אמון שיזיז את הרכב פעם בכמה ימים. גם לדעתי עדיף בהרבה.

למקרה שבכל זאת יוחלט להשאיר את הרכב, חשוב לדאוג פעם בשבוע-שבועיים לשטיפה בסיסית כדי שלא ייראה כמו גרוטאה, ובנוסף לכך מישהו שממילא עובר ליד לעיתים קרובות וידווח אם תהיה איזו שהיא בעיה.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

יותר פשוט לשים כיסוי על האוטו, ואז לא צריך שטיפה. רכב שעמד מתחת לכיסוי גם אחרי שנה כשמסירים את הכיסוי נראה יחסית נקי. 

כיסוי פשוט עולה 200 ש"ח. 

תכלס אם לא הצלחת להתארגן על חניה מקורה או מוצלת, ממליץ מאוד על כיסוי כי מכל הנזקים הפוטנציאליים שתוארו פה, נזקי שמש הם היחידים לדעתי שבאמת משפיעים, כיסוי מצמצם אותם. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 22.7.2024 בשעה 12:46, Camaro 92 כתב:

באחריות מליאה אני אומר לא יקרה כלום לרכב.

כלומר, אם יפעלו בהתאם לעצתך ואז יקרה משהו, אתה תבוא ותתקן? מהם תנאי ה'אחריות' בדיוק?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...