Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידנו 'כח הלנוס' הוא סטטיסטיקה של מקרה יחיד, כנגד אני יכול להעיד שהספייסטורר דיזל של זוגתי, בן 5 ועם 120,000 ק"מ לא סבל משום אירוע יוצא דופן, לפחות עד עכשיו. נכון שהוא עבר לפני כחודש את הריקול של הדיזלים (הגענו בגלל זימון) ובילה שבוע במוסך, אבל זה היה על חשבון היצרן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 34 דקות, TZR84 כתב:

לאור סיפורי האימה של @lanosforce הדיזל לא פחות מפחיד אותי 😂

לא מקרה מייצג וגם אם לדעתך כן, יש אלטרנטיבות. הוא בחר באופציה היקרה ביותר בשביל לחזור לכביש מהרגע להרגע. בכל סנריו אחר היה אפשר לבדוק ולנסות דברים אחרים.

בלי קשר לזה, לא הייתי ממליץ לקנות רכב צעיר עם קמ גבוה. לא לשכוח שעדיין מדברים כאן על רכב באיזור ה 140-150 אלף קמ שגם בזמן הקניה היה ברור שלא עבר ריקול הח שרשרת קמשאפט וגם איך שלא תסובב את זה, הוא היה 3.5 שנים בליסינג.

חכה בסבלנות למציאות האמיתיות ותקנה רכב צעיר עם כלום קילומטרים שטופל לפי הספר ויהיו לך שנים של שקט קדימה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב נרכש מהטרייד של היבואן מבעלות הליסינג של היבואן עם 118 אלף קילומטרים. 

תאונה אחת קלה בדלת האחורית של הרכב אבל חוץ מזה רכב שלם, תקין לחלוטין ויפה - אבזור בסיסי. 

טיפול 75 אלף שהיה חסר והוסתר ממני טרם הרכישה וגיליתי רק לאחר מכן שהוא חסר.

רכשתי את הרכב כי הייתי בטוח שכל המנועים לאחר יוני 2019 הם לאחר הרביזיה (זה התאריך בו היתה הרביזיה) והרכב מתאריך ייצור מאוחר יותר - כאן בלעתי את הצפרדע גם.

אבל הרכב נסע חלק וסחב נהדר - גם כשנדלקה לו הנורית שמאחוריה היה הP220E 

והרכב גם נסע חלק כשנדלקה הP119F 

איך הרכב הזה עבר את ה120 אלף הראשונים שלו אין לי מושג אבל זה בוודאי לא תרם לממיר המשולש - בחרתי לתקן במקום ובמחיר המלא. 

הריקול - בחרתי לבצע עצמאית עוד לפני שהיתה התקלה של הממיר. 

והדילול של השמן - הקדים לי טיפול בחודשיים ודבר מעבר. 

אז איזה מקרה מייצג בדיוק? הייתי יכול לתת לרכב להמשיך להכבות לי תוך כדי נסיעה (קרה פעמיים ולמזלי פעמיים במיקומים שלא נשקפה לי בהן סכנת חיים). 

יכלתי גם לאפס תקלה לממיר ולהתחיל לחפש פתרונות זולים יותר - אופציות זולות יותר ויש - אין זמן לרדוף אחרי זה - השיקולים שלי הם השיקולים שלי. 

בסופו של דבר הדברים האלה קרו - הם קרו לא רק לי. 

במוסך אחד שמתמחה ברכבים האלו ראיתי שלושה בתי קאם מפורקים על הרצפה שלהם - ובחלק מהם היה נזק ניכר! ברור לעין. 

ולגבי הממירים אני סוג של "מצטט" את מה שנאמר לי באותו מוסך שהחליף לי אותו - בכל פעם שאנחנו הינו מנקים את הממירים האלה - חודשיים שלושה גג והלקוח היה חוזר אלינו, הפסקנו לעשות את זה. פשוט שמים חדש. 

מה שגם אמר לי בבירור - שאני לא "לא מדגם מייצג" זה כנראה משהו שהם רואים ולא מעט. 

באמת - תעשו שיעורי בית, תיכנסו לקבוצות פייסובק - תגיעו להחלטה מה טוב עבורכם. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון קטן וממשיכים:

בעת החלפת מכסה שסתומים ב2/26 בוצע גם טיפול קטן (שמן ומסנן) ב189,000KM. עלות החלפת המכסה וטיפול קטן 3300 ש"ח.

השבוע הרכב עבר טסט בלי בעיות משמעותיות (נכשל על זווית אור בפנס אחד החלפתי 2 נורות ובוצע כיוון ועבר בפעם השנייה בלי בעיה)

ק"מ נוכחי 194,000KM.

הוחלף השבוע גם מסנן מזגן קרבון מאליאקספרס 50 שקלים. יקוללו הצרפתים על מיקום הפילטר.

לפני הטסט נכנסתי למוסך שקרוב לבית (לא מורשה יבואן הרגיל שלי בשל פערי המחיר) לבדיקת בלמים היות ולא החלפתי מאז 105,000KM ובהחלפת הצמיגים לפני שנה ראיתי שהרפידות כבר בחצי דרך אז במוסך אכן אישרו שהגיע הזמן. הוחלפו 4 צלחות ורפידות הכל של HIQ לבקשתי ושמן ברקס של ברמבו DOT4+ נפרדתי מ1200 ש"ח.

מציין שבמוסך לא הצליחו עם המחשב שלהם לשחרר את הבלם החשמלי בשביל ההחלפה, המחשב נותן את הפקודה למצב תחזוקה הבלם נפתח אבל לא נשאר במצב פתוח ברגע שמנתקים את המחשב או מכבים סוויץ לבסוף המוסך השתמש בשיטה מסורתית מסרטון שמצאנו ביוטיוב וזה עבד אם מישהו צריך אז לשימושכם. כדי להחזיר את הבלם לפעולה יש לחזור על סדר הפעולות בצורה הפוכה.

טיפול הבא ב200KM אני מתכנן להחליף את רצועת האביזרים.

חוץ מזה אין דברים חריגים ואנחנו ממשיכים לשנה ה6 בבעלות ועם קושי רגשי של האישה להפרד מהרכב כנראה שבקרוב נחצה את ה200KM כרגע עדיין אין צריכת שמן או איבוד של נוזל קירור (כנראה גם בגלל שגרת הטיפולים הקפדנית כל 10KM) והרכב מתפקד ונוסע מצוין מבחינת המנוע והגיר.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 4

פורסם

תענוג לקרוא את השרשור, המכסה שסתומים באמת לא כזה נורא בכזה קילומטרז' ורצועת אביזרים זה בקטנה.

אם היא לא יבשה ואין בה סדקים פשוט תבדוק אותה מידי פעם, לא חייב לרוץ להחליף

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איזה שרשור תענוג תודה רבה על השיתוף

איך הבלמים החדשים?

הייתי בטוח ש HIQ זה עוד שם סיני גנרי ..

גם אני הרכבתי כאלה ברכב הפרטי שלי לפני שבועיים בנתיים עושים רושם סביר

פורסם
לפני 16 דקות, Chmimo כתב:

אפשר לשאול בבקשה כמה שעות עבודה זה?

תודה

ביצעתי עבודה כזו בעצמי בds5 שהיתה לי עם הthp156

עלות מכסה תוצרת צרפת מבייפיקאר דרך עליאקספרס 450 שקלים כולל האטם מכסה והאטם סלילי הצתה. בגלל משלוח מזורז שילמתי 600.

העבודה היתה פחות נעימה

זה לפרק צינורות וואקום שמתחברים למכסה.

להסיר בערך 13 ברגי מכסה

כמה תושבות צינור ובורג אחד מאוד מרגיז בצד האחורי של הבלוק

פירוק ארבעת סלילי הצתה והזזת הצמה שלהם

הסרת המכסה, ניקוי המשטח ראש שסתומים

העברת חיישן מהמכסה הישן לחדש

הצבה של האטמים ויש שתי פינות שמוסיפים בהן אטם נוזלי

טריקה של הברגים למומנט, משהו כמו 10 ניוטון

זה ברגים נמתחים ואפשר לגזור אותם בקלות אל תשאל איך אני יודע

חיבור תושבות, צינורות, צמה, סלילים

בגדול עבודה של שעה, שעה וחצי ברגוע, אני חושב שמכונאי מנוסה יעשה את זה בפחות משעה 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, lanosforce כתב:

פירוק ארבעת סלילי הצתה והזזת הצמה שלהם

מכל מה שכתבת, זה הנסיון היחיד שיש לי - כולל להחליף את הפלאגים עצמם.

לפני 2 דקות, lanosforce כתב:

בגדול עבודה של שעה, שעה וחצי ברגוע, אני חושב שמכונאי מנוסה יעשה את זה בפחות משעה 

אז איך לוקחים על זה 2,300 ש"ח כולל המע"מ? מטורף. בגלל שהיצרן הקציב למכונאי 2+ שעות בממוצע? למרות שבתכל'ס זה לוקח שעה?

אני מניח שלוקחים על החלק כמובן יותר יקר ממה ששילמת, אין על לקנות חלקים מאתרים ב EU או מעליאקספרס (למרות שאמרו פה להיזהר מהם, תלוי מה מזמינים)

(אני מניח שהטיפול עולה 1,000 ש"ח כולל המע"מ)

עריכה אחרונה על ידי Chmimo
פורסם
לפני 8 שעות, JohnnyEnglish כתב:

איך הבלמים החדשים?

הייתי בטוח ש HIQ זה עוד שם סיני גנרי ..

HIQ זה מותג קוריאני. אני שנים משתמש בבלמים שלהם בכמה רכבים שהיו לי הם אחלה VFM.

לפני 7 שעות, Chmimo כתב:

אני מניח שלוקחים על החלק כמובן יותר יקר ממה ששילמת

החלק המקורי עצמו בארץ יקר מאוד. לצערי במהלך השנים האחרונות אני רואה משנה לשנה שחלקים מקוריים של סטלנטיס מתייקרים באופן לא פרופורצינלי ועלויות הטיפולים והתחזוקה השוטפת של הרכב עולים.

אגב 3300 ש"ח זה אחרי 20% הנחה על החלק והעבודה.

יתכן ואפשר להשיג מחירים טובים יותר במוסכים שאינם מורשי יבואן אבל אני אישית מוצא תועלת בתוספת הפרמיה שאני משלם על מוסך יבואן וחלקים מקוריים (שירות נח עד הבית, ידיים מקצועיות שמכירות את השגעונות של הצרפתים, שמירה גבוהה על אמינות וכו'...) כל אחד יעשה את השיקולים כמובן. איפה שיש עבודה פשוטה שאפשר לחסוך עליה אני עושה לבד כמו החלפת פילטרים או צינור טורבו או נותן למוסך שאינו יבואן כמו במקרים שהיו לי של החלפת בלמים או ניקוי רדיאטור ומערכת קירור.

• רעיון טוב! 1

פורסם

החלפים במחסן היבואן מגיעים ללקוח אחרי שרשרת שלמה של גילום הוצאות שלא נלקחת בחשבון ואפשר למצוא הרבה מהחלפים, כשמדובר בייבוא אישי גם במחצית המחיר.

מעבר לזה לכל מוסך יש עלויות שעתון עבודה וגם הנושא הזה, הרגולציות, תקינה ומשכורות אליהן מחוייב מרכזי יבואן ומורשה יבואן זה גם נושא בפני עצמו אבל לזה בבקשה תחפשו שרשור בנושא

אם ישן מאוד, תפתחו חדש

וכן, כמו פותח השרשור, יש דברים שאעשה לבד כשרוצה או יכול יש דברים שאגש למוסך מתמחה עם חלקים שרכשתי בעצמי, אצלי היום זה הרוב. כבר אין לי כוח לטפל עצמאית

ויש דברים שאגש למורשה, מרכזי בשביל המקוריות הוודאית לחלקים, העבודה והאחריות. זה כן שווה את זה בעיני.

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...