Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקיף לטסלה - כן או לא?

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 4 שעות, Dan___ כתב:

כ זה אודי + ישראל. בסוף כל אחד מסיק מהמקרה הפרטי שהוא מכיר. באחת הקבוצות מישהו העלה טסלה אחרי תאונה שדרשה החלפת פגוש אחורי + פנס + כנף אחורית - 16,000 שח.

סבבה. ציטוט של מישהו בפייסבוק, לא אומר לי הרבה.

16 אלף למה? חלקים משומשים בתיקון עצמי?

חדשים מהביטוח?

אישית הפסקתי לבטח מקיף כשהרכב ירד במחירון מתחת ל-50k. עד אז השקט הנפשי לא שווה לי את ההפרש, גם אם היה 8k בין מקיף לצד ג' שציינת בעצמך.

666 ש''ח לחודש. פינאטס כשמדובר ברכב עמוס טכנולוגיה.

לך כן? לך על זה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בדעה שאם קונים רכב ב130k ש"ח ולא מסוגלים להתמודד עם האחזקה שלו אז צריך לחשב מסלול מחדש,אם קשה לך לשלם את הביטוח המקיף אני בטוח

שיהיה לך קשה במקרה של נזקים בעשרות אלפים במקרה חלילה של תאונה,ואם נזק בסדר גודל של עשרות אלפים "לא ידגדג לך" אז תעשה ביטוח מקיף.

פורסם

מה זה לא מסוגלים להתמודד עם האחזקה שלו? הוא לא אמר שהוא לא מסוגל להתמודד. הוא שאל אם כדאי, זה הכל.

יש לבת הזוג שלי רכב שמאז שהמחירון שלו ירד מ 40,000 שח הוא לא מבוטח במקיף. זה אומר שלא מסוגלים להתמודד עם האחזקה שלו? לא. זה סהכ אומר שלא משתלם לנו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גילוי נאות 1  - אני בעלים של טסלה Y חדשה מהיצרן. המקיף שלי כ 6500 אבל אני מבוגר ועם עבר רצוף נקי של הרבה שנים.

גילוי נאות 2 - אני שונא ביטוחים ומעדיף לקחת עליי את הסיכון, עד היום זה השתלם כספית.

לדעתי אתה יכול בשקט יחסית לא לבטח במקיף. הנזקים המשמעותים הם שבר בגג הזכוכית או נזק לסוללה. אם אחד מהם קרה אכלת אותה, בכל יתר המקרים הרווחת. גניבה היא סיכון שלמעשה לא קיים, נזקים קטנים יהיה יותר זול לתקן בלי תביעת מקיף.

• רעיון טוב! 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אמרו כאן כמה נקודות טובות שאמורות להדליק לך נורה.

1. תאונה (שלא באשמתך) עם מישהו ללא ביטוח.

2. תאונה עצמית (במיוחד עם טסלה).

תאונה היא תאונה, זה לא משהו נשלט - ככה גם הנזק. דוגמאות לתאונות ועלויות זולות אפשר למצוא בשפע.

אתה צודק שעלות הביטוח היא לא סכום קטן, אבל הסכום שנמצא פה בסיכון גבוה בהרבה.
על אחת כמה וכמה שהרכב שלך שווה יותר ממה שאתה משלם בפועל.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

בןא נגיד שבממוצע לאורך 50 שנים שיש לך רכב בבעלותך, אתה משלם 5000 ש"ח למקיף. כלומר, אתה משלם 250 אלף שקלים לחברות הביטוח במהלך חייך. 

עבורך, השיקול הוא האם במהלך 50 השנים האלו, אתה תעשה לעצמך נזק ביטוחי מעל הזכום הזה או לא. יש 4 דרכים עיקריות בהן אתה תתבע ביטוח. תאונה עצמית, תאונה באשמתך עם צד ג', יגנבו לך את הרכב או תעשה תאונה שלא באשמתך אך כזו שלא תוכל להרשות לעצמך לעמוד בנזקים בלי לתבוע מקיף. במידה והנזק המצטבר שתתבע יהיה מעל רבע מיליון שקל אז הרווחת והביטוח השתלם. במידה ולא אז הפסדת. 

מבחינת חברות הביטוח, עובדתית, אם הן ריווחיות (והן כן) אז הרי שלרוב האנשים לא משתלם לבטח במקיף. זה כמובן אנקדוטלי כי לאף אחד אין כדור בדולח על מה יהיה. זה משחק של סיכונים. עלמזה מבוסס הרווח של ביטוח, כל ביטוח. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לכך כיוונתי כשכתבתי ״קזינו - הבית מרוויח״. הצד השני הוא שהביטוח חוסך לך את הצורך לרתק סכום לא מבוטל על מנת ״לבטח את עצמך״

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לכם שאנשים באמת עשירים עושים ביטוח מקיף ?

למשל, ביל גייטס בטוח עשה מקיף לפורשה שהייתה לו בצעירותו.

איילון מאסק קצת יותר הרפתקן,  בטח לא עושה לטסלות שלו ביטוח.

הולכת אחת בתאונה, מגיע לקצין הרכב במפעל ויוצא עם טסלה חדשה.

איך זה עוזר לפות"ש ?

לא יודע, הוא נשמע קצת בכיוןן של איילון מאסק.

כלומר קצת דפוק בראש. (לא להעלב בבקשה, זה נאמר בנחמדות).

פורסם
לפני 19 שעות, itaysamurai כתב:

סבבה. ציטוט של מישהו בפייסבוק, לא אומר לי הרבה.

16 אלף למה? חלקים משומשים בתיקון עצמי?

חדשים מהביטוח?

הכל חדש מטסלה.

לפני 13 שעות, דניאל1111 כתב:

אני בדעה שאם קונים רכב ב130k ש"ח ולא מסוגלים להתמודד עם האחזקה שלו אז צריך לחשב מסלול מחדש,אם קשה לך לשלם את הביטוח המקיף אני בטוח

שיהיה לך קשה במקרה של נזקים בעשרות אלפים במקרה חלילה של תאונה,ואם נזק בסדר גודל של עשרות אלפים "לא ידגדג לך" אז תעשה ביטוח מקיף.

המצב פה הפוך, דווקא בגלל שאני מסוגל להתמודד עם נזקים בעשרות אלפי שח, פתחתי את השרשור כדי לראות אם יש נקודות שלא חשבתי עליהן, מה שמביא אותי ל>>

לפני 12 שעות, elibaba כתב:

לדעתי אתה יכול בשקט יחסית לא לבטח במקיף. הנזקים המשמעותים הם שבר בגג הזכוכית או נזק לסוללה. אם אחד מהם קרה אכלת אותה, בכל יתר המקרים הרווחת. 

לא חשבתי על זה. נבדוק כמה עולה החלפת גג וסוללה.

לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

בןא נגיד שבממוצע לאורך 50 שנים שיש לך רכב בבעלותך, אתה משלם 5000 ש"ח למקיף. כלומר, אתה משלם 250 אלף שקלים לחברות הביטוח במהלך חייך. 

עבורך, השיקול הוא האם במהלך 50 השנים האלו, אתה תעשה לעצמך נזק ביטוחי מעל הזכום הזה או לא. יש 4 דרכים עיקריות בהן אתה תתבע ביטוח. תאונה עצמית, תאונה באשמתך עם צד ג', יגנבו לך את הרכב או תעשה תאונה שלא באשמתך אך כזו שלא תוכל להרשות לעצמך לעמוד בנזקים בלי לתבוע מקיף. במידה והנזק המצטבר שתתבע יהיה מעל רבע מיליון שקל אז הרווחת והביטוח השתלם. במידה ולא אז הפסדת. 

מבחינת חברות הביטוח, עובדתית, אם הן ריווחיות (והן כן) אז הרי שלרוב האנשים לא משתלם לבטח במקיף. זה כמובן אנקדוטלי כי לאף אחד אין כדור בדולח על מה יהיה. זה משחק של סיכונים. עלמזה מבוסס הרווח של ביטוח, כל ביטוח. 

5,000 לאורך 50 שנה יגרדו את ה400,000 מלמטה.

לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

נראה לכם שאנשים באמת עשירים עושים ביטוח מקיף ?

לא יודע, הוא נשמע קצת בכיוןן של איילון מאסק.

אתה לא בכיוון.

פורסם
לפני 23 דקות, Dan___ כתב:

5,000 לאורך 50 שנה יגרדו את ה400,000 מלמטה.

כל יום לומדים משהו חדש

• מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דעתי, יש המון סיכונים על הכביש ובכלל.

גם אם צ"ג פגע בך ויש לו ביטוח, הוא לא תמיד ייקח אחראיות ויאשר לפצות אותך.

אני באופן אישי, לא יכול לנהוג בתחושת שלווה אם אני יודע שאין לי מקיף. לא משנה אם קטן עלי עלות הרכב או לא.

אם אתה מסוגל לנהוג ללא לחץ , במחשבה שאין מקיף + ילכו " לפח " 130,000₪ במקרה של תאונה , גניבה ועוד וזה לא יזיז לך או " מכה קלה בכנף "...

אתה יכול לנסות את מזלך...

אני חושב שבמקרה זה השאלה היא לעצמך ולא לחכמי הפורום.

בנוסף, מצטרף למי שכתב, אם אתה מתחת לגיל 30, אתה יכול להשתמש בחלק מחברות הביטוח, בעבר הביטוחי של ההורים.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

תתחיל בלבדוק אם תוכל לבטח בעתיד במקיף את הרכב הספציפי הזה אם בוטח רק בצד ג'. 

נשמע שבקרות סיכון זה לא ישנה את אורחות חייך והתשובות כאן זה במסגרת מה הרוב היה עושה במקומך או לא במקומך שזה גם לא משנה עבורך. 

בשורה התחתונה רק אתה יכול לענות על השאלה לשמה פתחת את הפוסט, כי אתה נשמע אדם שקול שמבין היטב בעלויות וסיכונים והדבר היחיד שנותר לך לשקול הוא עד כמה אתה שונא סיכון ועל זה רק אתה יכול לענות. 

מהמעט שהספקתי להבין את אופייך, לדעתי בהנחה שבעתיד תוכל לבטח, אתה תעדיף לא לבטח. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, ניקו פ. כתב:

זה נמכון,

אבל

לא מכיר מישהו שקם בבוקר ואמר לעצמו היום אני הולך להכנס בקיר עם האוטו שלי, במילא יש ביטוח,

כל התאונות קורות שלא בכוונה,

האם אתה בטוח שתמיד הפרוסה שלך לא תיפול על הצד המרוח,

יש כאן ניהול סיכונים,

מי שיושן רגוע בלילה ולא מפחד מנזק כזה בשמחה שינהל את הסיכונים שלו (כל עוד זה מקיף, צד ג' מי שלא עושה לדעתי הוא פושע כי הוא מנהל את הסיכונים שלי)

אני מעדיף בשביל הרוע הנפשי לשלם כמה שהביטוח דורש,

בפועל חברות הביטוח לא עושות מליארדים,

מה שזה אומר שכל יום קורות תאונות לאנשים שלא חשבו שזה יקרה להם,

ובהצלחה לך פות"ש בהחלטות שלך על ניהול הסכונים שלך,

כל עוד זה הכסף שלך זכותך להתנהל איך שאתה רוצה,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 15 שעות, Dan___ כתב:

לדעתי אתה יכול בשקט יחסית לא לבטח במקיף. הנזקים המשמעותים הם שבר בגג הזכוכית או נזק לסוללה.

רק להעיר: גג הזכוכית מכוסה בביטוח שמשות.

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

השאלה היא האם היקף ביטוח השמשות מכסה החלפת הגג, ומה קורה כשיש נזק נוסף.

חוץ מזה, ביטוח השמשות הוא נספח למקיף, כנראה לא נמכר כביטוח נפרד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...